每次經過爆丼屋,都會俾佢滿到瀉嘅魚生飯吸引住🤩超多款魚生飯揀啊,有選擇困難症嘅真係款款款都想試吓🙈今次一於試吓六重相撲爆盛丼滿到瀉嘅丼飯~嘅最上面有黑魚子、鮮蟹肉、海膽、牛油果、左口魚裙邊同三文魚籽海膽好新鮮,一啲苦澀味都冇,夠晒鮮甜啊左口魚裙邊豐富魚油魚味,差不多係入口即溶嘅口感🥹每啖飯都食到滿滿嘅三文魚籽,爆汁個下口感太正了~係牛魔王嘅朋友一定要試吓巨量牛魔盛盒🐮薄片燒牛鋪滿飯盒圍邊,中間放上燒牛舌,成個感覺好澎湃啊🐮🤩燒牛舌好好味,厚身爽口非常香口燒牛肉片呈粉嫩色,口感嫩滑有光澤🤤可以再encore!!爆丼屋旺角山東街57號地舖
每次經過爆丼屋,都會俾佢滿到瀉嘅魚生飯吸引住🤩

超多款魚生飯揀啊,有選擇困難症嘅真係款款款都想試吓🙈

今次一於試吓六重相撲爆盛丼

海膽好新鮮,一啲苦澀味都冇,夠晒鮮甜啊
左口魚裙邊豐富魚油魚味,差不多係入口即溶嘅口感🥹
每啖飯都食到滿滿嘅三文魚籽,爆汁個下口感太正了~

係牛魔王嘅朋友一定要試吓巨量牛魔盛盒🐮

薄片燒牛鋪滿飯盒圍邊,中間放上燒牛舌,成個感覺好澎湃啊🐮🤩
燒牛舌好好味,厚身爽口非常香口
燒牛肉片呈粉嫩色,口感嫩滑有光澤🤤可以再encore!!

爆丼屋
旺角山東街57號地舖
2023-10-06 140 views
我近期去台灣同日本都有去搵丼飯嚟食,朋友突然話想食丼飯,係香港想搵間浮誇又豐盛嘅丼飯,非爆丼屋莫屬,成日見到人Post出嚟都好吸引,一直都放係我嘅口袋名單,今次終於搵到人陪我去試。丼飯選擇都幾多,老實講真係款款都好吸引,樣樣都好想食,揀咗好耐最後決定選擇店內人氣最高嗰兩款。✨三色海膽盛丼 人氣No1,海膽覆蓋住整碗丼飯,海膽好新鮮,味道甘甜入口軟滑即溶,每食一啖都充滿幸福嘅感覺,好滿足呀。✨超份量·三重大極上丼 呢款係人氣No2,主角當然係拖羅、最面層有海膽,然後仲有蟹肉圍住碗丼飯,拖羅都好新鮮,油花都好靚,冇咩筋,又係入口即溶,滿口魚油香味。海膽都一樣甘甜美味、蟹肉又係鮮甜,唔使加豉油同Wasabi 都已經好好味,完全食到新鮮嘅味道。✨麵豉湯食丼飯贈送嘅,都幾足料架,味道都OK 嘅。☕️熱白桃烏龍茶 ☕️熱桂花烏龍茶 烏龍茶係用茶包沖嘅,兩杯都好濃郁,應該可以加水沖多杯飲都得😂總結:兩碗丼飯都好好味呀😋,價錢雖然唔算係好平,但食完嗰種滿足感都值得試下。

