2024-08-19 262 views
用AE大頭卡有迷你蛋糕配飲品套餐買一送一優惠,優惠後價錢合理D😁感覺朗豪坊比IFC多D蛋糕款式,不過坐得更迫😐枱又細,好難放哂D野食飲品:咖啡 / 茶,多款選擇快餐店形式:先俾錢,攞牌等

飲品:咖啡 / 茶,多款選擇
快餐店形式:先俾錢,攞牌等
Dining Offer
Credit Card Offers
2024-07-20 366 views
今日行到攰 所以喺朗豪坊呢間Cafe試吓環境比較迫 但係明白旺角係咁-店員冇乜耐性 可能人比較多態度喺香港嚟講都係正常發揮唔算特別差 但係就冇乜態度-大概$56件蛋糕飲品40幾蚊左右咖啡水平比Starbucks差味道中規中矩不要太高要求會接受到點了焦糖咖啡和榛子咖啡螞蟻人會很愛蛋糕真係麻麻哋 賣相唔錯 但係食落知道材料 係比較低成本的 放大少少睇 蛋糕的結構 氣孔很大 忌廉唔算滑口味偏甜 外貌搭救如果對食物有要求就最好唔好試如果隨便想搵個地方坐吓可以接受
今日行到攰

口味偏甜 外貌搭救

如果對食物有要求就最好唔好試
如果隨便想搵個地方坐吓
可以接受
慶祝朋友生日🎈而家先知原來Agnes b有做Cafe🙈▶️ PETIT FOURS 法式水果撻 ($88)好靚好打卡-able🌈色彩繽紛成set有六個迷你生果撻上面係唔同生果:士多啤梨、芒果、藍莓、金奇異果、菠蘿、白桃啲生果幾甜幾新鮮,士多啤梨好大粒🍓中間有雲呢拿吉士醬,幾幼滑,有蛋香又唔太甜底喺曲奇底,食落有牛油香,少少脆口🧈唔同顏色,有啲加咗朱古力,有啲就應該靠色素味道上唔錯,一人一口開心share,好好嘅飯後甜點唯一係價錢本身貴少少,食「牌子」然而服務就唔係太好啦。。。
慶祝朋友生日🎈
而家先知原來Agnes b有做Cafe🙈

▶️ PETIT FOURS 法式水果撻 ($88)
好靚好打卡-able🌈色彩繽紛
成set有六個迷你生果撻
上面係唔同生果:士多啤梨、芒果、藍莓、金奇異果、菠蘿、白桃
Petit fours

啲生果幾甜幾新鮮,士多啤梨好大粒🍓
中間有雲呢拿吉士醬,幾幼滑,有蛋香又唔太甜
底喺曲奇底,食落有牛油香,少少脆口🧈
唔同顏色,有啲加咗朱古力,有啲就應該靠色素

味道上唔錯,一人一口開心share,好好嘅飯後甜點
唯一係價錢本身貴少少,食「牌子」
然而服務就唔係太好啦。。。
Petit fours
2024-06-26 280 views
<Hazel🍫: Chocolate Cake> 💲56香濃朱古力蛋糕 入口即溶 甜而不膩😋<Valentine☕️: Dual Chocolate Coffee Ganache Cake> 💲56雙重朱古力咖啡甘納許 層次豐富 咖啡香氣十足 好正<Nina🍁:Earl Grey Chocolate Mousse Cake> 💲56伯爵茶朱古力慕斯 茶香與朱古力完美結合<Carla🥭 : Mango & Vanilla Mousse Cake> 💲56芒果雲呢拿慕斯 清新果香 適合唔鍾意食太甜嘅人<Valerie 🌰: Chestnut Mousse Cake> 💲56栗子慕斯蛋糕 栗香濃郁 口感綿密<Ophelie🍋: Lemon Tart> 💲56檸檬撻 酸甜平衡 撻皮香脆<Fleur 🍓:Strawberry & Mascarpone Mousse Cake> 💲56士多啤梨馬斯卡彭慕斯 甜而不膩 鍾意士多啤梨嘅會好開心<Opera au Sesame 🍵: Se
<Hazel🍫: Chocolate Cake> 💲56

