係天水圍做完嘢,無意中係t town見到東海堂竟然係cafe有堂食,就入去。一家人齊齊嗌了個糖心蛋沙嗲牛肉出前一丁,然後分別嗌了炭燒咖啡、奶茶和檸檬茶。喺前台嗌完付費後,就會有個「提醒器」,到時有餐就會咇咇響。因為係出前一丁,所以跟了一包麻油,沙嗲牛肉質感不錯,飲品選擇算也多,炭燒咖啡味香濃,奶茶香滑。
喺前台嗌完付費後,就會有個「提醒器」,到時有餐就會咇咇響。

2024-11-16
2024-10-17 24 views
晚上 7點幾已經賣哂溏 心蛋 沙爹牛肉 出前一丁公仔麵但係想喺呢度食,因為人流唔多,梳化坐位舒適,有種休閒嘅感覺呢個時間啲麵包 買二送一,但唔想一次過食三個麵包唯有揀:溏心蛋 腸仔火腿 出前一丁公仔麵wow,賣相 比想像中靚增添用餐愉快日式泡沫奶茶 正常甜甜地 嘅奶茶味,唔同於港式
晚上 7點幾
已經賣哂溏 心蛋 沙爹牛肉 出前一丁公仔麵

但係想喺呢度食,因為人流唔多,梳化坐位舒適,有種休閒嘅感覺

呢個時間啲麵包 買二送一,但唔想一次過食三個麵包

唯有揀:溏心蛋 腸仔火腿 出前一丁公仔麵
wow,賣相 比想像中靚
增添用餐愉快

日式泡沫奶茶 正常甜甜地 嘅奶茶味,唔同於港式
Dinner
2024-08-25 68 views
北海道牛乳新地一入口 重牛乳味🥰食到尾 牛乳味就冇咁重,可能味蕾已習慣了😆,唔太甜可以揀杯裝,我挭係揀原味脆筒,入口果然好脆口環境休閑,唔大多人,chill 住食,唔錯
一入口 重牛乳味🥰

食到尾 牛乳味就冇咁重,可能味蕾已習慣了😆,唔太甜
可以揀杯裝,我挭係揀原味脆筒,入口果然好脆口

環境休閑,唔大多人,chill 住食,唔錯
2024-07-31 50 views
前陣子經過T town呢間東海堂,已經對佢哋嘅雪糕新地好有興趣,可惜當時覺得價錢唔抵,所以冇買到!難得今次見到佢有買一送一嘅優惠,即刻同朋友一人一杯!呢間東海堂最特別嘅係有埋堂食嘅座位,食雪糕都可以坐低休閑慢慢食,唔使一路行一路食咁狼狽~北海道牛乳新地💰HK$30新地可以揀筒裝或者杯裝,我哋都揀咗筒裝!因為可以食埋窩夫筒脆皮筒,雪糕牛奶味濃郁,雪糕嘅質地入口順滑,外層嘅窩夫筒亦好香脆,配雪糕一流!買一送一真係超抵食~

北海道牛乳新地💰HK$30

2024-07-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$15 (Last Night Supper)
2024-07-03 89 views
鐘意哩度唔太多人,可以食出前一丁🍜,但好坐過茶餐廳☺️,感覺較休閑,視覺又較開揚職員話冇流心蛋,改為火腿,有d 失望,因為流心蛋係我嚟食嘅其中一個原因 😌沙爹牛肉份量仍然都幾多,肉質軟淋沙爹味唔係太香濃,但有花生粒,有d 咬口,整體上算唔錯日式泡沫奶茶 味道okay,入口唔係好滑,但唔鞋口

沙爹牛肉份量仍然都幾多,肉質軟淋
沙爹味唔係太香濃,但有花生粒,有d 咬口,
整體上算唔錯

日式泡沫奶茶 味道okay,入口唔係好滑,但唔鞋口
$36 (Breakfast)
2024-06-12 86 views
平日中午12點幾 lunch time,想坐得休閑 d,唔想擠迫,所以過來看看,見冇乜客,就決定喺度食。食到一半,已坐滿客😊上次食過 全日套餐,當時只有2款,今日發現共有6款,有麵/通粉、牛角包/吐司、甜品/蛋糕,多左選擇,唔錯。🥐吞拿魚牛角包餐 ★自選 熱朱古力橙茶職員已溫馨提示:reheat 吞拿魚牛角包後,顏色會變深 d☺️ 結果 吞拿魚 同牛角包 都唔錯,但係 原本靚靚青綠色嘅菜就變左唔新鮮啦🤣😂而吞拿魚份量都幾多,整體味道正常。🍜溏心蛋沙爹牛肉出前一丁餐 ★自選 熱日式泡沫奶茶沙爹牛肉 份量多,肉質軟淋,沙爹唔算好好味,但好過好多茶餐廳,但唔夠熱,已同職員反映 reheat 唔夠時間。溏心蛋味道幾好味。🥤熱朱古力橙茶:朱古力橙味 重過 朱古力橙味 好多,甜味自己決定。☕熱日式泡沫奶茶:奶茶味正常,入口唔鞋,當然同茶餐廳風味唔同,因為哩個係日式😉

