2024-08-11 1086 views
荃灣手工美式漢堡值得一試🤤隱世抵食最近發現了一間隱藏在荃灣的手工美式漢堡小店,絕對係一個抵食必吃好去處!😎店舖面積唔算大,但裝修簡約又有特色。高腳枱配上高凳,黑白又帶少少型格feel,營造出濃濃的美式風格。門口大大個餐牌,一個套餐都係講緊$58+,全部都係店家選用優質食材製作~全日套餐 $58🍔脆炸魚柳漢堡自選揀左配🍟炸薯條+🍵烏龍茶漢堡包柔軟多汁,魚柳酥脆,搭配沙律醬汁食落好match✨炸薯條份量唔少唔算太脆,不過都唔錯,🍔+🍟簡直係完美既搭檔~全日套餐 $58🍔澳洲和牛漢堡 +$15自選揀左配自家製沙律+🍵烏龍茶和牛肉質鮮嫩爆汁,加配左沙律🥗清清地平衡返一個套餐幾十蚊,其實好夠飽,真心超抵食‼️小食方面叫左:🍄‍🟫啤酒脆漿炸大啡菇 $42🐔微辣雞翼(5隻) $382款都唔錯~特別推薦大啡菇!!!!!!入口口感超脆!好好食🤤外皮酥脆,內裡又唔會炸到乾爭爭,口感脆嫩多汁,沾上黑松露醬簡直絕配💯
荃灣手工美式漢堡值得一試🤤隱世抵食

全日套餐 $58
🍔脆炸魚柳漢堡
自選揀左配🍟炸薯條+🍵烏龍茶
脆炸魚柳漢堡

全日套餐 $58
🍔澳洲和牛漢堡 +$15
自選揀左配自家製沙律+🍵烏龍茶
和牛肉質鮮嫩爆汁,加配左沙律🥗清清地平衡返
一個套餐幾十蚊,其實好夠飽,真心超抵食‼️
澳洲和牛漢堡

小食方面叫左:
🍄‍🟫啤酒脆漿炸大啡菇 $42
🐔微辣雞翼(5隻) $38
微辣雞翼(5隻)

脆炸魚柳漢堡
澳洲和牛漢堡
微辣雞翼(5隻)
2024-09-23 123 views
來到荃灣的 Burger One,這家專賣店的漢堡真的讓人驚喜。兩個人點了兩個相同的漢堡,老公話要自私食。漢堡的肉質鮮嫩多汁,配料豐富且新鮮,每一口都充滿層次感。薯條同埋炸啡菇更是出乎意料的好吃,外脆內軟,調味剛剛好,沒有過多的油膩感。相比之前在赤柱吃的連鎖漢堡,Burger One 的味道價錢和質感都高出不少,讓人感受到手作漢堡的用心,絕對值得一試。這頓午餐吃得非常滿足,好食到讓人回味無窮!🍔🍟😋 有機會再幫襯

