Hiring
$27,500-$31,000
Monthly
2022-09-14 526 views
服務態度好,樓面反應快,食物也很好,四個大人食要好飽嗰隻都只收了$1700,我覺得這樣好的食物質素很抵。海鮮沙律簡直一絕,絕對可以食飽一個人,串燒種類多又好食,我見倒有一個尊人做串燒。
2022-09-12
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 串燒
  • 海鮮沙律
2022-09-13 425 views
🐽 - 尖沙咀 - 天穴一間位於海港城既高質日本菜,無論環境或者食物質素都好出色;如果坐對窗位置望住維港景色,夜晚感覺真心一流🤞🏻- 特上刺身拼盤 包括有9款唔同既刺身,額外再加左兩隻時令生蠔無諗過款款刺身都咁厚切😋拖羅仲要入口即溶,非常新鮮!- 牛油果軟殼蟹卷雖然係基本嘢,但牛油果既份量都算多- 特上松葉蟹甲羅石鍋飯一上枱見到份量唔少,甲羅燒上面佈滿蟹籽、蟹肉及蟹膏;混合埋啲飯一齊食真係好惹味!
🐽 - 尖沙咀 - 天穴

一間位於海港城既高質日本菜,無論環境或者食物質素都好出色;
如果坐對窗位置望住維港景色,夜晚感覺真心一流🤞🏻

- 特上刺身拼盤
包括有9款唔同既刺身,額外再加左兩隻時令生蠔
無諗過款款刺身都咁厚切😋
拖羅仲要入口即溶,非常新鮮!

- 牛油果軟殼蟹卷
雖然係基本嘢,但牛油果既份量都算多

- 特上松葉蟹甲羅石鍋飯
一上枱見到份量唔少,甲羅燒上面佈滿蟹籽、蟹肉及蟹膏;
混合埋啲飯一齊食真係好惹味!

$800 (Dinner)
2022-09-09 443 views
喺香港旅遊發展局「夏日賞賞你」活動㩒到$400減$200於是就去試下啦呢間日本野一啲都唔平🥲但質素真係好好🤩💚油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬 🐠擺碟好靚呀,好似朵花咁🌼每一片油甘魚上面都放左一粒鵝肝粒食嘅時候將油甘魚包住鵝肝粒食到好新鮮油甘魚同時又有鵝肝味道兩樣野好夾好好味呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💚特上松葉蟹甲纙石鍋飯🦀石鍋飯都好大碗飯入面有啲魚子喺度甲纙燒上面有滿滿的蟹子、蟹肉、蟹膏仲有海膽呀!!!!!!!撈混晒佢地再同飯一齊食好好味😋😋😋💚三文魚腩刺身🐟魚腩有四片仲幾肥美食落好新鮮啖啖肉👍🏻👍🏻👍🏻💚燻製日本黑豚佐白酒黑糖醬🐷個樣好似叉燒,食落都有少少似但好香煙燻味同黑糖醬味都幾好味,係舊肉肥左啲👍🏻👍🏻💚燒雞泡魚乾🐡通常呢個都係有保證所以燒得幾乾身幾好食👍🏻👍🏻💚燒牛舌🐮牛舌有四舊全部都幾厚肉燒得幾香,不錯不錯👍🏻👍🏻💚三蟹卷天扶良🦀天扶良即係天婦羅啦黎到嘅時候仲熱辣辣出面用紫菜包住加少少天婦羅漿入面有滿滿的蟹肉、蟹子、蟹膏一啖咬落去成個口都有香濃嘅蟹味超讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💚焙茶雪糕焦糖脆夾餅個脆餅好脆焙茶雪糕超級濃味但味道唔會太甜好好味!!!!!👍🏻👍🏻👍🏻不過焦糖就唔多覺😛😛
喺香港旅遊發展局「夏日賞賞你」活動㩒到$400減$200
於是就去試下啦
呢間日本野一啲都唔平🥲
但質素真係好好🤩

💚油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬 🐠
擺碟好靚呀,好似朵花咁🌼
每一片油甘魚上面都放左一粒鵝肝粒
食嘅時候將油甘魚包住鵝肝粒
食到好新鮮油甘魚同時又有鵝肝味道
兩樣野好夾好好味呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💚特上松葉蟹甲纙石鍋飯🦀
石鍋飯都好大碗
飯入面有啲魚子喺度
甲纙燒上面有滿滿的蟹子、蟹肉、蟹膏
仲有海膽呀!!!!!!!
撈混晒佢地再同飯一齊食好好味😋😋😋

