好少寫食評 太好味 要支持一下香港第一次搵到咁好食嘅串燒真材實料 用好多蒜頭黎調味仲要價錢好抵味道岩岩好火候亦岩岩好 唔會太咸或太辣讚讚讚外賣仲有個好靚嘅保溫袋送呢間串燒店係我近日發現嘅寶藏,食物質素一流。絕對值得一試,強烈推薦俾鍾意串燒嘅朋友們。值得叫老公特登過去買希望小店長做長有繼續提供咁好嘅食物俾我哋食物款式不少個棉花糖夾餅都好唔錯燒魷魚同魷魚鬚嘅味道都好正蒜蓉花甲好大份好抵食茄子熱辣辣都幾大份會再次光顧支持
好少寫食評

茄子熱辣辣都幾大份

會再次光顧
支持

TakeAway
$120 (Last Night Supper)
2024-09-02 896 views
都唔口係第一次嚟串燒陣食嘢有時都諗唔明點解咁抵食都無咩人食 🥹🥹🥹今日唔係幾肚餓 所以叫咗幾碟嘢食就算啦😂😂😂我每次必叫炸雞軟骨 粒粒都有小小肉炸粉又唔厚 一個人都可以食一碟食串燒我都一定會食燒茄子唔知點解自己係整唔到咁惹味😣😣仲有叫咗個牛小排同麻辣田雞不過牛小排唔夠林 但唔洗一百蚊 放埋一齊其實有成塊牛扒咁大算係咁啦至於麻辣田雞都出色 麻香十足位置都算方便 不過好多人等𨋢去其他餐廳遮住咗串燒陣呢間小店 🥹
都唔口係第一次嚟串燒陣食嘢

至於麻辣田雞都出色 麻香十足

位置都算方便 不過好多人等𨋢去其他餐廳
遮住咗串燒陣呢間小店 🥹
2024-05-31 1439 views
收工去旺角行街順便同老公去食飯諗唔到食咩就入咗去食串燒啲嘢食未嚟到聞到隔籬枱已經覺得好香兩個人食咗$500 質素幾好的👍🏻叫咗個田雞,雞軟骨,羊肉串,金菇,雞翼,茄子,芝士,燒韭菜
2024-05-30
$250 (Dinner)
  • 蒜蓉燒大大茄子
  • 燒韭菜
2024-04-06 1265 views
Openrice訂咗位準時七點三入座,鋪頭面積唔大,目測應該大約只有約20個位左右,QR code 點菜,可能因為客人唔多,禮拜六晚飯時間,連埋我地得兩枱客,所以上菜速度好快,食物味道非常唔錯,尤其係燒香卜卜魚豆腐真心推介,另外每枱客都有提供燒爐幫串燒保溫,呢樣值得一讚,整體質素唔錯。去到八點左右就開始坐到八成,兩個人食咗唔算好多嘢,埋單$343,價錢合理,去開旺角又咁啱有興趣想食串燒嘅朋友,可以不妨去試吓,難得一間幾好食嘅小店希望大家支持,唔好俾佢咁快消失。
2024-04-06
Dinner
  • 燒香卜卜魚豆腐
年初三7點鐘黎排隊,當時場內滿座,店員叫我地喺門口等等,後面都排緊長龍。等咗陣都見有兩三張枱走咗,但店員比咗另外話有book枱嘅客人先入座(其實openrice 你有得即時訂座)。好啦,咁照等到8點,見店內有張大枱一直冇人入座,就問店員咩事。店員竟然話:我地而家唔接客!講完一句就走咗,我同隔離排緊隊嘅客人都好嬲,排咗成個鐘就咁一句就叫我地走。咁我地再入店問店員,佢只係話外賣好多單做唔切,總之而家唔接客。真係好憤怒,排咗一個鐘突然話唔做生意,浪費晒我啲時間,仲要態度差!一係就閂門唔好做生意,以後唔會幫襯!!!②9
2024-01-29 746 views
每次即興想食串燒但樓上2間永遠都勁full😂唯有係落嚟地下食呢間~ 食過2次食物質素都差唔多,但訂座折後平過樓上好多!食物種類都幾多選擇,第一次食麻辣小龍蝦都喺呢度食🤣唔算好辣,但偏麻,龍蝦肉都索晒汁👍🏿花甲粉、蒜蓉金菇之類都夠蒜蓉香,一兜嘅份量都多過其他店👍🏿👍🏿牛肉串、牛舌、雞軟骨、甜薯、土豆片都係必點之選✨桂花冰粉冇咩味,主要得個甜字,試過一次就夠了😂朱古力棉花夾心餅都係普普通通~店家有提供熱爐暖住啲串燒,所以一次嗌好多都唔驚凍🫶🏻但係環境好逼好窄,同埋有烏蠅,如果乾淨少少會舒服啲