兩個人點了兩個相同的漢堡,老公話要自私食。
2024-09-15
$100 (Lunch)
  • 啤酒脆漿炸大啡菇配自家製黑松露醬
  • 手打安格斯牛漢堡
2024-09-20 190 views
我們於19/9(四)下午約四時半左右去到,由於見到周一至周五外賣自取全單八折優惠,所以我們外賣。原本$58的套餐,外賣加$2(店員及menu也沒有提及,之後睇單先發現),八折,以$48就有。套餐包一個漢堡🍔、薯條🍟或沙律🥗、飲品🥤。我們叫了大啡菇素漢堡、炸薯條及烏龍茶。大啡菇素漢堡有中型啡菇,洋蔥絲🧅,青瓜🥒片,生菜🥬等。我們回家再翻焗,啡菇依然能鎖住汁液,不會太硬。薯條吃得出加了味粉。以$48漢堡來說,都👌🏻
我們叫了大啡菇素漢堡、炸薯條及烏龍茶。
大啡菇素漢堡
2024-09-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$48 (Tea)
荃灣食咩好?⁰⃚⃙̴༝ ⁰⃚⃙̴ 又係搵朋友食ˡᵘⁿᶜʰ既時間唔知係咪因為暑假 啲學生唔使返學 所以冇咁多人等位同買嘢食入邊嘅座位本身好少 全部都係長枱長凳唔會話坐得好舒服 ᯅ̈ 𝟙𝟚點半左右都未滿人ᖭི༏ᖫྀ可以揀𝕒𝕝𝕝 𝕕𝕒𝕪套餐$𝟝𝟠 ᖭི༏ᖫྀ有漢堡 飲品 薯條或沙律揀左┈⑅脆炸乳酪雞漢堡配薯條同飲品烏龍茶同檸檬紅茶係台灣製造嫁2款都係低糖 (ͼ̤͂ ͜ ͽ̤͂)✧正呀正呀正由落單到上菜 你都可以見到廚房既運作唔驚唔乾淨 又或者會加料⚗︎·̫⚗︎上菜都好快脆炸乳酪雞漢堡同薯條都係熱辣辣漢堡包有好好烘過 包皮又脆又鬆軟脆炸乳酪雞好大塊 脆炸位好脆唔會好油薯條加上胡椒 增加口味ʚ 𝓗𝓸𝓶𝓮𝓶𝓪𝓭𝓮 𝓬𝓵𝓪𝓼𝓼𝓲𝓬 𝓯𝓻𝓮𝓼𝓱 並唔係浪得虛名ɞ

唔知係咪因為暑假 啲學生唔使返學 所以冇咁多人等位同買嘢食

漢堡包有好好烘過 包皮又脆又鬆軟
脆炸乳酪雞好大塊 脆炸位好脆唔會好油
薯條加上胡椒 增加口味

2024-08-05 346 views
一.漢堡地址:荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖位於荃灣華都中心既一漢堡,地理位置方便,非常容易搵!餐廳招牌搶眼,比起同層其他店舖有特色,而且價錢便宜,性價比很高😍😍漢堡大大份,叫咗個招牌手打安格斯牛,肉質口感好好,好Juicy,絕對比得上高級餐廳既和牛😋!配埋佢地既自家制沙律,蔬菜新鮮,食完啖啖牛,食返啲蔬菜中和吓!正呀手打安格斯牛漢堡 $58肉質鮮嫩多汁,搭配酥脆可口的麵包,再淋上香醇的特製醬汁!每一口都覺得好正😍難怪這樣的漢堡深受食客喜愛自家制沙律新鮮綠葉搭配色彩繽紛的蔬果,再加入自製的醬汁,酸甜適中,清爽可口,營養豐富檸檬紅茶清新爽口,好香既茶味👍解渴一流檸檬胡椒雞翼 $38雞肉嫩滑多汁,皮脆爽口。獨特的檸檬胡椒醬汁,酸甜帶點辣
一.漢堡
地址:荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖

手打安格斯牛漢堡 $58

自家制沙律

檸檬紅茶
清新爽口,好香既茶味👍解渴一流

檸檬胡椒雞翼 $38
雞肉嫩滑多汁,皮脆爽口。獨特的檸檬胡椒醬汁,酸甜帶點辣
2024-07-31 223 views
Burger One • 荃灣荃灣呢間西式漢堡夜晚時段見到非常多人排隊,多數是等外賣。佢嘅價錢唔算特別貴,可能係小店緣故,有幾款漢堡可以選擇,今日一於過嚟支持一下小店😆..✅ 澳洲和牛漢堡 🍔 $73呢塊和牛漢堡扒最主要嘅分別在於佢嘅肉汁真係特別多,肉質較鬆軟,油脂味非常香,而且漢堡扒好厚身,呢個價錢係套餐價,非常抵。😙.✅ 脆炸乳酪雞漢堡 🐔 $58雞扒外型非常大塊,厚身多汁,雞肉嫩滑,包嘅醬汁大少少酸酸甜甜,食落格外開胃。👍🏼.✅ 啤酒脆漿炸大啡菇 🍄‍🟫 $42由脆漿包裹住大啡菇再炸,大啡菇一咬落去好有汁水,外面炸得香脆,個人覺得係小食唔錯嘅選擇😗.✅ 檸檬胡椒雞翼 🐔 $38雞翼炸至香脆之後,外表灑上檸檬胡椒鹽,酸酸鹹鹹,格外惹味
Burger One • 荃灣
✅ 澳洲和牛漢堡 🍔 $73