丼飯選擇都幾多,老實講真係款款都好吸引
,樣樣都好想食,揀咗好耐最後決定選擇店內人氣最高嗰兩款。

✨三色海膽盛丼

✨超份量·三重大極上丼
超份量·三重大極上丼

✨麵豉湯
食丼飯贈送嘅,都幾足料架,味道都OK 嘅。

☕️熱白桃烏龍茶
☕️熱桂花烏龍茶

超份量·三重大極上丼
2023-10-05 17 views
《爆鮮山丘丼飯🎎》———————————————#爆丼屋 🏯-呢間日式丼飯店出名勁誇張,擺盤超吸睛,勁澎湃!餐廳空間感十足,樓底好高,坐得幾舒服☺️-🇯🇵 三重大極上丼滿滿嘅吞拿魚鋪滿成個丼,差唔多有成十片大拖羅,油花分佈平均,食落完全無筋,口感肥美😊 上面仲有十分新鮮嘅日本海膽,鮮甜味突出,一啲都唔腥😍 米飯都做得唔錯,珍珠米每粒都好圓滑,壽司醋嘅調味亦啱啱好🍚-🇯🇵 灸燒七級魚蝦蟹丼刺身都係喺日本直送到港,呢款一共有七款炙燒刺身,包括有三文魚腩、白身魚、拖羅、海老、松葉蟹腳、帆立貝同三文魚籽,食材好豐富,十分足料😌 拖羅燒完更加正,油脂感爆發,三文魚腩同白身魚同樣充滿油香,食完好滿足🔥-⭐價錢參考:三重大極上丼:$398灸燒七級魚蝦蟹丼:$298🍌抵deal 指數:7/10
《爆鮮山丘丼飯🎎》
三重大極上丼:$398
灸燒七級魚蝦蟹丼:$298
🍌抵deal 指數:7/10
2023-10-03
$400 (Dinner)
2023-10-03 17 views
呢間出名爆丼!食完視覺味覺都好滿足!三色海膽盛丼 ($358)人氣Top1!上檯雖然有點醜,但海膽份量真係好多!有三款海膽,全部都好鮮甜唔苦,細味品嚐會發現味道有啲唔同,但各有特色全部都好好食!海膽控表示超滿足!四重火山盛丼 ($298)選擇困難症必選!有齊拖羅蓉、鮮松葉蟹肉、海膽、三文魚籽~呢碗同樣多到滿瀉🤣更加震撼🤣拖羅蓉堆到成座山咁,松葉蟹食落好鮮甜,三文魚籽淡淡咸香唔會太咸,海膽份量都好多,超正!
呢間出名爆丼!食完視覺味覺都好滿足!

三色海膽盛丼 ($358)

四重火山盛丼 ($298)
2023-09-30 17 views
啱啱去完北海道,實在太掛住北海道的海膽丼,今日就去旺角爆丼屋試一試。本來想叫她的全海膽刺身丼,可惜已經售罄,證明食材肯定新鮮。咁我點了兩個丼飯,一個是三重大極上丼,另一個是六重相撲爆盛丼。首先,讓我來說說這家餐廳的環境吧!餐廳的氛圍很輕鬆愉快,店內佈置得很有日本風格,讓人有種置身日本的感覺。此外,廣廣餐廳的服務態度也非常好,服務員們親切友善,對於客人的問題和需求都能迅速回應。三重大極上丼,這道丼飯真的是超大碗啊!刺身就有海膽,拖羅,及蟹肉。係,每一口都讓人感到滿足。海鮮的新鮮度也相當高,尤其是那些拖羅入口即化。配料的比例也非常均衡,讓每一口都能夠吃到不同口感和味道的組合。不得不說,這碗丼飯真的是超值的!另一道我點的是六重相撲爆盛丼,這碗丼飯真的是巨大無比!海膽,魚子,左口魚邊,牛油果,蟹肉。看起來就已經非常有食慾了。每一口都能感受到刺身的鮮美。未能夠再飛日本都可以嚟頂住先。

未能夠再飛日本都可以嚟頂住先。
2023-09-30 71 views
爆丼屋 (山東街) (旺角)📍旺角山東街57號地舖一直都知道呢間專門賣刺身丼飯既餐廳出名又足料,又新鮮,今次終於黎食到啦!✨贅沢三昧盛丼係7月先出既新品黎架!有海膽、虎蝦同埋蟹肉。新鮮嘅海膽帶返嚟啲海洋嘅鮮甜味,佢嘅質感又滑又細!再嚟就係虎蝦,個蝦肉夠大夠鮮甜,彈牙又有彈性,真係好有口感!尤其係啲蟹肉夠鮮味,而且啖啖肉唔洗剝殼,真係豪華享受。✨ 三色海膽盛丼丼飯上面鋪滿左超級澎湃既海膽,上面分別係來自加拿大、韓國同北海道既海膽,海膽嘅味道濃郁,質感綿密,食落去就好似係舌尖上爆開嘅鮮味炸彈,一定會令你難以忘懷!
爆丼屋 (山東街) (旺角)
📍旺角山東街57號地舖