栗子慕斯蛋糕 栗香濃郁 口感綿密

<Ophelie🍋: Lemon Tart> 💲56
檸檬撻 酸甜平衡 撻皮香脆

士多啤梨馬斯卡彭慕斯 甜而不膩 鍾意士多啤梨嘅會好開心

<Opera au Sesame 🍵: Sesame & Hojicha Cake> 💲56
芝麻焙茶蛋糕 都唔錯 芝麻幾香濃 同焙茶幾夾

2024-02-03 541 views
今日經過想叫杯奶昔,去到櫃檯同服務員講有冇奶昔?問咗兩次唔應,只係掛住同自己同事傾偈。真係好似唔憂做咁。結果我決定唔買,呢啲咁嘅服務態度一個仙都唔願意比。我係嚟買嘢食,唔係受氣,呢啲咁嘅服務態度,唔怪得大家都決定上內地消費。
2024-02-03
2023-08-31 940 views
焙茶朱古力蛋糕/好有驚喜,入面層次好豐富,以焙茶葉最最底層 餅底,雖然薄薄一層,但都已經好濃郁。開頭睇外表以為係好甜嘅朱古力蛋糕,原來係茶味好香,而且朱古力唔太甜又唔苦澀,味道令人眼前一亮,估佢唔到。流心草莓蛋糕/首先睇佢外表,顏色唔會係好假嘅草莓色,亦無個種一般超市買到嘅果醬味道,係自製嘅果醬。蛋糕上有粒迷你馬卡龍,外皮超級鬆脆,唔可以咬開食 要全粒放入口,覺得似蜜瓜味 但唔肯定係咪。切開見到真係有流心😍,無呃我。蛋糕係清新嘅草莓+酸酸甜甜咁,好開胃,係一個食落唔油膩既蛋糕。

焙茶朱古力蛋糕/

流心草莓蛋糕/

切開見到真係有流心😍,無呃我。

2023-08-26
Tea
2023-08-04 615 views
煙三文魚蜜糖蛋黃醬香草包煙三文魚超簿簿一片.....也沒有食到蜜糖蛋黃醬的味道.....好彩個包焗得脆脆的.紅火龍果香蕉燕麥奶沙冰很香滑, 香蕉味很重.火龍果配香蕉, 很健康的組合!
煙三文魚蜜糖蛋黃醬香草包
煙三文魚超簿簿一片.....
也沒有食到蜜糖蛋黃醬的味道.....
好彩個包焗得脆脆的.
紅火龍果香蕉燕麥奶沙冰

很香滑, 香蕉味很重.
火龍果配香蕉, 很健康的組合!
2023-07-15
2023-07-13 341 views
Carla $54Mango, Vanilla Bavarois, Vanilla Sponge外面芒果味有點帶酸, 但配埋裡面的香草味可以中和番, 有點似食布甸感覺. 值得一試.Ophélie $54Lemon Curd, Lemon Mousse, Meringue蛋白霜不會太空氣, 口感很好.但TART底有點淋. 可能拎番屋企時間太長.
Carla $54

外面芒果味有點帶酸, 但配埋裡面的香草味可以中和番,
有點似食布甸感覺. 值得一試.

Ophélie $54
蛋白霜不會太空氣, 口感很好.
但TART底有點淋. 可能拎番屋企時間太長.
2023-05-04 747 views
乍晚還寒是心境。DSE、IB考試剛過,但大學final exam 及中學期末試尚未到來,稍有餘暇,在鬧市中尋一時的寧靜。來到朗豪坊的agnès b. Café LPG,連日工作仍稍有疲態,因此好喝的咖啡是重點,配上好吃的西餐,會錦上添花。點了兩款意粉,煙三文魚帶子香草忌廉墨汁全蛋麵和蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉,帶子實在有驚喜,厚重感,加上如同食刺身一樣的海洋味,配以輕煎嘅香口,加上不甜膩的忌廉墨魚汁,美味得到強調而整體卻很平衡。而蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉,首先蟹肉份量足夠,而且是鮮甜而沒有腥味(早知吃了另一間的蟹肉有腥臭味),而香辣青醬配風乾番茄的組合令人印象深刻,辣味和酸味互相平衡,不會予人酸或辣得不能接受的感覺。而咖啡我們選的是基本美式和mocha,咖啡豆是平易入口的類別,算是中規中矩。整體而言,是美味且能使人放鬆享受食物的一餐,在學期尾這繁忙艱難的時間,給我們的身心都回復不少。
乍晚還寒是心境。

蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉
2023-04-30
$200 (Lunch)
蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉
2023-04-28 510 views
lunch time 想食吓cafe food, 又唔想行太遠, 嚟咗朗豪坊呢間agnès b. Café LPG本身以為佢得甜品, 原來都有D輕食同主食, 今次就叫咗「雜燴雞肉法包」加一杯cappuccino,  總共$116, 計埋都唔算貴個法包少少脆, 入面餡都好豐富, 有雞肉煙肉等等, 唯獨覺得個醬酸酸地, 唔太夾杯咖啡就正常味, 幾大杯 以地理位置同味道黎講, 價錢好合理, 應該會再過嚟試吓其他野
杯咖啡就正常味, 幾大杯
特別要講  旺角啲staff  態度又差  叫左杯Latte 同凍檸茶無一杯好飲真心未飲過咁難味既完全無味感覺就係好Hea 沖比你明明都有好多旅客我諗都只係諗住有位坐下 先會入黎不可一不可再未黎過可以唔識黎建議旺角既staff需要再培訓
特別要講