✅ 脆炸乳酪雞漢堡 🐔 $58

✅ 啤酒脆漿炸大啡菇 🍄‍🟫 $42

✅ 檸檬胡椒雞翼 🐔 $38
雞翼炸至香脆之後,外表灑上檸檬胡椒鹽,酸酸鹹鹹,格外惹味

之前朋友推介話有間漢堡店又平又好食,今次經開華都中心一於去試下,自己係平日dinner去好爆場,Menu選擇唔多,主打6款Burger,套餐$58已經包左Burger + Fries/salad + drink,真心抵食,今次同朋友試左兩個餐,味道果然有驚喜澳洲和牛漢堡+$15 和牛漢堡肉好足料,牛味香濃,漢堡外皮香脆帶牛油香,入面加入芝士、生菜、蕃茄等配料,有助中和油膩感脆炸乳酪雞漢堡呢個推介!雞肉嫩滑外皮香脆,加入乳酪套餐一個揀左薯條,一個揀左沙律,薯條係粗薯條熱辣辣,沙律菜好辣鮮,有助解膩另外加左$12 雞鎚/雞翼 外皮香脆,肉質熱辣辣多汁,嫩滑滋味,自己鐘意雞翼多啲炸魚薯條配自家製塔塔醬 炸魚大大條炸粉不會太厚,啖啖魚肉大滿足配上酸甜自家製塔塔醬香口惹味

澳洲和牛漢堡+$15

脆炸乳酪雞漢堡
呢個推介!雞肉嫩滑外皮香脆,加入乳酪

另外加左$12 雞鎚/雞翼
外皮香脆,肉質熱辣辣多汁,嫩滑滋味,自己鐘意雞翼多啲

炸魚薯條配自家製塔塔醬
炸魚大大條炸粉不會太厚,啖啖魚肉大滿足
配上酸甜自家製塔塔醬香口惹味

2024-07-23 171 views
荃灣呢間漢堡小店 第一次嚟食有啲驚喜佢自家製手打漢堡 味道唔錯 漢堡Juicy然後塊包有滿滿嘅牛油同埋烤得幾脆口另外仲試咗佢個黑松露薯條 雖然佢個醬冇黑松露 但整體都唔錯算係幾抵食小店
荃灣呢間漢堡小店
第一次嚟食有啲驚喜
佢自家製手打漢堡 味道唔錯 漢堡Juicy
然後塊包有滿滿嘅牛油同埋烤得幾脆口
另外仲試咗佢個黑松露薯條
雖然佢個醬冇黑松露 但整體都唔錯
算係幾抵食小店
2024-07-19 183 views
夏天不想吃粥粉麵飯,吃burger也是個不錯的選擇。之前到訪過荃灣的Burger One,食物質素不俗。今晚重臨舊地,點了兩個套餐(每個套餐都包括飲品,薯條或沙律)及兩份小食,價錢也只是大約$200,和連鎖快餐店的定價差不多,但質素卻高許多。🍔 澳洲和牛漢堡及手打安格斯牛漢堡~漢堡餡料十足,生菜、番茄、洋蔥、芝士及青瓜,分別配搭煎得剛剛好的澳洲和牛及手打安格斯牛肉,咬下去時啖啖肉汁,超級juicy。兩款漢堡均牛味濃郁,肉質豐富。🥗這裡的沙律食材豐富,包括羅馬生菜,粟米及番茄仔。蘸上少許千島沙律醬,口感爽脆,清新健康。🐟小食:炸魚薯條~這裡的Fish & Chips依然保持着高水準,脆漿不會過厚,魚肉嫩滑,配上自家製塔塔醬,令鮮味昇華,不知稍後去英國旅行時吃到的會否一樣高質呢!🍄小食:啤酒脆漿炸大啡菇~又一香口小食!Burger One的炸物真的有保證,惹味得來一點也不油膩,大啡菇脆漿夠薄,蘸上自家製黑松露醬,別具特色。☕隨餐附送的即磨咖啡及熱朱古力亦見用心,不是坊間以劣質咖啡粉及朱古力粉冲的貨色。
2024-07-14 149 views
一路都見到e間好漢堡包店,因為平時都見幾多人行。同埋佢關晒Jordan嘅相喺度,所以印象深刻今日有經過見冇人就諗住試吓,原來睇返佢套餐都唔係好貴,50幾蚊,而家食個麥當勞都分分鐘貴過佢上餐都好快,叫咗一個牛一個豬。 估唔到個包同塊漢堡扒都好好食,熱辣辣個包仲少少脆脆地。薯條都OK,佢加咗啲鹽同黑椒個牛肉漢堡扒都幾有味,個豬都好好食好有味絕對食完之後會令你想下次都會再食好彩我哋入嚟嗰刻冇乜人,之後就有多啲人嚟食同埋外賣,店員都好有禮貌住附近真係值得你試吓

