Restaurant: Big Boil's Club (Mei Sun Building)
Terms & Details:
2025-01-30 0 views
📍大埔《大滾友火鍋 》店內以古色古香的宮廷風格為主題,環境舒服,好適合同朋友同家人一齊聚餐~  ⇰玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻) 🍲湯底濃郁,打邊爐之前可以飲返兩碗原汁原味花膠雞湯。雞肉鮮嫩,有原隻/半隻可供選擇,按返人數嗌啱啱好😋 花膠煲到最後先食,吸收晒湯嘅精華,口感軟腍滑順🤩 ⇰大滾友牛肉拼盤(細)🐮一客拼盤包括𝟽款唔同部位,頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、牛黃喉、澳洲和牛金錢展、牛肉粒、美國頂級雪花肥牛和牛舌花。唔同部位都可以食到,一次過品嘗唔同口感同風味,牛肉質量上乘,切得薄厚適中,搭配的醬汁亦很提味😋  ⇰黃金藏嬌和牛墨魚丸(𝟺粒)手打丸配搭新穎,混合墨魚切粒有咬口,鮮味彈牙,中心位釀入和牛肉粒,和牛味香濃,鮮味十足🤩  ⇰伊比利亞橡果豬肉質香濃,肥瘦相間,每片刀工切得幾厚身,啖啖肉非常滿足🐷 ⇰大滾友雜菜拼盤 超多新鮮蔬菜搭配,有娃娃菜、生菜、油麥菜、粟米、蕃茄、萵筍、紫淮山、木耳,清爽又健康,解膩效果佳🥬  ⇰大滾友響鈴拼盤原味同黃金響鈴各三件,黃金響鈴鹹蛋黃味濃郁,就算淥到冧哂,味道依然保留😆  ⇰自家製足料竹蔗茅根 古色古香嘅茶壺盛裝,清爽解渴🍹 ⇰火焰焦糖豆腐花豆腐
📍大埔《大滾友火鍋

店內以古色古香的宮廷風格為主題,環境舒服,
好適合同朋友同家人一齊聚餐~

⇰玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻)
🍲湯底濃郁,打邊爐之前可以飲返兩碗原汁原味花膠雞湯。
雞肉鮮嫩,有原隻/半隻可供選擇,按返人數嗌啱啱好😋
花膠煲到最後先食,吸收晒湯嘅精華,口感軟腍滑順🤩

⇰大滾友牛肉拼盤(細)
🐮一客拼盤包括𝟽款唔同部位,頂級安格斯牛小排、
本地手切牛頸脊、牛黃喉、澳洲和牛金錢展、牛肉粒、
美國頂級雪花肥牛和牛舌花。唔同部位都可以食到,
一次過品嘗唔同口感同風味,牛肉質量上乘,
切得薄厚適中,搭配的醬汁亦很提味😋

⇰黃金藏嬌和牛墨魚丸(𝟺粒)
手打丸配搭新穎,混合墨魚切粒有咬口,鮮味彈牙,
中心位釀入和牛肉粒,和牛味香濃,鮮味十足🤩

⇰伊比利亞橡果豬
肉質香濃,肥瘦相間,每片刀工切得幾厚身,啖啖肉非常滿足🐷

⇰大滾友雜菜拼盤
超多新鮮蔬菜搭配,有娃娃菜、生菜、油麥菜、粟米、
蕃茄、萵筍、紫淮山、木耳,清爽又健康,解膩效果佳🥬

⇰大滾友響鈴拼盤
原味同黃金響鈴各三件,黃金響鈴鹹蛋黃味濃郁,
就算淥到冧哂,味道依然保留😆

⇰自家製足料竹蔗茅根
 古色古香嘅茶壺盛裝,清爽解渴🍹

⇰火焰焦糖豆腐花
豆腐花一嚟到店員先淋上糖漿糖粉,
之後應該加左少少酒點火,視覺滿分。
同時又做到焦糖效果,豆腐花都夠滑身,
甜而不膩,焦糖的香味讓這道甜品升級了不少🔥