💚三文魚腩刺身🐟
魚腩有四片仲幾肥美
食落好新鮮啖啖肉👍🏻👍🏻👍🏻

💚燻製日本黑豚佐白酒黑糖醬🐷
個樣好似叉燒,食落都有少少似
但好香煙燻味同黑糖醬味
都幾好味,係舊肉肥左啲👍🏻👍🏻

💚燒雞泡魚乾🐡
通常呢個都係有保證
所以燒得幾乾身幾好食👍🏻👍🏻

💚燒牛舌🐮
牛舌有四舊
全部都幾厚肉
燒得幾香,不錯不錯👍🏻👍🏻

💚三蟹卷天扶良🦀
天扶良即係天婦羅啦
黎到嘅時候仲熱辣辣
出面用紫菜包住加少少天婦羅漿
入面有滿滿的蟹肉、蟹子、蟹膏
一啖咬落去成個口都有香濃嘅蟹味
超讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💚焙茶雪糕焦糖脆夾餅
個脆餅好脆
焙茶雪糕超級濃味
但味道唔會太甜
好好味!!!!!👍🏻👍🏻👍🏻
不過焦糖就唔多覺😛😛
我喺旅發局網站搶咗一張食$400減$200 coupon,平日去到餐廳,職員話coupon唔可以用喺午餐menu, 比咗另一本Menu,入面食物超級貴丶好搵笨😡😡😡
因為有coupon 既關係去試呢間餐廳。好有驚喜-!吾怪得吾平都甘多人排隊🤭🤭🤭必需推介:和牛粒價錢貴,但都好想試試完覺得好值😊😊😊😊佢個牛好軟身 入口即溶,正到爆我唔鍾意食好硬嗰啲牛唯一缺點只係唔平必推2: 泡飯!好特別好好食!食哂成個飯直頭吾夠喉!味道好夠但係唔會過鹹,呢個飯100分我會比99分。真心好食👌必點。其他野都好好食,所以係唯一一間貴得黎我想再去食既餐廳。佢d野吾係出面甘易能夠食到。
因為有coupon 既關係去試呢間餐廳。
好有驚喜-!吾怪得吾平都甘多人排隊🤭🤭🤭

必需推介:和牛粒
價錢貴,但都好想試
試完覺得好值😊😊😊😊
佢個牛好軟身 入口即溶,正到爆
我唔鍾意食好硬嗰啲牛
唯一缺點只係唔平

必推2: 泡飯!
好特別好好食!
必點。

2022-07-30 1053 views
Went here after taking some graduation photos with my son and family. Very enjoyable late lunch we had. It’s a far walk but it is worth it. Tranquil vibes yet you can feel the vitality. Good quality seafood sashimi and sushi with with attentive service. Were seated at bar because no table available but still comfortable. I would also recommend to try their mocktail drinks. The passion fruit that I had was delicious and refreshing for summertime. The kimchi pork rice is worth recommending also. Very content after eating.
2022-06-24 1915 views
#foodiefanclub (ig)太掛住日本啦心.今次推介尖沙咀望海景既餐廳,價錢方面唔算貴:都係百零蚊一個午餐《豪華三色飯鋪滿吞拿魚茸》海膽及大量嘅三文魚籽日本三文魚子,鮮甜甘香,。海膽也是十分鮮甜,仲好creamy,非常好的質素。吞拿魚茸幼細香滑,軟綿綿的口感加上魚的油香,食完呢碗三色飯簡直大滿足电《燒西京銀雪魚御謄》銀雪魚燒得好香口,表面脆卜卜魚肉好鮮軟脆滑,魚油分布均勻,味道濃郁送飯一流套餐豉湯、沙律、前菜同甜品。個魚生飯既各種魚生真係好新鮮,飯量都多#天穴((尖沙咀)@anaten hk尖沙咀廣東道 3-27號海港城海運大廈3樓 OTE 304 號舖
#foodiefanclub (ig)
太掛住日本啦心.
今次推介尖沙咀望海景既餐廳,價錢方面唔算貴:
都係百零蚊一個午餐

