出走中環做偽文青,沿途遇到好多真文青打緊卡,真吃貨偽文青既我緊係第一時間緊去食野先啦。一坐低就order左隻比利時啤酒 lachouffe 同sangria 解暑!比利時啤麥味濃郁,香港既craftbeer要再努力D啦。 Sangria就好岩女仔飲,甜甜地又有新鮮生果。之後同老闆傾計交流下大家整Sangria既recipe. 佢即席調左杯橙酒同多Brandy既Sangria, 香味濃厚好鬼正!野食點左個Sweet potato chips 、Pizza Al Forno ver 2.0. 同Spaghetti with Bacon in spicy tomato sauce.蕃薯薯條係配左自家製既肉桂蜜糖芥茉醬,蕃薯薯條好甜,外脆內軟!其實就咁食都好鬼正!但係佢個醬又好好食喎!自己本身好鍾意肉桂,加落蜜糖芥茉醬入面令到個醬唔覺膩...點哂咁滯!重點好想推介佢地既主打手工薄餅,真心好好好食!個餅底厚薄剛剛好,批邊有咬口得黎脆脆地,餅底薄得黎又唔係一陣風,好似印度烤餅nan咁樣!Amazing! 揀左個2.0餡料真係好多,食落會辣辣地因為用左香辣既墨西哥辣椒!用料好新鮮連basil都係用新
La Chouffe
Sangria

Sweet Potato Chips

重點好想推介佢地既主打手工薄餅,真心好好好食!個餅底厚薄剛剛好,批邊有咬口得黎脆脆地,餅底薄得黎又唔係一陣風,好似印度烤餅nan咁樣!Amazing! 揀左個2.0餡料真係好多,食落會辣辣地因為用左香辣既墨西哥辣椒!用料好新鮮連basil都係用新鮮唔係用oil呀!誠意推介!
Pizza Al Forno ver 2.0

至於個蕃茄煙肉意粉就會令人越食越開胃!意大利蕃茄醬酸甜剛好配埋厚粒煙肉,肉味好濃郁! 意粉唔硬仲好有彈性添!

真心呢餐無得彈,好耐無食過有水準既意大利薄餅同意粉!其實order意粉前見到有慢煮安格斯牛,好想試,但係因為無訂定要等比較耐,下次book定再黎試過先!
Sangria
Sweet Potato Chips
2019-09-14 198 views
SOHO呢一帶好多美食西餐日韓中菜咩都有雖然有啲價錢比較貴相對上性價比較高今次搵到呢間中價位意大利餐廳門面睇冇咩特別但食物質素頗高最特色就係手造pizza🍕仲有其他意大利菜式都十分出色手造pizza自選一半唔同味揀左Carnivoro同Sweet BBQ Chicken如果你係重口味又係食肉獸Carnivoro好岩你食落去啖啖都係辣肉腸重鹹味 落左好多芝士加埋酸酸地既蕃茄醬 perfect池Sweet BBQ Chicken適合嗜甜酸人士雞肉用左甜甜既燒烤醬調味再放埋菠蘿係面食落甜甜酸酸 幾清新惹味Pizza批邊亦都好出色微脆得黎又好軟熟絕對會令你不自覺地食哂
SOHO呢一帶好多美食

食落甜甜酸酸 幾清新惹味
Pizza批邊亦都好出色
微脆得黎又好軟熟
絕對會令你不自覺地食哂
Carnivoro/Sweet BBQ Chicken  Pizza  Half  hlaf
  • Carnivoro
  • Sweet Potato Fries
見到OpenRice這小店正價餐牌有八折,食評不差,環境又很chill,就和朋友去慶生🎂.見它happy hour由6點到9點已經很開心,我們叫了兩杯餐酒,兩枝手工啤酒,侍應很詳細介紹,但我就是講它名字吸引了 —— 夢想,不作它選~前菜我們叫了dinner special的菠菜芝士焗蠔,這配搭通常不會出錯,但又沒有太驚喜~蕃薯條在香港較少見,我和朋友在澳洲吃過念念不忘。新鮮炸起,薯條帶天然甜味再點上月桂蜜糖芥末醬,帶點savoury的感覺,很香口,一口接一口停不了!椒鹽雞翼非常香脆,不會過咸,但味道和某快餐店非常相似,不算驚喜。主菜叫了carbonara,不算正宗,有cream,蛋黃也未用熱鑊拌均,但又如何,就是煮得al dente,pancetta也香口,芝士咸香,就是好味!Pirates of the Caribbean其實就是千島醬海鮮pizza,味道正常,但手造pizza有咬口,微焦的批邊很香口,加上炸蒜更惹味~Beijing就是fusion pizza,帶點北京填鴨的影子,用上煙鴨胸啖啖肉,邪惡拉絲芝士配上海鮮醬,莫名就是很配,咸咸甜甜,青瓜和大葱又帶點清新,頗有驚喜!另外欣
見它happy hour由6點到9點已經很開心

