2024-07-21
係佐敦食完晚飯,見到「BreadTalk」人流不斷,就打算買個麵包來做早餐🥐但入到去見到好多款都想試,買下買下就唔停手啦🙂位於佐敦「BreadTalk」供應多款手工麵包、班蘭蛋糕、蛋卷、肉鬆等烘焙美食。我就買左以下幾款來食🤪扁脆牛角包6款禮盒裝 $139原味・朱古力🍫・草莓🍓・抹茶開心果🍵・肉鬆・至尊🍕近期大熱‼️見到急不及待都要買來食❤️扁脆牛角包賣相非常吸晴👀,經壓扁後的牛角包外型扁平大塊🥐,口感薄且酥脆,入口鬆化,有6款味道選擇,我一次過買晒返黎食🤣班蘭戚風蛋糕 $24 全部都是即日新鮮焗製,聞起來有陣陣班蘭清香,入口不會太甜,蛋糕食落去軟綿綿又夠濕潤。香芋肉鬆麵包 $32在麵包裏面加入軟滑的香芋提升奶香味🍞,而在面頭再鋪上一層鹹香嘅肉鬆,味道鹹甜不膩。原味樽裝肉鬆 $49我好鍾意食肉鬆的🤩呢款肉鬆口感鬆化,加入獨特配方烘炒製成,鹹甜適口,可以夾麵包,又可以撈飯食,甚至當作零食都可以😙原味蛋卷$38咖啡味蛋卷$38蛋卷蛋香味濃郁,入口十分鬆酥,咖啡的味道香濃不甜,味道柔和❤️好美味❗️✨️所有餅食均採用一小包獨立包裝。
扁脆牛角包6款禮盒裝 $139
原味・朱古力🍫・草莓🍓・抹茶開心果🍵・肉鬆・至尊🍕
近期大熱‼️見到急不及待都要買來食❤️
班蘭戚風蛋糕 $24
香芋肉鬆麵包 $32
原味樽裝肉鬆 $49
原味蛋卷$38
咖啡味蛋卷$38
✨️所有餅食均採用一小包獨立包裝。