• 燒雞泡魚乾
  • 錫紙燒蒜蓉花甲
你们有试过排队排不到好吃的店铺,擺烂式的随便找一家吃吃吧,结果这家店这么好吃!一开始去的时候是因为腿太累了,真的走累了饿到发昏去的一家烧烤店,里面没人 就来试一试吧结果我们越吃越发现,太好吃了😭而且离开的时候发现外面都在排队进来吃呀!谁懂呀!就是意外发现了一家宝藏好店,原来这就是生活中简简单单的小惊喜🔻串烧阵🔸旺角通菜街1號威達商业大厦地下M铺🔸14:00-24:00
你们有试过排队排不到好吃的店铺,擺烂式的随便找一家吃吃吧,结果这家店这么好吃!一开始去的时候是因为腿太累了,真的走累了饿到发昏去的一家烧烤店,里面没人[萌萌哒R] 就来试一试吧

🔻串烧阵
🔸旺角通菜街1號威達商业大厦地下M铺
🔸14:00-24:00
来港几个月了,这家烧烤去了好几次啦!四川人真的很想念麻辣烧烤这家味道麻辣鲜香,没有甜味!(在香港吃过甜烧烤被吓到)推荐:猪大肠:一定要吃!外皮烤的脆脆的一点都不腻!干香干香的。翠玉瓜:很厚一片,多汁新鲜。麻吉烧:外层鱼豆腐内里拉丝麻薯,很新奇的口味,可以尝试。烤鹌鹑蛋:烤的酥脆的外皮里面软嫩的鹌鹑蛋再配上沙拉酱,味道超级棒!从未试过的搭配锡纸烧肥牛:酱香蜜汁味,肥牛品质不错,不是合成的。烤羊扒:小哥烤的刚刚好!很嫩还多汁!没有太大的膻味完全可以接受!烤芝士年糕:每次必点!糯叽叽的年糕中间还有芝士爆浆,外皮脆脆的超级奶香!玉子烧:上面有甜甜的炼乳 蛋液很厚很嫩肥牛金针菇:有肉有蔬菜,味道一点都不单一,金针菇也很鲜,甜甜的。肥牛烤的香喷喷!蒜蓉茄子:蒜香味一绝!我超级爱!有四川味道,可以冲!记得路过去试试呀📍串烧阵(旺角)
这家味道麻辣鲜香,没有甜味!(在香港吃过甜烧烤被吓到)
推荐:
猪大肠:一定要吃!外皮烤的脆脆的一点都不腻!干香干香的。
翠玉瓜:很厚一片,多汁新鲜。
麻吉烧:外层鱼豆腐内里拉丝麻薯,很新奇的口味,可以尝试。
锡纸烧肥牛:酱香蜜汁味,肥牛品质不错,不是合成的。
玉子烧:上面有甜甜的炼乳 蛋液很厚很嫩
蒜蓉茄子:蒜香味一绝!我超级爱!有四川味道,可以冲!

记得路过去试试呀

📍串烧阵(旺角)
  • 蒜蓉烧大大茄子
  • 烤羊扒
  • 烤芝士年糕
  • 肥牛金针菇
  • 烤大肠
2023-12-07 459 views
内地宝宝在港最馋的应该就是那一口烤串了吧,以前总是苦恼的串烧店种类不够丰富价格还不友好,都没法实现不看账单串串自由今天终于找到了一家分量大/价格平/种类多的串烧店,唯一的不足就是饭点walk in的话要等位吱吱亲测吃不腻,忙点不踩雷menu(附价格)蒜蓉烧茄子38一大碟建议三人一起食,份量惊到我了(以前在旺角吃串烧,什么都是小小份)桂花冰粉20被朋友抢去吃完了,据说很好吃吱吱压根没尝到炸鸡皮饺子(4只48吱吱每次必点。这家很合我意,强推!锡纸烧蒜蓉金针菇38烧绝味鸡软骨18烧鸡泡鱼干45鱼干软硬正好,配上咸蛋黄酱绝绝子烧脆香鸡皮18鸡肉棒串18酱烧猪颈肉28烧五花腩肉串28烧猪大肠28处理的很干净,平时不吃内脏的宝宝也可以试一下烧原切牛舌心片38烧日本一口和牛粒38烧脆香鸭舌28炸黑松露薯条48
吱吱亲测吃不腻,忙点不踩雷menu(附价格)
蒜蓉烧茄子38
被朋友抢去吃完了,据说很好吃吱吱压根没尝到
炸鸡皮饺子(4只48
吱吱每次必点。这家很合我意,强推!
锡纸烧蒜蓉金针菇38烧绝味鸡软骨18烧鸡泡鱼干45
处理的很干净,平时不吃内脏的宝宝也可以试一下
烧原切牛舌心片38烧日本一口和牛粒38烧脆香鸭舌28
炸黑松露薯条48
香港!後悔發現晚了...就藏在旺角通菜街串燒粉哭死...而且還是深夜美食!附點單攻略!!!辣度都比較符合南方人的胃,這次我選的中辣口味,串燒帶有孜然和椒鹽,每頓串燒必吃燒朱古力香蕉🍮我的醉愛❤️燒脆脆燒賣還挺好吃,QQ彈彈!下面👇都是這次點的,每樣都好吃😋如圖所示:——肉食——✔️燒紐西蘭羊架✔️醬燒豬仔脾✔️燒肥牛金針菇卷——蔬菜——✔️燒冬菇——海鮮——✔️蒜蓉燒粉絲大元貝——主食——✔️錫紙花甲粉——串燒——✔️燒脆脆燒賣✔️炸一口芝士✔️鹽燒南美大虎蝦——甜品——✔️燒朱古力香蕉✔️燒甜美菠蘿——飲料——✔️冰紅茶
香港!後悔發現晚了...就藏在旺角通菜街
串燒粉哭死...而且還是深夜美食!
附點單攻略!!!