《豪華三色飯鋪滿吞拿魚茸》海膽及大量嘅三文魚籽
日本三文魚子,鮮甜甘香,。海膽也是十分鮮甜,仲好
creamy,非常好的質素。吞拿魚茸幼細香滑,軟綿綿的
口感加上魚的油香,食完呢碗三色飯簡直大滿足电

《燒西京銀雪魚御謄》銀雪魚燒得好香口,表面脆卜卜
魚肉好鮮軟脆滑,魚油分布均勻,味道濃郁送飯一流
套餐豉湯、沙律、前菜同甜品
。個魚生飯既各種魚生真係好新鮮,飯量都多

#天穴((尖沙咀)@anaten hk
2022-06-23
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$320 (Lunch)
不得了😍超正🥇🥇海港城本身有好多好正又坐得舒服既餐廳,衣間係其中一間,有戶外睇海景超一流,但因太熱~今次都是在室內嘆住冷氣睇海景啦!一樣咁chill🌊~~餐牌上一般都是套餐set,包含沙律🥗前菜🧆蒸蛋🥚漬物🫘麵豉湯🍵甜品🍮白飯🍚都比較full,建議需預先book位!有小朋友的話亦設有bb座位,但就沒有安全帶⚠️這個要注意一下了⚠️💯必叫💯🥩佐賀產照燒牛扒御膳 $408🥇肉質非常柔軟,入口溶化😍7️⃣成熟🍣刺身御膳 $258原本以為單點刺身,點餐時店員告知原來全都是套餐。非常豐富😋刺身新鮮好味~~🐡燒雞泡魚乾 $88口感黏黏且帶點煙韌,非常香口,一流👍🏻👍🏻
不得了😍超正🥇🥇

💯必叫💯
🥩佐賀產照燒牛扒御膳 $408🥇
肉質非常柔軟,入口溶化😍
7️⃣成熟
佐賀產照燒牛扒御膳

🍣刺身御膳 $258
原本以為單點刺身,點餐時店員告知原來全都是套餐。
非常豐富😋刺身新鮮好味~~

🐡燒雞泡魚乾 $88
口感黏黏且帶點煙韌,非常香口,一流👍🏻👍🏻
燒雞泡魚乾

2022-05-21
$365 (Lunch)
佐賀產照燒牛扒御膳
燒雞泡魚乾
本身早一個月訂座係想豪食海膽丼,點知落單時先知海膽賣晒,失望之下唯有食刺身。不過早訂枱都有個好處,就係有個靚位,望住維港美景食好西心情係好啲。特上刺身御膳 $328九款刺身配沙律,前菜,蒸蛋,白飯,漬物,麵豉湯及甜品友人點刺身御膳 $258 就少一款刺身,望落刺身款式都有些分別。茶碗蒸香滑之餘仲有海鮮餡,正;胡麻醬沙律,正正常常;漬物稍微失色;刺身幾乎是每款兩件,厚切,係好味既,但唔算特別甜品係舖滿黃豆粉既麻糬,口感幾好,味道唔會太甜。整體食物及刺身質素唔錯,但性價比一般,尤其係無海膽而換上三文魚子感覺唔係好抵,或者只能怪自己運氣欠佳。

