2024-03-24 873 views
有冇諗過喺香港都可以快閃一轉土耳其旺角一間土耳其特色Cafe&Bar@behumblehk 店舖入邊嘅地氈,吊燈,茶具,全部都充滿特色風味睇得見精心嘅場外設計,每個位都係打卡靚位入到去已經覺得好似去咗旅行咁~而且仲有cocktail , 小食 , 甜品上次同個朋友去唔小心就Chill咗幾個鐘💖影咗超多靚相餐廳話到場打卡嘅朋友仔,可以免費獲得小食一份🤩👍🏻我哋嗰日帶咗兩杯嘢飲.Sicho淡淡的威士忌味和咖啡味,煙薰勁香,加埋肉桂香氣(威士忌咖啡、肉桂、dark rum).Luscious Blossom荔枝味茶和漿果花混合,帶有花香和清爽的味道(rum、荔枝、漿果花、檸檬汁).仲有雞翼,同埋雞泡魚乾.EggRoll甜品必選!阿華田味勁Creamy滑嘟嘟嘅工作中放個break可以過去chill地點好方便
有冇諗過喺香港都可以快閃一轉土耳其
旺角一間土耳其特色Cafe&Bar
@behumblehk
店舖入邊嘅地氈,吊燈,茶具,全部都充滿特色風味
睇得見精心嘅場外設計,每個位都係打卡靚位
入到去已經覺得好似去咗旅行咁~
而且仲有cocktail , 小食 , 甜品
上次同個朋友去唔小心就Chill咗幾個鐘💖
影咗超多靚相
餐廳話到場打卡嘅朋友仔,可以免費獲得小食一份🤩👍🏻

我哋嗰日帶咗兩杯嘢飲
.Sicho
.Luscious Blossom

.仲有雞翼,同埋雞泡魚乾
.EggRoll
甜品必選!阿華田味勁Creamy滑嘟嘟

嘅工作中放個break可以過去chill
地點好方便

2024-03-10
$250 (Tea)
嘩!一入去就聞到炸薯格嗰陣陣香味,係咁誘惑我嘅鼻。捧起一塊,🍟外皮香脆得嚟唔會太油,講真嗌嚟吃兩口會香甜剛好,真係夠晒口感。至於濃香培茶味蛋捲啊,🍰 一咬落去就話唔出奈滋味,滑溜溜嘅口感夾埋茶味,幾得我心。想唔到餐廳仲有少少鹹食嘅選擇,但我就未必每次都嗌。環境真係舒服,裝修得好有feel,彷彿置身土耳其小餐館,依家唔出街都可以食到異國風味,寫意!下次來我一定要試埋其他嘢,唔好意思食得太投入影相都唔記得影,下次補返!😉👌🏼黎呢度,食嘢就係一個享受,唔使太講究,舒服自在最緊要。
2024-01-10 559 views
炸雞翼 $68雞翼炸到脆卜卜,幾好食😋曲奇味Egg Roll $62曲奇味好濃,加埋cream好滑,好味😋英式早茶 $48茶味濃,飲完仲可以消濟😋Fruit Punch $60Fruit Punch飲落去有啲甜,但d冰溶咗後味道岩岩好😋
炸雞翼 $68
雞翼炸到脆卜卜,幾好食😋

