Restaurant: Café Allegro
Terms & Details:
2021-05-20 1310 views
一向都知道富豪buffet 都係一般,貴既食物沒有,其他食物質素都係一般。不過因為母親節遲咗訂位,好多酒店都無位了,見它有位並有八折咪訂了,雖然我都知唔會有乜驚喜,但係對有要求的食客就不會再選擇。
2021-05-15 1449 views
#尖沙咀➡️🦞龍蝦主題自助晚餐🎉<富豪九龍酒店‧雅廊咖啡室(Café Allegro)>💡見好耐冇食Buffet又有Discount..一於黎試試📣因為係主題系列,食物種類唔算多…都係以龍蝦為主…🔴凍海鮮方面:🦐🦞🦀凍龍蝦、長腳蟹、麵包蟹、青口、海蝦及翡翠螺…🚫凍既龍蝦偏硬實,龍蝦味亦唔出..需要D牙力咬….🤧我放棄左…都係中意食熱既多D…⭕️長腳蟹、麵包蟹👍🏻唔會死咸,夠肥美鮮甜,肉質絲絲分明。🚫 螺無味🟤刺身方面 🦈🐙🦑🦐基本款..三文魚…甜蝦…海膽, 油甘魚,..大致都OK…正常水準吧。🟡前菜/沙律: 樣樣一小碟分好哂🔵熱食⬇️: 🦆鴨肝多士:剛煎好既creamy 鴨肝配上脆卜卜多士👍🏻🦞原隻燒龍蝦(好香但都係偏硬實);白汁龍蝦(白汁味偏淡);薑蔥龍蝦(薑蔥味濃);龍蝦伊麵;避風塘龍蝦(鉗部位偏乾);龍蝦碎燴飯(似食粥)。整體來講唔係我食過最鮮嫩既🦞又未去到唔好食咁囉😶🐂燒牛肉(乾身唔juicy);燴牛面頰(軟淋好食)🐟有魚有羊架,但冇雞😲🦆片皮鴨(面皮唔夠彈性)🟢甜品方面: 🍰🍨🍦🧁有蛋糕..麵包布甸..豆腐花..葡撻..格仔餅etc葡撻ok…格仔餅香甜但擺耐左唔脆,

#尖沙咀➡️🦞龍蝦主題自助晚餐🎉
<富豪九龍酒店‧雅廊咖啡室(Café Allegro)>

💡見好耐冇食Buffet又有Discount..一於黎試試

📣因為係主題系列,食物種類唔算多…都係以龍蝦為主…

⭕️長腳蟹、麵包蟹👍🏻唔會死咸,夠肥美鮮甜,肉質絲絲分明。
🚫 螺無味

🟤刺身方面 🦈🐙🦑🦐

🟡前菜/沙律: 樣樣一小碟分好哂

🔵熱食⬇️:

🦆鴨肝多士:剛煎好既creamy 鴨肝配上脆卜卜多士👍🏻
🐂燒牛肉(乾身唔juicy);燴牛面頰(軟淋好食)
🐟有魚有羊架,但冇雞😲
🦆片皮鴨(面皮唔夠彈性)

🟢甜品方面: 🍰🍨🍦🧁
有蛋糕..麵包布甸..豆腐花..葡撻..格仔餅etc
葡撻ok…格仔餅香甜但擺耐左唔脆,其他冇咩覺得驚喜.. 所以主要都係主攻番Movepick(多款口味) & Dryers 雪糕(3款口味)。

🟣飲品方面: ☕️🫖🥛
得基本茶..奶..COFFEE…..