特上刺身御膳 $328
九款刺身配沙律,前菜,蒸蛋,白飯,漬物,麵豉湯及甜品

特上刺身御膳

甜品係舖滿黃豆粉既麻糬,口感幾好,味道唔會太甜。
Type of Meal
Lunch
2022-05-03 1740 views
黎到尖沙咀海港城,唸起日本野,都不得不想起天穴,今次已在一星期前預訂午餐,我們二人選左午餐Omakase,有五款不同食材再加一款甜品,食物、賣相都相當唔錯,再對住一個無敵大海景,有機會下次一定試吓晚餐,我諗夜晚個景會更加靚,一定會再encore
我諗夜晚個景會更加靚,一定會再encore
  • 刺身
  • 串燒
  • 特上刺身拼盤
2022-04-22 1498 views
味道中上,創意OK。環境非常適合情侶約會,節日約會,好有氣氛。服務員態度很好,亦非常有禮貌,會主動為水杯添水。可惜坐唔到窗邊位,窗邊位好難訂,否則美景配美食,將會very nice!
2022-04-20
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$900 (Dinner)
📍天穴呢間喺尖沙咀海港城海運中心,可以望到海景,可惜係露天位置無開~反而隔離間餐廳就有開🤔中午去等位差唔多等咗半個鐘,不過可以去樓上坐下睇吓風景時間都過得快~❤️ 日本產吉列黑豚御膳($208)豬扒外皮炸得酥脆,肉質軟冧,怪嘅係肥肉嘅部份頗多,要係咁吐啲油膩嘅肥肉出嚟。。。有時會食到筋嘅部份(´・_・`)❤️ 雜錦魚生飯($248)個碗嘅造型令到成碗野好似好污糟咁😂魚生同蝦嘅質感都Ok,但海膽無乜鮮甜味ˊ_>ˋ而且個份量多到係仲有差唔多¼嘅飯係未食完我已經飽到死死下,只可以話佢個份量同價錢係對得上🤣可能真係主要食個環境😂。甜品一粒泡芙,都係意思意思下咁解~-❎Service 呢間嘢嘅服務真係有待改善😂🆖攞位嗰時個人未講完就轉身走咗出去,唔知係咪太急住要去廁所😅但我未走佢就走咗😂😂同朋友都問晒號。🆖落緊單,個阿頭中途都要喺對講機交代人點做事😂我哋要等佢講完先繼續落單,就算之後態度好好,但個觀感同第一印象就差咗啦。。-睇間餐廳都想走高級路線,但個服務同高級好似都仲有段距離,如果我記憶深刻嘅點係服務態度不佳而唔係食物有幾好食嘅話,咁真係有啲可惜🚮💰人均消費: $200-250- 有加一服
📍天穴

❤️ 日本產吉列黑豚御膳($208)
日本產吉列黑豚御膳

豬扒外皮炸得酥脆,肉質軟冧,
怪嘅係肥肉嘅部份頗多,
要係咁吐啲油膩嘅肥肉出嚟。。。
有時會食到筋嘅部份(´・_・`)

❤️ 雜錦魚生飯($248)
個碗嘅造型令到成碗野好似好污糟咁😂
魚生同蝦嘅質感都Ok,
但海膽無乜鮮甜味ˊ_>ˋ
而且個份量多到係仲有差唔多¼嘅飯係未食完我已經飽到死死下,
只可以話佢個份量同價錢係對得上🤣
可能真係主要食個環境😂

甜品

一粒泡芙,都係意思意思下咁解~
❎Service
呢間嘢嘅服務真係有待改善😂
🆖攞位嗰時個人未講完就轉身走咗出去,
唔知係咪太急住要去廁所😅
但我未走佢就走咗😂😂同朋友都問晒號。
就算之後態度好好,但個觀感同第一印象就差咗啦。。
睇間餐廳都想走高級路線,
但個服務同高級好似都仲有段距離,

💰人均消費: $200-250
- 有加一服務費
♟ 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE 304 號舖。
2022-04-16
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$250 (Tea)
Celebration
Birthday
2022-03-30 1671 views
屋企人生日🎂全家人都最鍾意食日本🇯🇵料理天穴之前試過冇訂位都食唔到,今次醒目啦提早訂定窗口位😎如果天氣好,仲可以坐室外望住維港景色😍星期日都一樣有lunch set 比較抵食😚先來了前菜,是沙律菜和麵豉湯,仲有茶碗蒸🎏海膽飯 $338~ 太耐冇飛去日本食啦,見到個Menu成碗海膽飯實在太吸引🤤 海膽份量都多,味道鮮甜,有一種回甘味, 不過個人覺得唔夠Creamy 😇🎏特上刺身御膳 $348~ 刺身質素新鮮,除了牡丹蝦及帶子以外,每款刺身包括海膽都有兩件,而且是厚切🤩我哋仲加咗$20將白飯升級做蕎麥麵😚🎏豪華三色飯 $398~ 豪華三色飯鋪滿吞拿魚茸, 海膽及大量嘅三文魚籽🤤日本三文魚子,鮮甜甘香,魚油在口腔中充斥著。海膽也是十分鮮甜,仲好creamy, 非常好的質素。吞拿魚茸幼細香滑,軟綿綿的口感加上魚的油香,食完呢碗三色飯簡直大滿足🥳🏮甜品- 蕨餅~ 蕨餅原來係古代貴族嘅點心,好香黃豆粉味道,超級煙靭,甜度適中。📍天穴 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE 304 號舖
屋企人生日🎂全家人都最鍾意食日本🇯🇵料理
天穴之前試過冇訂位都食唔到,今次醒目啦提早訂定窗口位😎
如果天氣好,仲可以坐室外望住維港景色😍

