Hiring
Up to $18,000
Up to $21,000
Up to $18,000
See All 5 Jobs
Restaurant: alfafa (康怡廣場北座)
Info:

2024-09-04 340 views
好耐冇去過alfafa,今日難得約到老友記黎食早餐,先發現alfafa已經裝修過,而早餐餐牌都換左。可能係附近太多競爭,而家排隊冇以前等咁耐,都係好事。餐牌都好多選擇,見到附近好多人都揀pancake,但店員就友善提醒pancake要等耐啲。我地朝早就唔好甜野,最後大家就選擇左G3 Energetic,有通粉濕下個口,又有得切下切下。而家用QR code落單好方便,飲品又可以選擇後上。因為我係app會員,生日月份有88折,抵銷返加一服務費,價錢呢區黎講都算ok。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Breakfast)
2024-08-25 404 views
早餐選擇頗多,當然選擇比較清淡的食物,無論食物質素,上菜速度,服務也很好,環境亦舒適,邊談邊吃,餐飲除了一般咖啡奶茶,還有不同花茶可選,也可以悠閒地享受美味的早餐。
早餐嘅選擇好多,價錢都好實惠嘅。下午茶好抵食,但係要等到下午3點先開始。有朋友住康怡帶我去食早餐同下午茶,當時傾計傾得專心,就唔記得影相啦!😂覺得味道好好,來買返學鞋順便帶個女仔過來食。不過午餐嘅味道就冇下午茶咁好食。用我女仔嘅話嚟講,就係ok唔難食,不過冇咩驚艷嘅感覺,唔會想再嚟第二次。其實我覺得早餐同下午茶真係唔錯。網上評論有講到服務問題,睇遇到邊個職員,有個阿姨服務好好嘅。仲有等嘅時間長咗啲問題,雖然冇到夸張到等咗70分鐘,不過等十幾分鐘就要啦。
早餐嘅選擇好多,價錢都好實惠嘅。
下午茶好抵食,但係要等到下午3點先開始。

覺得味道好好,來買返學鞋順便帶個女仔過來食。

不過午餐嘅味道就冇下午茶咁好食。

用我女仔嘅話嚟講,就係ok唔難食,

不過冇咩驚艷嘅感覺,唔會想再嚟第二次。

其實我覺得早餐同下午茶真係唔錯。

仲有等嘅時間長咗啲問題,雖然冇到夸張到等咗70分鐘,

不過等十幾分鐘就要啦。
2024-05-15
$70 (Lunch)
  • 凱撒沙律
  • 全日早餐
2024-04-30 591 views
約咗朋友今晚嚟食飯,睇之前嘅comment話啲服務好差,今日嚟到又OK喎,都好有禮貌。食物份量都好足,味道都不錯。幾欣賞呢幾個包,熱辣辣的二人餐咁大份豬肋骨!豬肋骨好腍!呢個牛肉pizza,味道可以,不過略嫌啲醬汁太多。其實唔需要有咁多醬。見到好多人都有叫呢個海鮮飯,味道不俗,不過青口就細粒啲。心太軟唔算好流心,不過都係熱辣辣,襯埋椰子雪糕,非常好!雪糕夾多士,原來係蝴蝶酥,都可以我哋三個人,叫咗一個二人餐,一個一人餐,總括嚟講每人$200左右,食到好飽好飽,性價比都算高! pizza食唔晒仲要打包
食物份量都好足,味道都不錯。

幾欣賞呢幾個包,熱辣辣的

二人餐咁大份豬肋骨!豬肋骨好腍!

見到好多人都有叫呢個海鮮飯,味道不俗,不過青口就細粒啲。

心太軟唔算好流心,不過都係熱辣辣,襯埋椰子雪糕,非常好!