贅沢三昧盛丼

✨贅沢三昧盛丼

✨ 三色海膽盛丼
贅沢三昧盛丼
三色海膽盛丼
終於一試呢間開咗好耐嘅爆丼屋😚好彩友人都好滿意佢刺身嘅新鮮度 完全唔會有被壽司飯加熱嘅效果 丼飯上咁多材料又分明 好彩平日晚市唔會逼爆 生啤仲做緊買一送一優惠🍻。。。🦔👉六重相撲爆盛丼 $248簡直係盆滿砵滿的吸引🤩高到有啲無從入手 筆每一啖都小心翼翼🤯on top嘅唔好誤會係松露 係營養豐富嘅黑魚籽呢!然後就係萬眾期待嘅新鮮海膽😎果然成功嘅日本菜要靠海膽黎分高下kekee 非常軟滑無異味👍🏿底下再以新鮮嘅牛油果 + 珍貴嘅蟹肉絲襯托住 嫌唔夠口感? 仲有略為灸燒過嘅左口魚裙邊加持!最後就係美輪美奐嘅三文魚籽圍邊裝飾❤超鮮甜勁爆汁 咁多高質刺身撈飯一流。。。🦔👉超份量!三重大極上丼 $398唔可以睇少嘅丼飯😝每塊拖羅都勁厚切 但入口即溶 紋理又靚 閃閃發光真係好誘人🤤上面以海膽為主角又可以食個夠本!作為配角嘅蟹肉絲都不可忽視🥴好似唔洗錢咁堆砌係側邊充當高級綠葉。。。🦔👉Suntory生啤 $48 買一送一好少飲酒嘅小妹唯獨醉愛生啤🍺第一口已經飲到細緻綿密嘅泡沫 入口超爽的順滑 完全係我理想中醇厚嘅麥香。。。🦔👉熱帶水果綠茶 $30朋友係養生派🤭一送黎到聞到好甜嘅味道 但飲落係淡淡的清幽

👉六重相撲爆盛丼 $248

👉超份量!三重大極上丼 $398

👉Suntory生啤 $48 買一送一

👉熱帶水果綠茶 $30
朋友係養生派🤭一送黎到聞到好甜嘅味道 但飲落係淡淡的清幽香 慢慢滲出嘅甜味入口幾舒服👍🏿
2023-09-25 7 views
🍣旺角必食新鮮丼飯🍱------------------------------💛火焰盛丼-💵168好足料😍又有三文魚🍣蟹棒🎈左口魚邊🎊帶子🥰全部都好新鮮☺️加上全部都燒過🤩令食材嘅香味更加突出🙈💛制霸!鵝肝海鮮盛丼-💵278帶子鋪滿成個碗🤩鵝肝係好大塊🫣完全唔係得個樣🫶🏻每一啖都有鵝肝👀帶子仲有海膽❤️好好食😋------------------------------🤤好味度:8.5/10🧚🏻回頭率:7.5/10爆丼屋 (山東街) (旺角)🇭🇰旺角山東街57號地舖#旺角#足料 #多款 #香港餐廳推介 #旺角美食 #美食 #人氣美食 #情侶好去處 #香港 #美食 #香港美食 #吃貨 #旺角好去處 #食好西 #香港好去處 #香港美食指南 #hongkong #foodie #hkfoodie #hkig #hkfoodblogger #必食之選 #旺角超人氣 #日本料理
🍣旺角必食新鮮丼飯🍱
💛火焰盛丼-💵168

💛制霸!鵝肝海鮮盛丼-💵278
🤤好味度:8.5/10
🧚🏻回頭率:7.5/10

爆丼屋 (山東街) (旺角)
🇭🇰旺角山東街57號地舖

2023-09-25 9 views
同朋友行完街經過呢間爆丼屋,比門口嘅丼飯相吸引咗😋大大碗同多到滿瀉嘅海膽丼我當然要即刻入去試下啦🤣餐廳面積唔算太大不過環境都算唔錯☺️-今次我同朋友分別叫咗三色海膽盛丼同六重相撲爆盛丼人氣Top 1三色海膽盛丼賣相一流海膽多都爆,當然係手機食先啦🤣🤣🤣三款海膽分別來自加拿大,日本同澳洲口感同味道都覺有千秋不過三款都一樣香甜嫩滑,全部食晒都唔會覺得漏呀😝-六重相撲爆盛丼賣相一啲都唔差,好似一座山😆呢座山分別有黑魚籽,鮮蟹肉,海膽,牛油果,左口魚裙邊同三文魚籽每一啖飯都可以有唔同配搭🥰丼飯仲有麵豉湯-食完飯當然要飲返杯茶解膩啦白桃烏龍茶雙份茶花綠茶
同朋友行完街經過呢間爆丼屋,比門口嘅丼飯相吸引咗😋
大大碗同多到滿瀉嘅海膽丼我當然要即刻入去試下啦🤣
餐廳面積唔算太大不過環境都算唔錯☺️

