2023-12-11 29 views
好耐之前食過土瓜灣HeySoNuts,原來而家嘅裕民坊YM²都有同品牌嘅餐廳!✨日式炸豬扒三文治配雜菜沙律$72厚厚嘅炸豬扒鮮嫩又多汁,加埋番茄同生菜食落冇咁膩。加$20仲可以將雜菜沙律轉炸薯條。大大盤薯條熱辣辣又外脆內軟。✨自家製手打雞肉蝦餅$78有蝦餅嘅彈牙口感,但又有香濃肉味同香料味。食到停唔到口。✨慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉$138 經典紅酒汁beef stew嘅味道!牛面肉軟腍而且充滿骨膠原。連蔬菜都吸收晒醬汁甜味。✨香蕉船$70 香蕉表面有脆脆嘅焦糖,加埋Oreo同朱古力威化,有幾種唔同嘅香脆口感。加埋雪糕都唔會好甜好膩。✨抹茶鮮奶熱飲$42 抹茶味濃郁,仲有好靚嘅拉花。✨玫瑰蜜桃果茶$46好少飲到咁濃嘅果茶,酸酸甜甜好清新。

✨日式炸豬扒三文治配雜菜沙律$72

✨自家製手打雞肉蝦餅$78
有蝦餅嘅彈牙口感,但又有香濃肉味同香料味。食到停唔到口。

✨慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉$138

✨香蕉船$70

✨抹茶鮮奶熱飲$42
抹茶味濃郁,仲有好靚嘅拉花。

✨玫瑰蜜桃果茶$46
好少飲到咁濃嘅果茶,酸酸甜甜好清新。

2023-12-07 54 views
觀塘裕民坊個商場唔止靚左好多 仲多左超多野食當中我發現到呢間性價比極高既café全店用了黑色主題 好有格調 襯返個店名 Black Coffee 係商場的角落都好多人坐係度食野吹水除左啡好飲 佢d餐點都好有驚喜❤-🔸慢煮手撕豬窩夫漢堡配雜菜沙律 $98個手撕豬味道十分之特別 個味道調得好好用左窩夫代替漢堡包而成的窩夫漢堡都唔會好膩 反而好有口感 因為個窩夫真係好脆身雜菜沙律好新鮮-🔸自家製手打雞肉蝦餅三文治配雜菜沙律 $84雞肉蝦餅都好有驚喜 好似有少少似泰式個辣醬加左黑胡棣調味又唔會搶左雞肉同蝦的味道-🔸雙層芝士炸薯條 $72後加多一份炸薯條 份量多到我地呆左佢係用真薯仔做的薯條 加了一大堆芝士係d薯條炸得興奮左少少 🤣少黑 但都好脆身-🔸Flat White $40最愛的小白 也是同樣地好飲🔸手搖冰茶 白桃 $48勁香白桃同茶味 好清新🔸黑糖焙茶鮮奶(凍) $48擺低就好似雲石咁好靚 撈埋飲100分-📍Black Coffee📌觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖
觀塘裕民坊個商場唔止靚左好多 仲多左超多野食
擺低就好似雲石咁好靚 撈埋飲100分
📍Black Coffee
📌觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖
2023-12-03 35 views
今日在觀塘裕民坊竟然發現一間隱世cafe… 簡簡單單,開放式廚房,感覺很舒服🥰慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉,牛面肉入口軟腍,而且好入味,個汁都好香好惹味😙😙個意粉口感煙韌彈牙,而且好掛汁👍香煎口水雞扒窩夫🧇漢堡配莎律,可以加$20改薯條🍟原本諗住又鹹又甜會唔夾但原來個漢堡改為窩夫又幾好味😋 窩夫口感煙靭又鬆軟!雞扒調味好香!好好味!Cappuccino味道不錯,夠滑夠香下次可以再食埋個甜品,看似不錯😙

Cappuccino味道不錯,夠滑夠香

下次可以再食埋個甜品,看似不錯😙
  • 香煎口水雞扒窩夫
  • 慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉
2023-12-02 21 views
喜歡飲咖啡☕️的我最近公司搬左在觀塘附近,同事說如果來到裕民坊食午晚餐都最舒服😌, 而有間Black coffee 嘆咖啡🤩 除了咖啡☕️,食物水準都不錯👍慢煮手撕豬窩夫🧇漢堡惹味十足的慢煮手撕豬肉配上外脆內軟的窩夫香味撲鼻!香煎手打雞肉蝦餅三文治🥪用上竹炭三文治🥪夾住香口手打雞肉蝦餅吸引!最後慢慢品嚐著caffe latte & flat white , 好chill 喔!Black coffee 觀塘裕民坊2樓201號舖

慢煮手撕豬窩夫🧇漢堡
惹味十足的慢煮手撕豬肉配上外脆內軟的窩夫香味撲鼻!