薯條都OK,佢加咗啲鹽同黑椒

個牛肉漢堡扒都幾有味,個豬都好好食好有味

絕對食完之後會令你想下次都會再食

住附近真係值得你試吓
2024-07-14 150 views
覺得好耐冇食過burger所以就上OpenRice睇吓見到呢間食評都幾好又抵食 所以就嚟試吓手打安格斯牛漢堡佢個安格斯牛好Juicy又好厚 仲要加埋秘製嘅沙律醬 個burger高質過麥當勞嗰個好多🤣脆炸乳酪雞漢堡個雞係新鮮炸起嘅 熱辣辣 脆卜卜 再加埋啲乳酪醬個味道都好夾🤤個套餐$58就已經配埋沙律或者薯條再加一罐嘢飲 真係好抵食🤩我哋就揀左沙律 因為我地想另外叫啲小食嚟試下😚個沙律都好colourful 再加埋啲胡蔴醬 唔鐘意食菜嘅人都會食啲呀🤣炸魚薯條炸魚好脆 一啲都唔腥 舊魚仲要幾滑添 我好鐘意食😋薯條就當然係黑松露芝士薯條好食啲啦🤣黑松露芝士薯條佢嘅黑松露芝士唔係黑松露芝士醬 而係真係黑松露再加芝士碎再配上粗薯條 又新鮮熱辣辣炸起 味道真係幾唔錯👍🏻

手打安格斯牛漢堡

脆炸乳酪雞漢堡

炸魚薯條

黑松露芝士薯條

2024-07-11 187 views
荃灣[一.漢堡]地址: 荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖電話: 46780771今晚唔想煮飯,見到呢間漢堡包幾吸引,主打手工漢堡,於是買外賣回家和屋企人分享。我們選了兩份套餐,份量十足,連薯條或沙津及飲品,都只係$58,學生更有優惠,真係好抵食。❤️手打安格斯牛漢堡手打安格斯牛漢堡,外面微焦,肉味濃郁,肉汁豐富,配搭新鮮生菜、洋蔥和番茄,加入芝士及千島醬汁,配搭豐富,非常好味。❤️澳洲和牛漢堡套餐 選和牛漢堡需加$15,肉質與安格斯牛漢堡相比,肉味更濃郁,肉汁極度豐富,油脂均勻,不覺油膩,配上炒得香甜的洋蔥絲,值得推薦。❤️炸魚薯條配塔塔醬魚柳表面金黃酥脆,,內部肉質鮮嫩多汁,薯條粗切有口感,炸到夠香夠脆,配塔塔醬,非常惹味。❤️唐揚炸雞鎚醬料調味恰到好處,炸得香脆,令人回味無窮。
荃灣[一.漢堡]
地址: 荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
電話: 46780771