曲奇味Egg Roll $62
曲奇味好濃,加埋cream好滑,好味😋

英式早茶 $48
茶味濃,飲完仲可以消濟😋

Fruit Punch $60
2023-04-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
2023-08-24 988 views
星期五晚入座 1.5hr用餐野食普通 小食無咩選擇 正餐都只係出面叫黎野飲加埋叫左4杯啤酒-職員態度:上去需要除鞋 門口有兩對拖鞋我以為係換鞋著入去入到去職業話要除鞋 我問我問:你地拖鞋吾可以著入黎?佢:呢對係男裝拖鞋我: ? 我吾可以著男裝拖鞋入黎?佢:係 …….我呆左 當下吾理解佢既然話吾可以甘咪除 去到後尾聽到其他員工同客講出面男裝拖鞋去廁所 其實講多一句原來對拖鞋係去廁所著咪得囉 而吾係講我吾可以著男裝拖鞋呀麻?-再者用座時間1.5hrs星期五多人我明白 差5多時間 同一個職員就要我地埋單再叫我地要離開吾可以再係到 但我同朋友之前叫多左一杯酒 酒都未飲晒佢就要求我地離開吾可以再係到我問我地酒未飲完 可以比多幾分鐘快飲佢 佢已經黑晒面2小時夠鐘飲吾晒都要走我呆左 發生咩事?係後尾第二個人過黎講原來已經有客係ba枱等緊 吾好意思甘樣其實講多一句原因係咩事都得掛? 或者將我地轉去bar枱都得掛?而吾係直接叫我走吾可以再留係到最後埋單大概$1050 兩個人除開都$500一個人 我地吾係吾消費 都吾係消費得少由細出去食飯食到大 真心從未試過野飲未飲完會比職員趕走請離開麻煩請餐廳直視職員態
星期五晚入座 1.5hr用餐
野食普通 小食無咩選擇 正餐都只係出面叫黎
野飲加埋叫左4杯啤酒
職員態度:
上去需要除鞋 門口有兩對拖鞋我以為係換鞋著入去
入到去職業話要除鞋 我問
我問:你地拖鞋吾可以著入黎?
佢:呢對係男裝拖鞋
我: ? 我吾可以著男裝拖鞋入黎?
佢:係
再者用座時間1.5hrs
我呆左 發生咩事?
係後尾第二個人過黎講原來已經有客係ba枱等緊 吾好意思甘樣
麻煩請餐廳直視職員態度問題 感謝
2023-08-04
$500 (Dinner)
🥳慶祝朋友生日,選擇咗一間好有異國情調嘅樓上cafe😍預約咗星期六嘅14:30,記憶中本來有限時用餐,好在當日冇乜人😂同埋好幸運🍀我哋被安排到一個好有私人空間又可以盡情打卡📷嘅位置🥰其實成間cafe 都好靚有好多位可以影到靚相😍📷📷📷我哋兩人點咗一款小食、一款甜品同埋兩人份量嘅茶😂慢慢食慢慢飲都飽肚!柚子烏龍(2人份量)$130😋食後感:-2人叫同一款茶就有好靚嘅茶壺📷打卡able-個茶好香幾好飲,本來份量都多,可以每人飲到幾杯,而且仲有得refill,refill 完1次再飲味道都keep 到唔會太淡,可以飲到3個鐘🤣正👍🏻黑西哥粟米片 $95😋食後感:-本來想食Taco 可惜冇晒-呢個要趁熱食,放得太耐芝士會凍咗同硬咗😂我哋掛住影相,食個時就成盤凍芝士黐住晒,所以 XLXLXLXL Egg Roll(阿華田味)$62😋食後感:-睇落以為好似係普通嘅cake😂食落有驚喜嘅味道😋好creamy有層次感,幾好味🤤👍🏻✅必點

柚子烏龍(2人份量)$130
-2人叫同一款茶就有好靚嘅茶壺📷打卡able

黑西哥粟米片 $95
-本來想食Taco 可惜冇晒

XLXLXLXL Egg Roll(阿華田味)$62
2023-07-07
$158 (Tea)
Celebration
Birthday
  • 柚子烏龍
  • XLXLXLXL Egg Roll(阿華田味)
繁華鬧市中難得的一間好CHILL同打卡able既Cafe - Be Humble相信疫情期間﹐大家既思鄉病都好嚴重﹐咁如果唔方便出遠門既話而又想感受異國風情既話可以點做呢 ? 呢日CK就係下午茶時間黎到旺角一間四處都充滿土耳奇色彩既餐廳 - Be Humble﹐ 既滿足朋友打卡既心頭好﹐又滿足到自己既食慾﹐一舉兩得 ! 入CAFE前﹐喺大門口就已經有一個千秋俾大家打卡啦 ! 打完卡之後﹐入門口之前﹐要除鞋先入得 ! 咁岩因為我哋係呢段時間既第一台客,所以就任我地揀位坐﹐我地揀咗對正門口最大既一個位,坐得可以闊D舒服D ! 我同朋友就直接叫左兩杯飲品試下 : Americano﹐ 味道淡比正常Coffee 易入口, 唔落糖飲都無問題 ; Berry Flower Tea, 花香撲鼻, 清淡易入口, 就算重覆用左個茶膽幾次都仲係保持到味道 !咁坐坐下都開始肚餓了﹐唸住叫野食﹐但侍應就話呢度無野食提供﹐就俾左另一間餐廳既MENU我地叫野食﹐呢下係有D驚訝既﹐不過黎之前都係為左打卡所以都唔理咁多照隨便叫左2樣野食 : 凱撒沙律伴雞肉, 雞肉烘烤得幾有風味, 配搭香濃的凱撒醬汁及巴馬臣芝士碎,口

咁坐坐下都開始肚餓了﹐唸住叫野食﹐但侍應就話呢度無野食提供﹐就俾左另一間餐廳既MENU我地叫野食﹐呢下係有D驚訝既﹐不過黎之前都係為左打卡所以都唔理咁多照隨便叫左2樣野食 : 凱撒沙律伴雞肉, 雞肉烘烤得幾有風味, 配搭香濃的凱撒醬汁及巴馬臣芝士碎,口感豐腴惹味 ; 班尼迪蛋伴牛油果火箭菜沙律, 帶有濃濃牛油香,質感鬆軟細密。

