2020-05-29 118 views
天水圍人去太子吃飯,咁遠水路,真係好難唔遲到的😈😈🙈叫朋友幫我order 定野食,咁我一去到就可以食得喇不出所料,所有野食都到齊了🙈個湯係甘荀湯黎的,一開始睇樣唔知係乜湯,第一啖飲落,咦,咁特別嘅隻味,之後聽番先知係甘荀味,唔怪得我覺得特別喇,因為出面好少見到呢種。質地唔杰唔稀,剛剛好,係健康嘅味道我叫左黑椒野菌芝士beyond 漢煲配香脆薯條。面包有烘過少少,所以食落有d 位都脆,黑椒唔會過多,唔會話食到硬ge 黑椒粒,塊肉都厚,好食。食食下我先知原來beyond meat 係素肉黎。真係做得好似真嘅肉呀薯條係偏粗,可能因為我太遲先食,唔算好脆。沙律菜上有d 黑醋汁。

不出所料,所有野食都到齊了🙈

2020-05-28
Type of Meal
Tea
2020-05-28 149 views
又係4人組岀場揀左黎食tea 傾下計 補祝生日飯5月28號見到呢個豬豬小corner 有種安慰紙鷂係一個祝福. 希望生日既朋友被祝福希望身在香港的你我 被祝福我地3:15黎到 都仲係lunch既menu 叫左4個set lunch happy share 2B 1C 1E今日個湯係蕃茄湯 濃濃既蕃茄味蕃茄控實喜歡但我不是蕃茄人 朋友幫我飲埋😂😂佢飲晒2碗 厚肉肥薯條 唔會淋 新鮮炸起👍🏻👍🏻個包皮都好脆口 朋友話原來舊肉係素肉 好岀色 我真係以為食緊牛肉 加埋香菇既味 正😋😋又係我呢個意粉控岀場係流心蛋呀😍😍蛋黃汁再加埋意粉既忌廉汁真係每條意粉都被醬汁重重包圍😋😋😋啲配料亦都好多 真係啖啖意粉都會有配料食❤️我唔太食魚 所以無試個魚但意大利飯個軟硬 乾濕度 都好好👍🏻非繁忙時間黎 由3:15坐到6點坐得好舒服 好岩幾個朋友既聚會 閒聊
又係4人組岀場

但意大利飯個軟硬 乾濕度 都好好👍🏻

非繁忙時間黎 由3:15坐到6點
坐得好舒服 好岩幾個朋友既聚會 閒聊

2020-05-28
$90 (Tea)
2020-05-28 145 views
由深水埗行到太子搵cafe 坐話遠唔遠話近唔近中途都有少數黃店cafe不過好多人又好逼冇人去最後見依間冇乜人排就幫襯下入去環境幾好有兩層裝修真係好青花瓷風懷舊得黎好靚 野食方面唔太多選擇印象中得4至5款食物附餐湯+$8有 coffee/tea杯hojicha latte幾好飲甜度岩岩好 中意hojicha 多過綠茶比較少見 野食叫左個burger同saladparma ham麻麻地好欣賞鋪頭裝飾同枱面嘅牌仔好多金句支持 🤗🤗🤗🤗
由深水埗行到太子搵cafe 坐

好欣賞鋪頭裝飾同枱面嘅牌仔
好多金句
支持 🤗🤗🤗🤗
2020-05-26 247 views
本來一心諗住試yogurt bowl,上網睇到佢好靚而評語都一致地幾好,但可惜午市雪唔切冇得叫,淨係得一頁menu既lunch set,如果想試佢既甜品就要黎食dinner,野食選擇都會多好多雖然冇得試最想食既野,但menu上都有2-3樣野想食,1516左一陣,最後自己揀左蒜片辣椒大蝦羅勒扁意粉($76) ,而朋友就各自要左黑椒野菌芝士beyond  漢堡配香脆薯條($74) 同香煎鯛魚柳南瓜忌廉汁意大利飯($78)另外加配左沙薑雞翼(+$18)同黑松露薯條(+$29)黑松露薯條好大份又好好食,唔知係咪因為第一碟上,我地又好餓,自己食到想叫多份,不過好彩朋友阻止左我,因為之後啲野食都份量好足完全食唔去沙薑雞翼油左少少,但味道好好,裡面有汁,肉質都幾嫩滑。蒜片辣椒大蝦羅勒扁意粉初頭睇相好似有D乾,但上到黎完全唔會乾,味道好好,3隻蝦幾大隻但味道可以入味D,overall幾滿意南瓜忌廉汁意大利飯都唔錯,魚就冇試,但朋友話太乾身一般般;Burger因為好遲先上,太飽所以冇試,但朋友飽左都食左3/4,而且睇苛都好足料,所以我諗應該係幾好食。坐左兩個鐘,埋單每人先$100鬆D真係好抵