今次我同朋友分別叫咗三色海膽盛丼同六重相撲爆盛丼
人氣Top 1三色海膽盛丼
賣相一流海膽多都爆,當然係手機食先啦🤣🤣
🤣
三款海膽分別來自加拿大,日本同澳洲
口感同味道都覺有千秋
不過三款都一樣香甜嫩滑,全部食晒都唔會覺得漏呀😝
六重相撲爆盛丼
賣相一啲都唔差,好似一座山😆
每一啖飯都可以有唔同配搭🥰
丼飯仲有麵豉湯

食完飯當然要飲返杯茶解膩啦
白桃烏龍茶
雙份茶花綠茶

2023-09-24 8 views
爆丼屋📍旺角山東街57號地下嚟到呢間出名食大碗丼飯嘅專門店旺角地舖幾易搵到三重大極上丼叫呢款就可以一次過滿足食吞拿魚嘅慾望數過足足有九片大拖羅大拖羅油花分布平均完全冇筋夠肥美💃十分之新鮮日本海膽 好好食不惜工本口感似食雪糕咁 又甜又鮮味四重火山盛丼想多啲魚料選擇 可以揀呢款三文魚子粒粒都卜卜脆海膽 雖然唔係日本貨 喺澳洲貨但勝在份量夠多 大堆頭吞拿魚蓉 堆到成座山咁 好有魚香味蟹肉 一梳梳拆好晒 又容易食另外值得一提嘅係呢度嘅米飯做得唔錯用上珍珠米 每粒都好圓滑壽司醋嘅調味啱啱好就咁食壽司飯都幾好味熱帶水果綠茶&桂花烏龍茶另外點左呢度嘅茶類飲品誠意都幾高用咗原個茶包沖出嚟好香濃
爆丼屋

熱帶水果綠茶&桂花烏龍茶
另外點左呢度嘅茶類飲品誠意都幾高
用咗原個茶包沖出嚟好香濃
2023-09-22 11 views
朋友係海膽控,當然要帶佢去食到滿足為止! 今日去到旺角山東街一間丼飯專門店,以其豪華的海膽盛丼而聞名,其中最受歡迎的有令人垂涎的三色海膽盛丼和令人驚喜的四重火山盛丼。三色海膽盛丼先係視覺上的震撼,跟住係味道上帶來了極大的滿足感! 用上三種不同產地的海膽,分別係北海道、加拿大和韓國的海膽,入口creamy甘香,各自都有獨特的風味和質地,結合在一起,為這道盛丼注入了非凡的豐富層次。每一口海膽的鮮美滋味,海膽控朋友都讚不絕口!四重火山盛丼賣相同樣非常靚! 以四種美味食材組成,有成座山的拖羅蓉、三文魚籽、鮮松葉蟹肉和海膽。全部食材又鮮又甜,食完真係大滿足!日本三得利啤酒來兩杯冰涼的啤酒,清爽的口感和微妙的麥芽風味,可以中和海膽的膩感!
朋友係海膽控,當然要帶佢去食到滿足為止!

四重火山盛丼

日本三得利啤酒

2023-09-15 14 views
三段重大極上丼🍚嘩嘩嘩…名副其實重大🤩當然有我最like嘅拖羅,非常之肥美魚油勁多,我鍾意❤️當然有重頭戲海膽,新鮮甜味😍仲有蟹肉添,夾埋珍珠米食就一流喇👍🏻👍🏻👍🏻六重相撲盛山丼🍚講明六重就更係有六樣嘢啦⋯⋯黑魚籽、鮮蟹肉、海膽、牛油果、左口魚裙邊、三文魚籽,豐富到不得之了,一啖食左海膽加黑魚籽,滿足到呢❤️左口魚邊好爽口,三文魚籽撈飯真係好好味🤤大大大滿足😌丼飯仲有跟麵豉湯。咁開心嘅時候就更係啤啤佢啦⋯⋯日本三得利生啤🍻正呀喂。
三段重大極上丼🍚