味道:𝟾/𝟷𝟶
性價比:𝟾/𝟷𝟶
2025-01-23
$400 (Dinner)
想一嘗「九五至尊」的皇帝式享受?想試坐龍椅,享用充滿宮廷風嘅高質素火鍋,十分推薦大滾友火鍋🔥🔥雪白誘人~龍躉片配木瓜魚湯鍋 $308龍躉片新鮮滑嫩,搭配清甜的木瓜魚湯,湯底鮮美,帶有淡淡的果香,十分誘人,非常適合喜歡食新鮮魚的客人😏大滾友牛肉拼盤(細) $428牛肉拼盤包括頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、牛展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花🐂 每一種肉質都極為鮮嫩,尤其是牛小排,油花分佈均勻,口感滑順。非常適合肉食愛好者,簡直大滿足😋伊比利亞橡果豬 $228橡果豬的肉質鮮美,脂肪含量適中,烹調後的香氣撲鼻,口感柔嫩,入口即化。如果不食牛肉的客人,絕對係必試!! 大滾友雜菜拼盤 $118拼盤有蕃茄﹑金菇﹑娃娃菜﹑生菜﹑油麥菜、粟米、紫淮山等等。種類繁多,新鮮的蔬菜搭配,色彩繽紛,口感清脆,為木瓜魚湯鍋增添了不少清新感👍黃金藏嬌和牛墨魚丸4粒韭菜豬肉餃4粒包裹着和牛粒的墨魚丸鮮香可口,不油膩;豬肉餃的韭菜香味濃郁,餡料豐富,口感極佳,兩款小食為火鍋增添了不少風味👍配上自家製足料竹蔗茅根,食火鍋就不怕熱氣啦🔥 最後仲有火焰焦糖豆腐花,豆腐花上面淋上少許酒,點火後形成焦糖香脆表面

雪白誘人~龍躉片配木瓜魚湯鍋 $308

大滾友牛肉拼盤(細) $428

伊比利亞橡果豬 $228

大滾友雜菜拼盤 $118

黃金藏嬌和牛墨魚丸4粒
韭菜豬肉餃4粒

配上自家製足料竹蔗茅根,食火鍋就不怕熱氣啦🔥 最後仲有火焰焦糖豆腐花,豆腐花上面淋上少許酒,點火後形成焦糖香脆表面,色香味俱全👍

大滾友火鍋的食物新鮮美味,無論是海鮮還是肉類,均能讓人留下深刻印象。非常值得推薦💯
2024-11-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 伊比利亞橡果豬
  • 大滾友牛肉拼盤
  • 大滾友雜菜拼盤
2025-01-27 0 views
📍大埔|大滾友火鍋我超愛的打邊爐餐廳!!🥰❤️ 環境闊落坐得好舒服、服務態度好、食材高質,一句講曬,推介!🌟龍躉片木瓜魚湯 $318呢個湯底真係好啱我口味呀救命~~第一次試用魚湯打邊爐,完全唔腥架,加入木瓜反而好鮮甜!木瓜煮爛更有口感!湯底仲有好多龍躉片、芽菜、豆腐,都係我超愛嘅配料,我下次一定繼續encore呢個湯底🌟牛肉拼盤(細) $418牛肉拼盤嘅牛肉新鮮且肉質鮮美細膩,有牛嘅不同部位、連牛舌都有,仲有我最鍾意嘅肥牛同牛胸爽!🌟手打蟹籽鮮蝦丸 $72蝦味非常濃郁同鮮甜,手打非0常彈牙,配上蟹籽,我超愛!!🌟伊比利亞橡果豬 $168豬肉界嘅和牛呀🤍伊比利亞橡果豬無論口感or色澤,都引人入勝, super like!🌟大滾友雜菜拼盤 $98包括多種蔬菜~皇帝菜、生菜、娃娃菜、金菇、番茄、木耳...etc新鮮又營養豐富🌟沙白 $98沙白超巨型!無沙~~有著淡淡的海鮮美味,口感特別正😆就快冬天啦,快啲嚟打邊爐啦,真係一定一定一定要試呢個湯底!大滾友火鍋 (美新大廈) (大埔)大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
📍大埔|大滾友火鍋
🌟龍躉片木瓜魚湯 $318
🌟牛肉拼盤(細) $418
🌟手打蟹籽鮮蝦丸 $72
蝦味非常濃郁同鮮甜,手打非0常彈牙,配上蟹籽,我超愛!!
🌟伊比利亞橡果豬 $168
🌟大滾友雜菜拼盤 $98
🌟沙白 $98
沙白超巨型!無沙~~有著淡淡的海鮮美味,口感特別正
大滾友火鍋 (美新大廈) (大埔)
2025-01-25 0 views
龍躉片木瓜魚湯 ($308)大滾友牛肉拼盤 ($428)黃金藏嬌和牛墨魚丸 ($78)伊比利亞橡果豬 ($228)大滾友雜菜拼盤 ($118)新鮮鮑魚 ($98)自家製足料竹蔗茅根 ($78)首先想介紹下龍躉片木瓜魚湯,湯底有好重嘅魚味,而且木瓜同龍躉片嘅數量都有好多,煮熟左木瓜之後都好甜,亦都令到湯底多左一種甜味😝而龍躉片肉質好爽彈,熟左之後都記得要快啲食😌而另一樣就係牛肉拼盤真係好多款式😍一般大家受歡迎嘅牛小排同埋牛頸脊都會有,而比較少見嘅就係牛黃喉同埋金錢展🤓🤓而安格斯牛小排就係有非常之重嘅肉味,肥瘦都適中,食落口感都唔會太肥膩而且啖啖肉真係好正!而黃喉就係有好爽脆嘅口感,真係唔係到到都有得試架👍🏻另外都想介紹下黃金藏嬌和牛墨魚丸🤩墨魚丸同平時食開個都有好大分別,因為係手打墨魚丸嘅緣故,所以食落都真係比較新鮮,而且加埋和牛係墨魚丸入面令到口感都更加豐富☺️評分:10/10大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
龍躉片木瓜魚湯 ($308)
大滾友牛肉拼盤 ($428)
黃金藏嬌和牛墨魚丸 ($78)
伊比利亞橡果豬 ($228)
大滾友雜菜拼盤 ($118)
新鮮鮑魚 ($98)
自家製足料竹蔗茅根 ($78)