另外加配左沙薑雞翼(+$18)同黑松露薯條(+$29)

蒜片辣椒大蝦羅勒扁意粉
香煎鯛魚柳南瓜忌廉汁意大利飯
黑椒野菌芝士beyond  漢堡配香脆薯條

坐左兩個鐘,埋單每人先$100鬆D真係好抵
2020-05-21
$120 (Lunch)
蒜片辣椒大蝦羅勒扁意粉
香煎鯛魚柳南瓜忌廉汁意大利飯
黑椒野菌芝士beyond  漢堡配香脆薯條
2020-05-24 182 views
店內怖滿文宣,有上下兩層,一行十幾人幫襯,如同包場,分開了很多張枱,我地各枱亦點了唔同菜色。無論係豬定牛,意粉定飯,每個人都異口同聲地說主菜一般,價錢已經唔係平,但提供的質素跟預期有略差,希望煮食方面可以好好改善。小食方面味道算係正常,雞翼同薯條都可以接受。餐牌上甜品的名稱都很特別,每一款都想試下,但食完正餐,位置有限,所以只叫了yogurt bowl。甜品的確好靚,呃like一流,生果會雪至冰凍,味道唔差。
小食方面味道算係正常,雞翼同薯條都可以接受。

2020-05-07
2020-05-21 335 views
夜晚細心一搵先見到 餐廳有少少逼店名同裝潢都有文青少女味 食物方面又🧐📔 黃店 青花亭 罷市 開放俾手足休息/請過食飯———————————————————三文魚籽明太子貓耳朵 ($158) 配餐湯及$40飲品貓耳朵厚身 是我喜歡的粉麵厚度三文魚籽量都不少 加添點鮮味及鹹味明太子醬亦豐富 整碟吃到最後佢然有汁料剩低算是店內必點的菜式😊味道:🌖 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了).黑松露薯條 ($52)粗薯條 份量十分足夠 面鋪上了黑松露碎及芝士碎再配搭黑松露蛋黃醬 薯條長條脆身 沾醬香濃 小食必點😀.味道:🌖 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了).台式黑椒一口和牛炒扁意大利麵($118) 配餐湯及$40飲品味道相對上較普通 有港式大排檔風味 可能是因為加了燈籠椒 以及醬汁鹹 像醬油所以有點fusion味 意粉未有太al dente牛肉還是嫩滑的👍🏾.味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了).黑芝麻...嘩($68)友人愛黑芝麻 所以揀了這家店 就是為了這道甜品黑芝麻心太軟 蛋糕身朱古力味較出切開後的流心有黑芝麻味 雖未算抹醬般濃但配合鋪面的芝麻粉 是有帶出黑芝麻的味道的只是忌廉太多 且沒什麼質感 較稀💦旁邊
夜晚細心一搵先見到 餐廳有少少逼

貓耳朵厚身 是我喜歡的粉麵厚度
三文魚籽量都不少 加添點鮮味及鹹味
明太子醬亦豐富 整碟吃到最後佢然有汁料剩低
算是店內必點的菜式😊
味道:🌖 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了)
黑松露薯條 ($52)

粗薯條 份量十分足夠 面鋪上了黑松露碎及芝士碎
再配搭黑松露蛋黃醬 薯條長條脆身 沾醬香濃
小食必點😀
味道:🌖 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了)
台式黑椒一口和牛炒扁意大利麵

味道相對上較普通 有港式大排檔風味
可能是因為加了燈籠椒 以及醬汁鹹 像醬油
所以有點fusion味 意粉未有太al dente
牛肉還是嫩滑的👍🏾
味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了)
黑芝麻...嘩($68)
黑芝麻...嘩

但配合鋪面的芝麻粉 是有帶出黑芝麻的味道的
只是忌廉太多 且沒什麼質感 較稀💦
旁邊的雪糕要分開 跟心太軟不太夾 但味道不錯
味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了)
羅漢奔.燈燈燈.羅漢流 ($46-40=$6)
羅漢奔.燈燈燈.羅漢流