星期日都一樣有lunch set 比較抵食😚

先來了前菜,是沙律菜和麵豉湯,仲有茶碗蒸

🎏海膽飯 $338

🎏特上刺身御膳 $348

🎏豪華三色飯 $398
~ 豪華三色飯鋪滿吞拿魚茸, 海膽及大量嘅三文魚籽🤤

🏮甜品- 蕨餅

📍天穴 (尖沙咀)
第四次到訪天穴,頭三次都覺得午餐性價比高質量高,客人也絡繹不絕,以往沒有訂位隨時要等1小時才能入座。不過,可能而家疫情嚴重,所以今日中午一點來到竟然不需要等位,而且餐廳內仍然有很多空位。原來一時嘅光輝,真的未必係永恆既。我們坐在單邊靠窗位置,能看到室外的海景也挺舒服的。我當然介紹朋友食呢度我嘅推介「特上刺身御膳」$328啦。因為一來我已食過兩次這裏的刺身御膳, 二來想試吓其他嘅套餐,看見餐牌 的「特上天婦羅御膳」$288, 有松葉蟹鉗(1件)、海膽(1件)及天婦羅盛盒(7件),看看價錢比「特上刺身御膳」只相差$40,心想「特上刺身御膳」 質量那麼高,估計「特上天婦羅御膳」應該也不會太差,所以我就叫咗呢一個「特上天婦羅御膳」,不料最終中伏。例牌沙律及前菜先上,但當我吃沙律時吃到生菜的部份,發現有一些生菜不太新鮮,竟然有發黃的生菜提供給客人,令我感覺驚訝。然後湯和燉蛋也繼續上枱,味道正常。朋友嘅套餐先到,一如既往刺身質素新鮮,除了牡丹蝦及帶子以外,每款刺身包括海膽都有兩件,而且是厚切,而今天的白飯換上一個很漂亮的瓷碗(有一條龍的)盛載着,非常高貴,朋友邊吃邊讚賞我的好介紹。佢一邊食我一邊等
我們坐在單邊靠窗位置,能看到室外的海景也挺舒服的。
沙律
然後湯和燉蛋也繼續上枱,味道正常。
特上刺身御膳
佢一邊食我一邊等我嘅新鮮天婦羅製作中,不過,當餐廳服務員把制作好的天婦羅端上枱面的時候,我突然感到有一點中伏的感覺,這一份天婦羅是用一個長方形的碟子裝着,天婦羅下面墊了兩張吸油紙。

這九款天婦羅是包括 : 二條秋葵(普通size), 一片南瓜(薄),二隻蝦(當作二款),一片魚柳(雪藏貨),一片魷魚(薄及細片),一件帶子,一隻蠔(很油膩,因當天沒有松葉蟹鉗,餐廳用蠔代替),一件海膽(有陣異味),共10件。 天婦羅的size非常細件,所以一個普通大細既碟已經可以裝晒入去。
特上天婦羅御膳
天婦羅蘿蔔蓉醬油
秋葵,南瓜味道正常,南瓜是比較薄的一片(沒有拍照)。