評分:10/10

大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
【🥘大埔·大滾友|火鍋豪華宮殿】大滾友嘅中式宮廷設計,一入門口就俾張龍椅吸引🤩,長長走廊又有偏廳、包廂獨立房,啱晒喜歡私隱空間嘅我。.冬瓜瑤柱鍋騰雲駕霧登場,冬瓜份量令我吃驚😱 店員細心地將冬瓜剪開,剪綵儀式感滿滿,素翅、瑤柱鮮蝦、蟹柳等材料,給少少耐性待湯滾起可以啟動,好運都隨即起動!湯底又深又甜,用冬瓜做湯底亦冇咁熱氣。.(細)牛肉拼盤其實一啲都唔細,每部位都有3-5片,牛𦟌、牛黃喉、牛頸脊、雪花肥牛、牛柳粒都好好食。每款少少,食落感覺無咁滯。.雜菜拼盤粟米、蓮藕片、金菇、木耳、唐生菜、蕃茄等樣樣新鮮樣樣齊。啱晒每日想食起碼兩款顏色蔬菜嘅我。.伊比利亞橡果豬拍檔形容呢碟係「好好味豬肉!」,相信係佢最貼切和完美嘅形容了!薄切得嚟口感香滑,滾耐咗仍有鮮甜軟順感覺。.火辣跳舞牛丸真係極具爭議及挑戰性,牛丸用咗超級辣椒手打釀製,咬一啖都辣到跳舞,丸如其名,大家要三思而行!.竹蔗茅根中女最愛、全因…「唔太甜」,正氣健康,中式樽又真係好有儀式感呢。🔥整體嚟講環境氣氛同味道都非常之高質,有下次!
【🥘大埔·大滾友|火鍋豪華宮殿】