鄰座腳的味道 影響了我與友人分辦飲料的味道
喝起來有微微甜 清新 健康的感覺
味道:🌗 (評分:正🌕🌖🌗🌘🌑不了)
喝不到的山楂是酸的($44-40=$4)

同樣鄰座腳的味道 影響了我與友人分辦飲料的味道
喝上口清新 解膩 配餐是個不錯的選擇
整體分數: 📒✍🏾7/10🤓⛅️
餐湯
三文魚籽明太子貓耳朵
2020-05-15 401 views
疫情關系⋯⋯其實少咗出街食飯所以更加珍惜可以出街食飯嘅機會要精心挑選過真係好想試先去⋯為食嘅我其實好多都想食!不過咁啱要去太子買嘢就搵吓附近有咩吸引揀呢間其實係俾藍色果碟甜品嘅賣相吸引去到睇餐牌~見到啲食物名稱好得意2個人食⋯點咗⋯👍🏻九層塔花雕煮馬拉蜆 (原來九層塔配花雕都唔錯,啲蜆好鮮甜)👍🏻越式蠔味春卷 (咁嘅crossover幾有創意,蠔味都出,配埋生菜食一啲都唔膩)🤢蘑菇湯 (蘑菇水咁⋯唔creamy唔太好味⋯)🙄黑椒一口和牛炒扁意大利麵 (普通到茶記仲好食)👍🏻焙茶latte (香濃焙茶味)💕仲有藍色嗰碟甜品⋯水清沙幼使乜坐飛機好睇又好食~濃濃軟滑yogurt配上frozen 鮮味水果⋯軟硬兼備口感同味道都好夾,一啖一啖好快食晒~滿足
疫情關系⋯⋯其實少咗出街食飯
所以更加珍惜可以出街食飯嘅機會
揀呢間其實係俾藍色果碟甜品嘅賣相吸引
去到睇餐牌~見到啲食物名稱好得意

2個人食⋯點咗⋯
🤢蘑菇湯 (蘑菇水咁⋯唔creamy唔太好味⋯)
🙄黑椒一口和牛炒扁意大利麵 (普通到茶記仲好食)
👍🏻焙茶latte (香濃焙茶味)
💕仲有藍色嗰碟甜品⋯水清沙幼使乜坐飛機

九層塔花雕煮馬拉蜆
越式蠔味春卷
焙茶latte
2020-05-13 4288 views
餐廳有兩層, 但其實每層都唔大, 所以坐到既客人唔算多🤔 食物同飲品既配搭較特別, 不過選擇唔多, 而且有啲overprice 左香煎加拿大保濕豬鞍佐魚香茄子蓉🍆($208)將個名改到好吸引咁, 但係其實只係普通既豬髀肉上面擺左啲鹹鹹地既茄子蓉, 另外襯左3條薯角, 兩粒車厘茄同埋兩條珍珠筍🌽 豬鞍既部分偏榎身, 完全唔覺得有咩咁特別🙈香煎大虎蝦墨汁意大利飯🦐($178)呢個飯係我地order 既3樣野入面最好食😋 上菜既時候聞到陣陣既蝦香味, 而且墨汁比一般墨汁飯更為濃厚😌 食落濃濃既墨汁味夾住蝦香味, 唔錯👍🏽 另外兩飯大蝦煎得夠香口香煎加洲爐魚, 珍珠麵, 泰式香辣汁🐟($188)份量的確係偏細, 爐魚煎得夠香脆, 配埋香辣既泰式醬汁,辣辣地幾惹味🔥 珍珠麵其實係一粒粒既意粉, 口感偏硬, 我覺得佢既味道其實調教得幾好, 不過佢既質感真係不了😣 荔都幾夠薑($48)呢個配搭係新穎, 朋友一致認為我呢杯係最好似😋 淡淡既荔枝味夾住比較強烈既薑味, 味道出奇地夾, 而且唔會過甜吳三桂桔圓圓🧆($46)龍眼特調偏普通, 味道似融左既龍眼冰烏龜🐢($46)呢杯幾醒胃, 酸酸地帶有少少桂花

香煎加拿大保濕豬鞍佐魚香茄子蓉🍆($208)

香煎大虎蝦墨汁意大利飯🦐($178)

香煎加洲爐魚, 珍珠麵, 泰式香辣汁🐟($188)

荔都幾夠薑($48)