雖然呢間Cafe的確係打卡able, 場地佈置睇得出有花心思, 令人賞心悅目 ! 但食物質素只係一般, 等候時間勁耐仲要唔係太抵食 ! 如果以每人最低消費$160左右先落到樓既話, 我黎一次打完卡就應該唔會再去第2次架啦
Americano
Berry Flower Tea
凱撒沙律伴雞肉
班尼迪蛋伴牛油果火箭菜沙律
炸魚蛋
2022-11-27
$160 (Tea)
Berry Flower Tea
  • 班尼迪蛋伴牛油果火箭菜沙律
2022-11-23 1256 views
呢間餐廳打卡一流⋯⋯我同朋友3:00去到,佢嘅環境充滿土耳其風格,裝修真係冇得輸,任何一個角落都超級好打卡,影相真係好靚。喺大門口已經有個千秋俾你打卡,入門口之前要換拖鞋,因為我哋係第一台客,所以就任我哋揀位。我哋揀咗一個窗口位,侍應好似知道我哋為佐打卡,佢就介紹咗我哋飲一壺花茶,佢話影相靚啲,個茶壺又真係好靚。因為我哋比較肚餓,我想食啲飽肚嘅嘢,侍應哥哥介紹我哋可以喺佢哋另外一間餐廳order 意粉等等其他嘢食,我哋就order左黑松露飯同埋沙律,有驚喜喎,估唔到個返嚟都仲係熱辣辣!我哋食呢一餐下午茶,真係好似去咗土耳其一轉。

我哋食呢一餐下午茶,真係好似去咗土耳其一轉。

2022-11-09
$200 (Tea)
本身唔係啲打卡𝐓𝐲𝐩𝐞,但見到啲人嘅相地方好靚,諗住同老公上去𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥下,環境係唔錯,但係𝐒𝐞𝐫𝐯𝐞嘅食物簡直震攝我三觀,係佢提供嘅𝐌𝐞𝐧𝐮叫咗兩樣野,薯條同香腸拼盤,等咗45分鐘未上(入座限時90分鐘)見所有員工都冇人煮食,以為漏單所以追一追,職員示意就有,覺得有啲奇怪,都冇人做緊野點解話就快🤔🤔🤔 5 分鐘後簡直俾佢嚇親,職員遞兩個外賣盒俾我,仲示意我要先埋咗野食張單,因為唔係佢地餐廳提供😵‍💫😵‍💫😵‍💫 其實係佢地方食其他餐廳外賣都唔緊要,可唔可以專業少少幫我過過碟再上?薯條好似$60 腸仔拼盤百幾蚊,如果我要俾呢個價錢食有晒倒汗水嘅薯條同腸仔,我唔洗係度食餐到時冇影相, 只得呢張差唔多食完嘅相

餐到時冇影相, 只得呢張差唔多食完嘅相

$250 (Tea)
2022-10-13 845 views
首先 景係好靚,無錯,係好靚。完!不過就係得咁野食難食都算仲要唔抵食員工服務態度又差不知所謂!!!唔推介唔建議講真我比錢黎食野 唔係比錢買難受d員工 完全唔合格落錯單唔認 仲要差態度 真係好嬲
首先 景係好靚,無錯,係好靚。完!

不過就係得咁

d員工 完全唔合格
落錯單唔認 仲要差態度
真係好嬲

2022-08-28 1111 views
A taste of Turkish bar & lounge. Totally attracted by their overall extraordinary Bohemian Turkish design 🤩How nice to chill out here with a piece of roll cake and fruit tea? you have picked a right place🤭While everything looks so perfect, this place named “Be Humble” . It will definitely gives you an unique experience 🤍💙💛
2022-08-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
  • roll cake
  • fruit tea
🔥最近打卡了这家土耳其风格的探店,非常地出片,光线绝美。这家店名叫Be Humble,这是一家酒吧,但是里面也有咖啡甜品花茶等等。整个风格都是土耳其中东风,灯饰地毯抱枕等等,非常地民族风情。因为有人均消费每人一百,里面的的东西都是70~80港币之前,所以我们除了点了喝的也点了一些小吃。值得一提的是,花茶的茶壶杯子真的很美,我们点的是薰衣草花茶,很适合拍照,另外点了一杯鸡尾酒🍸,上面铺满了玫瑰花🌹瓣,拍照很美。
2022-07-23 983 views
入面係幾靚既,都係一個打卡既地方,仲有好多土耳其燈呀墊呀咁,影下相係唔錯既。我地都有叫酒呀茶呀飲下,啲味道唔錯的!cocktail 係OK,佢地係調得唔錯。同埋揀吾到既話可以叫佢哋介紹😂😂😂佢哋會自創menu 冇既俾你,當然會問左你偏向咩口味先。呢杯就係個staff幫我哋發板既cocktail