❤️手打安格斯牛漢堡

❤️澳洲和牛漢堡套餐

❤️炸魚薯條配塔塔醬

❤️唐揚炸雞
醬料調味恰到好處,炸得香脆,令人回味無窮。

2024-07-09 112 views
Burger One荃灣[一•漢堡]荃灣區最出名的漢堡店舖,系一家繁忙時段好多人排队細細間又好味嘅店仔。欣賞小店厨师的用心制作,往往炮製出好高質素嘅美味。全日套餐包含一個burger,沙律/薯條及飲品。另外有多款小食選擇。//手打安格斯牛漢堡+炸薯條+可樂$58平時經常食到手打牛肉,手打安格斯牛肉扒即叫即煎,煎得啱啱好,肉汁滿滿,加上烤溶嘅芝士,蕃茄同埋生菜,口感極佳。//澳洲和牛漢堡配自家制沙律+檸檬紅茶$58和牛肉味濃郁,用日本和牛肉製成,肉汁極度豐富,厚度適中。自家制嘅沙律醬非常美味,食吓沙律菜可以消消滯,豐盛美味。//炸魚薯條配塔塔醬$48炸魚薄薄一大片,都係即時煎炸,配合塔塔醬汁,好有鱼味新鮮的感覺。//檸檬胡椒雞翼(5隻) $38有佐檸檬的加持,雞翼的油腻給大大降低佐,带着檸檬的清香,混杂着濃郁的黑胡椒的香味,真的好吃到舔手指!呢间真系唔舍得錯過,超級推荐可以試下,樂享美味飽餐~Burger One荃灣[一•漢堡]地址:荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
Burger One荃灣[一•漢堡]

[一•漢堡]全日套餐包含一個burger,沙律/薯條及飲品。另外有多款小食選擇。

//手打安格斯牛漢堡+炸薯條+可樂$58

//澳洲和牛漢堡配自家制沙律+檸檬紅茶$58

//炸魚薯條配塔塔醬$48

//檸檬胡椒雞翼(5隻) $38

呢间真系唔舍得錯過,超級推荐可以試下,樂享美味飽餐~

Burger One荃灣[一•漢堡]
地址:荃灣西樓角路170-184號華都中心1樓41號舖
2024-07-08 103 views
Blue Monday需要一點熱量來治癒打工仔的心靈,小編的午餐便選了這間在荃灣站附近的Burger One。小店位於華都中心內,黑色的餐桌與白色磚牆的對比鮮明,牆上還掛滿了藍球員的照片,想必店主是個藍球愛好者。小店主打性價比高的漢堡與小食,大部分套餐都只是$58,套餐包括了漢堡、薯條/沙律、飲品 🍔手打安格斯牛肉漢堡套餐($58)手打漢堡非常厚身且肉汁豐富,配上芝士及蔬菜,以及帶點牛油味的芥末醬,友人對此非常滿意👍🏻選配了薯條 🍔和牛漢堡套餐($73)漢洲和牛漢堡牛油香更足,一口咬下肉汁滿瀉😍除了芝士及蔬菜外,更多了炒得香甜的洋蔥,吃落更滿足。小編選配了沙律 🍗檸檬胡椒雞翼($38/5隻)除了套餐外,我們還點了2個小食,這款炸雞翼外皮香脆,惹味的椒鹽雞翼加了一點檸檬令感覺更清新 🍄‍🟫啤酒脆醬炸大啡菇配自家製黑松露醬($42)脆醬內的大啡菇肉汁豐富,黑松露沙律醬亦夠香

🍔手打安格斯牛肉漢堡套餐($58)

🍔和牛漢堡套餐($73)

🍗檸檬胡椒雞翼($38/5隻)

🍄‍🟫啤酒脆醬炸大啡菇配自家製黑松露醬($42)

脆醬內的大啡菇肉汁豐富,黑松露沙律醬亦夠香
2024-07-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 手打安格斯牛漢堡餐
  • 澳洲和牛漢堡
2024-07-07 43 views
今日約咗人來荃灣交收物件,記得上次來華都中心呢間Burger One食過佢嘅手打安格斯牛漢堡幾好食,今日一於再買返尋味先!套餐仍然係抵食價,全日$58包自家制沙律/薯條及飲品。當然要買返佢嘅「安格斯牛漢堡」啦,另外我都買多個「手打豚肉漢堡」套餐,外賣回家給家人試試,兩款啲肉質都好juicy很有質素!小食方面,推介「炸魚薯條配塔塔醬」及「啤酒脆漿炸大啡菇黑松露醬」,即叫即炸,香脆可口,尤其是個醬汁,沾上去特別好吃!
今日約咗人來荃灣交收物件,記得

套餐仍然係抵食價,全日$58包自家制沙律/薯條及飲品。

小食方面,推介「炸魚薯條配塔塔醬」及