雪糕夾多士,原來係蝴蝶酥,都可以

pizza食唔晒仲要打包

2024-04-29 467 views
呢度既早餐選擇都幾多,好似都有8-10款。我揀咗個"雞排杏飽菇炒蛋西蘭花蘑菇湯螺絲粉",聽個名都知好足料,再配一杯熱飲,只係45蚊,與其排長龍食大型連鎖快餐店既早餐,不如安安靜靜坐係度慢慢嘆,反正度度早餐都已經咁既價。另外,再叫咗一個自選早餐,同全日早餐差唔多,揀咗牛角酥炒蛋粟米煙肉火腿排再配蘋果茶,只係52蚊,俾出面1份差唔多100蚊既全日早餐都唔差得遠。員工服務同態度亦好好。有服務又唔使另外加一好滿足既早晨,令你更有衝勁迎接一整日既工作
好滿足既早晨
,令你更有衝勁迎接一整日既工作

蘑菇螺絲粉
自選早餐
2024-04-29
蘑菇螺絲粉
自選早餐
侍應態度及對待客人方式十分過分新年期間對訪用膳 對有給利是的食客就笑面迎人 主動免費升級甜品不給利是的就安排差劣的坐位 話中帶刺 務求令客人於一個不舒服的環境中用膳非常過分 永久blacklist
侍應態度及對待客人方式十分過分
非常過分 永久blacklist
2024-02-12
$250 (Dinner)
2024-02-08 430 views
今年情人節正正撞正農曆新年,所以預早慶祝,今年放低唔到個囡,要取消原本預約好既high tea,轉為要搵一間適合的親子餐廳。呢間集團式既餐廳,食物唔錯,價錢合理,原本去食tea,點知原來係要3:00先開始,早左又無問,無食tea。Tea抵食。講返食物先,order左個拿坡里繪手撕豬肉螺絲粉 $94個粉好多醬,味道唔錯呀alfafa 海鮮飯 $142味道唔錯,都幾大碟,海鮮都足叫餐可以加$36 享用黑松路薯條普普通通,都夠脆餐加$36 享用香烤雞翼每個餐都包飲品及 可選湯或招牌沙律,湯及沙律都好味呀!忘記影沙律相🙈佢地做緊member promotion,可以即時join左,傳入現金即時找數,仲有積分及coupon送,所以食飯時記得即時做埋member,會抵左。

講返食物先,order左個
拿坡里繪手撕豬肉螺絲粉 $94
個粉好多醬,味道唔錯呀

alfafa 海鮮飯 $142
味道唔錯,都幾大碟,海鮮都足

叫餐可以加$36 享用黑松路薯條
普普通通,都夠脆

餐加$36 享用香烤雞翼

每個餐都包飲品及 可選湯或招牌沙律,
湯及沙律都好味呀!忘記影沙律相🙈

2024-02-03
$110 (Lunch)
2023-12-25 502 views
不吐不快!今日聖誕節,怕多人於是早啲食晚餐,入場時已見男侍應黑口黑面,落單或問嘢已經唔敢煩佢!快手食完,準備埋單再用QR code 睇幾錢,意外發現出左兩個 free items. 送Coupons 同朱古力。我哋比左錢,女侍應只比coupons我地, 老公於是出去問個男侍應係咪重有朱古力送? 已比埋張單指埋個 item 比佢睇!個男侍應好吋用反問既方式問我老公,咩嚟㗎⋯⋯?我老公見佢咁態度都嬲,再指住張單一次,再同個男侍應講,呢度寫會送朱古力!我話系統出係咁寫,我話再講,無唔緊要,係寫左先咁問!個男侍應無出聲,後面個女侍應就響櫃拎包朱古力出嚟,比個男侍應時講,最後一包啦!無啦吓!其實送晒無問題嘅,但有冇都好,唔好咁態度應個客!做前線重要做飲食,咁態度同趕客無分別!坦白講,呢間餐廳食物質素已經麻麻,西冷韌,上菜時食物又唔夠熱,得個湯好味啲,如果連態度都咁差,我諗唔到點解我要返轉再比錢你哋賺?!兩位女侍應態度唔錯,至少有問有答重會傾兩句!一家人出來食飯,只求開心,今日重要係聖誕節!好後悔選擇左呢間餐廳過節!
不吐不快!

兩位女侍應態度唔錯,至少有問有答重會傾兩句!