Carbonara

Pirates  of  the  Caribbean

Beijing

另外欣賞侍應很主動介紹菜品
,也會主動幫我們拍照,臨走更送朱古力賀壽星女~就算食物未去到驚艷,但絕對值得回頭
$160 (Dinner)
手工啤
Sweet  potato  fries
Pirates  of  the  Caribbean
Beijing
2019-08-30 163 views
這裏的意粉和薄餅都時心機之作,意粉的軟硬程度拿捏得十分好!款式雖然不多,但每款都10分有特色和美味。薄餅也很有特色,有肉的餡料,也有蔬菜餡料!最好每款都試下,總有一款成為你的常叫款式!
餡料!最好每款都試下,總有一款成為你的常叫款式!
2019-08-30 260 views
我真係好鐘意食pizza😂係中環食lunch 真係唔平, 但呢度既set lunch 唔洗加一, 呢個價錢又有美味pizza 又有野飲, 好ok 啦今日係兩個同事帶我黎,呢度地方雖然唔大但乾淨整齊D 位一d 都唔迫, 幾舒適好坐我地分別叫左3個set佢地既餐具都好整潔今次我叫左夏威夷pizza , pizza 既包唔太厚好好食, 厚度岩岩好, 菠蘿同芝士都好香,呢個配搭既pizza 係永遠都食唔厭我仲試埋同事既意式辣肉腸pizza , 芝士一樣又香又滑, 每啖都食到辣肉腸, 超正, 好有肉味,加多少少波菜一流3 個set 埋單 235 .
今日係兩個同事帶我黎,呢度地方雖然唔大但乾淨整齊
D 位一d 都唔迫, 幾舒適好坐

