2009-07-20 955 views
九號風球之後的一個下午,雨仍下得厲害,打去麥麥送佢話要兩個鐘先送到,即係叫我唔好叫啦﹗唔想行得太遠就來AP Cafe買野食醫醫肚﹗星期日都幾多人下午來打保齡,全場爆滿,要了炒烏冬同埋湯烏冬拎走﹗牛扒炒烏冬加多杯熱奶茶$38偏貴點,牛扒當然是平價貨色一塊切五六件,烏冬色水就夠可惜味道淡得很,可幸的是牛扒煎得未算老,份量不多也收貨吧﹗湯烏冬加野飲就$30,呢個正常點起碼有個鹹鹹地既味精雞湯底,都叫有0的味道,雞蛋火腿不用評價了吧﹗下次再有機會還是叫湯烏冬穩陣﹗還有,買外賣拎走時見到個男老闆面色唔係太好睇,無咩禮貌似的﹗不知是不是那收錢的外傭做錯事了﹗點都好,要近又要快餐,這一帶只有AP Cafe﹗

點都好,要近又要快餐,這一帶只有AP Cafe﹗
$35 (Lunch)
2009-03-18 152 views
呢日幫朋友搬完屋,飯都未食既情況下,路經此地竟然仲未關門,當然入去醫肚餓。11:00pm都仲咩都有得食,要左個牛扒炒烏冬,再加多個麥樂雞回家做晚飯﹗麥樂雞當然係超市雪藏貨,炸得金黃香脆,比起麥記有時食到腍的還要好﹗烏冬就比較差了,同工友吃下烏冬一來不入味,淡得很﹔二來0的牛扒真係仲韌過牛皮,過火得很,呢盒野真係唔多合格﹗不過11:00pm呢頭都仲有野食賣,對於餓過鬼的我來說已是喜訊,不用遠行到河畔才有得食,算係咁了﹗

$20 (Last Night Supper)
2009-03-06 489 views
呢日在富豪花園對面的天橋花槽有工程,要醫肚想食外賣就來左呢度喇﹗富豪花園得間中國會,上次試完去飲茶難吃得不得了,反而呢度保齡球場簡簡單單有間小茶水檔可以叫個麵食。其實都食過好幾次,不過寫就第一次,要左個蛋腸烏冬配奶茶。先試奶茶,以茶包開出來的當然未必茶記的香滑水準,不過在呢頭個花園有杯熱野飲都算係咁了﹗烏冬即叫即淥即做,全店得個老闆0係度,生意一腳踢,大路味道,無大驚喜不差,合格﹗

富豪花園得間中國會,上次試完去飲茶難吃得不得了
,反而呢度保齡球場簡簡單單有間小茶水檔可以叫個麵食。

其實都食過好幾次,不過寫就第一次,要左個蛋腸烏冬配奶茶。

$24 (Lunch)