冬瓜瑤柱鍋
湯底又深又甜,用冬瓜做湯底亦冇咁熱氣。

(細)牛肉拼盤

雜菜拼盤

火辣跳舞牛丸

竹蔗茅根

🔥整體嚟講環境氣氛同味道都非常之高質,有下次!
2025-01-13
2025-01-16 183 views
最近同家人到大埔的「大滾友火鍋」享受了一頓美味的火鍋🍲店內裝潢走宮廷風路線,環境舒適,古典而有氣派。座位非常寬敞,大班朋友聚會就最合適!★ 湯底 龍躉片木瓜魚湯 ★這道湯底的味道清甜,木瓜帶出淡淡香甜味,跟龍躉片的鮮味完美結合。湯底清澈透明,喝上一口令人感覺十分舒暢。★牛肉拼盤 (細) ★拼盤中有牛頭脊,雪花肥牛,一口牛,牛板腱,牛頭脊,金錢肚,牛黃喉不同牛肉部位!牛肉新鮮且切得厚薄適中,肉質鮮嫩。輕涮煮就非常美味。而且份量也很多。★ 和牛墨魚丸 (4粒) ★墨魚丸的口感彈牙,每一口都能感受到新鮮的肉質。中間夾著一粒和牛,口感豐富。★ 伊比利亞橡果豬 ★這道菜的肉質非常細膩,油脂分佈均勻,讓每一口都充滿了濃郁的豬肉香氣。橡果豬的風味獨特,帶有豐富的肉汁,實在讓人難以抗拒!!★ 大滾友雜菜拼盤 ★這一拼盤的蔬菜新鮮多樣,色彩繽紛,為火鍋增添了不少清新的口感。特別是搭配湯底,讓整體的火鍋更加平衡,健康又美味。★ 火焰焦糖豆腐花 ★火焰焦糖豆腐花帶來視覺享受~豆味香濃【 大滾友火鍋 】大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖

★ 湯底 龍躉片木瓜魚湯 ★

★ 火焰焦糖豆腐花 ★
火焰焦糖豆腐花帶來視覺享受~豆味香濃

【 大滾友火鍋

2025-01-12 151 views
最近天氣轉凍,啱晒打邊爐。今日同朋友嚟咗大埔行街,佢推薦咗我嚟大滾友打邊爐。餐廳裝修非常精緻,係中國宮廷嘅風格。除咗裝修精緻,食物擺盤都好靚,賣相一流。餐廳位置眾多,有細枱同長枱,就算幾多個人嚟打邊爐都好適合。玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻)$328花膠雞鍋非常吸引,湯底呈黃色,感覺非常足料。湯頭非常甜,充滿濃濃嘅雞香,而且有好多舊花膠,花膠好滑,充滿骨膠原。建議大家打邊爐前可以飲一碗湯先,因為味道真係非常濃郁,好滋潤。另外仲配上半隻雞,雞件非常滑,雞皮彈牙,火鍋後令湯底味道更濃郁。大滾友牛肉拼盤(細) $428牛肉拼盤有多種牛肉部位,包括有頂級安格斯牛小排、手切牛頸脊、牛展、美國雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花。安格斯牛小排油花分布平均,食落牛肉味濃郁得來,帶點油脂感,非常軟亂。美國頂級雪花肥牛就好大片,啱晒打邊爐。牛肉粒係一口size,食落一啲都唔韌,牛肉味好濃。牛舌就帶點爽口,有唔同嘅口感。三重芝士腐乳牛丸(四粒) $72芝士腐乳牛丸喺坊間真係好少見,非常特別。牛丸好Juicy,而且係手打,所以特別彈牙。估唔到同腐乳都幾夾,牛丸包住一粒腐乳,味道香濃。伊比利亞橡果豬 $228伊比利亞像

玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻)$328

大滾友牛肉拼盤(細) $428

三重芝士腐乳牛丸(四粒) $72

伊比利亞橡果豬 $228
伊比利亞像果豬出名香甜,因為啲豬係食橡果維生,所以肉質會多一浸果香味。豬肉果然非常嫩滑,油脂分佈適中,非常美味。

大滾友雜菜拼盤 $118
蔬菜拼盤非常豐富,好大一盤,包括有生菜、油麥菜、金菇、蕃茄、蓮藕、娃娃菜等等。蔬菜都好新鮮,我特別鍾意生菜,非常爽口。

竹蔗茅根一渣 $78
飲品方面,我哋叫咗竹蔗茅根,非常解渴清熱,啱晒打邊爐嗰陣享用。另外餐廳仲提供多款啤酒,大家可以試試。

火焰焦糖豆腐花
最後甜品方面,係一個豆腐花,最特別嘅係店員會喺豆腐花上灑上黃糖同酒,營造一個火焰嘅效果。豆腐花好滑,豆味香濃,配上黃糖一齊食,非常美味。
2025-01-12 110 views
香噴噴👶🏻嫲嫲生日,我地又去大滾友打邊爐🍲,飲完花膠湯底再打邊爐,湯底包咗半隻雞,半隻雞份量,肉嫩多汁,半生熟上枱,夠晒新鮮,花膠足料,仲好大片添每次都一定要叫🐮牛肉拼盤 除咗牛小排、牛頸脊之外,仲有牛胸油、牛粒同牛舌,每款都牛味濃郁,嫲嫲第一次食,大贊好味🤤🐷伊比利亞橡果豬份量十足,肥瘦適中,仲一啲都唔鞋,Juicy好似食緊牛肉咁😱鵝肝墨魚🦑丸每粒都配有鵝肝,墨魚鮮甜彈牙,估唔到呢兩樣嘢咁夾🥬雜菜拼盤擺盤絕對可以打卡,粟米、蕃茄、淮山、金菇、生菜、油麥菜等,款款新鮮,用嚟打邊爐吸晒汁竹蔗茅根自家製,清涼解渴,一大壺夠幾個人飲火焰豆腐花加入少量酒精就可以着火啦,阿女睇到嘩嘩聲,又唔會太甜,做甜品啱晒
每次都一定要叫🐮牛肉拼盤
🐷伊比利亞橡果豬
鵝肝墨魚🦑丸
每粒都配有鵝肝,墨魚鮮甜彈牙,估唔到呢兩樣嘢咁夾
🥬雜菜拼盤
竹蔗茅根
自家製,清涼解渴,一大壺夠幾個人飲
火焰豆腐花
2025-01-03 263 views
踏入12月天氣開始轉涼,又到邊爐季節喇~今晚就約左朋友去位於大埔嘅大滾友火鍋店邊一邊佢😁餐廳嘅環境簡值好似穿越返左古代宮廷咁,神秘又優雅。特別係門口個張大皇枱,好有霸氣,打卡一流!一坐底店員就上左個醬料九宮格,俾我地自己調配出最適合自己的口味醬料,九宮格仲附上涼拌青瓜,係開胃佳品~龍躉片木瓜魚湯鍋底🍲湯底清淡又鮮美,搭配木瓜的甜味,真的很正,而龍躉片食落爽口,好新鮮。牛肉拼盤(細)呢個拼盤裡面有七種唔同嘅牛肉,頂級的安排斯牛小排、澳洲、牛金錢展等,食落都好嫩,好有牛味!而且份量超足,食得好滿足😍手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)墨魚丸口感彈牙,食到鵝肝嘅香味,幾特別😍伊比利亞橡果豬豬肉嘅肉質油花分布得剛剛好,肥瘦均勻,份量都好多,值得一試大滾友雜菜拼盤呢個雜菜拼盤好有誠意,有好多款嘅蔬菜係入面,包括:蕃茄、萵筍、金菇、娃娃菜、生菜、油麥菜、蓮藕等等,新鮮的蔬菜令整個餐點更平衡,更健康,值得下單🥗黑松路蟹肉餃餃子外皮薄薄,食落黑松露的香味令人忍唔住想再食多粒竹蔗茅根佢嘅竹蔗茅根好出色,好好飲,飲得出係新鮮煲出嚟,清甜下火又解膩,係打邊爐最好嘅飲品配搭。火焰焦糖豆腐花職員會先用火焰燒豆腐花,燒過既

龍躉片木瓜魚湯鍋底🍲

牛肉拼盤(細)

手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)
墨魚丸口感彈牙,食到鵝肝嘅香味,幾特別😍

伊比利亞橡果豬
豬肉嘅肉質油花分布得剛剛好,肥瘦均勻,份量都好多,值得一試

大滾友雜菜拼盤

黑松路蟹肉餃
餃子外皮薄薄,食落黑松露的香味令人忍唔住想再食多粒

火焰焦糖豆腐花
職員會先用火焰燒豆腐花,燒過既焦糖的香味搭配豆腐花的細膩,簡直完美收尾!

2024-12-04
2024-12-30 239 views
呢排天氣咁凍又係時候去打邊爐,近近哋就嚟咗大埔呢間大滾友開餐,掛住佢個花膠雞湯鍋。對上一次嚟已經係一年前,餐廳裝修冇咩點變動,門口位置擺咗皇帝椅俾顧客打卡用。花膠雞湯鍋 ($328 / 半隻) : 雖然半隻雞但係份量都好多,湯底味道鮮甜,而且花膠亦好大件,雞肉口感嫩同特意分開上,因為怕淥得太耐肉質會韌,呢個做法非常細心。大滾友牛肉拼盤 ($428 / 細) : 呢個拼盤超級好,可以一次食齊七款唔同部位,牛肉油脂分布平均,肉味濃郁,自己最鍾意食當中嘅牛黃喉,口感超級爽。伊比利亞橡果豬 ($228) : 橡果豬油香滿溢,入口即溶,而且更有種獨特嘅甘甜同堅果味,真係一分錢一分貨。和牛墨魚丸 4 粒 ($78),黑松露蟹肉餃 6 粒 ($108) : 兩款餃同丸都超鍾意食,尤其係蟹肉餃勁鮮甜勁多餡,可惜掛住食唔記得影相。最後食埋個超豐富嘅蔬菜拼盤,蔬菜有粟米、蓮藕、金菇、生菜、蕃茄、萵筍、紫淮山、油麥菜、娃娃菜等等,非常健康之餘價錢又唔貴。

