2025-01-31 29 views
從未試過食一間咁垃圾嘅cafe, 先唔講價錢,因為知道一向出去食All day Breakfast都唔係平嘅嘢,但咁嘅質素咁嘅份量真係冇眼睇,因為外貌已經唔吸引,所以冇影到相,啲煙肉煎到燶晒又乾有柴根本食唔到,大啡菇又係煎到乾晒,三個員工掛住傾偈,根本唔係有心整口嘢食、沖咖啡,係杯Cold brew叫正常,杯latte 可以係唔熱嘅!另外叫咗個甜品係Brownie加雪糕球,呢個真係不得不影相,因為完全唔知咩物體嚟,未見過Brownie係咁嘅樣,一pat嘢好似冇焗過咁又唔熱,真係超級垃圾,我未試過喺間餐廳度已經即刻要寫食評!
2024-12-01 239 views
平日與朋友路過,見到環境幾舒服且寧靜好香咖啡味決定試下,雞蛋布甸🍮貌相吸引,蛋味好香好濃,質地都好軟滑,焦糖中和唔會死甜,同咖啡好夾。同朋友渡過了一個休閑的下午💛🧡
,質地都好軟滑
2024-11-27 368 views
荃灣人都未必知嘅隱世休閒 cafe,環境舒服之餘佢哋個肉醬意粉仲要好有驚喜。🤩佢哋店鋪嘅位置同格局都好適合過一個休閒嘅下午。☀️ 鍾意食野同影相 📸 嘅朋友更加唔可以錯過 。😋大大大推薦佢哋嘅肉醬意粉 ‼️ 第一啖食落就已經係風味炸彈💥,食得出入面應該用咗好多唔同嘅香料去帶出層次豐富嘅味道。💯肉醬俾得超級大方,食極都仲有,超級滿足!🥰唔知佢哋用咗咩方法,個意粉超級掛汁,每一啖都會食到一個好平衡嘅融合。

2024-11-17 554 views
今次是第五至六次光顧這間Cafe,一直以來也很喜歡這兒,但這次的用餐體驗非常失望 😞。首先,餐廳內有四至五隻體積頗大的烏蠅 🪰,在用膳過程中反覆飛來飛去,讓人感到非常不舒服。更糟糕的是,我不確定店員是否沒有留意,但他們除了製作食物以外,幾乎全程都在玩手機 ,完全沒有注意到顧客的需求。我點了一份 All Day Breakfast 🍳,之前來過的時候口感非常好,但這次上碟的waffle明顯煮得過熟,烤得好燶 🔥,甚至有少少苦味。另外,大啡菇明顯不夠乾身,切下去的時候非常困難,還噴出了很多水 💦,弄得整碟食物都沾滿了水,口感大減。另外,我向店員要求一杯清水 💧,他很快給我,但杯子明顯有污漬,杯身好像有一層塵一樣灰濛濛,拿上手也是有塵,感覺不乾淨 😒。整個用餐過程實在讓人感覺不良好,烏蠅不停在面前飛,我只好快快吃完就走了 🍽️💨。總的來說,這次的用餐體驗非常失望,過往我都好喜歡這間cafe, 曾幫襯過4-5次了,但這次真的大打折扣,希望餐廳會有改善。

2024-09-11 1259 views
行過覺得間cafe嘅風格幾舒服 所以就直接行入去食~ =🥗||All day breakfast $108||揀咗三文魚&雞胸做side dish慢煮雞胸真係驚艷到!超嫩超多汁!平時覺得7-11嗰個雞胸已經算好嫩好好味😂,但呢個真係再香嫩啲!好surprised!!!!仲有蛋沙律打得好碎我好鍾意😂,整體較淡味,所以加埋鹹香重嘅三文魚就啱啱好🤭抹醬我揀咗黑松露醬,超大方比足一大羹,不過醬都係偏淡身嘅Sourdough就正正常常啦=🍝||鮮茄肉醬意粉 $88||小番茄同埋肉醬加咗蒜蓉炒香!好多肉碎幾足料!意粉就中規中矩,個人鍾意creamy啲嘅意粉,但呢個意粉就濕啲,各有喜好啦~=不過有啲插曲😢因為太相信店員,所以都冇問佢攞單,直接拍卡就算了,結果之後check返張信用卡,先發現收咗我$246,但就算係$108+88=$196,再加一都好,頂盡係$215.6,完全唔知點解可以直接收多我一個飯錢……但小店店員似係老細,應該唔會犯計錯數/唔熟menu呢個低級錯誤🥲🥲🥲🥲🥲 不過知道自己都有責任check多次個數,所以都冇辦法再追究,只係希望佢唔係存心的吧🥹始終店員都幾友善的!同埋油煙味有少少重
行過覺得間cafe嘅風格幾舒服 所以就直接行入去食~
🥗||All day breakfast $108||
揀咗三文魚&雞胸做side dish
抹醬我揀咗黑松露醬,超大方比足一大羹,不過醬都係偏淡身嘅
Sourdough就正正常常啦
All  day  breakfast