我地分別叫左3個set

佢地既餐具都好整潔

我仲試埋同事既意式辣肉腸pizza , 芝士一樣又香又滑,
每啖都食到辣肉腸, 超正, 好有肉味,加多少少波菜一流

3 個set 埋單 235 .
2019-08-28
$79 (Lunch)
2019-08-20 3523 views
大家快啲嚟呢間搵吓我米芝蓮寶寶食嘢個樣😏😎同🐢🍯食晏就來咗呢間出名人手製作pizza🍕,而且星期一至五嘅lunch set仲要免收加一添👍🏻有沙律🥗或者是日餐湯跟,同埋咖啡☕️/茶🍵1️⃣👑蘑菇黑松露白汁意粉🍝 $108 (一人一票🎫票選出來嘅Cover❤️)一上抬就聞到好香濃嘅黑松露味😎食落去就淡淡地,蘑菇喺呢個配搭之中做咗一個好重要嘅角色,蘑菇🍄食落去嘅味道相對突出,有少少芝士粉係白汁意粉上面作為點綴,白汁意粉就夠哂creamy,但係又唔會太油膩🙆🏻‍♀️美味指數:7.25/102️⃣北京烤鴨胸薄餅🍕 $82呢個就有少少似fusion菜式。材料有鴨胸,青瓜🥒,蔥,仲有北京填鴨嘅醬汁。食落去有啲似芝士厚薄餅加北京填鴨嘅感覺。值得一讚係呢間小店嘅用心❤️,因為佢真係用咗人手製作pizza,麵粉都係用咗意大利進口嘅麵粉自己搓,新鮮即製,而且唔係用人哋交去嘅預製薄餅😋薄餅外圍個層夠脆口,唔會食到成嘴都係粉。內層則會食到煙靭同麵包鬆軟嘅感覺🙆🏻‍♀️美味指數:8.01/103️⃣青瓜青檸梳打🥤 (餐飲轉特飲+$6)我同🐢🍯就想飲啲fresh啲嘅飲品,所以就決定+$6用呢杯特飲。清新嘅感覺消除咗飽濟感,唔會覺得好酸
大家快啲嚟呢間搵吓我米芝蓮寶寶食嘢個樣😏😎
1️⃣👑蘑菇黑松露白汁意粉🍝 $108
(一人一票🎫票選出來嘅Cover❤️)
🙆🏻‍♀️美味指數:7.25/10
2️⃣北京烤鴨胸薄餅🍕 $82
🙆🏻‍♀️美味指數:8.01/10
3️⃣青瓜青檸梳打🥤 (餐飲轉特飲+$6)
我同🐢🍯就想飲啲fresh啲嘅飲品,所以就決定+$6用呢杯特飲。清新嘅感覺消除咗飽濟感,唔會覺得好酸,而且出面唔係好多地方有青瓜青檸梳打,通常只係得青檸梳打,建議大家試吓。
🙆🏻‍♀️美味指數:7.75/10
4️⃣麵包糠蘑菇蜆肉忌廉湯🥣
蜆肉嘅份量超級多配上蘑菇令到味道更加香濃,忌廉湯🥣好creamy
🙆🏻‍♀️美味指數:7.10/10
💡整體來講,俾大家見到我米芝蓮寶寶喺餐廳大大啖咁食Pizza個樣😳好害羞啊🙈🙈不過中環區晏晝想食西式lunch set,性價比算高,而且真心難得嘅係小店嘅一份心機🥰
Al Forno Pizzeria
地址🐾:中環蘇豪鴨巴甸街41-49號金豪大廈地下上層2號舖
2019-08-19 129 views
同幾個朋友行完見肚餓就過嚟中環食西餐🤭呢間之前都有試過一次,覺得唔錯就再帶埋其他朋友黎食。CALAMARI & JALAPEÑO。佢係炸魷魚圈同炸墨西哥辣椒。魷魚圈冇乜特別不過第一次食炸墨西哥辣椒,口感幾特別又唔會太油膩,幾新鮮🤪WINGS (buffalo and salt & pepper) 兩款雞翼都係新鮮炸起,油炸都唔會太油膩,buffalo sauce個醬酸酸地好開胃。芝士菠菜焗生蠔,之前食過好食所以今次再叫。仲係好好食😋啲蠔焗完唔會好乾,仲好juicy, 配埋芝士拉絲食,perfect match。Apple & walnut salad, it served with caramelized walnut, green apple and cherry tomato, 有焦糖嘅合桃都幾好味,味道甜甜地,佢另外仲有一兜沙律油另上,落左少少覺得有啲油。Snack platter, 有sweet potato, chicken popcorn, onion ring。佢啲炸物做得幾好,全部都唔會太油膩。仲有兩個唔同味嘅沙律醬,我比較鍾意食白色果隻,啡色果隻帶少少甜。肉醬意粉,味

肉醬意粉,味道冇乜特別,意粉都幾有咬口唔會太淋。不過好似有少少油得濟。

Beijing x roasted bbq chicken。北京味pizza我覺得好好食😍佢係真係似食緊北京填鴨嘅味道😂好鍾意食北京填鴨嘅我即時覺得好滿足😍而且爆多芝士拉絲好正🤩

呢度埋單每人$260,抵食👍🏿
2019-08-18
$260 (Dinner)
  • Beijing
2019-08-07 120 views
因為食飯得兩個人既關係,所以我地叫既野食唔多,小食叫左個buffalo wings,食落覺得都幾咸下,如果無咁咸,味道就會更好食啦,脆度係啱啱好既,因為太掛住美國食到既buffalo wing,見到餐廳有,所以就叫左,可以一試既👍🏻另外仲叫左個黑松露意粉,味道幾夠creamy,d菌類又幾鮮味,佢係一道素菜,我覺得幾好食,因為係黑松露粉絲👏🏻👏🏻👏🏻😬最後叫左個pizza,去到意大利餐廳無理由唔叫個pizza食平下,都有幾多款式下,實際我都唔記得叫左邊個,因為係細size,所以款就會少d,不過兩個人食就剛好。

