2024-01-01
食過嗰間Cafe Joo嘅午餐,梗係要講吓心得啦!一落座,就點咗個latte同日餐湯,先講湯啊,粟米湯真係滑到彈牙,啖啖精華咁。至於咖啡啊,外觀靚仔到爆燈,不過呢,揼咗脫脂奶,味道就變得有點失色,愉快指數跌咗班。☕牛油果忌廉芝士烤窩夫牛角包只係okok,窩夫牛角包本身口感唔錯,但配搭就冇想像中震撼。再試嗰杯薄荷朱古力咖啡就真係不錯,提提神,做午後飲品實在唔錯。午餐組合份量啱啱好,輕食控會鍾意。嚟到Cafe Joo,最令我驚喜嘅係咩?就係嗰八爪魚沙律嘅新鮮感,加入嘅柑橘爽口得嚟唔輸濟州味。香煎帶子呢,就真係要比個like👍,外皮香脆,入面鮮嫩得嚟,掛汁嘅忌廉芝士汁會令人一試難忘。唯獨檸檬味似乎跑單幫,少咗哩個酸香就更完美。轉頭再食啲嘢輕鬆啲,嚟個韓式脆辣雞翼。配嘅三款醬汁各有特色,我嗌咗個甜辣款,勁辣得黎又惹味,辣到我差啲流眼淚,好正!如果唔食辣,就真係要揀另外兩款喇。感受嗰陣,真係夠哂本土風情,幾有味!總結,Cafe Joo既唔會令人太驚喜,但消閒飲嘢食吓小食,都算過得去。尤其如果你唔介意試下啲辣一點嘅嘢,咁嚟呢度就唔算失望。下次想搵間無壓力,又有啲小新鮮嘅地方,記住嚟過呢度坐坐啦!🌟
總結,Cafe Joo既唔會令人太驚喜,但消閒飲嘢食吓小食,都算過得去。尤其如果你唔介意試下啲辣一點嘅嘢,咁嚟呢度就唔算失望。下次想搵間無壓力,又有啲小新鮮嘅地方,記住嚟過呢度坐坐啦!🌟🍽🥤