吳三桂桔圓圓🧆($46)
龍眼特調偏普通, 味道似融左既龍眼冰

烏龜🐢($46)
呢杯幾醒胃, 酸酸地帶有少少桂花既香味🤏🏾幾特別既

整體黎講我覺得份量偏細, 而且食物質素冇預期咁好, 重點係有啲overprice左🙈
2020-05-12
$270 (Dinner)
2020-05-07 256 views
早一個星期已經打電話去訂位,店員已告知用餐只有個半鐘時間。當晚因為有2位友人遲到,入座前已問店員可唔可以遲少少入座,但店員好好照俾我哋入,話如果冇人等位可以俾我哋坐耐少少。4嗌咗3款主食,2款小食,4杯野飲。主食可以加$25加配餐湯及$40以下既飲品(超過可補差價)。是日餐湯:甘荀湯。清清甜甜好飲。主食:1.安格斯肉眼配菠蘿沙嗲汁牛扒都算大塊,望落都幾吸引。落單時店員有問要幾多成熟,但食落冇乜肉味,口感偏韌,個菠蘿沙嗲汁完全食唔出,有少少失望。2.香煎加拿大豬頸肉,大蒜炒滑蛋伴葱油飯呢個飯都幾大份量,又多豬勁肉,但個飯有啲油,但食唔出有葱油味。3.台式黑椒一口和牛炒扁意粉呢個幾好食,有啲似茶餐廳高級版但有少少油。小食:1.脆香香辣雞翼配韓式辣柚子醬雞翼炸得香脆肉嫩,又大隻。個辣柚子醬食落都冇乜味。2.芝士黑松露薯條好大份,黑松露味都幾濃烈。野飲:凍奶盖鮮牛奶朱古力杯野飲朱古力味唔算濃,奶盖都唔算特出。

是日餐湯:甘荀湯。清清甜甜好飲。

主食:1.安格斯肉眼配菠蘿沙嗲汁

2.香煎加拿大豬頸肉,大蒜炒滑蛋伴葱油飯

3.台式黑椒一口和牛炒扁意粉
呢個幾好食,有啲似茶餐廳高級版但有少少油。

小食:1.脆香香辣雞翼配韓式辣柚子醬
雞翼炸得香脆肉嫩,又大隻。個辣柚子醬食落都冇乜味。

2.芝士黑松露薯條
好大份,黑松露味都幾濃烈。

野飲:凍奶盖鮮牛奶朱古力
杯野飲朱古力味唔算濃,奶盖都唔算特出。

2020-05-06
$220 (Dinner)
Celebration
Birthday
2020-05-06 176 views
呢間以青花瓷作主題嘅靚cafe一直都bookmark左好耐想試,而且仲要係良心小店,更加一定要去支持下。已經好一段日子無外出食野,所以一出就要食啲優質嘅,早幾日就同朋友特登出太子試下!餐廳面積唔算好大,但勝在坐位闊落環境開揚,所以坐得好舒適,我食完之後仲坐左一段時間用自己電腦做野。午市時間有lunch set,全部都係$6/70左右,仲要包餐湯同餐飲,性價比甚高。首先是日餐湯係南瓜湯,食到啖啖南瓜肉夠真材實料。跟住仲有白酒藍青口意大利汁扁意粉,其實睇個名以為係就咁白酒煮意粉,嚟到見到有蕃茄汁都有啲意外,如果餐牌可以寫清楚啲就更好了。不過蕃茄汁的確做得有水準,係食落粒粒蕃茄肉而且味道清新,一啲都唔係出面好咸又杰嘅茄膏汁,另外青口肉亦都新鮮同厚肉,所以實在不錯。最後再要左杯americano鮮奶另上,咖啡唔會苦澀味道香濃,一邊歎住呢杯咖啡一邊做野,當日做野嘅效率都特別高!

