2025-06-11 0 views
這間餐廳的服務態度極差,令人失望透頂。點餐後等候時間長,菜品遲遲不上桌,店員卻態度惡劣,經常黑口黑面催促客人離開。他們設有嚴格的用餐時間限制,剛坐下不久便開始計時,甚至食物剛端上桌就催促「時間到,要快點吃」,因為外面還有很多人在排隊。這種做法讓人感到極大壓力,根本無法好好享受美食。更離譜的是,服務員急於收拾餐具,好幾次我還沒吃完,只是放下筷子想抹嘴,他們就衝過來收盤,催促得像趕人走一樣,毫無尊重可言。點餐時也不提前告知缺貨菜品,客人排隊等候、點完單後又等了半天,才被告知沒有該菜品,浪費時間又影響心情。店員缺乏基本禮貌,服務流程混亂,沒有一點耐心,讓人感覺不受歡迎。這樣的用餐體驗完全破壞了對這間餐廳的期待,實在難以接受。以後絕對不會再次光顧,也不推薦給任何人。
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
  • 金毛婆黑口黑面套餐
有湯餃,有煎餃我最愛湯餃友人愛煎餃今次試了黑松露芝士豬肉湯餃黑松露芝士豬肉煎餃香茜豬肉煎餃煙肉磨菇芝士煎餃蒜心鮮蝦豬肉煎餃醉雞卷蔥油面餃子size 適中,兩啖食一隻湯餃我最愛黑松露芝士豬肉餃係最得我歡心埋了單再打包一打生餃可回家隨時回味至於煎餃製作需時一般較湯餃較遲上枱上枱時,熱辣辣,皮脆脆但煎的食物總離不開油感煎餃不是我杯茶這間餃子不是我心中的首選但平心而論都是好味的湯底和餃子的調味不會過重,讚醉雞卷的雞肉不是嫰嫰的,但每件食到淡淡酒味,不錯蔥油面有香香的蔥油,可以一試差點忘了介紹店子提供的菜脯,伴餃子食很夾
有湯餃,有煎餃

煙肉磨菇芝士煎餃
蒜心鮮蝦豬肉煎餃
醉雞卷
蔥油面

餃子size 適中,兩啖食一隻
湯餃我最愛
黑松露芝士豬肉餃係最得我歡心
埋了單再打包一打生餃
可回家隨時回味
至於煎餃製作需時
一般較湯餃較遲上枱
上枱時,熱辣辣,皮脆脆
但煎的食物總離不開油感
煎餃不是我杯茶

這間餃子不是我心中的首選
但平心而論都是好味的
湯底和餃子的調味不會過重,讚

醉雞卷的雞肉不是嫰嫰的,但每件食到淡淡酒味,不錯

蔥油面有香香的蔥油,可以一試

差點忘了介紹店子提供的菜脯,伴餃子食很夾

2025-06-07
2025-03-23 429 views
觀塘有名嘅餃子店我嗌咗蕃茄湯底嘅蒜心鮮蝦餃同埋黑松露芝士餃+蔥油拌麵湯底係典型嘅屋企蕃茄薯仔滾湯,飲完唔會口乾。餃子內嘅蝦都算大隻爽口彈牙,蒜芯爽脆清甜,豬肉+蝦+蒜芯三樣材料又出奇地夾,整體幾好味另外,黑松露配芝士食落去又唔會好油膩,反而黑松露味道香濃蔥油拌麵嘅上海麵略為煮過火淋咗啲,拌麵碗底有汁,所以呢個拌麵食落去唔會好乾,都好食另外仲有個加分位,一坐低嘅時候職員就會問你要唔要菜脯果然,菜脯好香不過都有d辣由於lunch時段去,而且鋪外都有長長人龍,店員都會會不斷比“暗示”你,我都體諒嘅,唯有下次過咗繁忙時間先再嚟慢慢食
觀塘有名嘅餃子店
我嗌咗蕃茄湯底嘅蒜心鮮蝦餃同埋黑松露芝士餃+蔥油拌麵

