2023-07-13 61 views
荔枝角地鐵站附近,一向有很多小店,吸引到附近上班族歡迎🤩。身為愛打卡的小靜靜,有時間就會去覓食一番。夏天最好是飲杯透心涼的飲品,既消暑又解渴😎。-這次去了位置在香港工業中心的小店,主打自家製水果飲品,創造多款特別的口味😁。店舖是簡約風的裝修,飲品有水果茶、純茶、奶茶及梳打等等,價格不算太貴🙈。-▪︎蜜桃甘露 HKD$45這個全港首創的口味,用蜜桃、西柚及椰奶製成,有漸變層的顏色挺美的。酸酸甜甜的味道感覺清新,還有果肉吃口感豐富🤤。不愛吃芒果的靜靜,也飲到差不多的口味,所以感覺挺特別的😎。-▪︎芝士黑糖珍珠奶茶 HKD$40上層是芝士奶蓋,芝士味道濃郁,感覺咸香味算是重的,質感綿密細膩。黑糖味道香甜😝,跟珍奶挺配合的,茶味香不苦澀。珍珠質感Q彈,也是杯口感豐富的飲品。-▪︎紫薯鮮奶 HKD$40這杯賣相層次分明,是用紫薯及紫米製成。把飲品攪拌均勻,味道更香滑的😆。先飲到濃郁的薯香味,再吃到口感煙韌的紫米。鮮奶質感順滑,感覺較飽肚的一杯🤭。-

▪︎蜜桃甘露 HKD$45

▪︎芝士黑糖珍珠奶茶 HKD$40

▪︎紫薯鮮奶 HKD$40

2023-07-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2023-07-12 40 views
炎炎夏日 出街就想買翻杯野飲最近經過荔枝角 見到呢間新茶飲店款式種類都幾多 即刻同朋友買左幾杯鍾意茶飲嘅人真係唔可以錯過 🔸楊枝金露 $42口感清爽多汁,加入咗楊枝同爆珠,味道更加豐富。甜度叫左半糖,甜度適中,而且有微微嘅柚子酸味同埋淡淡嘅茶香,飲落去好解渴同埋開胃。🔸爆檸四季春 $42口感酸甜適中,當中加入左新鮮嘅青檸汁同原舊青檸,飲落去非常清爽。甜度揀左半糖,青檸嘅清香同埋微微嘅酸味,加上適量嘅糖令到味道更加平衡。🔸滿杯水果茶 $45呢款加入咗多款水果,有蘋果、西瓜、士多啤梨等等,充滿咗水果嘅甜美同茶嘅清香。仲配有叉食生果!
炎炎夏日 出街就想買翻杯野飲

2023-07-10
Type of Meal
Tea
2023-07-10 23 views
今日去D2 Place 行街,發現荔枝角站C 出口附近新開咗呢間茶飲店! 依家夏天咁熱, 飲下凍飲,消下暑就岩晒! 由於佢太多選擇, 所以店家出左人氣龍虎榜俾大家參考! 我同朋友買左3杯share 飲:🍑蜜桃甘露入面真係有唔少攪碎咗嘅蜜桃果肉,採用茶底而唔係沙冰底,反而更正🤩底部仲有口感Q 彈嘅寒天,夠晒特別!難怪係人氣龍虎榜嘅No.1 啦😳!夏天飲夠晒清爽!🍎滿杯水果四季春呢款真係必點😛入面有多款唔同生果,例如:西瓜、哈密瓜、蘋果、橙、火龍果、百香果等等😍 仲會跟埋一支叉仔方便食埋啲生果,夠晒貼心❤️ 水果仲好新鮮😛🥤芝士金鳳茶王上層芝士質地偏濃厚,而且帶有鹹味,金鳳茶茶味夠晒香,配搭幾好☺️

