2019-08-30
食評:Brick Lane平時出得旺角、尖沙咀食飯多,人流永遠係個問題。想搵個寧靜、可以傾下少女心事既地方食飯,真係唔易。最近,因為工作關係,去多左金鐘,但冇諗過竟然有好地方食飯!餐廳位置係中信大廈入面,可能因為平日同地點關係,食飯當晚人流唔多,真係好岩計密計。如果係情侶去撐枱腳,都好啱,唔會被打擾。星期五就可能會比較熱鬧,此終係商業大廈入面,番工人士一放工,就可以Happy Friday,聚下開心下。餐廳環境算大,枱與枱之間好闊落,坐得好舒服,最吸引我就係有架單車吊係半空。服務員態度好好,好友善。總捨黎講,餐廳質素都算好高。1.Lobster Benedicts Lobster Benedicts既賣相係最吸引我,用原隻龍蝦既形式去上菜。相信任何人見到都會想影番張相。除咗賣相靚之餘,食材都好新鮮。龍蝦事先處理過,食起上黎好方便,唔會麻煩。2.Beef Wellington餐廳既Beef Wellington好值得一試,用酥皮包住牛排,但唔會食到好濟。味道啱啱好,牛排juicy。只係份量有點少,大份點就好。3.Red Velvet飯局既尾聲,一定唔少得甜品。Red Velvet應該係全
1.Lobster Benedicts
2.Beef Wellington
3.Red Velvet
飯局既尾聲,一定唔少得甜品。Red Velvet應該係全餐廳最靚既甜品,有種lady、優雅既感覺。對於我呢種鍾意紅色到傻左既人嚟講,完全係抵抗唔到。味道上,有好強既玫瑰花味。不過對我嚟講, 可以偏淡少少就好。
4.Child Only
野飲個名改得好特別,一睇到就諗係咪只啱小朋友飲,哈哈。賣相好繽紛,味道唔錯,相信人人都啱飲,唔驚叫錯唔啱飲。