2019-07-31 128 views
時近大暑,周末天氣又曬又悶,心想不如去Soho區找朋友聊聊,順便再去附近吃晚餐。行完Soho的PMQ,我查看Openrice,見到孫中山史蹟徑傍有間小薄餅屋。反正餐廳距離PMQ只是幾十米遠,我們就順路去看看。 這餐廳的店面不算大,但我喜歡那大片的落地玻璃,感覺很開揚。我們入坐的位置剛好可看到街景,餐廳對面就是光漢台花園,可説是 A Pizzeria With A View。 😀 坐下仍未餓,先點了杯生啤,老實說是有點冒險,因為那個比利時品牌我從未見過! (不過我對比利時啤酒倒算有點信心!)真好! 我的冒險精神令我們嚐到好味的生啤,算是意外驚喜! 〈draught beer〉 $58(慚愧的是至今我仍唸不出啤酒的名字🤭)喝喝談談,天色漸暗,也是時候要點菜了。我們點了一客焗蠔,一份蟹餅,一份沙律和一個薄餅。〈菠菜芝士焗生蠔〉$48數分鐘後焗得香噴噴的蠔上菜,蠔肉新鮮帶有鹹鹹海水味! 蠔面蓋滿溶化了的芝士,內裏夾着菠菜蓉,味道濃郁,和我們剛才點的甜香麥啤,味道很夾!〈大蝦煙肉牛油果凱撒沙律〉$98大蝦切成粗粒,伴以牛油果、炒香的煙肉條和羅馬生菜,用料新鮮,味道爽口,我喜歡夏日吃點沙律,消暑開

真好! 我的冒險精神令我們嚐到好味的生啤,算是意外驚喜!

〈draught beer〉 $58

(慚愧的是至今我仍唸不出啤酒的名字🤭)

〈菠菜芝士焗生蠔〉$48
數分鐘後焗得香噴噴的蠔上菜,蠔肉新鮮帶有鹹鹹海水味!

〈大蝦煙肉牛油果凱撒沙律〉$98
大蝦切成粗粒,伴以牛油果、炒香的煙肉條和羅馬生菜,用料新鮮,味道爽口,我喜歡夏日吃點沙律,消暑開胃。

〈 迷你蟹餅〉$88
這蟹餅是餐廳自家製作的, 一客三個, 雖然名字叫迷你 ,但每個蟹肉足料, 加上是即叫即做, 份外香酥。

〈Old School 招牌薄餅〉$85
一般我去到新餐廳,多數選擇試試招牌薄餅,因為通常用料比較豐富,一次可嚐多款材料。
今次就有意大利香腸 、蒜頭、紅椒、 紫洋蔥、 芝士、 辣椒、 麵包糠和新鮮羅勒。
我平日較喜歡吃脆脆的薄餅底,初時見到端上來的薄餅底比我想像的厚,有點擔心。 誰知咬了一口後, 疑慮即消除。
這薄餅底外殼烘得脆脆, 內裏則像新鮮出爐的方飽芯,很是鬆軟!完全是另一種口感,與薄的餅底相比,各有千秋!

吃飯時總看見廚房裏有一個人常常向外望, 似乎十分關注食客的反應, 原來他就是餐廳的主廚, 聽說他本人對吃的要求很高, 所以對自己的出品也十分着緊。 哈哈, 這是食客的佳音!

我看見餐牌上有招牌薄餅 version2, 原來是改良版,除上述材料外,還加添了三文魚和墨西哥辣椒, 不過這款薄餅只有大號, 要下次多約幾個朋友才能試到。
  • 自家製迷你蟹餅
  • draftbeer
呢度嘅lunch set好抵食,喺中環只需要七十幾八十蚊,就有主菜同埋飲品同埋湯或者沙律。😯 當中周打蜆湯超多蜆肉,而且又夠creamy,非常抵讚。⁣⁣⁣👍🏻⁣⁣⁣食肉獸薄餅lunch set($84)【好味度:9/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢度pizza都幾大件,男仔食都一定夠飽。😆 而且叫得食肉獸薄餅,的確好足料,真係啖啖肉,超級滿足。😚 而且pizza熱辣辣,因為見到pizza係由意大利式嘅紅色圓拱形高溫烤爐新鮮即製,夠晒新鮮正宗。⁣⁣⁣🇮🇹⁣⁣⁣北京烤鴨胸薄餅lunch set($82)【好味度:8.5/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個就係比較fusion嘅食法。🤓 運用鴨胸,加上北京填鴨嘅醬料,加埋啲蔥,食落去真係好似食緊北京填鴨嘅感覺。😮 而且薄餅皮食落口感好正宗,原來係因為連麵粉都係意大利入口,麵糰發酵後再手拉,先有嚼勁又夠薄嘅口感。⁣⁣⁣😋⁣⁣⁣洋蔥圈($28)【好味度:7.5/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣洋蔥圈應該都係即叫即炸嘅,非常香口鬆脆。😜 入面嘅洋蔥都想保留到唔少洋蔥汁,唔會好乾。⁣⁣😙⁣⁣⁣順帶一提,餐廳嘅ig已經