另外,黑松露配芝士食落去又唔會好油膩,反而黑松露味道香濃

另外仲有個加分位,一坐低嘅時候職員就會問你要唔要菜脯
果然,菜脯好香不過都有d辣

2025-03-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 自家製支裝奶茶
2025-03-23 575 views
餃子可以單款或者雙拼數量一份6/8/10隻 湯或者煎餃8隻蘑菇煙肉芝士豬肉煎餃煎得非常香又唔會太油 新鮮煎起熱辣辣估唔到咁嘅配搭味道出奇地好食個餃子皮幾煙韌 抵讚8隻蒜芯鮮蝦豬肉湯餃 (蕃茄湯)蒜芯切粒加左入餃餡料口感幾特別食落蒜芯爽口脆身 味道都幾夾同好味鮮蝦係成隻係個餃入面加$3就有個蕃茄湯 蕃茄薯仔湯味道啱啱好 飲得出冇味精飲完都幾舒服整體都幾好味!又平又抵食不過食嘅時間有啲趕 但係職員都非常好禮貌係咁同你講唔該晒 咁就算啦😂下次有機會再食過
餃子可以單款或者雙拼
數量一份6/8/10隻 湯或者煎餃

8隻蘑菇煙肉芝士豬肉煎餃
煎得非常香又唔會太油 新鮮煎起熱辣辣
估唔到咁嘅配搭味道出奇地好食
個餃子皮幾煙韌 抵讚

8隻蒜芯鮮蝦豬肉湯餃 (蕃茄湯)
蒜芯切粒加左入餃餡料口感幾特別
飲完都幾舒服

整體都幾好味!又平又抵食
  • 蒜芯鮮蝦豬肉餃
2025-03-15 762 views
被迫的味精光速餐,食物質素一般,有味精,吃了餃子之後,非常口渴,需要喝很多水。被迫的味精光速餐,短髪女子職員,從未入門口之前,不斷給你一種急速的氣氛,入坐之前可以先點餃子,一坐下,餃子就過來,然後職員在附近給你壓力,如果食物是很好吃的話,可能不介意,但是整體來說,除非你想感受光速及味精,否則,吃了的不是餃子,是一肚氣。如果從煎餃子及放湯餃子選擇,建議煎餃子,因為那個湯是味精湯,或許千言萬語也說不清楚,過去體驗一下吧

光速味精餃子
2025-03-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$85 (Dinner)
2025-01-21 1876 views
觀塘超高人氣餃子🥟今日同朋友特登過嚟駱駝漆食餃子 分別叫咗湯餃同煎餃韭菜豬肉餃每一粒韭菜同豬肉嘅比例都啱啱好,食落去好香,而且豬骨湯飲落去唔會口渴,食得出冇味精黑松露芝士豬肉煎餃黑松露同芝士勁match 兩者融合香氣十足 完全冇違和感😋煎餃煎得好香 每一隻又大又卜卜脆仲有份醉雞卷食落去冇雪味之餘,又有陣陣嘅酒香味總結小店人氣非常旺盛,我哋啱啱到步一陣就已經出面排晒長龍,建議lunch時間早少少過嚟,有機會下次一定再食

韭菜豬肉餃

黑松露芝士豬肉煎餃
黑松露同芝士勁match 兩者融合香氣十足 完全冇違和感😋
煎餃煎得好香 每一隻又大又卜卜脆

仲有份醉雞卷
食落去冇雪味之餘,又有陣陣嘅酒香味

總結

2025-01-07 2245 views
好耐之前已經有聽過滾餃好食 今次經過終於可以食到我叫左湯餃 朋友就叫煎餃 我覺得餃子係偏大隻嘅 湯底正常 好似煎餃好食過湯 因為個湯唔係話超熱 但都不過不失 👍🏻另外再叫左個蔥油麵 都係正常 可以試下
好耐之前已經有聽過滾餃好食 今次經過終於可以食到