2022-06-16 1041 views
一直都知道有間無論係地毯,咕𠱸,搖椅,馬賽克燈,窗框,連盛載食物與飲品的茶壺餐具都充滿土耳其色彩既咖啡店,決定約朋友來打卡!呢度最吸精係中間吊住既七彩馬賽克燈同富土耳其特色既拱形窗框,當陽光微微曬入來時,真係好靚,每人都可以佔一個空間,可以坐可以瞓,以流蘇掛簾分隔,加上柔和的燈光和輕快的音樂好舒服,另外進店需要脫鞋,應該係因為周圍都鋪上地墊與咕𠱸既關係,呢度仲可以食水煙,多人食既話,成間店都充滿住煙白蒙蒙既感覺!香炸魷魚鬚魷魚鬚即叫即炸,好大條仲炸到金黃色,食落去外脆內軟好好味墨西哥卷餅好多蕃茄加埋D醬酸酸地又有小小辣辣地幾好食柚香烏龍兩人點同一款花茶的話就可以用土耳其茶壺上,淡淡柚子味,配上烏龍清香味,淡淡地好好飲

香炸魷魚鬚
魷魚鬚即叫即炸,好大條仲炸到金黃色,食落去外脆內軟好好味

墨西哥卷餅
好多蕃茄加埋D醬酸酸地又有小小辣辣地幾好食

柚香烏龍
2022-04-05 1355 views
女朋友之前一直都話想帶我黎呢度打卡話好靚~~~係!都靚既~~門口同行有一位男士~應該係呢度職員~甘佢好好同裡面個女職員講有兩位客人!然後個女職員叫我地安心出行量體溫入店內~但呢位女職員係全程無帶口罩😷坐底後~佢同我地講返邊d野食無~有得點既只有薯條、雞翼、墨西哥餅、肉丸、某幾款蛋卷~無喇👍🏼然後另一張menu 既野食要外賣拎!原本女朋友話不如走~吾岩食既話!但我一心諗住你帶我黎!咪飲杯咖啡坐陣!食吾飽再出去食其他野啦~~~就叫左兩杯咖啡加個墨西哥餅。我有問職員墨西哥餅有咩餡,佢話雞肉三色椒🫑「其實我自己吾食3色椒」甘吾怕啦~同行女朋友食~俾佢食就得!黎到我眼都突左~雞肉?係邊?勁珍貴⋯差啲睇吾到佢~我仲話果小小係咪蟹肉?甘細⋯⋯⋯⋯經揀走3色椒時~發覺d生菜絲都吾新鮮勁失望~~~~可以讚既佢地個墨西哥汁係好食~~呢杯係mocha ~用吉百利!比較甜既朱古力咖啡~Cappuccino 面都有加~入口有小小甜~咖啡整體還好!由坐低到埋單~女職員係無帶口罩!間吾時係吧檯食煙?因為佢心口掛住支電子煙機~~
女朋友之前一直都話想帶我黎呢度打卡
話好靚~~~係!都靚既~~門口

同行有一位男士~應該係呢度職員~
甘佢好好同裡面個女職員講有兩位客人!
然後個女職員叫我地安心出行量體溫入店內~

但呢位女職員係全程無帶口罩😷
坐底後~佢同我地講返邊d野食無~
然後另一張menu 既野食要外賣拎!
墨西哥餅

原本女朋友話不如走~吾岩食既話!
但我一心諗住你帶我黎!咪飲杯咖啡坐陣!
食吾飽再出去食其他野啦~~~
就叫左兩杯咖啡加個墨西哥餅。
墨西哥餅

甘吾怕啦~同行女朋友食~俾佢食就得!
黎到我眼都突左~
雞肉?係邊?
勁珍貴⋯
差啲睇吾到佢~
我仲話果小小係咪蟹肉?甘細⋯⋯⋯⋯

經揀走3色椒時~發覺d生菜絲都吾新鮮

勁失望~~~~

可以讚既佢地個墨西哥汁係好食~~
Mocha

呢杯係mocha ~用吉百利!比較甜既朱古力咖啡~
cappuccino

Cappuccino 面都有加~入口有小小甜~
咖啡整體還好!

2022-04-04
$100 (Tea)
2022-03-12 843 views
🇹🇷土其奇風餐廳✨充滿異國風情的設計採光超!級!好!窗花超!級!美!幸好附送一人一張毛氈拍照(不能帶走)不然衣著有d襯唔到個靚境☺️真係會打卡打到攰(ˆ꜆ .  ̫ . ).ᐟ.ᐟ食物就主要以小食類為主主要係一個適合與朋友拍照閒聊的地方快點帶朋友去一趟土耳其啦🇹🇷
🇹🇷土其奇風餐廳✨
充滿異國風情的設計
採光超!級!好!
窗花超!級!美!
幸好附送一人一張毛氈拍照
(不能帶走)