2011-10-22 60 views
今次吃了午巿套餐~鐵板燒雞+咖喱汁配NAAN(烤餅) 鐵板燒雞上枱時仲"炸炸聲" ~ 新鮮即製~ 主食NAAN 夠軟, 有口感~ 餐湯好飲, 仲配脆脆餅一塊(附薄菏汁) 凍檸茶Request 少冰 都好好飲~吃了一頓感覺良好的午餐!! ~
午巿套餐

今次吃了午巿套餐~
鐵板燒雞+咖喱汁配NAAN(烤餅)
鐵板燒雞上枱時仲"炸炸聲" ~ 新鮮即製~
主食NAAN 夠軟, 有口感~
餐湯好飲, 仲配脆脆餅一塊(附薄菏汁)
凍檸茶Request 少冰 都好好飲~

吃了一頓感覺良好的午餐!! ~

2011-10-20
午巿套餐
2011-10-19 16 views
2張團購劵,總值$300現金劵,叫左上面的食物。食物: 團購關係,份量較少, 味道幾普通。服務: 侍應得1個, 英文難聽,態度中上。整體來說: 以店的位置, 食物份量及質素, 正價應該冇下次。成餐飯都食得唔舒服,主要都係因為隔離桌的一家大細。一坐低無耐已感受到佢地好不滿,呢家店得1個侍應,甘係等得耐少少,佢地都的確等左一段時間(我地都係), 個侍應幫佢地落落下單又走左去招呼第2桌,佢地就開始黎料, 佢地有個媽媽就大大聲係度嘈,話人服務差,要攞番COUPON走,上網寫衰佢, 嘈到拆天,嚴重影響全場其他客, 講到要走最後又坐番係度。團購既份量比單點既少,商家之前冇講,我地亦無查詢,雙方都有責任,甘OK啦。媽媽當然察覺同樣問題,走去問隔離台既外國人可唔可以影低佢地既野食, 外國人都好合作,但一聽到媽媽係因為佢地台既野食大份過佢地而影即西面, 同台既爸爸都叫佢唔駛講出自己既用意=P最後, 人地廚師出黎道歉送多2個菜俾佢地+下次8折,佢地即同人講冇下次,話人CHEATING,但又食埋人地送既菜。佢地罵人甘耐印度人都係冇話番你1句,仲出黎道歉送野俾你食,佢地就感覺當自己係岩哂甘, 仲要有細路在場,
2張團購劵,總值$300現金劵,叫左上面的食物。

食物: 團購關係,份量較少, 味道幾普通。

服務: 侍應得1個, 英文難聽,態度中上。

成餐飯都食得唔舒服,主要都係因為隔離桌的一家大細。

佢地罵人甘耐印度人都係冇話番你1句,仲出黎道歉送野俾你食,佢地就感覺當自己係岩哂甘, 仲要有細路在場, 以後有幾好既美食都冇用,因為冇好質素既客人識欣賞。

基於有甘既鄰桌, 我成餐都食得好痛苦, 味道都打折, 佢有佢嘈既權利, 我有我快快腳食完就走, 坐係佢地隔離, 當堂覺得身為HK人好羞家。
2011-10-19
$150 (Dinner)
2011-10-04 40 views
早前於團購買左兩張 HK$48 可買 HK$150 食品的優惠劵同老婆兩個人去食去之前諗住會唔會食到好飽點知。。。。侍應俾餐牌後我地就開始點菜啦其中有一個鐵板魷魚侍應話無並建議我地選擇大蝦其間佢無話價錢會有分別我地就聽佢建議啦原本我地打算選擇的魷魚係 HK$82點知原來佢呢客鐵板大蝦雖然得兩隻但價錢竟係 HK$172 味道雖然唔錯但呢兩隻蝦點解會咁貴架呢?同埋如果建議的食物比我地原來諗住order的貴左一倍幾係咪應講清楚先呢?真係HK$172 2隻架咋好好食, 但得2細塊的咖哩羊鞍整體黎講好味但份量好少結果我地埋單 total 係 HK$381, 即係扣完 coupon 要俾多 HK$81但份量關係我行出黎重要去近天悅廣場叫多個小丸子食先夠飽 講真, 味道方面佢地唔差但係我地真係好唔服佢推廌又唔講清楚唔同價錢囉以後點都唔會再去
同老婆兩個人去食

