2023-06-13
我係睇Openrice上面唔少正評,被吸引到,而且好似價格都幾抵,所以專門搵過黎食Lunch。價錢上意粉就52-62之間,Risotto就大概100,的確唔算貴。但係!!!但係呢間店係毫無性價比!!!呢個價錢我唔奢望特別好食,不過不失就可以,但係味道上呢間店真係差到爆,我40蚊都唔想比!!A. 龍蝦汁蟹肉意大利飯多水到我以為自己食緊粥,我未食過咁稀嘅Risotto,人生入面都未食過,味道好淡。我覺得味道唔得掂都算,但真係接受唔到食Risotto食到好似飲白粥,我唔知點解呢間店賣Risotto賣到宜家冇比人投訴死,Gordon Ramsay係唔會容忍呢啲嘢出現系呢個世界上。呢啲唔係味道問題,係技術問題,掛羊頭賣狗肉咁款!!B. 菠菜汁煙三文魚意粉淡到爆炸,完全冇任何菠菜汁嘅味道,我唔明點解可以整到咁淡,係咪溝咗水,整得出咁淡嘅意粉都係一種技術黎,三文魚應該係直接冰箱拎出黎擺落去,總嘅黎講好過個Risotto,如果上面嗰個係零分,咁呢個我可以比十分嘅,滿分一百,份量上算係咁。To conclude,我以後唔會再信曬Openrice,伏到傻,今日真心千里迢迢入元朗,結果心情極差!!
A. 龍蝦汁蟹肉意大利飯
B. 菠菜汁煙三文魚意粉