未黎過可以唔識黎
建議旺角既staff需要再培訓
2023-03-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
在旺角找吃..逛到朗豪坊🙄剛巧經過Agnes b Cafe...櫃面當眼處擺放了個推廣優惠紙牌🤩買一送一🤔被推廣吸引查詢一下🤭服務員哥哥友善有禮😅耐心逐一解答提問...有關優惠包括什麼‘“指定‘’食品餐飲可選擇?🤭餐廳服務都算不錯😯適逢信用卡做優惠🤭套餐"買一送一"👏🏼唔使再揾...一於決定在此晚餐啦😂查看完餐牌...決定了選擇就到cashier落單付款,稍後服務員會送上食品👍🏻先送上主食及飲品🍝🥤真貼心服務💕甜品蛋糕🍰🍧☕️留待用完主餐後才送上😁事實上二人枱太細少,也沒多位置擺放食物😆🤣食物飲品🍝🥤☕🍰🍨賣相及味道都有質素👍🏻😋煙三文魚帶子香草忌廉墨汁全蛋麵🍝味道香濃有驚喜😯 帶子輕煎剛剛好,不會過熟而變韌👏🏼 另一款🍝蟹肉風乾蕃茄香辣青醬扁意粉,有點辣...但味道也不錯😋真係吃到蟹肉😁跟蕃茄絕配🍅兩款意粉都好好味🍝有水準😮掛汁入味,有口嚼感😋💯💢🤨期待著的甜品終於出場了👏🏼😅 另一半至愛的意式甜品😍有雪糕吃🍨很開心🤭一次過滿足了兩種口味☕️自選蛋糕$60以下款式🍰🍰有點失望🙁可能臨近收工,可選擇的款式已不多,感覺不太新鮮🤔蛋糕偏甜😮咁豐富嘅晚餐有pasta+cake+drink,還有另

食物飲品🍝🥤☕🍰🍨賣相及味道都有質素👍🏻😋

蟹肉風乾蕃茄香辣青醬扁意粉

🤨期待著的甜品終於出場了👏🏼😅

Affogato

Lucie & b.bear

咁豐富嘅晚餐有pasta+cake+drink,還有另一半最愛的意大利甜品"Affogato"可選擇😍二人吃得飽飽又滿足都只係二百幾😁實在是超值👍🏻💯💢有驚喜💫

原來這優惠8月份已開始了,可惜發現得太遲🤦🏻‍♀️🤦‍♂️如早些發現可有多些時間...再來吃多幾次😆🤣🤣
Dinner
Dining Offer
Credit Card Offers
蟹肉風乾蕃茄香辣青醬扁意粉
Affogato
2022-11-14 646 views
受疫情打擊,各行各業,尤其是飲食業都想盡辦法努力吸客,但這間真的有夠怪的,完全生意唔憂做唔想做的模樣,店舖收八點半,未夠八點已經不接單,本人"有幸"是最後一個落單叫咖啡,但已經被禁止落單叫食品了,後面的幾個顧客更加無情地被勸退,無趣地離開。星期六 旺角 八點半關門 提前趕客What a joke !莫以為"有幸"落到單叫兩杯咖啡係好事,咖啡冲好了,完全不给奶也不給糖,因為已經完全收起了,問店員拿也就黑面對著你,亦沒有說明咖啡是何種口味!! (因當晚分別叫了兩杯不同味道的)有這樣的倒米員工,加上咖啡也不是特別好飲,跟老麥的無分別,以後也不用再來吧。

星期六 旺角 八點半關門 提前趕客

What a joke !

2022-11-12
Dinner
2022-10-31 450 views
#CheeseCake 👅8.5/10 $290 4寸🍰呢一隻蛋糕食落去係超級重芝士味,🧀啱晒好鍾意食重芝士味朋友仔。✨質地係比較實淨癡New York cheese cake,口感都算滑。💕蛋糕上面有唔同嘅生果,🍒大多數都係莓類,加埋蛋糕一齊食可以冇咁漏。🧈餅底就冇乜特別,會有少少嘅麵粉香味同埋牛油香。.😋雖然蛋糕剩係得四吋,但係因為真係好重芝士味同埋幾實淨,🤣所以食唔到好多。🐷呢個份量我哋五個人share都叫做啱啱好,食完飯食唔太多亦唔太少。🧀平日食芝士蛋糕最驚就係食落去好漏但係又冇乜芝士香味,🫶🏻但係佢嘅芝士蛋糕就完全冇呢個問題,比我想像中更加好味。✌🏻.味道👅:8.5/10賣相👀:8/10扺食💰:7/10.

#CheeseCake 👅8.5/10 $290 4寸

味道👅:8.5/10
賣相👀:8/10
扺食💰:7/10
2022-10-20 443 views
今日去旺角行得有點攰,經過Agnes b Cafe决定食下cake抖下Matcha 抹茶栗子蛋糕,蛋糕口感好軟熟,有淡淡的抹茶味而栗子味味道較為突出,感覺也比較甜一點,再飲下咖啡,剛好中和一下法式檸檬撻造型相當吸引,一團一團蛋白,食落有清香檸檬味,配上☕,好享受

感覺也比較甜一點,再飲下咖啡,剛好中和一下