我叫左湯餃 朋友就叫煎餃

另外再叫左個蔥油麵 都係正常 可以試下

由於餐廳只得walk in, 無得book 位, 共2 人去食,我一人先到達餐廳囉位先,餐廳員工話要到齊人先俾入,所以我企門口等,2分鐘我朋友到達,員工話滿坐要我地再等,我地望入餐廳內見有張6人坐位只得1位客人坐低,於是同員工講話見到有位喎,對方話:人地6位呀,我地話:乜唔係齊人先俾入咩?點解佢一個都可以入去坐低?員工即刻唔出聲,唔知點解釋,無回應我地就行開咗...餐廳什麼準則?6人只有1人到就可以霸位2人只有1人到就要齊人先俾入座公平何在?做生意咁做法...以後唔會再幫襯...

由於餐廳只得walk in, 無得book 位,
員工即刻唔出聲,唔知點解釋,無回應我地就行開咗...

餐廳什麼準則?
6人只有1人到就可以霸位
2人只有1人到就要齊人先俾入座
公平何在?

做生意咁做法...
以後唔會再幫襯...

2025-01-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-11-29 3238 views
今日自己一個喺觀塘有啲嘢做即刻搵咗呢間Bookmark咗好耐嘅滾餃嚟試吓我揀咗雙拼6隻餃子 加米線 ($55)Classic嘅 韭菜豬肉餃呢首咩歌?同埋 比較特別嘅黑松露芝士豬肉餃韭菜豬肉餃作為食餃子嘅最基本味道 所以我通常都一定會叫我覺得幾足料同埋都幾大隻 同埋都幾有鮮味不過最令我驚喜嘅係黑松露芝士豬肉餃食過類似嘅味道 我會覺得呢個配搭好漏但係呢度嘅黑松露芝士豬肉餃冇呢個感覺,而且黑松露味幾突出成個配搭好夾又唔會好heavy 大推!!不過我就覺得呢度嘅蕃茄湯比較淡下次會再返嚟試吓其他味嘅餃子同埋豬骨湯😚不過最好就避開啲高峰時間我入咗5分鐘後就已經排晒隊喺出邊~
今日自己一個喺觀塘有啲嘢做
即刻搵咗呢間Bookmark咗好耐嘅滾餃嚟試吓

我揀咗雙拼6隻餃子 加米線 ($55)
Classic嘅 韭菜豬肉餃呢首咩歌?
同埋 比較特別嘅黑松露芝士豬肉餃

韭菜豬肉餃作為食餃子嘅最基本味道
所以我通常都一定會叫
我覺得幾足料同埋都幾大隻 同埋都幾有鮮味

不過最令我驚喜嘅係黑松露芝士豬肉餃
食過類似嘅味道 我會覺得呢個配搭好漏
但係呢度嘅黑松露芝士豬肉餃冇呢個感覺,而且黑松露味幾突出
成個配搭好夾又唔會好heavy 大推!!

不過我就覺得呢度嘅蕃茄湯比較淡
我入咗5分鐘後就已經排晒隊喺出邊~
1968 views
2024-11-29
$63 (Dinner)
2024-11-28 2488 views
睇OpenRice見佢好似好好味,幾乎每次去駱駝漆第一時間都會嚟呢間餃子店到睇吓有冇位,但係好可惜去六次都排隊,所以每次都冇緣份朝聖。今次下午茶時段去到好多位,滿心歡喜帶埋小朋友去食,叫咗醉雞卷,雞肉好食,酒味唔係好入味,普普通通再叫咗蘑菇芝士煙肉煎餃10隻,好足料脆口,小朋友話都唔係煎餃係炸餃,成隻碟油淋淋食到好漏跟住再嚟韭菜豬肉餃子10隻小朋友第一啖食落去拉咗條長長嘅頭髮出嚟我以為係佢自己跌落去,我再拉出嚟,攝實咗喺裏面!勁嘔心🤮🤮🤮我諗嚟幾次都食唔到真係有原因🤮🤮極度失望大家小心啲!!