香煎手打雞肉蝦餅三文治🥪
用上竹炭三文治🥪夾住香口手打雞肉蝦餅吸引!

Black coffee
觀塘裕民坊2樓201號舖
2023-11-27 37 views
Weekend 阿囝自己搵咗節目,我就有me time 可以約下朋友聚聚😍近近地去咗觀塘行陣街再同朋友揀咗間唔錯嘅coffee shop 食下嘢🤤吹下水ღ Slow Cooked Red Wine Beef Cheek w/ Spaghetti慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉 $138因為係開放式廚房,等緊嘅時候已經聞到陣陣嘅蒜香味🤩原來係整緊我哋叫嘅意粉🍝 意粉口感煙韌彈牙,而且每一啖都非常惹味香口,牛面肉軟腍入味ღ Triple Chocolate Waffle w/ Chocolate Ice-cream三重朱古力窩夫配朱古力雪糕 $98窩夫入口鬆脆,加上朱古力醬、朱古力片同朱古力雪糕, 朱古力味濃厚,食落又唔會太甜或太苦,正🤤ღ Hazelnut Latte 榛子鮮奶咖啡 $44ღ Rose Peach Fruit Tea 玫瑰蜜桃果茶 $46ღ(♫ ♪ ♫ ¢яєαмfυи ♫ ♪ ♫ (¯`◕‿◕´¯)ღ

ღ Slow Cooked Red Wine
Beef Cheek w/ Spaghetti
慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉 $138

意粉口感煙韌彈牙,而且每一啖都非常惹味香口,牛面肉軟腍入味

ღ Triple Chocolate Waffle
w/ Chocolate Ice-cream
三重朱古力窩夫配朱古力雪糕 $98

ღ Hazelnut Latte
榛子鮮奶咖啡 $44

ღ Rose Peach Fruit Tea
玫瑰蜜桃果茶 $46

餐廳:Black Coffee (觀塘)地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖HeySoNuts @heysonuts 喺土瓜灣相當有名氣嘅Cafe,2020年佢哋開設另一人氣品牌咖啡室——Black Coffee @blackcoffeehk ☕️,喺旺角繼續以咖啡、西餐同新派甜品用黑色元素重新呈現喺食客面前🤩,之後佢哋再喺觀塘裕民坊YM²開分店,成為唔少人飲咖啡嘅角落小天堂觀塘呢間Black Coffee喺商場嘅2樓盡頭角落位置,相對比較少人行嚟行去,故此成為咗唔少人喺度飲咖啡、relax同做嘢嘅好地方😌。逢星期一至五叫餐牌主食或者甜品,都可以用半價換購飲品一杯🎉,我叫咗杯Caffe Latte(+$21),用嘅咖啡豆喺Houseblend巴西mix盧旺達嘅豆,沖成奶啡帶有香醇朱古力風味,拉花一啲都唔馬虎👍✝️慢煮手撕豬窩夫漢堡配雜菜沙律 $98窩夫漢堡可以話喺招牌菜之一,超厚身外脆內鬆軟嘅窩夫🧇,夾住用咗秘製醬汁醃製嘅慢煮手撕豬,多汁又充滿肉香,酸酸甜甜極之惹味🤤,而且份量多到一個點。手撕豬同窩夫之間夾住生菜🥬,希望盡量做到減少醬汁整腍窩夫嘅機會,不過墊底嗰塊窩夫就避免唔
餐廳:Black Coffee (觀塘)
地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖

故此成為咗唔少人喺度飲咖啡、relax同做嘢嘅好地方😌。
沖成奶啡帶有香醇朱古力風味,拉花一啲都唔馬虎👍

✝️慢煮手撕豬窩夫漢堡配雜菜沙律 $98
窩夫漢堡可以話喺招牌菜之一,
手撕豬同窩夫之間夾住生菜🥬,希望盡量做到減少醬汁整腍窩夫嘅機會,不過墊底嗰塊窩夫就避免唔到喇🙈