💬如果以有折扣黎講~$3XX~都可以一試…食放題都要差唔多價錢…淨食海鮮同雪糕都回到本既。
2021-04-22 1570 views
今晚去食龍蝦,芒果自助餐,有凍龍蝦,熱 焗龍蝦,但龍蝦比較细隻,品質比較差,之前去食過,龍蝦的品質都比較好些,但今晚真是比較差,可能因為很少人,只有十幾枱客,兩人可以坐四人枱,十分 鬆動。 有蟲草花 燉湯,好好飲,飲了 兩盅。有很多龍蝦菜式,黃金龍蝦,白汁龍蝦, 薑蔥龍蝦等等。而且甜品都幾好味, 藍莓芝士蛋糕, 蜜糖芝士蛋糕, 麵包布甸, 焦糖燉蛋等等。仲有 Movepick , Dryers 雪糕。今脕有65折,都算扺食。我都好鐘意去這間酒店食Buffet, 因為有龍蝦,雖然質數一般,但都可以,其他食品都可以,鴨干非常好味,下次都會再去。

2021-04-22
Type of Meal
Dinner
Credit Card Offers
  • 雪糕
2021-03-27 1770 views
經open rice 訂座有65折,一家四口👨‍👩‍👧‍👦唔洗千四👍食品選擇唔多,但貴精不貴多,龍蝦主題不是假的,有很多菜式都有龍蝦元素。凍熱龍蝦🦞各式海鮮鴨肝多士超好味中湯龍蝦湯超濃再自加龍蝦肉😆燒牛肋骨龍蝦伊面唔洗講嘢滑滑豆腐花葡撻還有其他龍蝦菜式及甜品忘記拍照除了合心意的食物外,所有員工的態度都十分有禮、親切,埋單時仲有問我食物如何值得一讚
凍熱龍蝦

滑滑豆腐花

還有其他龍蝦菜式及甜品忘記拍照

值得一讚
2021-03-26
$350 (Dinner)
Celebration
豆腐花
  • 西班牙海鮮飯
  • 龍蝦
2021-03-20 1354 views
由於有電訊盈科coupon, 所以走去食。主題係龍蝦,有龍蝦伊麵,芝士焗龍蝦,白汁龍蝦,其餘熱食就只有好少量,連基本雞都冇得🤷‍♀️過自助餐有咁少嘢食。魚生連三文魚都冇⋯行咗兩轉唔知食啲咩。芝士焗龍蝦兩個人出去想攞三份,佢話一人只可以攞一份,我話我有三個人,佢話要當事人出嚟囉,老人家坐咗喺度就係唔想佢除口罩再戴口罩行嚟行去,算數唔拎!大部份甜品都係用水蜜桃罐頭,就嚟芒果布甸上面個生果以為係芒果,原來又係水蜜桃。三個人埋單2100幾,如果要比原價真係想死😤真心話茶餐廳都好食過佢😤😤我覺得好似員工飯堂啲餐
2020-11-03 2931 views
餐廳想像中細,樓底矮非常傳聲食物衛生/味道:非常足夠,由廚師派野食,亦可以控制客人拎野食既份量。而食物味道也不俗,最愛佢個中湯響螺蟲草湯,超好飲啊。仲好欣賞鵝肝多士,好味啊!雪糕就有大量哈根大師同movenpick ,蛋糕櫃個啲蛋糕非常好味,cream brûlée 都好好味!餐廳主題:龍蝦芒果為主題,龍蝦有鮮味、但細隻,大部份食飯都由龍蝦而成,亦都可能秋天,所以未見有芒果盛宴既甜品。職員方面:有一位比較年輕既侍應態度其差又發夢。手拎住電話不在話下,同佢講要一杯野飲,臨時再加一杯,塊面黑過竹炭泡芙,其後佢拎野出黎時走錯去左另一餐桌。(我已經坐最出嗰張台)另一位女經理,前言不對後語,問佢長者有無優惠,「無啊!」,不夠十秒又問有無長者係度... 「喂...你醒啦....?」,其餘職員大部分都好友善!總結:以openrice 有全單6折黎講,呢餐可以接受既。
餐廳想像中細,樓底矮非常傳聲

「喂...你醒啦
....?」,其餘職員大部分都好友善!