蝦做得最好,新鮮而且彈牙有鮮味,但這兩隻蝦的size都不太大。
天婦羅蝦
最差的是魚柳,雖然魚柳是整碟天婦羅最大的一件,可惜咬落去竟然有很濃烈的梳打味,這一件魚柳很明顯的是雪藏貨,不是新鮮的,這麼貴價的一個「特上天婦羅御膳」竟然用一些雪藏魚柳,實在太離譜。
天婦羅魚柳
魷魚還可以,口感軟滑,但也是太小的一片,在酒樓吃的鮮魷點心的其中一片都比它大。
天婦羅魷魚
我最期待的松葉蟹鉗沒有貨,而餐廳服務員也徵得我同意用了一隻蠔來代替,但這隻蠔非常油膩,入口都是油。
天婦羅蠔
這一件帶子用紫蘇葉包著,但不是原隻,只是一角,如果不是拍照一啖已經吃完。
天婦羅帶子
最後吃這個海膽天婦羅,海膽不及刺身的鮮味而且還有一些異味,推斷也是用上不太新鮮的海膽。
天婦羅海膽
吃完這一份天婦羅後,再看看這兩張吸油紙的油分,這份天婦羅完全唔乾身,証明烹調方法有待改善!
更令人感到莫名其妙的是朋友刺身御膳的白飯是用細碗裝的,而我的天婦羅的白飯是用一個很大的碗裝的,朋友笑説是因為我這份天婦羅太少都吃不飽,所以就給你一碗大飯讓你吃飽吧。 她說得對,我不認為天婦羅的份量是足夠我吃完一整碗飯,因為飯太多而我朋友碗飯又太少,所以我分享了部分白飯給朋友,而朋友則分享了部分刺身給我,我才能免強把那碗飯吃完。
甜品保持水準。
日式蕨餅
最後,對比一下「特上刺身御膳」收費$328,「特上天婦羅御膳」收費$288,相差是$40,朋友的刺身數量總共十六件,但是天婦羅只有十件,天婦羅份量和新鮮的程度遠遠比不上刺身,而且水準參差,份量少,跟收費不成比例,只是價錢特上呢。

而今次的服務不如以往,服務員沒有幫我們加過熱茶,不知道是否因為疫情,但這一個不是服務變差的理由。

總結,這一次的用餐經驗令我對這一間餐廳的印象大打折扣,一間高級的日本料理, 竟然采用不新鮮的蔬菜及食材烹調給客人,員工服務水準也下降,可以話比以往退步了一大截,所以我應該短時間內也不會再來光顧,希望日後會有改善。

如果不是和朋友一同用餐(她對刺身非常滿意),我會給予劣評,但我對天穴仍存有希望,所以就OK啦。
Other Info. : 餐廳從這一期開始沒有再參加海港城的coupon優惠,不過用匯豐卡結帳有九五折
2022-03-15
天婦羅蝦
2022-03-16 770 views
今日又去天穴食lunch,除咗叫”例牌”嘅迷你丼餐,想叫D未叫過嘅set試吓~想食天婦羅,又想食得健康啲喎~ 幾矛盾!! 🙄😜所以最後叫咗”野菜天扶良御膳”等緊主角期間,先嚟沙律、前菜、麵豉湯&蒸蛋沙律、前菜、麵豉湯喺之前嘅post都有分享過,呢度唔多講至於茶碗蒸呢,就只係個別嘅lunch set 先至有跟~細細碗但落足料🐔🐟🦐🍄,蒸蛋嫩滑,仲有粒銀杏添~主角到喇~野菜天扶良一上枱有驚喜呢~賣相相當吸引,各類野菜顏色繽紛,亦排放得整齊精美:冬菇、涼瓜、番薯、茄子、秋葵、紅蘿蔔、南瓜……🍄🍠🍆🥕 ~📸📸📸天婦羅即叫即炸,熱焫焫咁食係品嚐嘅最佳時機,所以快快影兩張相之後便開動了~麵衣薄薄的,口感酥脆,野菜的水份保存得好,冬菇肉厚、番薯同南瓜又綿又甜,涼瓜甘甜而質地帶爽,幾款野菜嘅組合配搭得宜,帶嚟唔同嘅口感野菜類配沾汁最夾,蘿蔔蓉新鮮,配合天婦羅食,可清一清熱氣,除沾汁外,亦可點一點咖喱味海鹽、抹茶味海鹽或原味海鹽提一提鮮味~ 今次試新菜式好有驚喜,又望住個靚海景享受左一頓愉快嘅午餐~~

等緊主角期間,先嚟沙律、前菜、麵豉湯&蒸蛋

沙律、前菜、麵豉湯喺之前嘅post都有分享過,呢度唔多講
至於茶碗蒸呢,就只係個別嘅lunch set 先至有跟~
細細碗但落足料🐔🐟🦐🍄,蒸蛋嫩滑,仲有粒銀杏添~

主角到喇~野菜天扶良

2022-03-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$280 (Lunch)