2021-01-24
欣賞佢啲湯底都好有特色,有九款湯底選擇,梗有款啱你!我同朋友各點了一碗米線。兩碗米線都大大碗,好抵食呀!蟹柳芫茜菠菜湯米線將菠菜磨醉成湯底,令湯底變成一片綠色。芫茜菠菜湯好香,鍾意芫茜嘅朋友一定唔可以錯過!個湯可以飲埋,飲完好舒服~估唔到米線仲可以揀!有原味米線同埋五穀米線。我好好奇咩係五穀米線就叫黎試吓。原味米線比五穀米線腍,我就鍾意五穀米線較硬身。食五穀米線比人感覺更健康!藥膳麻辣湯五穀米線藥膳杞子一粒勁濃酒味,真係食一粒都醉呀!配菜揀左豬紅、通菜同蜂巢豆腐。豬紅夠腍。蜂巢豆腐索曬d湯,一咬d湯就「咇晒出嚟!五式雞翼(即柚子、黑糖薑母、蜜糖黑椒、麻辣)($38)一款雞翼(五隻)$33 剩係可以食到一隻味。加多$5就可以一次過試勻五隻味,正!隻隻雞翼都好肥美,啖啖肉,皮脆肉嫩~最印象深刻係麻辣雞翼。加左辣粉,食落香口惹味。😋麻辣墨魚頭係冷盤。墨魚質地挺實彈牙,有少少辣油,好惹味~😋腐乳通菜通菜新鮮爽脆,本身味道清淡嘅通菜加上腐乳同吃,加添鹹味,味道剛好。12:30前埋單重有9折添!
蟹柳芫茜菠菜湯米線
估唔到米線仲可以揀!有原味米線同埋五穀米線。
我好好奇咩係五穀米線就叫黎試吓。
藥膳麻辣湯五穀米線
藥膳杞子一粒勁濃酒味,真係食一粒都醉呀!
配菜揀左豬紅、通菜同蜂巢豆腐。
豬紅夠腍。
蜂巢豆腐索曬d湯,一咬d湯就「咇晒出嚟!
五式雞翼(即柚子、黑糖薑母、蜜糖黑椒、麻辣)($38)
麻辣墨魚頭
係冷盤。墨魚質地挺實彈牙,有少少辣油,好惹味~😋
腐乳通菜
12:30前埋單重有9折添!