六重相撲盛山丼🍚

丼飯仲有跟麵豉湯。

咁開心嘅時候就更係啤啤佢啦⋯⋯日本三得利生啤🍻正呀喂。
Type of Meal
Dinner
2023-09-11 38 views
今日同朋友行街經過旺角山東街 見到有間日式丼飯 原來係爆丼屋 😍由豉油街果邊搬左過黎 見咁耐無食過就去試下新鋪既水準餐廳面積唔算大 但樓底高 所以空間感比較強 而且比舊鋪光猛 ❤️我地叫左兩個丼飯同兩杯飲品 分別係三段重大極上丼、火焰盛丼😙😙桂花烏龍茶同埋水果茶🔸三段重大極上丼三種海鮮包括有海膽、大拖羅同蟹肉,一黎第一啖就即刻食左最上面舊大海膽,口感勁creamy,大拖羅入口即溶,重點係佢完全無筋,呢個位要大讚,因為出面食好多都有筋,跟著鮮甜既蟹肉再撈飯一齊食,大滿足🔸火焰盛丼火炙包括有三文魚、帶子同左口魚,所有食材都用火槍燒過,令魚油滲透出黎,再撈埋個蛋連飯一齊食,風味十足,簡直一流🔸桂花烏龍茶、水果茶兩種茶都有各自既清香,桂花同水果味都好突出,唔會好淡,食完份量十足既丼飯,係需要配返一杯茶解下膩
今日同朋友行街經過旺角山東街

而且比舊鋪光猛 ❤️

桂花烏龍茶同埋水果茶

🔸三段重大極上丼

🔸火焰盛丼

再撈埋個蛋連飯一齊食,風味十足,簡直一流

🔸桂花烏龍茶、水果茶

2023-09-08 8 views
呢間小店主打日式丼飯,丼飯嘅款式好多,而且每碗都超級多料,爆曬餡,一碗爆餡嘅丼飯低至$158就可以食到!除咗一啲比較常見嘅刺身款式,佢仲有拖羅、牡丹蝦同埋海膽呢啲高質食材,味道好鮮甜!呢度除咗一啲丼飯,仲有一啲日式小食可以嗌,款式都幾多下!------------------------------🌋◖四重火山盛丼◗ $298佢有四款刺身:拖羅蓉、海膽、松葉蟹腳同三文魚籽,材料都幾豐富,吞拿魚蓉搭得超高,撈埋啲海膽一齊食,口感好綿密又鮮甜,鍾意Creamy口感嘅必試!留意番碗嘢真係好高,小心一路食啲料會一路跌出嚟~🦐◖夢之丼◗ $278一碗有六樣刺身:牡丹蝦、蟹肉、拖羅、帶子、赤貝同白身魚,一次過可以試晒咁多樣!每化刺身都係厚切大大件,充滿住魚油香氣,特別鍾意佢隻牡丹蝦,原隻上可以食埋蝦頭!壽司飯有咬口唔會太濕,同啲刺身一齊食,可以自己剩返一件件壽司出嚟~🤣🌺◖桂花烏龍茶◗ $30🍑◖白桃烏龍茶◗ $30用嘅係三角茶包,沖泡出嚟茶味好濃郁,果味香濃,但飲到底會有少少苦澀呢~🌟 Encore指數:8.8/10
🌋◖四重火山盛丼◗ $298

🦐◖夢之丼◗ $278

🌺◖桂花烏龍茶◗ $30
🍑◖白桃烏龍茶◗ $30

🌟 Encore指數:8.8/10
餐廳空間感十足, 樓底好高, 天花板仲有一嚿嚿白雲做燈☁, 好特別!主打日式丼飯, 將各種魚生同食材鋪滿丼飯上, 視覺上好澎湃🤩!有多款高質刺身配搭, 樣樣食材都好新鮮, 而且每款丼飯上都舖滿刺身, 超級足料!🍚炙燒七級魚蝦蟹丼 一共有7種炙燒刺身, 包括有三文魚腩、白身魚、拖羅、海老、松葉蟹腳、帆立貝、三文魚籽, 食材好豐富, 而且非常新鮮!拖羅油脂分布平均; 海老好肥美, 口感嫩滑, 鮮味濃郁。炙燒後, 三文魚腩同白身魚嘅油脂滲晒出嚟, 充滿油香, 帶有炙燒香氣, 入口即溶又帶點爽口, 食完好滿足😋!🍚四重火山盛丼拖羅蓉堆到好似一座小火山咁🌋!有拖羅蓉、海膽、松葉蟹肉、三文魚籽, 松葉蟹同海膽都好鮮美; 拖羅蓉鮮甜, 而且冇筋

🍚炙燒七級魚蝦蟹丼

🍚四重火山盛丼