2024-09-16
今次都係卜左Dining City既Restaurant Week Menu去食呢一餐, 比起就咁黎食A La Carte真係抵好多, 份量都唔係講笑, 期既Promotion 做到10月頭, 所以想食都可以去睇下卜定位😎Dining Week Menu 🍽️ ($398/PP)Appetizer ✨ Mezzer Platter煙燻鷹嘴豆蓉配上醃菜再夾係鬆軟既扁包入面食幾唔錯, 兩塊包都幾飽肚🤣✨Honey Baked Feta甜甜既蜂蜜烤菲達芝士配上番茄乾, 百里香好好食, 不過就咁食會有啲膩, 所以我地攞左啲扁包去襯托🤓✨Crispy Falafel 口感似可樂餅既鷹嘴豆炸餅配上清新既松子仁香草醬同醃芒果芝麻醬, 甜甜鹹鹹再加微微既辣好惹味🤗Main Course ✨Grilled Chicken Lari煎到好juicy既雞腿肉夾住中東辣椒香草醬同塔布勒沙律一齊食口感十分豐富, 再帶少少辣味, 幾特別既一款✨Roasted Salmon Fillet 味道偏淡既炭烤三文魚扒配上濃郁既忌廉香料飯,杏仁碎, 蕃石榴, 魚同飯夾住食既味道剛剛好, 食得出有用心去考量呢個菜既味道分配,
Dining Week Menu 🍽️ ($398/PP)
Appetizer
✨ Mezzer Platter
✨Honey Baked Feta
✨Crispy Falafel
Main Course
✨Grilled Chicken Lari
✨Roasted Salmon Fillet
味道偏淡既炭烤三文魚扒配上濃郁既忌廉香料飯,杏仁碎, 蕃石榴, 魚同飯夾住食既味道剛剛好, 食得出有用心去考量呢個菜既味道分配, 飯都好好食🤤
Dessert
✨Konafeh
底層既芝士做到好似薯蓉既口感, 面層舖滿甜甜既脆卜卜既絲配上濃郁既開心果雪糕同玫瑰糖漿, 甜品都幾大份, 食完前面咁多野食到呢部份基本上都包到上心口🤣
呢度整體既食物唔錯, 份量真係有啲驚喜, 兩個女仔真係會食唔曬, 多啲人share 會好啲🤣