大家小心啲!!
頭髮韭菜餃
韭菜豬肉餃
2024-11-28
$50 (Tea)
2024-11-07 1694 views
主打十款不同口味的湯和煎餃,裡面有幾款特別少見,全人手包餃。✨蒜芯鮮蝦豬肉餃 & 香菇粟米豬肉餃(湯餃雙拼)鮮蝦餃用原隻的蝦仁,蒜芯切得剁碎,口感爽脆,整體散發著濃郁的蒜香。 粟米餃的粟米和冬菇味非常突出,粟米甜多汁。 豬骨湯清澈甘甜,喝起來十分清爽,不油膩。 轉咗蕃茄薯仔湯,湯裡有不少蕃茄皮和薯仔,味道甜而不酸。不過湯餃皮偏薄,像雲吞皮一樣,容易泡軟,建議上桌後趁熱吃。✨黑松露芝士豬肉餃 & 蘑菇煙肉芝士豬肉餃(煎餃雙拼)黑松露味恰到好處,不會太濃,仍能保留芝士和豬肉的風味,咬下去時滋汁四溢。 另一款似典型的白汁蘑菇煙肉芝士味,芝士半融,鹹香四溢,各種味道相當平衡。 煎餃的邊緣金黃酥脆,我個人喜歡煎餃,雖然稍微油了一點。

✨蒜芯鮮蝦豬肉餃 & 香菇粟米豬肉餃(湯餃雙拼)
粟米餃的粟米和冬菇味非常突出,粟米甜多汁。
豬骨湯清澈甘甜,喝起來十分清爽,不油膩。

✨黑松露芝士豬肉餃 & 蘑菇煙肉芝士豬肉餃(煎餃雙拼)
煎餃的邊緣金黃酥脆,我個人喜歡煎餃,雖然稍微油了一點。
2024-10-28 1724 views
駱駝漆一向都多各形各樣嘅食肆,滾餃就係裡面嘅一間餃子專門店。工廈小店,但款式選擇多。有成十款唔同口味嘅餃子,湯餃煎餃任君選擇,仲有素食友好嘅素餃!╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴▶ ∗︎*゚ 韮菜湯餃+蔥油撈麵必試的經典口味~餃子上枱大大粒脹卜卜😍外皮夠薄得嚟完全唔爛,帶有少少咬口,好加分!!!內餡滿滿,調味剛好不過咸,食完好滿足!▶ ∗︎*゚ 泡菜餃拼蒜芯鮮蝦餃+蕃茄薯仔湯泡菜味偏甜,唔酸唔辣。湯底清甜好飲,仲有好多蕃茄肉🍅😙個人最鍾意蒜芯鮮蝦餃,口味特別,蒜芯甜味突出🥰同蝦肉出奇地夾,而且真材實料粒粒都有蝦🦐!!!╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴滾餃嘅餃子不論外皮定內餡都好出色!係觀塘區的輕食好選擇👍🏻✨
駱駝漆一向都多各形各樣嘅食肆,
滾餃就係裡面嘅一間餃子專門店。

工廈小店,但款式選擇多。

▶ ∗︎*゚ 韮菜湯餃+蔥油撈麵
必試的經典口味~餃子上枱大大粒脹卜卜😍
外皮夠薄得嚟完全唔爛,帶有少少咬口,好加分!!!
內餡滿滿,調味剛好不過咸,食完好滿足!

▶ ∗︎*゚ 泡菜餃拼蒜芯鮮蝦餃+蕃茄薯仔湯
泡菜味偏甜,唔酸唔辣。
湯底清甜好飲,仲有好多蕃茄肉🍅😙
個人最鍾意蒜芯鮮蝦餃,口味特別,蒜芯甜味突出🥰
同蝦肉出奇地夾,而且真材實料粒粒都有蝦🦐!!!