——肉食——

——飲料——
✔️冰紅茶

2023-11-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Dinner
  • 燒甜美菠蘿
  • 燒肥牛金針菇卷
  • 錫紙燒麻辣蒜蓉花甲
2023-11-26 445 views
在香港生活五年从来没有吃到这么无语过。一份麻辣海蜇上来份量小也就算了,这个摆盘像是服务员吃了一半的剩菜端上来给我们,我和男朋友看到都震惊了……还有其他菜的价格和份量也严重不符。锡纸花甲一半多都是空壳,18块的四季豆只有一串,20左右的馒头只有小小四个,鸡胗、鸡皮、牛肉都只有最外层炸物的味道,吃不出肉味,肉也小得可怜。本来两个人点了十几个菜还担心吃不完,结果花了四百块连肚子都没填饱。原来同一栋楼 楼上的餐厅都排队,他家大周六晚上冷冷清清都是有原因的。生气!
麻辣海蜇
2023-11-25
$200 (Dinner)
2023-10-15 261 views
門口有啲隱蔽嘅串燒店,環境幾乾淨。經openrice訂位有88折。錫紙花甲粉 $58推介!花甲新鮮又冇沙,份量都幾多。粉絲吸哂啲辣湯,啖啖都好重口味。。汁燒新鮮白鱔 $55燒白鱔唔算常見,見到即刻叫左。白鱔新鮮,外層燒到脆卜卜,好味。。朱古力棉花糖夾餅 $25正常質素。燒惹味小饅頭見好多人推介,饅頭加左調味粉再煉奶,感覺唔係太夾。有興趣可以試下。另外仲嗌左肉類,正常質素,唔會太油。醬燒豬頸肉 $28燒五花腩肉串 $28燒日本一口和牛粒 $38

。錫紙花甲粉 $58

。汁燒新鮮白鱔 $55

。朱古力棉花糖夾餅 $25
正常質素

。燒惹味小饅頭

另外仲嗌左肉類,正常質素,唔會太油。
醬燒豬頸肉 $28
燒五花腩肉串 $28
燒日本一口和牛粒 $38
2023-10-13 666 views
家人们谁懂啊!没想到在香港也能吃到内地水准的烧烤,有的菜甚至比我在内地吃到的还好吃!他家的烧烤是撒干料调味的肉类有提前腌制过咸淡都正好!推荐我觉得最好吃的几个菜:烤大肠令我最惊喜的口感是脆脆的很好咀嚼,一串量超多且没有腥味烤茄子和在内地吃的一样好吃,蒜香味十足烤猪颈肉这个也是意想不到的好吃,有点甜口,肥瘦相间,很上头酸辣粉我和朋友吃到停不下来,QQ彈彈很有韌性薯粉超入味吃不了辣的朋友记得选不辣,否则汤会有点小辣烤饅頭超级特别!鹹鹹甜甜,下了許多燒烤粉加煉奶,是之前从没吃过的,好吃好吃!果然是酒香不怕巷子深,我快吃飽的時候,店內早已水泄不通,想不到如此隱蔽的地方,還是能被愛吃的大家擠爆了!=== === === === === === === === ===🌟整體:8/10🌟食物:7.5/10🌟環境:8/10🌟價格:8/10=== === === === === === === === ===串燒陣 (旺角)旺角通菜街1號威達商業大廈地下M號舖=== === === === === === === === ===