食肉獸薄餅lunch set

北京烤鴨胸薄餅lunch set

洋蔥圈

順帶一提,餐廳嘅ig已經開通咗訂位服務。🧐 只要撳入下面嘅餐廳ig就可以好方便咁樣訂位啦。⁣⁣✌🏻
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣餐廳ig:⁣⁣ @alfornosoho
食肉獸薄餅lunch set
北京烤鴨胸薄餅lunch set
洋蔥圈
2019-07-25 107 views
最近愛上係蘇豪區覓食~因為果度大多數既餐廳環境同食物都有保證~同事不斷推薦我試呢間餐廳既Pizza,於是即晚就去試下~餐廳鋪面唔大但環境好relax而且有格調,岩哂情侶或者想靜靜地傾下計既人~坐低之後睇下menu,選擇貴精不貴多,我地就叫左個大pizza,一個salad,一個小食同一杯飲品~Apple Walnut Salad蘋果同核桃都係我既菜~但好可惜唔係度度地方有呢款沙律,所以一見到即刻叫~呢度既蘋果酸甜度適中,核桃外層有層蜜糖所以甜甜的~咬落鬆脆香口,沙律菜非常新鮮,整體配撘好清新~感覺好健康!Calamari & Jalapeno served w/ spicy mayo真係好鍾意食Calamari~呢道菜係配埋墨西哥辣椒添!兩款都炸得好香口,外層炸漿調味豐富,唔同平時食到既炸粉溝啤酒咁普通,而且Calamari有嚼口得黎唔韌,好容易咬斷,墨西哥辣椒有辣勁,為呢道菜增添左D刺激。Super DeluxePizza叫左Super Deluxe,材料有辣肉腸、莎樂美腸、蘑菇、紅椒等等香口既材料,配埋Mozzarella Cheese,每拎一件都有完美拉絲效果~批底係home-ma

Apple Walnut Salad

Super Deluxe
Pizza叫左Super Deluxe,材料有辣肉腸、莎樂美腸、蘑菇、紅椒等等香口既材料,配埋Mozzarella Cheese,每拎一件都有完美拉絲效果~批底係home-made既做得煙韌有口感,唔會硬實實難咬開,每一啖都好濃味好好食!難怪同事咁推薦!

Peach Iced Tea
雖然我好鍾意Peach既飲品但呢類飲品通常都會有過甜既缺點~難得呢度既Peach Iced Tea可以有桃味之餘只帶淡淡既甜味,所以飲落解渴清新,確係唔錯!

蘇豪區有浪漫環境又食到咁飽只係花費3百幾蚊,的確值得一試!

2019-07-25 199 views
第一次去呢間食,雖然餐廳係較難搵嘅位置,但係都有唔少人。Apple walnut salad ($78)沙律都算大份,菜幾新鮮加埋啲新鮮爽嘅青蘋果同埋甜嘅合桃好好味😋。Meatballs Al Forno ($88)得三粒肉丸,但係大粒嘅。醬汁都好多但係都係加咗芝士。夾埋多士食好好味😋。Roasted chicken spinach linguine ($148)賣相幾好,意粉嘅份量剛剛好。雞肉唔係太多,肉可以再嫩D。但係味道唔錯。Spaghetti Bolognese ($118)呢碟反而多肉同埋汁👍🏻足份量。味道唔錯,但係呢度嘅意粉通常都會加parmesan cheese,我個人唔係太鐘意😅。Carnivoro ($158)薄餅皮唔會太厚,但係可以再脆D。比較pepperoni同埋火腿,好少新鮮肉粒。整體來講都唔錯嘅,服務態度好好,食物質素都幾好。有某D地方可以再改善💪🏻(譬如:薄餅皮同埋肉嘅質素)如果冇折扣就覺得唔係太抵。
第一次去呢間食,雖然餐廳係較難搵嘅位置,但係都有唔少人。
Apple  Walnut  Salad