✝️髒髒提拉米蘇 $68
Tiramisu就成日都有得食,咁有Gimmick又吸引嘅髒髒版Tiramisu都喺第一次見😍。
中間有傳統嘅Tiramisu,面頭同碟嘅四周鋪滿咗黑朱古力威化、朱古力脆片、朱古力碎粒同朱古力醬🍫,雖然對某啲人嚟講可能會有啲過分甜膩,不過咁豐富嘅層次同口感,
黑朱古力同Tiramisu再加上咖啡呢個完美配搭,真喺試一次都值🥰
2023-11-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-11-24 48 views
今日同朋友去左裕民坊食飯,揀左呢間係corner嘅文青cafe😙佢地嘅拉花超級靚,所以我次次去都一定叫熱飲😆*****🐔🧇香煎口水雞扒窩夫漢堡配雜菜沙律 $88🐮🍝慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉 $138今日同朋友食lunch就每人叫左一個main,超級推介佢地嘅窩夫漢堡呀!啲窩夫係即整嘅,又鬆軟又有蛋香😋另外牛面頰煮得超淋,連啲蘿蔔都煮得好淋好入味🥰雖然呢個set貴少少但超值!🌰🍫榛子鮮奶朱古力 $44🍵🥛抹茶鮮奶 $42推薦榛子朱古力!超香濃!另外佢啲拉花真係好靚🥹💖誠意推介大家一定要叫杯熱飲😚*****

*****

🐔🧇香煎口水雞扒窩夫漢堡配雜菜沙律 $88
🐮🍝慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉 $138

🌰🍫榛子鮮奶朱古力 $44
🍵🥛抹茶鮮奶 $42

*****

2023-11-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 榛子鮮奶朱古力
  • 慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉
  • 香煎口水雞扒窩夫漢堡配雜菜沙律
2023-11-22 45 views
第一次食係買外賣返屋企食 龍蝦濃湯意粉配虎蝦估唔到外賣都好好食 有驚喜 對得住個價錢👍🏻第二次坐低食 3大1細叫咗3個意粉🍝$98/份都係一式一樣龍蝦濃湯意粉配虎蝦因為龍蝦汁意粉唔係隨便入一間都有意粉份量唔少 蝦都真係幾多 仲有份小沙律🥗係隔離坐睇住佢整 熱辣辣上檯😋飲品叫咗2杯熱情果手搖冰茶 $48/杯 算係唔錯 另外叫咗壺芙香蘋果果茶 $46/杯 都係正常發揮咖啡以外嘅飲品選擇如果可以再多D就好價錢相對亦有少少貴 如果$3X就會更開心店舖唔大 位置輸蝕D要行到最入 唔係個個都會專登行入嚟呢邊亦正因為咁 呢邊會相對靜少少幾次過嚟店員嘅服務態度都好好用心做嘅餐廳值得支持😊
第一次食係買外賣返屋企食

亦正因為咁 呢邊會相對靜少少

幾次過嚟店員嘅服務態度都好好
用心做嘅餐廳值得支持😊

2023-11-16 77 views
喺裕民坊嘅餐廳我都差唔多食晒,點知今日行入少少發現有一間我仲未食過🤣位置有啲偏僻,因為喺2樓要行到最入。Slow Cooked Red Wine Beef Cheek w/ Spaghetti 慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉($138)呢個慢煮牛肉整得幾出色,肉質煮得好淋,夠晒入味,Cafe嘅質素嚟講係好好👍🏻Pan Fried Saliva Chicken Waffle Burger香煎口水雞扒窩夫漢堡配雜菜沙律 ($88)窩夫係呢度嘅主打,不過唔想食甜嘢,所以叫咗呢一個口水雞漢堡🤣開頭都驚唔夾,不過個雞扒又幾香,食完都好飽。Green Tea Latte抹茶鮮奶($42)奶打得幾滑,唔錯Mired Berry Tea多莓果茶($46)唔想飲咖啡嘅都有幾款果茶,呢款多莓果茶酸酸甜甜幾開胃。

香煎口水雞扒窩夫漢堡配雜菜沙律 ($88)

Green Tea Latte
抹茶鮮奶($42)
奶打得幾滑,唔錯

Mired Berry Tea
多莓果茶($46)
唔想飲咖啡嘅都有幾款果茶,呢款多莓果茶酸酸甜甜幾開胃。
3K
2023-11-15 59 views
今晚開完OT 差不多7點,嗱嗱臨過去對面裕民坊找間cafe食嘢。嚟間cafe細細地,位於角落,播著輕妙音樂,感覺幾舒服。龍蝦濃湯意粉配虎蝦意粉沾滿龍蝦濃湯汁,味道又不會過重,調味恰到好處。意粉軟硬度適中。虎蝦非常爽脆。伴碟沙律菜翠綠新鮮。簡簡單單的一個意粉,滿足。雜莓牛角包窩夫甜品幾吸引喎!即叫即焗,脆口。好喜歡雜莓醬,採用新鮮嘅雜莓餚製,酸酸咪咪好開胃。Cappuccino 奶泡堅挺,苦澀中甘味盡出。
嚟間cafe細細地,位於角落,播著輕妙音樂,感覺幾舒服。