雖然一年四季我都會打邊爐🍲但冬天凍冰冰更加要食🥶同朋友黎到依一間宮廷風火鍋店🏯一入門口有張大龍椅🐉,店內以古色古香風佈置🏰牛肉拼盤🐃 • 橡果豬🐖都以仙氣噴煙(乾冰)上枱最後既豆腐花甜品,再加埋火焰🔥餐廳仲有送餐機械人幫手🤖真係環境 • 食物都好適合打卡📸~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)滋補養顏🧏🏻‍♀️金金黃黃雞湯入面,加左多件厚厚花膠,湯滾起之後,記住飲番碗🥣超濃郁!用脂肪豐富既三黃雞,肉質真係好嫩滑🐔.▪牛肉拼盤(細)細都勁足份量。又可以試到多種唔同部位 / 口感🐃(手切牛頸脊 • 安格斯牛小排 • 雪花肥牛 • 牛舌 • 牛柳粒 • 牛黃喉) .▪手打蟹子鮮蝦丸(4粒)彈彈彈彈牙🤓.▪伊比利亞橡果豬油花紋分佈平均,肉質鮮嫩 • 肉味濃🐷唔會比牛肉輸蝕🫢.▪極品棉花魚肚依個索湯真係一流。又唔會好似豆卜咁油淋淋😜.▪大滾友雜菜拼盤一大盤多款式,雜菜🥬 • 金菇 • 木耳 • 萵筍 • 紫淮山 • 粟米🌽 蕃茄🍅...
多色蔬菜夠晒健康,好有心機砌到靚靚😍.▪自家製足料竹蔗茅根 (一渣)清甜 • 清熱下下火🥤.
雖然一年四季我都會打邊爐🍲
但冬天凍冰冰更加要食🥶
同朋友黎到依一間宮廷風火鍋店🏯
一入門口有張大龍椅🐉,店內以古色古香風佈置🏰
牛肉拼盤🐃 • 橡果豬🐖都以仙氣噴煙(乾冰)上枱
最後既豆腐花甜品,再加埋火焰🔥
餐廳仲有送餐機械人幫手🤖
真係環境 • 食物都好適合打卡📸