總結:以openrice 有全單6折黎講,呢餐可以接受既。
  • 龍蝦
2020-10-24 2031 views
限聚令下的buffet,改變了counter自取規則,改為由廚師派送,感覺上欠覓食的滿足感。刺身品種少,亦過早售完,熟食檔選擇不多。勝在甜品和雪糕尚可補回少少遺憾。疫情期間,互相支持💪
可能在附近的 Royal Garden 成為疫區酒店, 因此, 這餐廳都沒有很多人敢去吃東西, 餐廳的食物種類很少, 食物大多數是用龍蝦做的, 沒有很多熱食, 連羊架都沒有. 需然是自己出去取食物, 但由員工分配, 這感覺使我感到很不好意思, 一次取多件龍蝦好像很悶心的樣子, 失去了大吃一餐的心情.因此, 暫時不會再幫襯了....
因此, 暫時不會再幫襯了....
Other Info. : 說是海鮮自助餐, 但海鮮種類少.
2020-10-11
$320 (Dinner)
Group-buy
香港人究竟有幾鐘意食自助餐?我想應該不會有人不喜歡吧?自助餐豐儉由人,所以我這次就選擇了比較便宜的自助午餐,過一個偷快的星期天!當天約12點到場,場內也坐了差不多一半人了,再過半小時都差不多有9成人了,比想像中的人多!食物方面有凍海鮮(凍蝦,螺,青口),即切燒豬腿,即製粉麵,印度咖哩,各式熟食,沙津,壽司,刺身,甜品和最重要的DREYERS雪糕!種類太多不詳細打出來了,可以看圖片!其中比較特別的應該是拔絲紅薯,這個我多拿了幾次,十分香甜!整體來說,味道還可以,食物可能是午市的關係沒太多值回票價的東西吃吧,哈哈

食物方面有凍海鮮(凍蝦,螺,青口),即切燒豬腿,即製粉麵,印度咖哩,各式熟食,沙津,壽司刺身甜品和最重要的DREYERS雪糕!種類太多不詳細打出來了,可以看圖片!

其中比較特別的應該是拔絲紅薯,這個我多拿了幾次,十分香甜!

因為這裡有龍蝦主題自助餐,所以相約朋友來試,果然沒有令人失望,除了有凍龍蝦外還有芝士龍蝦和鹽焗龍蝦鉗,麵包蟹和其他海鮮,海鮮蕃茄忌廉湯很好味,甜品藍莓芝士蛋糕非常好味,還有兩種名牌雪糕真是一個十全十美的自助晚餐,另外還值得一讚的是這裡的服務員態度非常好對客人又細心,是現今香港難得遇到的好服務員了!這次因為有兩位長者優惠价和65折所以价錢都超級抵食!
2020-01-21
$310 (Dinner)
2020-01-04 3422 views
一家人口味個個不同,自助餐最方便不用煩惱叫什麼菜。這晚雖是閒日(周四)卻是滿座。食物種類不多,三兩round已經試完哂,雖然海鮮是賣點,凍龍蝦,面包蟹,青口長腳蟹等量多源源不絕但素質一般。讓人驚喜的是煎鵝肝,捧場客不多所以每次可以取二-三件,十分滿足。家中老人家喜歡蟲草花海螺湯,說足料夠味。甜品種類不多,但蛋糕和tiramisu 水準比很多酒店和餅店為佳,是另一個驚喜。日式食物不多而且完全不吸引所以沒有取,八點多結帳之後才見到他們推出牡丹蝦刺身,六點半開始的自助餐到八點半才推出是什麼玩法?
家中老人家喜歡蟲草花海螺湯,說足料夠味。
2019-12-11
$400 (Dinner)
Coupon
2020-01-02 2374 views
今日難得有時間一家人來尖沙咀食個lunch buffet 慶祝聖誕節,其實我們真係好少係酒店食 buffet ,因我們只鍾情食日式放題。先入門口我們雙眼只望住雪糕,大家已經想定要食咩口味和食咩甜品水果。座好位置我們就分頭行動,我先取刺身和壽司,三文魚,八爪魚都好新鮮,壽司款就唔多。凍海鮮有蝦,螺,青口,其實冇咩特別。個炒 蟹鉗得個咸。反而印度的黃薑飯配咖哩牛有點驚喜。條魚本來好期待,但蒸得過熟。喇沙可以自選材料都算滿意。甜品就真係好一般, 所以我就食左好多水果和兩杯雪糕作結尾。