點知原來佢呢客鐵板大蝦
雖然得兩隻
但價錢竟係 HK$172

味道雖然唔錯
但呢兩隻蝦點解會咁貴架呢?
同埋如果建議的食物比我地原來諗住order的貴左一倍幾
係咪應講清楚先呢?
真係HK$172 2隻架咋
好好食, 但得2細塊的咖哩羊鞍
整體黎講好味但份量好少

但份量關係
我行出黎重要去近天悅廣場叫多個小丸子食先夠飽

講真, 味道方面佢地唔差
但係我地真係好唔服佢推廌又唔講清楚唔同價錢囉
以後點都唔會再去

2011-10-02
$190 (Lunch)
2011-09-24 19 views
團購以 $29 享一個午餐。 星期日中午 12:30pm,假期午飯時間,竟然只得 3 數張台客,地點問題,西灣河真係只可做街坊生意,重要係橫街窄巷實在好難吸引到人注意,真係要有口碑才可!室內裝修好靚,舒適,整齊,有2個靚仔待應同1個女待應,都係印度人,而且好友善!脆脆既威化胡椒餅,有少辣既醬汁附上,味道普通。忌廉雞湯,真係要比倆個讚先得。忌廉雞湯飲得多,通常都係只得忌廉味無雞味,一直都覺得係理所當然,而且又唔係主菜,所以都好少理會,求其飲左就算。今次呢個我飲第一口,嘩!好香既雞味呀!湯既濃度適中,味道亦都適中,平時呢類湯都係求其飲下就剩下一些唔要,但呢個我飲晒呀!超.....正呀!串燒雞(三件),雞外層味道普通,但內層軟滑,有雞味喎,又唔會實硬,連底下既配菜都好好味!咖哩汁,汁既味道唔會太濃,有蕃茄味,少辣,用來撈飯超正!需然飯太硬,重好似有D生咁,但因為呢個汁我食晒成碟飯呀! 補 $15 要左一杯 Strawberry Milkshake,香濃的 strawberry 同奶味,都唔錯。其實佢地係有心做好菜式既,而且做得唔錯呀,可借真係地點問題囉,若然設係旺區,相信會更多人食。
團購以 $29 享一個午餐。
威化胡椒餅
脆脆既威化胡椒餅,有少辣既醬汁附上,味道普通。
忌廉雞湯
,真係要比倆個讚先得。
串燒雞(三件)配咖哩汁
白飯
Strawberry Milkshake

2011-09-24
串燒雞(三件)配咖哩汁
2011-07-17 18 views
咖哩味濃郁, 香料夠, 用料新鮮, 烤餅正, 招待好! The atmosphere is good, the waiters are polite and clearly introduce each dishes to us.
2011-07-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
胡椒烤餅,
雜菜湯(送)
咖哩羊肉
香料烤雞
東咖哩海鮮
烤菠蘿(送)
  • 咖哩羊肶
  • 烤餅
當日到太古城逛街後,一心想到米芝蓮"恆河"晚餐,怎料門口大排長龍,而店員只叫我們排隊,又沒有派籌,到底排到幾時?! 在如此安排下我們決定走走走! 知道附近也有另一間印度餐廳,於是一直行了好幾個街口,轉個彎就看見這間小店了!店鋪外邊看來頗不錯,入面地方雖小,但十分"骨子"。因店已8成滿,我們被安排到2人檯,座位略嫌迫,但感覺不差,可能人小小的關係吧!侍應先來一客小吃,看過menu後我們點了: 羊肉咖哩,牛脷白咖哩,雜菜Naan Bread 和 羊肉Naan Bread,飲品則order了啤酒及Lime Soda。 Naan Bread 先上,2款Naan都不過不失,因我本身勁愛此類食品,所以很容易覺得美味!哈哈! 再來羊肉咖哩,這兜羊肉咖哩比我們吃過的大兜,十分足料惹味,羊肉很淋不痴牙,怕羊太騷的我覺得不騷,非常好味!而且仲有好多件羊肉!(*** 愛吃羊的老公非常專注這兜東東 ***) 最後上的牛脷白咖哩,是餐最愛,雖然沒羊肉咖哩惹味,反而吃得很舒服,牛脷又淋又入味,本身少吃牛脷,今餐吃了好幾件!總結,店鋪舒適,侍應也友善,食物有水準,值得一試再試!
在如此安排下我們決定

總結,店鋪舒適,侍應也友善,食物有水準,值得一試再試!
2011-04-05
$140 (Dinner)
  • 牛脷白咖哩
  • Naan Bread