2023-10-30 647 views
原來alfafa都幾多分店,午餐時間嚟咗康怡廣場分店。都有唔少客人,要等一陣先入到去。餐廳環境光猛,枱與枱之間都有一定空間,唔算太逼☺️☺️焗烤春雞半隻配烤新薯及香草檸檬蜜糖芥末醬 $120🐥烤春雞火喉控制不錯, 雞肉嫩滑,仲有少少肉汁。蜜糖芥末醬配搭好夾, 微香稍甜又有少少芥末嘅刺激, 不論係點雞件或者烤薯都係好嘅選擇。🤗🤗😁烤進口有骨豬柳天使麵 $98🐽部分豬柳連住骨位, 係最嫩滑嘅部分,雖然角度上唔係咁易切,係最好食嘅位嚟。 醬汁不過不失,似係普通燒汁,如果搭配烤春雞嘅蜜糖芥末醬相信會更吸引✨✨🤗另外有配餐包, 湯或沙律及飲品,食飽飽啦,滿足😋😋🥳🥳

焗烤春雞半隻配烤新薯及香草檸檬蜜糖芥末醬 $120🐥

烤進口有骨豬柳天使麵 $98🐽

另外有配餐包, 湯或沙律及飲品,食飽飽啦,滿足😋😋🥳🥳

$120 (Lunch)
2023-08-08 823 views
在門外餐牌見套餐不錯,我們叫餐後,先上南瓜湯及沙律,味道很好,配麫包也很鬆軟。主菜叫了牛排,叫左七成熟但不淋,有少許硬,燒豬排天使麫的豬排十分硬,很「鞋」口,幸好海鮮飯幾好味,2人餐還跟蝴蝶酥配椰子雪糕,很鬆脆和美味。
2023-07-10 736 views
諗住食完睇早場,上菜等左20分鐘。我地簡既呢兩款都比較普通無咩特別,味道偏淡。🍴morning glory 煙三文魚菠菜芝士奄列配棒子包,呢度餐包選擇有七款,揀咗捧子包,外表比較硬身,無咩特別。🍴Egg Benedict牛油果醬芝士芝麻包配沙律,流心蛋時間控制得好,仲系流心加埋芝士一齊食好味道,仲有沙律菜配搭,非常健康

🍴morning glory

🍴Egg Benedict

2023-04-10 795 views
今天下午一行11人到康怡Alfafa食Tea set, 服務員很用心幫我們安排坐位,讓我們可以坐埋一齊享用下午茶,態度非常好,值得一讚。食物也令我們滿意,有機會會再去試下其他食物。
食物也令我們滿意,有機會會再去試下其他食物。
2023-04-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$75 (Tea)
来此店数次,效率每况愈下!上次隔离枱叫左个二人套餐,等左70分鈡先到,个客催左N次,waiters 只説需要!差D不欢而散,結果个manager 免单先安撫到个客!今次輪到我唔好彩,叫个海鲜饭等足40分鈡,真係趕时间千祈咪黎!
2023-03-04 734 views
|🍵|這家除了位置真的有夠窄外,其他其實都還不錯🤣,除了排隊下午3點多,還需要排隊,這家應該蠻好吃的😋點了一個2人套餐,蠻不錯的。前菜的餐湯真的很好喝,薰三文魚卡幫尼義粉也超吃🥣,完全不會膩,而且味道也很細緻第二道菜是牛柳,這個真的有點嚇 到,一刀下去出來的都是血水,開玩笑說不要告訴我這是紅酒🤣🤣立刻叫人過來麻煩他 再弄熟一點,所以最後其實也還不錯,最後的甜品雪糕配蝴蝶酥💪🏻💪🏻這個沒得輸超級好吃一頓下來結帳300多哈哈
|🍵|
這家除了位置真的有夠窄外,其他其實都還不錯🤣,除了排隊
下午3點多,還需要排隊,這家應該蠻好吃的😋

一頓下來結帳300多哈哈
2023-02-12 605 views
餐廳人流好多,所以就入去食!下午時間比較多人!需要等位!叫左海鮮意粉,雞髀蕃茄天使麵~雞髀做得好特別呀~肉脆內嫩!杯咖啡非常好味道!有花香味!欣賞到極~海鮮意粉都不錯👍🏻
餐廳人流好多,所以就入去食!
下午時間比較多人!需要等位!
叫左海鮮意粉,雞髀蕃茄天使麵~
雞髀做得好特別呀~
肉脆內嫩!杯咖啡非常好味道!
有花香味!欣賞到極~
海鮮意粉都不錯👍🏻