他家的烧烤是撒干料调味的肉类有提前腌制过
咸淡都正好!推荐我觉得最好吃的几个菜:

烤大肠
令我最惊喜的口感是脆脆的很好咀嚼,一串量超多且没有腥味

烤茄子
和在内地吃的一样好吃,蒜香味十足

烤猪颈肉
这个也是意想不到的好吃,有点甜口,肥瘦相间,很上头

酸辣粉
我和朋友吃到停不下来,QQ彈彈很有韌性
薯粉超入味吃不了辣的朋友记得选不辣,否则
汤会有点小辣

烤饅頭

🌟整體:8/10
🌟食物:7.5/10
🌟環境:8/10
🌟價格:8/10
串燒陣 (旺角)
旺角通菜街1號威達商業大廈地下M號舖
  • 蒜蓉燒大大茄子
  • 錫紙燒麻辣蒜蓉花甲
真的太好了,在这里十点到处都关门了终于找到十点后还可以坐下来聊天吃饭这家店完全不踩雷!调味给的很足,特别推荐流心芝士年糕,热热吃超好吃。烤鱿鱼:不是缩水鱿鱼,吃起来很新鲜。烤茄子:就是烧烤的灵魂呀,怎么可能不点!烤玉子烧:古早味蛋糕那个味,奶香奶香的。

真的太好了,在这里十点到处都关门了
终于找到十点后还可以坐下来聊天吃饭
这家店完全不踩雷!
调味给的很足,特别推荐流心芝士年糕,热热吃超好吃。

烤鱿鱼:不是缩水鱿鱼,吃起来很新鲜。

烤茄子:就是烧烤的灵魂呀,怎么可能不点!

烤玉子烧:古早味蛋糕那个味,奶香奶香的。
2023-10-07 177 views
香港有得買串串嘅舖頭唔多,今次就捐窿捐罅搵到間係巷仔賣串串嘅燒烤舖頭,食物款式多仲要即叫即做😍除咗堂食仲可以嗌外賣,而且係多個外賣平台都上線咗啦✨ 係ғᴏᴏᴅᴘᴀɴᴅᴀ、ᴅᴇʟɪᴠᴇʀᴏᴏ同ᴋᴇᴇᴛᴀ都可以嗌到串燒陣,食串燒都即刻變得好方便~😆1️⃣ 燒惹味小饅頭🫓 - 表面燒得脆卜卜,中間部分好軟熟,加埋煉乳好好食~2️⃣ 炸鵪鶉蛋串🥚 - 平時都少見串串燒烤有呢個,啲蛋好細粒好ᴍɪɴɪ,好後悔唔嗌多幾串‼️3️⃣ 燒脆脆香燒賣🤏🏻 - 蒸燒炸嘅燒賣都好中意食,而燒完嘅燒賣係外脆內軟🫣4️⃣ 厚燒午餐肉🐽 - 超厚又唔孤寒嘅午餐肉 ✨ 雖然好唔健康但是咸香脆都集結埋一齊🤣5️⃣ 燒肥牛金菇卷🐮 - 雖然平時食開都有汁,但是燒過嘅都唔差,因為食落唔會好乾身好柴🙈6️⃣ 燒脆香雞皮🐤 - 燒得·十·分·脆· 每啖都有聲🤩7️⃣ 醬燒豬頸肉🐖 - 厚厚嘅豬頸肉食落好juicy好滿足,大贊👍🏻👍🏻8️⃣ 蒜蓉燒扇貝帶子🧄 - 帶子配埋濃濃嘅蒜蓉,好正🤭9️⃣ 流心芝士年糕🧀 - 繼續都係芝士年糕🤙🏻 爆醬芝士又係抗拒唔到之一🥹串串就唔逐一介紹啦🤣 佢哋仲有朱古力燒香蕉都好吸引👅💦 宜家逢星期五同星期六經OpenRice訂位有9️⃣

炸鵪鶉蛋串

6️⃣ 燒脆香雞皮🐤 - 燒得·十·分·脆· 每啖都有聲🤩

8️⃣ 蒜蓉燒扇貝帶子🧄 - 帶子配埋濃濃嘅蒜蓉,好正🤭

流心芝士年糕

串串就唔逐一介紹啦🤣 佢哋仲有朱古力燒香蕉都好吸引👅💦 宜家逢星期五同星期六經OpenRice訂位有9️⃣5️⃣折嫁,千祈唔好錯過啦🥰

Last Night Supper
炸鵪鶉蛋串