Apple walnut salad ($78)
Meatballs  Al  Forno

Meatballs Al Forno ($88)
Roasted  chicken  spinach  linguine

Spaghetti  Bolognese

Spaghetti Bolognese ($118)
Carnivoro

Carnivoro ($158)
2019-07-20
Type of Meal
Dinner
Apple  Walnut  Salad
Spaghetti  Bolognese
Carnivoro
2019-07-25 96 views
中上環附近打工仔放lunch都唔知食咩好😫唔想食得太頹嘅話附近的餐廳又多數比較貴。今次就發現中環有間價錢平民,質素用心的西餐廳。🤭🤭平日lunch set仲唔使加一,呢個地段來講真係好唔錯。lunch set 會包埋湯或者沙律🥗同埋飲品架。如果加$10就可以兩樣都要晒,另外都可以加錢要吃小食。今次主菜我就試咗比較特別的#北京烤鴨胸薄餅。食落真係有少少似北京烤鴨,值得一讚的是即叫即整咬落仲熱辣辣,而且批底幾厚,當午餐食都絕對足夠架。小食方面推薦雞翼😍😍.🏠Al Forno Pizzeria (中環)中環蘇豪鴨巴甸街41-49號金豪大廈地下上層2號舖

🏠Al Forno Pizzeria (中環)
中環蘇豪鴨巴甸街41-49號金豪大廈地下上層2號舖
2019-07-18 1669 views
收工同男朋友去咗試呢間pizza🥰餐廳唔算好大,但係座位都算闊落,所以都坐得算舒服。仲有好大部電視機播緊Netflix🤣睇完餐牌都覺得啲食物唔算好貴。仲要咁啱撞正happy hour☺️啤啤佢。男朋友就叫咗啤酒,我就叫咗mojito。mojito無乜酒味。牛油果蝦沙律,牛油果都頗多😍好正🥰蝦肉就切左bite size。我自己就覺得夠味,不過男朋友覺得唔夠,佢問侍應拎左支pepper😂另外仲叫左芝士菠菜焗生蠔。呢個好好食阿😱熱辣辣黎到,芝士係拉到絲,焗完既蠔都唔會好乾身,同芝士菠菜勁夾!$48/4隻好抵食😍仲有叫左個snack platter。有fried sweet potato, chicken popcorn, fried onion rings。三樣都好好食,雞粒唔會炸得好乾仲幾juicy。我地叫左half half pizza, 分別叫左pepperoni and seafood island sauce pizza😛 海鮮果邊好好味,不過pepperoni果邊就略鹹🤨食唔到好多😂整體黎講係好食既!☺️埋單平均每人$300左右。

整體黎講係好食既!☺️埋單平均每人$300左右。

2019-07-16
$300 (Dinner)
  • 芝士菠菜焗生蠔
Al Forno Pizzeria (中環)中環蘇豪鴨巴甸街41-49號金豪大廈地下上層2號舖-中上環手作pizza意大利菜🇮🇹,值得一試😁🔸APPLE WALNUT SALAD 🥗 清新沙律 蘋果香甜脆口沙律菜新鮮 配上黑醋汁食 個人好喜歡黑醋汁 好開胃👍🏼亦能夠中和西餐嘅油膩感😆🔸ROASTED CHICKEN SPINACH LINGUINE最喜歡食LINGUINE扁意粉😝意粉彈牙 硬度適中 好有口感加上SPINACH 吸收晒啲精華一齊食 正呀!雞肉外皮煎香 肉質嫩口👍🏼 整體不錯!🔸SUPER DELUXE + PIRATES OF THE CARIBBEAN PIZZAs🍕 叫咗鴛鴦配搭 可以同時享受兩種口味嘅pizza☺️Super deluxe就啱晒係食肉獸嘅我😍啖啖肉好足料!而鍾意食海鮮嘅朋友可以試吓加勒比海鮮pizza!配上千島醬食 兩種都非常好滋味❤️薄餅係新鮮自製 手製Pizza誠意十足啊!😘
Al Forno Pizzeria (中環)
中環蘇豪鴨巴甸街41-49號金豪大廈地下上層2號舖
中上環手作pizza意大利菜🇮🇹,值得一試😁

🔸APPLE WALNUT SALAD 🥗
清新沙律 蘋果香甜脆口
沙律菜新鮮 配上黑醋汁食
個人好喜歡黑醋汁 好開胃👍🏼
亦能夠中和西餐嘅油膩感😆

最喜歡食LINGUINE扁意粉😝
意粉彈牙 硬度適中 好有口感
加上SPINACH 吸收晒啲精華一齊食 正呀!
雞肉外皮煎香 肉質嫩口👍🏼 整體不錯!

叫咗鴛鴦配搭 可以同時享受兩種口味嘅pizza☺️
Super deluxe就啱晒係食肉獸嘅我😍