2024-06-20
Alto 係位於銅鑼灣嘅一間高級餐廳,擁有絕佳嘅景觀同埋精緻嘅菜式。試咗佢哋嘅 Brunch Buffet,性價比高。每位成人 $488,你可以無限量地享受時令自助餐同品嚐熱盤,真係一個唔錯嘅選擇。首先講講自助餐區,佢哋提供嘅時令食物選擇相當豐富,各種沙律、冷盤、芝士同甜品,應有盡有。每一樣嘢都好新鮮,而且擺盤都非常精美。Alto 嘅熱盤係佢哋嘅特色之一,每一道菜都精美,仲係unlimited refill😍伊比利亞黑毛豬扒 配蔬菜、菠菜泥及紅酒醬。豬扒肉質嫩滑,帶有濃郁嘅豬肉香味,配上紅酒醬更加提升咗層次。蔬菜新鮮,菠菜泥既滑又香,完美地平衡咗豬扒嘅濃郁味道。阿根廷牛柳扒🥩配蘑菇胡椒醬及薯蓉牛柳扒煮得剛剛好,肉質柔嫩多汁,蘑菇胡椒醬帶有微辣,提升咗整體嘅風味。薯蓉細滑,口感非常好。烤三文魚配菠菜及蛋黃醬,三文魚煎得香,魚肉嫩,配上濃郁嘅蛋黃醬,味道非常出色。英國豌豆芝士意大利燴飯,呢道意大利燴飯特別之處在於豌豆嘅香甜加上濃郁嘅芝士味,米飯煮得恰到好處,非常滿足。如果你想要更加豐富嘅選擇,仲可以加配主菜。我試咗兩道加配菜,真係冇令我失望。魚子醬海膽奶油胡椒小麥意粉 $188呢道意粉真係
伊比利亞黑毛豬扒 配蔬菜、菠菜泥及紅酒醬
阿根廷牛柳扒🥩配蘑菇胡椒醬及薯蓉
魚子醬海膽奶油胡椒小麥意粉 $188
呢道意粉真係奢華享受,奶油胡椒醬濃郁香滑,海膽鮮甜,魚子醬更係點睛之筆,令整道菜提升咗唔少層次。
美國 USDA 封門牛柳扒 $268
呢道牛柳扒係我全場最愛,牛肉質素高,煮得非常完美,肉質柔嫩多汁。