龍蝦濃湯意粉配虎蝦
意粉沾滿龍蝦濃湯汁,味道又不會過重,調味恰到好處。
意粉軟硬度適中。
虎蝦非常爽脆。
伴碟沙律菜翠綠新鮮。
簡簡單單的一個意粉,滿足。

雜莓牛角包窩夫
甜品幾吸引喎!
即叫即焗,脆口。
好喜歡雜莓醬,採用新鮮嘅雜莓餚製,酸酸咪咪好開胃。

Cappuccino
奶泡堅挺,苦澀中甘味盡出。
2023-11-15
$200 (Dinner)
2023-11-14 39 views
Black Coffee 係觀塘裕民坊一間用心製作嘅cafe。我最近去咗呢間cafe,佢哋嘅menu有好多吸引嘅選擇。我哋叫咗雙重芝士火腿牛角包窩夫🧀🍖🥐🧇$84。呢個窩夫好特別,有好多芝士、火腿。牛角窩夫本身香脆,芝士好濃郁,同火腿嘅鹹味好夾。另外叫咗自家製手打雞肉蝦餅三文治🥪$84。呢個三文治用手打嘅雞肉蝦餅做主要配料,再加上啲蔬菜同醬汁,配上竹炭麵包。三文治嘅層次感好豐富,份量都好足夠,沙律轉配薯條🍟+$20。飲品叫咗榛子鮮奶咖啡☕️$44,好濃郁香滑,榛子同咖啡嘅味道好搭。另一杯飲品叫咗熱多莓果茶🫖$46,味道酸酸地,好開胃。果茶好大壺,可以慢慢飲。

我最近去咗呢間cafe,佢哋嘅menu有好多吸引嘅選擇。

去過幾次,到會都叫過,全部都係水準之內,食物質素、擺盤,全部都好有誠意。但令我比5星係因為職員好有禮,對待老人家好友善會主動幫佢地拎餐盤。口水雞窩夫同朱古力窩夫都好好食。只係咖啡差少少,但都可以入口。新產品泡沫黑啡(我唔係好記得佢原名叫咩名)就差少少,唔係好有咖啡香氣。但Dirty整得好好,真係分到層,個杯都係用特既杯。a "more than expected" cafe. worth revisiting.

口水雞窩夫同朱古力窩夫都好好食。
只係咖啡差少少,但都可以入口。
但Dirty整得好好,真係分到層,個杯都係用特既杯。

• 口水雞窩夫
  • 三重朱古力窩夫
2023-07-22 325 views
味道評分 1/5第一,Iced Americano 係under-extracted嘅,酸到不行,只有酸,無甜味無苦味。第二,不論收銀定barista都唔知自己用緊咩豆。如果barista未記熟用咩豆都仲可以理解,但情況唔似係唔記得咁簡單。又如果barista唔識咖啡相關嘅嘢但沖得好飲,tune啱個shot,應該都無咁嬲。可惜情況並唔係咁。無飲奶啡無食嘢,只能評論black coffee真係令人失望。
味道評分 1/5

TakeAway
2023-07-17 299 views
星期日去開觀塘,因為工廠區好多餐廳都唔開,於是去咗裕民坊搵食,先發現原來Black Coffee喺觀塘有分店~~▪️炸口水雞扒三文治個醬唔會太辣,好惹味,雞扒都好juicy,不過就一路食一路滴汁,食得有啲呢hea😂▪️慢煮手撕豬窩夫配雜菜沙律手撕豬同樣辣辣哋,配窩夫食,又幾特別▪️髒髒提拉米蘇有別於平時嘅Tiramisu,面頭淋咗朱古力醬,加埋朱古力威化餅碎,令口感更豐富,而且整體唔會話好膩🙆🏻‍♀️Black Coffee 📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖📍旺角廣華街3號地下3號舖

▪️炸口水雞扒三文治

▪️慢煮手撕豬窩夫配雜菜沙律
手撕豬同樣辣辣哋,配窩夫食,又幾特別

▪️髒髒提拉米蘇

Black Coffee
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖
📍旺角廣華街3號地下3號舖
炸口水雞扒三文治、慢煮手撕豬窩夫配雜菜沙律
髒髒提拉米蘇
髒髒提拉米蘇
2023-07-14 198 views
日式炸豬扒三文治配雜菜沙律($72)+ Iced Americano ($20/加配飲品半價/星期一至五).位於裕民坊商場YM² 入面隱敞一角,唔當眼相對比較清靜,想揭一揭腳休息吓,呢度係個唔錯嘅選擇😊日式炸豬扒三文治,用竹炭方包,炸豬有驚喜,鬆化肉質嫩,熱食好食😋沙律菜量多大方🥗咖啡店輕食嚟講有誠意👏🏻美式咖啡正常,口味Fruity,叫食物配搭咖啡半價,咁大杯先$20,下次再去👏🏻👏🏻