▪玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)
用脂肪豐富既三黃雞,肉質真係好嫩滑🐔

▪牛肉拼盤(細)
細都勁足份量。又可以試到多種唔同部位 / 口感🐃

▪手打蟹子鮮蝦丸(4粒)
彈彈彈彈牙🤓

▪伊比利亞橡果豬
油花紋分佈平均,肉質鮮嫩 • 肉味濃🐷唔會比牛肉輸蝕🫢

▪極品棉花魚肚
依個索湯真係一流。又唔會好似豆卜咁油淋淋😜

▪大滾友雜菜拼盤
多色蔬菜夠晒健康,好有心機砌到靚靚😍
▪自家製足料竹蔗茅根 (一渣)
清甜 • 清熱下下火🥤

▪火焰焦糖豆腐花
凍豆腐花加上酒 • 黃糖後,點火糖燒至焦香🔥記得要直舀,先食到上熱下凍🥄

🔺需加𝟏𝟎% 服務費
#玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 🐥每次必點花膠雞,諗左好耐好唔好試其他鍋,但都係好想飲花膠雞湯😚雞味濃😌花膠充滿骨膠原HKD328#大滾友牛肉拼盤 🐂有7款牛,包括1.頂級安排斯牛小排 2.本地手切牛頸脊 3.澳洲和牛金錢展 4.美國頂級雪花肥牛 5.牛黃喉 6.牛肉粒 7.牛舌花🐂🐂🐂除左黃喉片,其他都好濃郁牛味☺️如果多人,fafafoodie 建議叫大個個牛肉拼盤~有9款牛,仲有和牛添😗HKD438#伊比利亞橡果豬 🐷伊比利亞橡果豬不但肥美🤤肉味濃郁到滿瀉,可能係豬中的和牛級數🤣HKD228#三重芝士腐乳牛丸(四粒)🧀三重芝士加腐乳,原來變左好似blue cheese咁既味架😳😳勁特別~如果鐘意blue cheese加fusion既朋友仔要一試😉HKD72#大滾友響鈴拼盤 🫔黃金響鈴同原味響鈴各三件🤩鹹蛋黃味超濃😲鬆化~可以趁熱即食,浸湯3秒食又得HKD88#大滾友雜菜拼盤 🥗🌽🥬🍅有娃娃菜、生菜、油麥菜、粟米、蕃茄、萵筍、紫淮山、木耳HKD118#自家製足料竹蔗茅根 🥤清甜又解膩HKD78最後仲送左個火焰豆腐花🤤happy加一服務費大滾友

#玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 🐥

#大滾友響鈴拼盤 🫔
HKD88
大滾友響鈴拼盤

#大滾友雜菜拼盤 🥗🌽🥬🍅
有娃娃菜、生菜、油麥菜、粟米、蕃茄、萵筍、紫淮山、木耳
HKD118

火焰豆腐花

加一服務費
大滾友
2024-12-21 208 views
近日天氣驟降,涮火鍋的念頭縈繞著,最後還是繳約好友一同開餐!宮廷風裝修的大滾友,在這樣的環境下用餐,自己彷彿成了貴妃似的😄😄😄,感覺高貴!是夜的豐富火鍋,大滿足的一個晚上 😍😍😍雪白誘人~ 龍躉片木瓜魚湯鍋 $308,雪白湯底,清甜養顏,可先嘆靚湯再火鍋。龍躉片厚肉有鮮味,木瓜清甜,好食😋有驚喜!大滾友牛肉拼盤(細)$428有牛黃喉、牛舌、和牛粒、安格斯牛小排、 牛𦟌、雪花牛及牛頸脊。牛頸脊最正,牛味肉質最正!店長推介伊比利亞橡果豬 $228,肉質嫩滑,不但沒羶味,而且肉香滿滿,刀功好夠薄切,滾一下即可食用。大滾友雜菜拼盤 $118,賣相美侖美奐的,五色菜夠健康!蔬菜新鮮爽嫩,好食!即炸黃金響鈴 $88,即炸香脆,鹹蛋醬咸香惹味,即食正,放湯亦可,火鍋佳品。櫻花蝦豬肉丸 $72,手打丸鬆軟有肉味,櫻花蝦錦上添花,既裝飾又增味。自家製足料竹蔗茅根 $78,清熱解喝清熱氣,火鍋的好拍擋。最驚喜的火焰焦糖豆腐花,夠玩味,又嫩滑,完美的一頓火鍋。

是夜的豐富火鍋,大滿足的一個晚上 😍😍😍

大滾友牛肉拼盤(細)$428

自家製足料竹蔗茅根 $78,清熱解喝清熱氣,火鍋的好拍擋。

最驚喜的火焰焦糖豆腐花,夠玩味,又嫩滑,完美的一頓火鍋
2024-12-17 214 views
🌸滋潤養神•椰子雞番薯蜆濃湯鍋賣相好吸睛,噴住煙上枱,一上枱已經聞到好大陣椰子雞味!飲落口湯底好鮮甜,雞肉都幾嫩滑,而且番薯蜆都好鮮甜,呢個湯底打邊爐真係唔錯!🌸大滾友牛肉拼盤(細)擺盤好靚!啱晒我呢個牛魔王,因為有好多唔同牛嘅部位可以食到!包括有牛舌、金錢展、雪花牛肉、骰子牛肉粒、牛頸脊等等……各類牛肉嘅質素都好高,我最鍾意食雪花牛肉,油花分布好平均,食落口牛肉味好濃郁🌸伊比利亞橡果豬油脂分布好平均,脂肪豐富,食落口仲帶有橡果嘅香味,橡果豬嘅肉質真係幾高質,好有驚喜🌸大滾友雜菜拼盤,好豐富,有齊唔同嘅蔬菜:油麥菜、金菇、紫淮山、粟米、蕃茄、蓮藕等等……顏色鮮艷翠綠,全部都好新鮮,好清甜,打邊爐食左咁多肉類,可以解一解膩🌸手打蟹子鮮蝦丸真係好彈牙,真材實料嘅手打丸,食到濃濃嘅鮮蝦味,鮮甜又好味🌸黑松露蟹肉餃,食落口已經有好濃郁嘅黑松露香味,仲食到蟹肉嘅鮮甜味,味道超夾🌸 自家製足料竹蔗茅根甜到啱啱好,清甜又解渴!🌸火焰焦糖豆腐花店員會喺豆腐花上面將酒倒入,再點火,焦糖慢慢形成一層薄膜喺豆腐花上面,食落口豆腐花好軟滑香甜,仲有豆香味餐廳舒適寬敞,裝修以宮廷風為主,連餐具同埋擺盤都好精緻!