🍝||鮮茄肉醬意粉 $88||
鮮茄肉醬意粉

不過有啲插曲😢
同埋油煙味有少少重🫣🫣希望可以改善下~🙏🏻🙏🏻
2024-08-29 1030 views
Cafe鄰近荃灣廣場,食完午餐之後就去睇戲行街。大約1pm入座,餐廳只有兩枱食客,不會人多擠擁,餐廳環境亦安靜。餐廳內部裝飾行藝術風格,有手繪插畫及油畫。座位舒服,冷氣充足。另外餐廳是採用先付款的方式。全日早餐中間果球係薯蓉,入面有切碎咗嘅雞蛋;窩夫即點即做,外脆內軟,不過雞胸就冇乜溫度。沙律好大份😂我幾鍾意呢個意粉,茄汁酸酸甜甜都幾開胃,另外唔會炒到淋晒,擺盤亦都精緻。兩杯飲品賣相都唔錯,LATTE 正常發揮,拉花都好靚。朱古力味道唔錯,冰係一大粒係個杯到保持溫度,不是碎冰。
Cafe鄰近荃灣廣場,食完午餐之後就去睇戲行街。

另外餐廳是採用先付款的方式。

沙律好大份😂

兩杯飲品賣相都唔錯,LATTE 正常發揮,拉花都好靚。
朱古力味道唔錯,冰係一大粒係個杯到保持溫度,不是碎冰。

平時好少機會嚟荃灣,難得放假過嚟,知道有好多Cafe,就決定食甜品,嘆杯咖啡,chill一chill😝Bench Cafe喺一個轉角位,店面座位唔多,勝在光線良好,裝修同佈置都舒適溫馨,係一間令人放鬆的cafe☕️╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ▶ ∗︎*゚ 日式雞蛋布甸 Egg pudding賣相真係同動漫入邊見到嘅一樣😍用華麗嘅布甸杯,上面有士多啤梨同cream做點綴,加多塊薄荷葉🌿少女心爆發🥰除咗賣相,味道一啲都唔馬虎,布甸蛋味香濃,焦糖比較流質,唔會太甜,突顯布甸嘅蛋香🥚重點係口感非常滑溜,入口有份量唔會似食緊空氣!啖啖幸福!▶ ∗︎*゚ Oat milk latte咖啡好飲!入口順滑,有nutty香,轉oat mlik都有靚拉花😆▶ ∗︎*゚ 宇治抹茶窩夫 Waffle with hand-made ice cream (matcha & red beans)窩夫分咗四大舊,好有份量!都係行濃郁蛋香路線,帶有抹茶清香,但唔會冚過蛋味,作為窩夫絕對合格☺️烤到外脆內軟,特別係邊邊位整到脆卜卜😆不過食嘅時候要小心界口,如果可以淋少少會更啱我胃口。不過最驚喜

▶ ∗︎*゚ 日式雞蛋布甸 Egg pudding

▶ ∗︎*゚ Oat milk latte

不過最驚喜一定係自家製雪糕💚!係濃郁嘅抹茶雪糕,帶有抹茶獨有嘅澀香,係令抹茶愛好者感到滿足嘅味道🥺❤️配上淡淡抹茶味嘅窩夫,好治癒🫶🏻
不過我見而家Menu上面已經冇咗抹茶窩夫,但相信其他口味嘅自家製雪糕都一樣出色,下次絕對會再試!