首先是日餐湯係南瓜湯,食到啖啖南瓜肉夠真材實料。

2020-05-04 112 views
saw a lot of people came to here for photos, decided to give it a try. We ordered the truffle mushroom risotto and pan fried fish pasta. Both the risotto and pasta taste okay, average. They came with tea and soup for lunch set. We didnt find a spot to take photo, the interior was not as expected.
$120 (Lunch)
今日想食清啲,唔食咁多肉,上網睇到呢間隱世餐廳,我響呢區住左咁耐竟然唔知道,真係夠晒隱世。疫情期間唔想去太遠又想食高質抵食西餐,所以就想試下呢間,點知打去卜位就話full晒 LoL 唯有早啲去walkin!好彩早啲去有得入!一早已經想試嗰個水清沙幼yogurt,食個意境🤣!好少你會去餐廳有呢啲咁靚既食物,本身就好似一幅畫一樣,唔講以為係竼高餐廳。當然都要食主食啦,帶子意大利飯同辣椒墨魚汁大蝦意粉,配奶蓋earl grey,同短笛一杯。意大利飯好入味,帶子都煮得好味道,份量唔會太多,岩岩好。反而辣椒墨汁意粉有驚喜!平時墨汁意粉會有唔夠味同淡口既情況,但今次配埋辣椒成個味唔同晒,好似將成件事昇華左咁,值得推介😊earl grey方面我認為不過不失,配左茶葉響面裝飾都幾特別,配雲石板感覺更靚,短笛細杯左啲,但個杯都幾靚。埋單有9折,限時優惠呀,加油💪🏽😊😊

意大利飯好入味,帶子都煮得好味道,份量唔會太多,岩岩好。

埋單有9折,限時優惠呀,加油💪🏽😊😊
2020-05-02
$180 (Dinner)
閒日經過太子,終於嚟咗Bookmark已久嘅青花亭~! 一向好鍾意Fusion嘢,呢間店無論裝修定食物,都結合唔同嘅異國元素~ 好似店內有好多中式傳統青花瓷磚牆、格心欞花,又有地中海嘅白拱門等,睇上去好別緻,影相打卡唔錯! 📸 既有中式嘅青花瓷元素,亦有地中海拱門設計,充滿異國風情。 餐廳內沒有大片連儂牆,卻有一隻隻寫滿心聲嘅紙鶴。至於食物,呢邊感覺有種聯合國feel,想食西餐,可以試佢哋招牌嘅墨魚汁意粉;想食中餐,佢哋連黯然銷魂飯都有揀;至於健康餐單,仲有澳紐式嘅Yogurt Bowl等等,選擇多多,唔難揀到啱心水嘅美食。在咁多款美食之中,我至愛係佢哋嘅「水清沙幼洗乜坐飛機」Yogurt Bowl,同我去澳洲時食到嘅無咩分別,佢乳酪加蝶豆花,整成海浪色,加埋莓果、乾橙同穀麥,凍冰冰,酸酸甜甜咁幾好味。 墨魚汁海蝦麵 HK$118   其次墨魚汁海蝦麵,我覺得呢度墨魚汁處理,以香港嚟講算幾好,蒜香濃鬱,零腥味(香港食過好多都有微腥味),捲一團上嚟,掛汁豐厚, 唔會乾爭爭,擠啲檸檬汁,食上口好惹味!不過我覺得隻大蝦就烤得乾咗少少,有啲嚡口,有點敗筆。 豬頸肉蔥油飯 HK$118
水清沙幼洗乜坐飛機
閒日經過太子,終於嚟咗Bookmark已久嘅青花亭~!

既有中式嘅青花瓷元素,亦有地中海拱門設計,充滿異國風情。
餐廳內沒有大片連儂牆,卻有一隻隻寫滿心聲嘅紙鶴。

墨魚汁海蝦麵
墨魚汁海蝦麵 HK$118

豬頸肉蔥油飯
豬頸肉蔥油飯 HK$118

至於豬頸肉蔥油飯,蔥油及豬頸肉好夾,油脂豐富,質感爽口,火喉烤得剛剛好,如果個炒蛋可以快點上鑊,無咁老會更佳。

Ice chocolate
Ice chocolate HK$16(套餐加錢換,原價HK$40)