🌸 自家製足料竹蔗茅根
甜到啱啱好,清甜又解渴!

🌸火焰焦糖豆腐花

餐廳舒適寬敞,裝修以宮廷風為主,連餐具同埋擺盤都好精緻!環境好靚,啱晒打卡!餐廳店員服務態度好友善,抵讚
三刷大滾友! 呢間係我心目中 非放題火鍋既第一位🥇1.翻雲覆乳💦· 香滑豆乳濃湯鍋 $328呢度既menu 永遠唔會令我失望😝其實個湯底超ig-able📸係新出既湯底 夠晒新鮮感🫶🏻其實係三朵白玫瑰 (豆乳) 比生菜包圍 擺係木瓜中間咁款🪴仲要有大量龍躉魚片👅🐟 一滾起先飲魚湯 食埋木瓜勁甜!呢個湯底清清地 唔會肥膩 🤭 食多幾碟肉都冇罪惡感~2. 大滾友牛肉拼盤🥩 $428again 呢個係細size牛肉拼盤 已經有咁大碟!包左7 款牛既部位 每樣4-5件🐄包括:頂級安排斯牛小排/ 本地手切牛頸脊/澳洲和牛金錢展/ 美國頂級雪花肥牛/ 牛黃喉/ 牛肉粒/ 牛舌花😛真係超靚牛肉❤️‍🔥 新鮮靚野🤭3. 黃金藏嬌和牛墨魚丸 $78呢款係新出既丸!真係好香牛味 仲要爽口彈牙👏🏻4. 伊比利亞橡果豬🐽 $228豬肉唔鞋 超香 🐷又係必叫之選 d 乾冰飄出黎好有仙氣🤪滾起其實唔肥岩岩好!5. 大滾友雜菜拼盤 $118呢個雜菜拼盤都幾公道👏🏻 好多款菜 分量又多!最緊要乾淨又新鮮 連紫薯同粟米都有🌽6. 牛舌片 $118呢度d牛真係非常出色🤪好香好厚既牛舌 每一次都要食兩碟😛7. 竹蔗茅根 $78

三刷大滾友! 呢間係我心目中 非放題火鍋既第一位🥇

1.翻雲覆乳💦· 香滑豆乳濃湯鍋 $328
呢度既menu 永遠唔會令我失望😝
其實個湯底超ig-able📸係新出既湯底 夠晒新鮮感🫶🏻
其實係三朵白玫瑰 (豆乳) 比生菜包圍 擺係木瓜中間咁款🪴
仲要有大量龍躉魚片👅🐟 一滾起先飲魚湯 食埋木瓜勁甜!
呢個湯底清清地 唔會肥膩 🤭 食多幾碟肉都冇罪惡感~

2. 大滾友牛肉拼盤🥩 $428
again 呢個係細size牛肉拼盤 已經有咁大碟!
包左7 款牛既部位 每樣4-5件🐄
包括:頂級安排斯牛小排/ 本地手切牛頸脊/

真係超靚牛肉❤️‍🔥 新鮮靚野🤭

3. 黃金藏嬌和牛墨魚丸 $78
呢款係新出既丸!真係好香牛味 仲要爽口彈牙👏🏻

4. 伊比利亞橡果豬🐽 $228
豬肉唔鞋 超香 🐷又係必叫之選 d 乾冰飄出黎好有仙氣🤪
滾起其實唔肥岩岩好!

5. 大滾友雜菜拼盤 $118
呢個雜菜拼盤都幾公道👏🏻 好多款菜 分量又多!
最緊要乾淨又新鮮 連紫薯同粟米都有🌽

6. 牛舌片 $118