舖頭坐得舒服,店員亦好友善,甜品非常出色,係一間食完充滿幸福感嘅咖啡店❤️
星期日下午到餐廳用餐,看著食評而來,食物質素也確實不錯,不用多著墨。反而希望店員改善一下,當日客人不多,我們到達後是唯一一台,當時店員在為另一店員按摩拉筋。我覺得既然之前無客人,也可接受。落單和送菜是有禮貌的,但之後他們依然在按摩,也高談闊論著自己的健身心得,我和朋友坐著,也不知道眼睛看哪裡好,好是尷尬。及後開始多幾檯客人,他們做食物的時候仍然在談論自己的事情,他們的聲音比我們幾檯客人還要大,甚至有些助語詞,當時亦有小朋友客人,真是有點奇怪。其實客人都想chill一下,談談天,聽聽音樂,而不是聽店員的私人事,希望店員有留意此評論,改善一下,不要浪費之前的好評
星期日下午到餐廳用餐,
看著食評而來,食物質素也確實不錯,不用多著墨。

2024-07-14
$108 (Tea)
2024-04-11 767 views
Bench Cafe 行工業風裝修,店內座位不多,有悠閒慢活既感覺,以輕食同咖啡為主。由於呢間Cafe係動物友善餐廳,亦有好多人會帶寵物去。Cafe需先行點餐付款,再由店員送上食物~我今次同比呢個悠閒既環境吸引,坐低叫左個黑松露雜菌意大利飯和Matcha latte。🌟黑松露雜菌意大利飯 ($108)意大利飯賣相唔錯,但意大利飯燉得不夠入味,未能帶出香濃的黑松露味。🌟Matcha latte 沒有符合預期的口味體驗,平時我都會成日叫MATCHA LATTE,但呢杯Matcha latte飲到最尾會飲到粉同偏水。

🌟黑松露雜菌意大利飯 ($108)

🌟Matcha latte
2024-03-23 599 views
呢間水泥風既咖啡店有種好舒適慢活既氛圍, 以輕食同咖啡為主, 門口既長櫈位或者室內窗邊位同樣舒服😌 見到有客人拎埋電腦黎邊飲咖邊做野都好正😊因為黎之前食飽左, 所以黎到呢度就輕輕地飲杯帶點香草味既Expresso Tonic 同埋又靚又好食既雞蛋布丁, 味道同樣貌都好高質, 門口既位置仲可以同狗狗一齊坐, 真係好正😗

2024-03-23
Type of Meal
Tea
2024-03-19 430 views
今日去咗荃灣,食完飯之後同朋友去飲番杯咖啡☕️-整體環境好舒服,木系嘅工業風裝修,位置寬敞,平日嘅下午又唔算太多人,有悠閒慢活既感覺,可以同朋友喺度好好地傾吓偈。-Matcha latte 暖暖哋,飲落好舒服,牛奶同埋抹茶味🍵香濃,唔會話好似出面有啲舖頭咁,飲唔到有綠茶味👍🏻👍🏻-Ice Blackcoffe ☕️個杯比較細,而且粒冰都比較大,佔咗隻杯一半嘅位置,所以份量就比較差少少啦,飲咗兩啖已經飲晒。
今日去咗荃灣,食完飯之後同朋友去飲番杯咖啡☕️

2024-03-18 421 views
📍難得可以約到閨蜜們共渡假日午後時光 就選址呢間Bookmark一段時間嘅小清新Cafe! 位於轉角位 純白裝修配上開放式摺窗 係熱門打卡位置😂 室內以水泥風簡約設計為主軸 it's my type! 🌀 鮮蕃茄厚切煙肉意大利麵不得不說餐廳擺盤相當有美感❤️ 芝士與羅勒碎彷似雪花般灑係意粉表面 少少唯美🫢 選用口感煙韌嘅闊條麵 掛滿微酸開胃嘅蕃茄醬汁 同厚切煙肉 100%下回必點之選😻🌀 黑松露雜菌意大利飯口腔充斥住濃郁嘅菌香味🍄 每一匙都食到大量爽口雜菇 略嫌意大利飯過於軟淋 🌀 巴斯克芝士蛋糕蛋糕口感略為厚實 表面焦香不太明顯🥲 但蛋糕芝士味極度香濃 有點獨特嘅綿密感~🌀 FLAT WHITE & MOCHA 店家的咖啡很合我心意 偏NUTTY 咖啡味香濃☕
📍

🌀 鮮蕃茄厚切煙肉意大利麵

🌀 黑松露雜菌意大利飯

🌀 巴斯克芝士蛋糕

🌀 FLAT WHITE & MOCHA
店家的咖啡很合我心意 偏NUTTY 咖啡味香濃☕
2023-09-29 728 views
今日忙裡偷閒放低小朋友久違的Me time呀去咗想試好耐的Bench Cafe❤️店內座位不多,寬敞舒聽店員講係對面中學生的畫作🖼️All day breakfast 🧇 $100我揀咗窩夫,挪威煙三文魚,同牛油果蛋沙律及田園蔬菜🥗窩夫即整,外脆內軟🫶🏻煙三文魚無雪味👍🏻牛油果🥑夠creamy蛋沙律略帶薄荷味,好清新份量好足雞蛋布甸🍮 $55必點品睇menu已經好靚 好吸引🤩布甸嚟到超驚喜💘打卡able😍360度影相都好靚📸食落濃濃的雞蛋🥚味焦糖唔會死甜,配搭雞蛋香味好match👍🏻唔只打卡靚,味道都一流總結:環境舒服,清靜休閒唔吵鬧,好適合放鬆。店員好nice❤️食物都好出色👍🏻
今日忙裡偷閒