🍑蜜桃甘露

🍎滿杯水果四季春

🥤芝士金鳳茶王
最鍾意飲台式飲品呢間真係味道不錯又夠大杯呀!紫薯鮮奶有濃郁嘅紫薯味同埋新鮮嘅鮮奶混合埋一齊飲嘅時候會感受到紫薯嘅香甜同鮮奶嘅滑順好開胃又解渴!!!一杯紫薯鮮奶都好飽🥰草莓奶昔加蘆薈草莓奶昔加埋啲蘆薈,有草莓嘅甜美味道同埋蘆薈嘅清涼感一飲落去,滑順爽口!!!💗草莓奶昔加蘆薈係一個健康又美味嘅選擇消暑又解渴呀😍芝士黑糖珍奶呢杯飲品係一個特別嘅芝士黑糖珍奶,仲加埋冰塊有香濃嘅芝士味同埋濃郁嘅黑糖味道加上有口感嘅珍珠,一飲落去🤩你可以同時感受到芝士嘅滑順同珍珠嘅咬勁芝士黑糖珍奶🥰絕對係炎炎夏日中最受歡迎嘅飲品之一即刻嚟一杯💗俾自己一個美味嘅享受🥰
最鍾意飲台式飲品
呢間真係味道不錯
又夠大杯呀!
紫薯鮮奶有濃郁嘅紫薯味
同埋新鮮嘅鮮奶混合埋一齊
飲嘅時候會感受到紫薯嘅香甜同鮮奶嘅滑順
好開胃又解渴!!!
一杯紫薯鮮奶都好飽🥰

草莓奶昔加蘆薈

草莓奶昔加埋啲蘆薈,有草莓嘅甜美味道同埋蘆薈嘅清涼感
一飲落去,滑順爽口!!!💗
草莓奶昔加蘆薈係一個健康又美味嘅選擇
消暑又解渴呀😍

芝士黑糖珍奶
呢杯飲品係一個特別嘅芝士黑糖珍奶,仲加埋冰塊
有香濃嘅芝士味同埋濃郁嘅黑糖味道
加上有口感嘅珍珠,一飲落去🤩
你可以同時感受到芝士嘅滑順同珍珠嘅咬勁
芝士黑糖珍奶🥰
絕對係炎炎夏日中最受歡迎嘅飲品之一
即刻嚟一杯💗俾自己一個美味嘅享受🥰
口渴的時候我都唔揀珍珠奶茶架,覺得好似唔係太健康~我都會中意揀無糖嘅茶又或者水果茶嘅嘢飲,最好可以走甜啦!比我發現左荔枝角新開左一間健康肥仔水,叫做「茶佬」。入面用咗好多唔同嘅水果製作,貪佢哋健康得來亦可以走甜✨飲完都冇負擔!另外有唔少產品係由芝士同埋牛奶製作,食材用料上相對會靚仔啲!芒果之選 >楊枝甘露<🍹一攞到手覺得好重手,睇相就知道杯嘢超級足料,飲落去淡淡都係都好足料架。椰奶+芒果粒+紅柚子+寒天冰球!一次過滿足4個願望有大大芒果粒,紅柚子果肉鋪面,口感綿滑,酸酸甜甜幾開胃,好有夏日嘅感覺👍🏻 整體夾埋一齊,好意外好好飲😆長期No.1之選 >蜜桃甘露<🍑蜜桃味好香,口感非常之綿密,清爽又唔會太甜。而且會食到粒粒蜜桃果肉,真係好多蜜桃粒粒呀,欣賞佢夠足料😍調味清淡清新,加埋寒天冰球好滿足!😋清新之選 >菠蘿梳打<🍹夏天熱辣辣,當然要飲番杯清涼梳打!朋友叫左走甜,飲完都冇罪惡感👍佢話菠蘿味幾清新,唔似藥水味同埋帶有微微橙香,飲完仲有兩片橙肉食下添🥳🥳
口渴的時候我都唔揀珍珠奶茶架,覺得好似唔係太健康~

我都會中意揀無糖嘅茶又或者水果茶嘅嘢飲,最好可以走甜啦!

比我發現左荔枝角新開左一間健康肥仔水,叫做「茶佬」。

芒果之選 >楊枝甘露<🍹

椰奶+芒果粒+紅柚子+寒天冰球!一次過滿足4個願望

整體夾埋一齊,好意外好好飲😆

長期No.1之選 >蜜桃甘露<🍑

蜜桃味好香,口感非常之綿密,清爽又唔會太甜。

而且會食到粒粒蜜桃果肉,真係好多蜜桃粒粒呀,欣賞佢夠足料😍

調味清淡清新,加埋寒天冰球好滿足!😋

清新之選 >菠蘿梳打<🍹

夏天熱辣辣,當然要飲番杯清涼梳打!