我另外點了奶蓋朱古力,對我嚟講就腬咗少少,不過鍾意特濃朱古力嘅人應該好Buy。

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$176 (Lunch)
水清沙幼洗乜坐飛機
墨魚汁海蝦麵
豬頸肉蔥油飯
//<青花亭> 青花亭位於雷生春嘅隔離🧐🧐裝修同埋食物都中西合璧🥰🥰用青花瓷來做主題超級特別😀😀背景音樂仲要無限loop港台音樂,完全挑起小編唱K嗰條癮😂😂餐湯係紫色嘅,超級特別🤣🤣 味道都唔錯,有好香嘅薯仔味Hot Latte +$8小編掛住影相搞到凍哂先飲😂😂咖啡都幾香濃同滑!白酒煮蜆扁意粉、羅勒牛油汁 $72呢個意粉真係超級超級好食🤤🤤🤤佢個牛油汁真係香到不得了!蜆嘅份量都好多,一粒沙都冇🥰🥰 扁意粉都煮得啱啱好,口感唔會太淋或太硬🤪🤪 大推介!!!香煎鯛魚柳配BB菠菜忌廉意大利汁扁意粉 $78蕃茄粒🍅超多,蕃茄醬酸酸甜甜好開胃🤤🤤鯛魚柳外脆內軟,仲要大大嚿~小編食到唔聽口嘻嘻🥰🥰總括而言,無論擺盤,用料,味道都引人入勝!————————評分:7.8/10地址:旺角荔枝角道133號營業時間:星期一至日 12:00~22:00#青花亭 #太子#太子西餐#太子美食#香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤太子 #🐷🐤西餐
<青花亭>
青花亭位於雷生春嘅隔離🧐🧐
裝修同埋食物都中西合璧🥰🥰
用青花瓷來做主題超級特別😀😀
餐湯係紫色嘅,超級特別🤣🤣 味道都唔錯,有好香嘅薯仔味
Hot  Latte
Hot Latte +$8
小編掛住影相搞到凍哂先飲😂😂咖啡都幾香濃同滑!
白酒煮蜆扁意粉、羅勒牛油汁
白酒煮蜆扁意粉、羅勒牛油汁 $72
香煎鯛魚柳配BB菠菜忌廉意大利汁扁意粉
香煎鯛魚柳配BB菠菜忌廉意大利汁扁意粉 $78
總括而言,無論擺盤,用料,味道都引人入勝!
————————
評分:7.8/10
地址:旺角荔枝角道133號
營業時間:星期一至日 12:00~22:00

2020-04-17
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
Hot  Latte
白酒煮蜆扁意粉、羅勒牛油汁
香煎鯛魚柳配BB菠菜忌廉意大利汁扁意粉
餐廳喺兩層高cafe,店面圓拱型設計下門口貼滿了一道一道的文宣,在反修例活動中一直身體力行!餐廳裏面以青花瓷為主題,主打港式Fusion菜、咖啡同bagel,大家經過旺角,喺太子站大概行10分鐘左右就會到達良心小店。呢間Cafe裝飾擺設富有中國傳統風味,店內掛了青花瓷磚牆,廚具全用青花瓷碟。由於武漢肺炎肆虐,除咗要測量體溫同埋消毒雙手之外,餐廳亦安裝左間隔版分隔客人,令到顧客食得安心👍🏽 (板上亦都寫滿左好多同路人嘅字句同插畫)今日叫咗兩個set,都係配有餐湯以及$40或以下嘅飲品一杯(超過$40就補差價)⭐️南瓜蓉忌廉湯味道香濃好重南瓜味,而且亦都有洋蔥粒粒,餐前飲一碗非常之醒胃⭐️台式黑椒一口和牛炒扁意大利麵成個感覺就好似平時喺茶餐廳食開嘅高階版嘅「黑椒牛柳絲炒意粉」。由於用上和牛關係所以肉質都比較鬆化,但我就覺得有啲似牛腩嘅口感🥺唯一要挑剔嘅就係油份偏多🥶⭐️日式刺身級帶子忌廉香草醬意大利飯最近我都愛上綠色嘅食物,香草醬再加忌廉令成碟飯嘅味道更加鮮明,帶子只是輕輕的煎過,令到本來嘅鮮味能夠鎖住!⭐️荔都幾夠薑荔枝加薑都係一個幾特別嘅味覺衝擊,大家可以一試⭐️喝不到的山楂是酸的由於本人比較鍾

⭐️南瓜蓉忌廉湯

⭐️台式黑椒一口和牛炒扁意大利麵

⭐️日式刺身級帶子忌廉香草醬意大利飯

⭐️荔都幾夠薑
荔枝加薑都係一個幾特別嘅味覺衝擊,大家可以一試

⭐️喝不到的山楂是酸的
由於本人比較鍾意飲酸甜嘅飲品,我就覺得呢一杯嘅味道就比較淡

本來仲想試吓佢嘅甜品,係之前其他嘅食評見到佢哋嘅甜品非常之精緻!不過食得太飽嘅關係唯有下次再嚟食過🙈🙈🥺

——————————
食物質素:8/10
環境衛生:9/10
舒適度:9/10
服務:9.5/10
性價比:8.5/10
總評分:8.8/10
——————————
#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相機食先 #太子
2020-04-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch