2016-09-08 207 views
今日放假,諗住去嘆個 All day breakfast,途中撞到個朋友,都話呢間野麻麻,但反正一個早餐啫,都去試吓!老婆叫個雞肉意粉,我叫最貴果個早餐,兩柸咖啡上枱個心已經涼一涼,我諗住呢hea吓㗎,你用兩個紙柸裝咖啡比我,用$82買個早餐,杯咖啡實在唔得囉!雞肉意粉上枱,賣相一般,意粉偏硬,我麻麻,雞肉死實實,低水平!早餐來了,㸃解會有支沙律漿放咗响d炒蛋旁邊,個樽乾唔乾淨㗎!成個set即刻cheap晒!所謂 All day breakfast,每間餐廳都應該有自家特色,但這裡只是把一般早餐都會岀現嘅食物放咗上個木盆倒,$82 唔值囉!side咗我一個美麗嘅早晨!
side咗我一個美麗嘅早晨!
2016-09-08
$65 (Breakfast)
2016-09-06 1691 views
屯市新店當中,以這家Cafe 360最具人氣。對360系列並不陌生,由早年的意粉屋,到後來的意粉360,及至如今的Cafe 360,同屬大家樂旗下的品牌。意粉屋曾是屯門人吃意菜的好去處,意粉360是性價比高的西日料理,如今是主打歐陸簡餐的Cafe 360。餐廳風格年輕活潑,價錢比意粉360親民,只要食物同具質素,不難成為屯市的開飯熱店吧!晚上人氣最為鼎盛,雖然店面不小,還是好不容易才找到位子。以溫暖木色作為主調,陳設擺飾富現代感,營造一派悠然閒適的用餐環境,若然在人流不多時前往,相信會是家不錯的Cafe。聽說下午的套餐相當抵食,而晚上則只有餐飲升級優惠,消費比中檔餐廳只是便宜一點。肉醬意粉配法國皇冠酥皮湯($64)以牛肉作為肉醬,味道偏濃。意粉軟硬適中,簡單配搭下味道中規中矩,有點大家樂的影子,即使加上芝士碎和香草也無法掩蓋它的平凡。相對意粉而言,法國皇冠酥皮湯味道稍好,忌廉湯勝在稠度適中,加上酥皮沒有不好吃的道理吧!菠蘿豬扒蕃茄飯($78)稔身珍珠飯加進了白醋,味道帶酸感覺怪異,鮮茄醬汁没有任何調味感覺單調。菠蘿是罐頭貨色,豬扒切得極薄,輕輕煎過便上桌,淡而無味,面層芝士醬對提味毫無
肉醬意粉配法國皇冠酥皮湯($64)

肉醬意粉
法國皇冠酥皮湯味道稍好
菠蘿豬扒蕃茄飯($78)

稔身珍珠飯加進了白醋,味道帶酸感覺怪異,鮮茄醬汁没有任何調味感覺單調。菠蘿是罐頭貨色,豬扒切得極薄,輕輕煎過便上桌,淡而無味,面層芝士醬對提味毫無幫助。雖以鐵鍋盛上,吃着卻只是微溫,說穿了是以半製成品堆砌出來的碟頭飯,徒有賣相而已。
菠蘿豬扒蕃茄飯
綿花糖紫薯牛奶($36,配主餐減$12)

該是店方主打,成品卻令人失望。綿花糖處於半溶狀態,賣相欠奉。紫薯牛奶味道人工全無奶香,喝一口便放棄了。
綿花糖紫薯牛奶
情迷可可($32,配主餐減$12)

味道較正常的一杯,巧克力香不算濃,若然以正價選配並不化算。所謂的特飲並無特別之處,還是點正常飲品為佳。
情迷可可
就晚餐的價位而言,Cafe 360的水準是令人失望的。在我看來,這只是家徒具外表質素欠奉的靚裝快餐店而已。
2016-07-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
2016-09-03 1166 views
每次經過這間餐廳,都會看見很多人排隊,以為應該十分美味,於是我今天便和男友試一試。晚上6點左右,便已經排長龍,但其實很多座位是沒有人的,但都不給人進入,排了15-20分鐘,終於可以入座了。我們叫了太陽雜扒鐵鍋蕃茄飯,煙三文魚芝士pizza,飲品叫了凍檸茶和喜馬拉雅山粉紅岩鹽咖啡。太陽雜扒鐵鍋蕃茄飯方面,我要了蕃茄汁,蕃茄飯太酸了,雞扒肉質不鮮嫩,太(鞋),豬扒味道一般,炸蝦不脆,煎蛋還可以,這個飯其實一般而已。煙三文魚芝士pizza方面,這個真的是伏!這個餐有4塊pizza,吃第一塊時,pizza上有咸咸地的煙三文魚,咸咸地的芝士,咸咸地的蟹子,整個pizza都咸咸地,味道不錯。不過愈吃愈咸!吃到第三塊時,我整個味覺只有咸咸咸!還有pizza的餅底太硬了,完全不脆!而且又太乾!喜馬拉雅山粉紅岩鹽咖啡方面,這個咖啡和pizza一樣,第一口喝下去時,咸咸地,味道不錯。不過都是愈喝愈咸!當我吃pizza很咸時,想喝一口咖啡解渴,怎料更咸!唉…整個味蕾都是咸咸咸!凍檸茶方面,這杯是少甜少冰,這個是我男友叫的,可能太咸的關係,少甜竟然都十分美味!餐湯方面,這個是罐頭磨菇湯,味道一般。價錢方面,雜
太陽雜扒鐵鍋蕃茄飯
煙三文魚芝士pizza
喜馬拉雅山粉紅岩鹽咖啡
凍檸茶
餐湯方面,這個是罐頭磨菇湯,味道一般。
餐湯
價錢方面,雜扒蕃茄飯連餐湯飲品$89,煙三文魚pizza$88,岩鹽咖啡加$20,凍檸茶$3,餐廳不用加一服務費,2人總共$200。
總結來說,這間餐廳的食物十分咸,味道很一般而已,不知道為什麼這麼多人排隊!
2016-09-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
凍檸茶
2016-07-27 341 views
一年得一次嘅生日就咁畀餐dinner毀咗 無諗過咁難食 因為平時見到出面會排晒大隊咁所以無諗過咁難食 見餐牌又影到啲食物幾靚btw有貼窗卡位又唔畀我哋坐 有啲失望Dinner餐牌叫咗A3 B2 11號餐各一A3同11號包埋蘑菇湯 已經算係最好味嘅啦A3 菠蘿芝士蕃茄飯 啲飯嚟到已經凍凍哋 真係好硬我屋企人平時係飯桶嚟嘅 居然都剩咗五分一食唔落去 佢話實在太硬驚個胃唔舒服不過杯凍奶茶幾好飲 好似冰鎮奶茶咁喎B2 炸蝦蛋飯 啲飯又係凍嘅 炸蝦有三隻 頭1隻都算唔錯 第2同第3隻有啲霉霉哋杯熱檸茶加咗兩三包糖之後味道可以接受11 炸雞石頭窩飯 啲飯係熱嘅 但係硬到唔係人食咁 不如唔好叫石頭窩飯啦 叫做石頭飯好過啦 真係同食石頭無分別 仲有得好少醬汁 炸雞都還好 只係愈食愈硬 杯凍檸茶都唔知咩味嚟嘅二百幾蚊三個人 你話貴咩又唔係真係貴不過真係唔值囉原本想食下環境 你連入面都唔畀我坐 又係咁趕我哋走係咁行嚟收嘢 仲要我窩飯根本係未食晒 入面仲有幾舊炸雞同飯 咁都過嚟話要幫我收下佢 服務Byebye 食物質素byebye ps見到有人食waffle 賣相幾靚 味道就唔知喇 原本我係想食all da
所以無諗過咁難食 見餐牌又影到啲食物幾靚

炸蝦有三隻 頭1隻都算唔錯 第2同第3隻有啲霉霉哋

杯熱檸茶加咗兩三包糖之後味道可以接受

二百幾蚊三個人 你話貴咩又唔係真係貴
不過真係唔值囉

ps見到有人食waffle 賣相幾靚 味道就唔知喇 原本我係想食all day breakfast但原來dinner menu係無嘅 咁點解仲叫ALL DAY breakfast嘅···
A3 炸蝦蛋飯
B2 菠蘿芝士蕃茄飯
11 炸雞石頭窩飯
2016-07-26
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
2016-07-26 2481 views
屯門市廣場原本這位置賣電腦用品的,改建成食肆。每每經過,總是見到很多人排隊。餐廳明顯採用不派發號碼籌的方法,而改用排隊方式,相對營造頗多人輪候感覺。這次就看看是否值得一排。下午時候,只有這張午市餐牌款式。本想看看會否有小食及甜品提供,原來只供午市餐牌款,相對選擇空間較少。吃甜品唯有等待下次再來吃。酥皮野菌磨菇忌廉湯配卡邦尼意粉這個餐的酥皮湯才是主角,亦因為有酥皮湯才點這款餐,因太愛飲酥皮湯關係。酥皮湯焗得剛好,不會出現微燶狀況。酥皮鬆脆可口,裡面野菌磨菇忌廉湯能保持熱度,材料豐富,每喝一口也感覺到濃濃野菌味道,確實不錯。卡邦尼意粉不過不失,意粉汁可再濃郁點,相對上較稀了點。紅豆年糕粒粒冰這裡飲品無論是熱飲、冷飲,全用膠杯或用紙杯盛載著,造法確實不太環保。這款紅豆冰喝過一口後,基本上可以擱置一旁,不加理會,完全不能與一般大眾快餐店或茶餐廳相提並論。冰粒稀少,沒有冰凍感覺,只有微溫,味道奶水味很稀,紅豆亦尚未軟化,不合格飲品。整體餐廳位置是半開放模式,食物方面質素不錯,價錢適中,但在飲品方面請下多點苦功。
酥皮野菌磨菇忌廉湯配卡邦尼意粉
卡邦尼意粉不過不失,意粉汁可再濃郁點,相對上較稀了點。
紅豆年糕粒粒冰

2016-07-24 255 views
意粉 雞翼 麵都唔好食見其他評論都話抵食 信錯左食評 唔通人地食既野同我食個間唔同?雞翼凍都不再講 點完3分鐘整到出黎都知咩事啦肉醬意粉 又係世界級 個麵overcook 仲話做食肆 連普通茶餐廳都比唔上員工態度 同 環境氣氛 員工粗口連遍 安排又唔好 環境好差 呢間野真係唔推介 雷聲大 雨點小
意粉 雞翼 麵都唔好食

雞翼凍都不再講 點完3分鐘整到出黎都知咩事啦

2016-07-12
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2016-07-19 2078 views
夏日熱辣辣 一行三人食下午茶見新張 而下午茶價錢比想像中抵就試下喇每個下午茶都有咖啡送(不竟都係cafe嘛唔知係咪自己冇落糖飲落係少少苦澀中帶嗆喉感芝士焗芝麻汁雞肉螺絲粉 $36芝士就冇咩味 主要因為芝麻汁遮蓋左唔緊要 芝麻汁先係重點少少酸而甜既芝麻汁 配香菇既香醇味用黎配意粉同有纖維既雞肉一樣襯螺絲粉係煮得較煙韌既 睇下啱唔啱個人口味肉醬鍋蛋熱石窩飯 $38熱辣辣熱辣熱辣辣 好熱好熱食既時候要小心個石鍋 肉醬有好多肉碎 甜度適中隻蛋增加飽滿同柔和感食到底都仲熱既石窩飯焗法式皇冠酥皮野菌磨菇忌廉湯 配卡邦拿意粉 $48卡邦尼意粉係忌廉芝士意粉通常加埋汁一齊煮 但佢鋪面再焗汁有少少芝士既香甜味 加有特濃芝士粉 味道特別特出再有少少火腿增味其實佢都算係主sell個酥皮湯入面都係有d蘑菇 忌廉湯酥皮好脆 咬下有牛油酥香既味道沾上忌廉湯可以帶有重味而且有厚厚既質感好似食更忌廉雞批咁最重要係好熱好熱 就算食完意粉先食都夠熱整體味道好 如果厭倦茶記不訪嘗試熱辣辣既酥皮湯

夏日熱辣辣 一行三人食下午茶

Type of Meal
Lunch
芝士焗芝麻汁燒雞螺絲粉
2016-07-13 1417 views
時間: 晚上6點45分現場: 已出現短人龍,約1x人唔怪得知有次我7:15到已經排長龍喇!! 呢間Cafe 360位置都幾隱蔽架, 不過開左兩個月到都見到有人龍o既, 一於試下喇排隊時已經睇中左吉豚蛋包飯窩夫二人餐幾吸引~ 有湯有主食有甜品再加埋飲品哇,感覺良好!酥皮磨菇忌廉湯睇個酥皮焗得幾靚, 成舊磨菇咁試埋入面d湯先~ 嗯, 金寶d friend好似係吉列豚芝士鍋蛋包飯汁係芝麻沙律醬,炒蛋做得幾好~ 半熟o既, 入面係蕃茄炒飯一粒粒但唔知係珍珠米呢? 不過呢個蕃茄吉豚飯真係有d似曾相識o 既感覺…嗯,樓下個一哥呀!巴馬臣肉醬意粉呢~ 焗肉醬意粉呀, 係多左巴馬臣又係好熟識的味道呢主角壓軸登場~~~~京都抹茶紅豆比利時窩夫嘩! 估唔到連d紅豆都好熟識呀! 係囉,紅豆冰d紅豆呀…嗯, 講返個窩夫先, 外表睇得,如果皮脆d入面軟綿綿d會更加好…! 棉花糖玫瑰花茶(凍) (+$9)聽個名係咪好sweet呢,即刻meet舊黎試下先, 好甜呀, 甜係甜在令我諗起細個行街見就扭計要食呀好喇~ 長篇大論的介紹睇完喇,有無揾到大家樂的驚喜???呵呵
時間: 晚上6點45分
現場: 已出現短人龍,約1x人

哇,感覺良好!
酥皮磨菇忌廉湯
睇個酥皮焗得幾靚, 成舊磨菇咁
試埋入面d湯先~ 嗯, 金寶d friend
好似係
吉列豚芝士鍋蛋包飯
巴馬臣肉醬意粉
呢~ 焗肉醬意粉呀, 係多左巴馬臣
又係好熟識的味道呢
主角壓軸登場~~~~
京都抹茶紅豆比利時窩夫
嘩! 估唔到連d紅豆都好熟識呀! 係囉,紅豆冰d紅豆呀…
棉花糖玫瑰花茶(凍) (+$9)

好喇~ 長篇大論的介紹睇完喇,有無揾到大家樂的驚喜???
呵呵
2016-07-11 325 views
話說屯門市廣場嘅變化真大,店鋪轉得快,連餐廳都愈開愈多😌有時經過見到有新野都好想試,但無奈多人,唯有下次又下次😂今次家姐生日,早前佢又表示對呢間餐廳好感興趣,甘即使多人都要排啦😌好彩今次人唔算多,唔洗等太耐! 一坐埋位,服務員表示仲有5分鐘午餐就截單😂肚餓嘅我地馬上落order😋見到餐牌上嘅卡邦拿意粉好似幾靚甘 仲配埋蘑菇忌廉湯甘吸引 諗都唔諗就叫左呢款午餐😋等左10分鐘度 美食就送到眼前👀賣相都唔差,一黎就先試忌廉湯,味道好香濃,浸埋酥皮落湯一流呀!👍🏻不過飲完湯再食個意粉 相對無咩味 可能係湯比意粉嘅汁更濃 同埋意粉係咩配料 整體配菜比主菜更好味 有d可惜😩家姐對點左嘅all day breakfast 表示味道一般,試一次就夠了。🙈附送埋午餐餐牌俾大家參考下👇🏻😁(影得有d濛🙈唔好介意)

卡邦拿意粉

附送埋午餐餐牌俾大家參考下👇🏻😁(影得有d濛🙈唔好介意)
2016-06-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
Celebration
Birthday
2016-07-03 1256 views
今年生日飯,妹妹提議到Cafe360食。小妹妹六點便到達,可能假期關係,已有十幾人在門外排隊等位。等了一小時十五分鐘,终於有位,待應哥哥安排了一張大枱给我們六人,所以坐得十分舒適、寛敝。大家都開始餓了,看了看簡單的餐牌,快速點了一個烤春鷄窩夫二人餐($248)、菠蘿豬扒蕃茄飯($78)、卡邦拿意粉($64)、夏威夷薄餅($78)、吉列蝦蛋包飯($78)……來醫醫肚子。慢煮檸檬烤春雞(半隻)伴薯條,雞皮焦香,雞肉比預期的嫩滑,灑上檸檬汁,非常醒神,絕對推薦!但薯條則有待改善,上枱時已放淋了,明顯放涼了!豚肉牛肝菌鍋飯,個人不推介,因為豚肉肉質太乾了,反而底下的牛肝菌飯是可以接受,滿香口。菠蘿豬扒番茄飯,份量十足,豬扒肉質鬆軟,無雪味,配上菠蘿和蕃茄珍珠米飯,十分美味,簡單而滿足。吉列蝦蛋包飯,有炸蝦三隻,炸皮薄,蝦尚算新鮮,配蛋包茄汁飯,可以一試。卡邦拿意粉,味道一般,不重點介紹了。餐飲妹妹要了Mochaccino及紫薯牛奶,兩款味道都太甜了,喝了半杯便要放棄了。相反,我的即磨咖啡比較好喝,咖啡香濃而不酸。最後,我們的甜品是芒果比利時窩夫。芒果有點酸,窩夫不是熱腾腾的,但仍然鬆軟,所以一
今年生日飯,妹妹提議到Cafe360食。

!

卡邦拿意粉,味道一般,不重點介紹了。

最後,我們的甜品是芒果比利時窩夫。芒果有點酸,窩夫不是熱腾腾的,但仍然鬆軟,所以一試。
特別一提,這裏抵讚的是不收切餅費,而服務員亦不會經常出現清理枱面,阻礙大家談天和慢慢享受食物的心情,所以我們在餐廳切完蛋糕才開心的離開。以價錢來說,這裏是抵食的。

2016-07-01
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
Celebration
Birthday
2016-06-16 411 views
筆者看電影前想吃個下午茶,來到近期很多人光顧的Cafe 360。這裡有一個很特別的賣點,就是不設進餐時間。換句話說,客人想坐多久就坐多久。除了進餐時間和環境,食物的質素應是餐廳的根本。這裡的食物價錢中等,但也提供到較好的質素。石鍋窩蛋免治肉醬飯配飲品把蛋、肉醬和飯伴好。每粒米飯都黏著肉醬,肉醬不會太鹹,焦脆的飯粒有著石鍋的味道,頗有點煲仔飯的感覺。肉醬沒有偏重太多肉味或酸味,剛剛好。伴飯吃很快便整鍋吃完了。本着一試的心態,想不到有想像外的水準,下次有機會再為大家好好介紹。

石鍋窩蛋免治肉醬飯配飲品
2016-05-29
10 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
2016-06-10 1929 views
本身對甜品不是太瘋狂,所以自然對之要求更加高。屯門市廣場食肆不少,但甜品選擇卻未見太多。今日經過見到這間新店,好奇心驅使入去一嚐究竟。店舖裝修不錯,因為公眾假期所以被安排坐在入口的梳法位。等候時間都好快,大概10分鐘就有位。八卦行入小小見到裡面間隔幾好,近窗位應該最開揚。菜單選擇並不太多,但係絕對夠,有時太多選擇反而未必好(會觸發選擇困難症)。所以好快直接有針對性地叫咗雪糕窩夫同烤棉花糖。雪糕窩夫先上,雪糕同士多啤梨肯定無問題,但係窩夫就並無太大驚喜,雖然留意到師傅很細心地將烤邊掛走,不過個人認為太霖身。之後發覺原來窩夫一早整好,應該係驚人太多整唔切,但會唔會係因為咁而擺得太耐呢? 甜品始終最新鮮個陣最好味嘛! 之後上埋烤棉花糖,就真係夠熱辣辣! 本身用鐵pan做,然後底層有朱古力碎(有oreo味),上層十幾粒棉花糖烤到面頭金黃,內裡流心,認真好邪惡!!! 烤棉花糖以前自己都會整,雖然不是什麼技術高超的食物,但係勝在所有嘢都結合得好好,所以好滿足。不過始終好甜,建議不太好糖人士要小心選擇。整體來講都非常不錯,環境服務亦都滿意。見到熱食嘢賣相都幾好,可能下次再來一試。題外話: 見到甜品師

整體來講都非常不錯,環境服務亦都滿意。見到熱食嘢賣相都幾好,可能下次再來一試。題外話: 見到甜品師傅一個人整無停過,現場見到水吧收銀都唔忙,但無人幫手。雖知道分工種有唔同,但會唔會加多個人協助會令食物質素更加好呢?
2016-06-09
10 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
2016-06-09 1333 views
這天史詩看完早場電影,到處閒逛了一會。差不多到午飯時間,正想找地方吃飯時,看到這間餐廳門外有條長長的人龍,抱著不吃虧的心情,也來排一下隊,試試究竟。結果,足足排了40分鐘才能入座。看過餐牌後,很快就選好兩個set lunch了。先上來的是,酥皮蘑菇湯+卡邦尼意粉。史詩都很喜歡蘑菇湯,味道很濃,而且酥皮又香又酥,跟蘑菇湯很合得來。意粉口感剛好,味道方面則普普通通。接著上來的,是蕃茄湯螺絲粉+蜜糖芥末雞翼+窩夫。蕃茄湯酸酸甜甜的,非常開胃。雞翼剛剛炸好,熱烘烘的,又香又脆,淋上蜜糖芥末醬,甜中有一點辣,很是滋味。窩夫淋上大量糖漿,實在沒有不好吃的理由呢!史選的餐飲是棉花糖紫薯牛奶。杯上的一大團棉花糖,既吸睛也吸相機,可惜質感不夠蓬鬆。另外,紫薯味道很重,但不會太甜,可以一嘗。詩詩點的是草本茶。香草味道太濃烈,把黑加倫子味被完全蓋過去了,喝下去帶點苦澀。我倆都太喜歡這個茶的味道。在屯門市廣場裡,這個價位的set lunch能有這樣的質素,史詩都覺得很抵食。要是不想排隊等候時間太長,下次要早點來!
看過餐牌後,很快就選好兩個set lunch了。
要是不想排隊等候時間太長,下次要早點來!
2016-06-09
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
講到咁,其實又唔係話難食~棉花糖,唔會難食得去邊,只係好甜,好多,同好甜~~~6點已經排晒隊,入到去整番個酥皮蘑菇湯先,個湯都幾咸,同酥皮一齊飲就中和番。意粉正常有咬口,魚柳我以為係煎香上碟,點知咬落有炸粉,好似食緊無味嘅爽生粉咁,真係r晒頭~(再泥嘅話都係肉醬同卡邦尼搵陣)個石頭鍋飯係啲燒汁嘅飯做底,又唔差喎~而蜜糖星星芥末炸雞似十足巴辣香雞翼,都算香口嫩滑,芥末醬偏甜。窩夫有咸甜兩食,兩者賣相都唔錯,食落鬆軟又唔乾身,有驚喜。至於我嘅至愛烤棉花糖。。。一粒粒漲卜卜心心眼~~食一甩,係唔錯嘅~~~~味道就係bbq棉花糖咁嘅味,再加啲好似oreo嘅曲奇碎,可能太過期待,又食得太多粒,越食越甜,甜到打冷震~~最後食滯收場😂總結呢間360裝修幾靚,好多木製家品,食物一般,不過窩夫可以encore~
個石頭鍋飯係啲燒汁嘅飯做底,又唔差喎~
2016-06-05 347 views
今日第一次黎食餐廳無限時又無加一座位又舒服通粉唔會太軟有咬口而且比就咁睇大份得多吉列豬扒外面脆得黎內在又唔會乾而且又好易咬,推薦all day 早餐好豐盛2個餐加埋才140抵食
今日第一次黎食
all day 早餐好豐盛
2個餐加埋才140
2016-06-05
10 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)