放低小朋友
久違的Me time呀

去咗想試好耐的Bench Cafe❤️
店內座位不多,寬敞舒

聽店員講係對面中學生的畫作🖼️

All day breakfast 🧇 $100
我揀咗窩夫,挪威煙三文魚,同牛油果
蛋沙律及田園蔬菜🥗
窩夫即整,外脆內軟🫶🏻
煙三文魚無雪味👍🏻
牛油果🥑夠creamy
蛋沙律略帶薄荷味,好清新
份量好足

雞蛋布甸🍮 $55
必點品

睇menu已經好靚 好吸引🤩
布甸嚟到超驚喜💘打卡able😍
360度影相都好靚📸
食落濃濃的雞蛋🥚味
焦糖唔會死甜,配搭雞蛋香味好match👍🏻
唔只打卡靚,味道都一流

• Egg  Pudding
  • All  day  breakfast
2023-09-05 588 views
我們於4/9(一)約11:45到達餐廳,內裏位置不多,冷氣較大。店員給我們menu。我們叫了all day breakfast 及一個意粉,沒有餐飲的。❶all day breakfast ($100):我們選擇了窩夫、慢煮香草雞胸、啡菇、蛋沙律及田園蔬菜:窩夫挺厚的配上牛油🧈,蔬菜的比例佔三份一,雞胸不柴👌🏻,切啡菇時,滲出較多油份。❷三文魚牛油果意大利粉($148):等得較久的一個意粉,份量比預期少,有一些火炙的三文魚及牛油果醬,意大利粉有些咬口。不用加一,餐廳價格較高昂,先付款後享用,cafe環境不錯,適合慢活人士。店員不多,態度👌🏻

all day breakfast
三文魚牛油果意大利粉
2023-09-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$124 (Lunch)
2023-08-24 554 views
呢間coffee shop都有bookmark一段時間了🤲🏻有日揾起去荃灣西食咩好就揾返個bookmark list 就去咗食了🤭當日得店主同應該店主朋友?所以等嘅時間就長啲~🔺全日早餐 $100叫咗兩個全日早餐,兩款都叫咗唔同配料🫶🏻有3款麵包同抹醬選擇,每個早餐可以揀兩款配菜😙1️⃣第一個揀咗湯種麵包配黑松露醬,麵包比較硬身有少少唔太咬到🥲而配黑松露醬都ok叼就但好似揀其他會更夾🙌🏻配料揀咗挪威煙三文魚同大啡菇,煙三文魚就正常😉而大啡菇調味岩岩好同多汁🥰另外,仲有蛋沙律同黑醋沙律就正常啦🥗2️⃣第二個就揀咗酸種麵包配蛋黃醬,呢個麵包好食好多!!口感更軟而邊邊都脆身✨配蛋黃醬都好夾~配料揀咗慢煮香草雞胸同意大利厚切煙肉🥓雞胸慢煮真係嫩唔會柴加上淡淡香草🌿真係不錯而煙肉係較鹹個隻~🔺自家製布朗尼 $60呢個意外地好好食!!!朱古力味好濃🍫布朗尼質感係淋身,唔係硬身再配上雲呢拿雪糕好好食😍比起all day breakfast 更鐘意布朗尼💞🔺Ice chocolate $54朱古力都好濃但偏苦,個人鐘意甜啲所以就一般般了😗🔺Ice mocha $56咖啡豆應該係偏酸個款,而朱古力味唔係好重,👩

🔺全日早餐 $100
叫咗兩個全日早餐,兩款都叫咗唔同配料🫶🏻
有3款麵包同抹醬選擇,每個早餐可以揀兩款配菜😙

🔺自家製布朗尼 $60

🔺Ice chocolate $54
朱古力都好濃但偏苦,個人鐘意甜啲所以就一般般了😗

🔺Ice mocha $56
咖啡豆應該係偏酸個款,而朱古力味唔係好重,👩🏻鐘意~

🤤好味度 : 7/10
🔙回頭率 : 6/10