🥐吞拿魚牛角包餐 ★自選 熱朱古力橙茶

🍜溏心蛋沙爹牛肉出前一丁餐 ★自選 熱日式泡沫奶茶

🥤熱朱古力橙茶:
朱古力橙味 重過 朱古力橙味 好多,甜味自己決定。

☕熱日式泡沫奶茶:

2024-06-05
Lunch
2024-05-21 69 views
沙爹牛肉出前一丁 配 日式泡沫奶茶唔係以前沙爹牛肉嗰種風味,但係味道都算 okay,牛肉份量都幾多,肉質軟淋。沙爹味唔係太濃。配半隻流心蛋,感覺健康,味道 ok。日式泡沫奶茶 味道okay。未到正式午飯時間,食客唔多,環境好過茶餐廳。如果將來有蛋白麥皮 配麵包/蛋撻/多士就好啦PS:可轉通心粉
沙爹牛肉出前一丁 配 日式泡沫奶茶

唔係以前沙爹牛肉嗰種風味,
但係味道都算 okay,
牛肉份量都幾多,肉質軟淋。
沙爹味唔係太濃。

配半隻流心蛋,感覺健康,味道 ok。
日式泡沫奶茶 味道okay。

未到正式午飯時間,食客唔多,環境好過茶餐廳。
如果將來有蛋白麥皮 配麵包/蛋撻/多士就好啦

PS:可轉通心粉
沙爹牛肉出前一丁
♡𝐌𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫’𝐬 𝐝𝐚𝐲 𝐢𝐬 𝐜𝐨𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐬𝐨𝐨𝐧♡平時要返工之餘又要湊小朋友真係唔夠訓又攰….但Gavin每日成長轉變就係我既動力❤️平時有咩唔開心都會望下Gavin既相 & video為自己打打氣👏🏻今年最大既母親節禮物🎁就係Gavin會同媽咪講「媽咪抱抱你」同埋𝐈 𝐋𝐎𝐕𝐄 𝐘𝐎𝐔(ʃƪ^3^)真係甜在心頭啊~早幾日經過東海堂買麵包🥖Gavin係咁指住呢一個立體熊仔蛋糕🧸原來係母親節系列既小熊果漾忌廉蛋糕😍呢個蛋糕滿滿都係士多啤梨、藍莓、黃桃,賣相好可愛💕然後我地就買左返屋企一齊慶祝媽媽節喇😋佢仲好開心爭住要幫手拎🤣(為左確保蛋糕安全達陣…都係由媽咪拎返🤓)蛋糕除左表面鋪滿水果同埋cream,仲有銀珠糖做裝飾,夾層仲有雜果同埋好鬆軟既海綿蛋糕🍰Gavin食到停唔到口,係咁話yummy😋食到點哂頭非常滿意😂
♡𝐌𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫’𝐬 𝐝𝐚𝐲 𝐢𝐬 𝐜𝐨𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐬𝐨𝐨𝐧♡

2024-02-20 66 views
本來只是想進去買個芝士撻,發現原來現在東海堂由麵包西餅店進化到這麼漂亮的Cafe!芝士撻 $15$15一個芝士撻,相中可見芝士非常足料脹卜卜,咬進去是牛油皮,而且芝士味濃郁。一整個芝士撻都夠飽了。😆碎蛋沙律牛角包套餐 $34本來只是想買一個碎蛋沙律牛角包$26,店員推薦我們可以點一個套餐,加配其他飲品,熱奶茶和熱花茶等等特色飲品都不需要加錢轉配的,凍飲就要加$4了。我們揀選了牛乳炭燒咖啡。😋碎蛋沙律牛角包 🥐店員主動說要替我們加熱牛角包,經過加熱後,外皮香脆,沙律微暖。牛角包太厚了,我的嘴要張得很開才可以吃到完整的一口。😆牛乳炭燒咖啡 🧊賣相相當吸引,是啡色和白色的漸層,打卡度高,雖然是牛奶咖啡,咖啡味都頗重。冰不會太多,而且可以是無糖的,不遜色於其他連鎖店。總括而言,地方闊落,坐得舒適,而且抵食,性價比高。值得一提店員非常有禮貌。🥹