座好位置我們就分頭行動,我先取刺身壽司,三文魚,八爪魚都好新鮮,壽司款就唔多。

凍海鮮有蝦,螺,青口,其實冇咩特別。

個炒 蟹鉗得個咸。

反而印度的黃薑飯配咖哩牛有點驚喜。

條魚本來好期待,但蒸得過熟。

喇沙可以自選材料都算滿意。

甜品就真係好一般, 所以我就食左好多水果和兩杯雪糕作結尾。
2019-12-29 1864 views
雅廊咖啡室地址 尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店地庫1樓今次是因為大陸親友來港遊玩,咁岩佢地係尖沙咀book 左酒店,所以就佢地,去附近的酒店食lunch buffet 。大家都係第一次來食,雖然我們都沒有預計會特別好食或者好多海鮮,但真的食物款式唔多, 每樣都係dd,條魚一上碟就比人拎完,我行了幾轉都唔見有換魚, 到最後走前就換一次。不過刺身都算新鮮,壽司款和甜品選擇就唔多,cheesecake 好食其他就麻麻地,我最後食左西瓜和食左兩杯Dreyer's做結尾。
雅廊咖啡室
地址 尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店地庫1樓

2019-11-27 2112 views
不会再去第二次的店,龙虾肉老,鹅肝等等的各种酱料很淡,没有哪个菜好吃,海产品没有特别新鲜,只是一般,也有可能是近期销量的问题。甜品很一般,只有一个奶味较浓。水果西瓜也不甜
2019-10-27 3084 views
做左會員好多年,經常都有好多優惠,無論食中西餐都甘好味道⋯⋯😋真係超讚又抵食👍海鮮款式類多,🐙🦐🦀🦞🦐🐟🐠🐚原隻開邊龍蝦🦞,有凍食和熱食芝士焗😋😋😋😋涷食夠鮮甜,熱食夠香口............😋凍🦐、凍鏍🐚凍青口、及..............等等👏乜嘢調味料都唔使點,就甘食海鮮就最可以食到海鮮的天然味道👏熟食又有印度咖喱,脆脆的印度薄餅🥞🌮🍕🥪nana是我愛吃的一款,加上咖喱點來吃,零捨惹味又香口🍜🍝多款肉類、菜類,🐂仔扒,咖喱蟹及...........等等👏甜品🍮多款式,我就最愛吃的拿破崙甜品😋當然又食多左😅😋水果🍍🍉🥝、沙律🥕🌽🥬🥒🥦🌶、芝士🧀,刺身🍣🍱食物款式多,而且食物亦源源不絕供應👏👏👏👏👏甜品🍮🍮🍦🥧🍰🎂🍹🍩是我的至愛,朱古力🍫芒果🥭雪糕🍦,愈食愈多,愈食愈好味🤣🤣🤣喜歡喝咖啡的我,即磨咖啡☕️合哂我心意,食包左又可以飲返杯熱🍋檸檬茶☕️消下滯😝人生為左乜,當然係食得是福....享受也🥰

凍🦐、凍鏍🐚凍青口、及..............等等👏
乜嘢調味料都唔使點,就甘食海鮮就最可以食到海鮮的天然味道👏

甜品🍮多款式,我就最愛吃的拿破崙甜品😋
當然又食多左😅😋

喜歡喝咖啡的我,即磨咖啡☕️合哂我心意