滾餃嘅餃子不論外皮定內餡都好出色!
係觀塘區的輕食好選擇👍🏻✨
2024-10-02 2449 views
#pb食在觀塘 #pb中式系列 觀塘駱駝漆大大隻餃子🥟今次想介紹觀塘一間餃子店😋 佢位於駱駝漆第三座9樓 店內環境都幾大 有10張枱👍🏻 不過要注意佢平日淨係開到晚上8:30🤪 所有餃子都係每日新鮮製造 全部都大大隻😍 除左觀塘店 佢嘅生餃子亦有係唔同地方寄賣 大家不妨買返屋企試下🥰.佢有10款餃子口味選擇(煎餃 / 湯餃)份量有6隻 / 8隻 / 10隻 價錢$36-$68不等👍🏻 湯底有豬骨湯、蕃茄薯仔湯(另加$3)兩款😋 除左餃子 仲可以再加上海麵、米粉、米線、蔥油撈麵等🤪🔹香菇粟米豬肉餃🍄推介❤️ 同蕃茄薯仔湯底好夾😍 香菇、粟米都好足料 菇味好突出、好香😋🔹香茜豬肉餃🥟推介❤️ 一咬開芫荽味就好爆、好突出😍 反而豬肉份量唔多 食到咁啖啖都係芫荽🤪🔹泡菜豬肉餃🌶️本身覺得泡菜餃應該食煎會比較好 但估唔到湯都有驚喜😍 佢嘅泡菜餃唔會好辣 配埋蕃茄薯仔湯 同樣都係酸酸地 幾夾👍🏻.整體✨ 觀塘有幾間餃子店都好出名 今次試左呢間位於駱駝漆9樓嘅餃子店🤪 餃子有10款口味選擇 隻隻都大大隻 而且價錢幾抵食👍🏻 下次去觀塘諗唔到食咩都會想再食😋滾餃 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓
#pb食在觀塘 #pb中式系列
觀塘駱駝漆大大隻餃子🥟

🔹香菇粟米豬肉餃🍄
🔹香茜豬肉餃🥟

🔹泡菜豬肉餃🌶️

滾餃 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓K室
2024-09-04 2349 views
嗌咗黑松露餃子,個皮好硬,入邊嘅肉又少,得少少黑松露味。嗌咗上海麵,所謂豬骨湯只係一個好淡嘅粟米湯味道,麥當勞早餐個湯底最好食過佢朋友嗌咗個撈粗 麵質硬過石頭,完全冇煮過咁滯出面仲有15個人排隊 完全浪費時間
嗌咗黑松露餃子,個皮好硬,入邊嘅肉又少,得少少黑松露味。

朋友嗌咗個撈粗 麵質硬過石頭,完全冇煮過咁滯

出面仲有15個人排隊 完全浪費時間
2024-08-29 1964 views
駱駝漆大廈附近有多種美食,經友人推介得來一試這間不錯的餃子店。每隻餃子都大大粒,餡料充足,餃皮的厚度恰到好處。這裡的餃子口味多樣,例如蒜芯鮮蝦豬肉和泡菜豬肉餃,在外面並不常見。蒜芯鮮蝦餃內含一隻鮮蝦,口感爽口,絕對是款用心之作。喜歡辣味的我特別喜歡泡菜豬肉餃,內含豐富的泡菜,吃起來有明顯的辣味。而辣菜脯則較平凡。香茜餃口味不錯,但類似的風味其他地方也有,沒有特別驚喜。這次點了湯餃加$3換成番茄湯,但略嫌茄膏味稍重,下次可能會試試豬骨湯。如果喜歡煎炸食物,可以嘗試他們的煎餃,煎得香脆多汁,不會太油膩,特別推薦芝士粟米豬肉餃。▪️ 香茜豬肉餃 $44▫️湯餃6隻|上海麵 +$8 | 蕃茄湯 +$3▪️ 湯餃(8隻雙拼)$52▫️蒜芯鮮蝦豬肉|泡菜豬肉餃|蕃茄湯 +$3▪️ 芝土粟米豬肉餃6隻 $47

▪️ 香茜豬肉餃 $44
▫️湯餃6隻|上海麵 +$8 | 蕃茄湯 +$3