芝士撻 $15

芝士撻

碎蛋沙律牛角包套餐 $34

碎蛋沙律牛角包 🥐
碎蛋沙律牛角包

牛乳炭燒咖啡 🧊

2023-12-26 57 views
芝士火腿野菜吐司配 日式泡沫奶茶本來我想食另一款吐司,但係呢個 menu 唔包,咁好啦,橫掂2款吐司都冇食過,就先試下哩款啦。吐司比想像中好味,鍾意佢比較多菜,口感唔會乾淨淨,而且啱啱出爐,熱熱地,整體幾好。而 日式泡沫奶茶 嘅茶色幾靚,色調好柔和!至於味道都okay,但口感有d鞋口。Anyway, CP 值高,$30 有找。
芝士火腿野菜吐司
配 日式泡沫奶茶

2023-12-06 49 views
全日套餐芝士火腿野菜吐司會幫焗熱一下,暖暖地,入口幾滋味,先有粟米味同野菜味,再有鹹鹹地嘅芝士同火腿味,而且口感唔會乾,因為有沙律醬,整體口感幾好!牛乳碳燒咖啡(少冰)冇乜甜味,奶味唔重,咖啡味正常,整體okay!

芝士火腿野菜吐司

牛乳碳燒咖啡(少冰)
冇乜甜味,奶味唔重,咖啡味正常,整體okay!

Last Night Supper
全日套餐
焙茶 Latte(西村番茶屋本店焙茶牛乳)再 加件 Tiramisu 蛋糕都係一個唔錯嘅 DIY tea set貓拉花令杯 Latte 提升視視覺效果雖然個貓貓拉花係用模具做出來,但都錦上添花而焙茶入口,味唔太濃,再濃味 d 會更好Tiramisu 蛋糕 口感軟熟,酒味冇乜,唔會好甜座位幾舒適及寬敞
焙茶 Latte(西村番茶屋本店焙茶牛乳)
再 加件 Tiramisu 蛋糕
都係一個唔錯嘅 DIY tea set

貓拉花令杯 Latte 提升視視覺效果
雖然個貓貓拉花係用模具做出來,但都錦上添花
而焙茶入口,味唔太濃,再濃味 d 會更好

Tiramisu 蛋糕 口感軟熟,酒味冇乜,唔會好甜

座位幾舒適及寬敞

2023-09-15 79 views
今日去左Arome Cafe食嘢,真係發現咗一個抹茶控嘅天堂!佢哋嘅抹茶紅豆Pancake真係令我驚艷到爆!首先,個賣相都算精緻,好多紅豆鋪喺上面。而且Pancake蓬鬆滑嫩,色澤靚靚嘅抹茶醬同埋紅豆包圍住佢,一睇就好想食!再講下佢哋嘅味道,抹茶醬濃郁香甜,帶返抹茶嘅苦香,同埋紅豆酸甜融合得好好,口感豐富。而個Pancake本身好鬆軟,令人愛不釋手,一啖咬落去好滋味。仲有一樣值得一提嘅係佢哋嘅服務,好親切又細心。服務員笑容滿面,裝修亦令人感覺好舒服。總括而言,Arome Cafe係一間抹茶控值得一試嘅好去處!佢哋嘅抹茶紅豆Pancake有齊抹茶風味同埋香甜嘅紅豆。整體黎講係一個愉快嘅用餐體驗!下次一定會再黎嘗試其他甜點!
2023-08-27 116 views
今日嚟到天水圍的天town東海堂,發現東海堂原來有輕食的地方,內裏有咖啡、茶和不同冷熱飲品,仲有銅鑼燒,更可以即場買一啲雞批、蛋撻等的熱輕食,於餐廳中進食,座位都還算舒適,人流亦都唔多,可以在這裏嘆咖啡消磨一兩小時,而咖啡質量亦都很好,芒果銅鑼燒都值得一讚,仲有唔同嘅雪糕和一些特色嘅咖啡飲品,畀人感覺煥然一新!一世東海堂只是麵包店的形象!我們都坐了差多兩小時,只見客量不少,而大家都很守規矩地清潔番自己食用過的餐枱!感覺舒服!
牛乳咖啡+雞批
芒果銅鑼燒