朋友叫左走甜,飲完都冇罪惡感👍

佢話菠蘿味幾清新,唔似藥水味

同埋帶有微微橙香,飲完仲有兩片橙肉食下添🥳🥳

2023-07-05 27 views
天氣熱就會想飲野想飲真材實料既台飲?你一定會鐘意茶佬 @🥭芝士芒芒飲過最真材實料既芝士芒芒新鮮製造既芒果份量勁多略帶口感就算走左糖都完全唔酸上面既芝士質地濃厚帶微咸🍎超級水果四季春推介飲品唔同生果都有有少少熱情果籽令野飲更有口感四季春帶清甜既香味好啱夏天店仲送埋叉仔方便食埋入面既水果🧀芝士黑糖珍珠奶茶珍珠奶茶既茶底夠濃奶同茶既比例平衡 珍珠口感甚佳🐸🐸鐘意同上層既芝士撈埋甜中略帶咸既味道真係冇得頂茶佬係由幾個男性開既店成日見到老闆親自落場整野飲好用心呀~鋪頭仲有新鮮水果賣仲會成日推介唔同既新產品㗎等我下次試下佢地既🍑蜜桃甘露先
天氣熱就會想飲野
想飲真材實料既台飲?
你一定會鐘意茶佬 @

鋪頭仲有新鮮水果賣
仲會成日推介唔同既新產品㗎
等我下次試下佢地既🍑蜜桃甘露先
2023-07-03 32 views
去完開倉血拼, 一人飲一杯消消暑☀️ ⚡️茶佬 Bros.Tea⚡️荔枝角香港工業中心A座地下A5B舖人氣龍虎榜▶️長期 No.1 🏆~ ✨蜜桃甘露 ✨✅參考台灣做法調製,入面層次分明,超夢幻,❤️有蜜桃果肉,底下有QQ嚼感的寒天,飲落酸酸甜甜好醒胃,口感超清爽,滋味真要好好品嚐,香港唔係成日見到架!✨滿杯水果蘋果🍎梳打✨顏色鮮艷,超吸睛,打咭一定呃到LIKE滿杯水果真係有多款水果🍎🍐🍊🍋🍈,蘋果,哈蜜瓜,百香果,勁足料,✅入面仲有紅肉火龍果,唔怪得杯蘋果梳打會紅色啦!蘋果🍎味梳打配上水果,口感清爽,SO FRESH,好解渴,食埋水果就夠哂滿足❤️✨楊枝甘露 + 椰果✨✅楊枝甘露真材實料,有好多芒果🥭果肉,仲有好多紅柚絲,一啜就啜到啖啖🥭果肉,口感好清新☘️,即時透心涼,天時暑熱飲真係爽到爆🧊。
去完開倉血拼, 一人飲一杯消消暑☀️

人氣龍虎榜▶️長期 No.1 🏆~ ✨蜜桃甘露 ✨

✅參考台灣做法調製,入面層次分明,超夢幻,

❤️有蜜桃果肉,底下有QQ嚼感的寒天,

飲落酸酸甜甜好醒胃,口感超清爽,滋味真要好好品嚐,

香港唔係成日見到架!

✨滿杯水果蘋果🍎梳打✨

顏色鮮艷,超吸睛,打咭一定呃到LIKE

✅入面仲有紅肉火龍果,唔怪得杯蘋果梳打會紅色啦!

✨楊枝甘露 + 椰果✨

✅楊枝甘露真材實料,有好多芒果🥭果肉,仲有好多紅柚絲,

TakeAway
2023-07-01 56 views
Cheese peach 芝士蜜桃 🍑🫕 $50芝士奶蓋蜜桃茶係餐廳嘅熱門飲品之一,新鮮嘅蜜桃用攪拌機磨成果汁果蓉,清甜好味,加蘆薈拎成杯飲品更加滋潤🌿,而免頭嘅芝士奶蓋好creamy 同濃郁,撈勻連埋蜜桃茶一齊飲都唔錯啊!Assorted fruit tea 滿杯水果茶 $45呢一款水果茶材料非常豐富😋,味道清新涼爽,值得推介,裏面嘅水果分別有紅肉火龍果、鮮橙🍊、青檸、蘋果🍎、蜜瓜、西柚、西瓜🍉,充滿唔同種類嘅新鮮果肉,夠晒冰涼適合炎熱嘅夏天飲,而茶可以揀綠研或者四季春做base,健康養生Oreo cheese cocoa 🍪 Oreo芝士可可 $50飲品嘅面頭充滿oreo 碎望落去好吸引😍,另外加入口感棉密嘅棉花糖,令層次感更加豐富,而配料下面嘅係帶有淡淡芝士味嘅朱古力🍫,飲起上嚟match ,而且唔會太甜👍🏻

Cheese peach 芝士蜜桃 🍑🫕 $50

Assorted fruit tea