今日去咗Megabox 睇戲,去咗呢間以熊仔為主題餐廳「熊小館」🧸,每張枱上都有熊仔🐻,部份仲有大熊仔🧸,陪住我地食飯!餐廳入邊有好多熊仔嘅裝飾同埋畫,有唔同種類嘅熊仔,世界盃特別版嘅熊仔⚽️,仲有小朋友corner,仲有間大房,慶祝生日一流🎊🎁!啱晒打卡🥰🔹️鐵板肉眼扒 $155 (套餐)肉眼扒好有驚喜!厚切大塊!叫左5成熟,肉質嫰滑,好淋易切同埋無筋🥰,揀左黑椒汁好惹味,仲有勁多薯條。套餐包咗餐湯、牛油法包、餐飲!真係CP王!🔹️軟殼蟹牛肝菌意粉🦀 $95單點咗呢碟意粉,軟殼蟹好酥脆,牛肝菌嘅味道幾香幾出,意粉份量都幾多下!加$28可以配咗餐湯、餐包、餐飲。🔹️幸福寶寶🐻 $42呢嗰訓緊覺嘅熊仔甜品好可愛😆,其實係雪糕來,下邊仲有涼粉,真係唔捨得對熊仔郁手🤣🔹️心太軟🍫 $42即叫即焗,切開有好多香濃嘅流心的朱古力醬,好窩心!

🔹️鐵板肉眼扒 $155 (套餐)

🔹️軟殼蟹牛肝菌意粉🦀 $95
軟殼蟹牛肝菌意粉

餐湯、牛油法包、餐飲

🔹️幸福寶寶🐻 $42
幸福寶寶

🔹️心太軟🍫 $42
即叫即焗,切開有好多香濃嘅流心的朱古力醬,好窩心!

軟殼蟹牛肝菌意粉
餐湯、牛油法包、餐飲
幸福寶寶
2024-03-17 186 views
🤑價錢約$100-200🪑坐得幾闊落、舒服 2個人都坐到卡位 有d熊仔掛畫幾可愛仲有個corner俾小朋友放電 有d煮飯仔玩具同啤啤熊 係reception仲有d熊仔產品賣 😋 除左lunch set , 仲有抵食ge tea set (大概$50 已經食到)🐤燒汁雞扒 $89燒得幾香 肉質幾嫩滑 而且都幾大塊 可以自己選配飯/意粉/薯菜 🍔烤美國安格斯漢堡伴炸薯 $89漢堡有生菜、蕃茄、酸瓜、漢堡扒 食材都幾新鮮 薯條落左d孜然粉 幾香口😋 🔹跟餐送餐湯/甜品是日餐湯有羅宋湯 最後揀左甜品🍮焦糖燉蛋 上面畫左個哈哈笑 幾有心🔸跟餐飲品跟餐送基本熱飲 🤑 今次配左熱檸水同凍奶茶

🤑價錢約$100-200

最後揀左甜品🍮焦糖燉蛋 上面畫左個哈哈笑 幾有心

🔸跟餐飲品
跟餐送基本熱飲 🤑 今次配左熱檸水同凍奶茶
2024-03-14 128 views
原本諗住睇戲啦,見到呢間餐廳,有勁多熊仔就入去試吓。點知原來真係好好食。老闆勁好人,好nice 餐廳好多QQ嘅熊仔!食物方面,價錢又平 水準唔錯 值得再試。😋😋😋

老闆勁好人,好nice 餐廳好多QQ嘅熊仔!
食物方面,價錢又平 水準唔錯 值得再試。😋😋😋
2024-03-07 195 views
星期六喺mega box玩完playHouse就落樓下呢間餐廳食晚飯,價錢十分之抵,最近裝修過坐得比以前舒服。忌廉湯入口幼滑,多士烘得香脆可口。黑松露牛柳套餐大草原牛柳扒肉質軟林,牛肉味道濃郁,配上黑松露牛油熊仔,黑松露牛油熊仔10分可愛,炸薯條新鮮炸起,熱辣辣香脆可口。黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯黑松露味道香濃,蟹籽粒粒飽滿,帶子鮮嫩軟林。熱情玫瑰係熱情果加上玫瑰,味道酸甜開胃。心太軟食完飯梗係要食甜品,心太軟即叫即焗一切開即刻流出朱古力醬,味道香濃,完美嘅總結。

忌廉湯入口幼滑,多士烘得香脆可口。

黑松露牛柳套餐

黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯
黑松露味道香濃,蟹籽粒粒飽滿,帶子鮮嫩軟林。

熱情玫瑰
係熱情果加上玫瑰,味道酸甜開胃。

2024-03-05 148 views
今次嚟咗megabox嘅熊小館, 一入到去,映入眼簾嘅係滿佈嘅熊啤啤佈置!超可愛,帶小朋友嚟啱晒~座位上亦有熊啤啤,可以攬住嚟打卡!店員亦都好好態度好有禮貌,對小朋友亦幾nice~-🍽️鐵板薄西冷+雞扒($115)雞扒+西冷雙拼,可以食到兩種唔同嘅風味,肉質幾鮮嫩。頭盤嘅忌廉湯有蘑菇碎,蒜蓉包亦都好脆!🍽️ 鐵板肉眼扒($155)鐵板熱辣辣,黑椒汁淋上上咋咋聲,流曬口水🤤大大塊嘅肉眼扒肉質細嫩、油脂適中、略帶韌勁同時比西冷淋⭐️推薦五成熟 韌度啱啱好+冇血水配菜有薯條🍟、小番茄、洋蔥、粟米、西蘭花薯條夠酥脆+鐵板㷫烚烚粟米帶有牛油香味小番茄多汁解膩🍽️心太軟($42)上檯之後係撲面而來嘅朱古力同烘焙香味,心太軟上面有糖霜,另外配有黃桃+忌廉配朱古力醬,輕輕切開心太軟,略帶溫度嘅流心湧出,配上香濃嘅朱古力蛋糕本身,甜而不膩😋心太軟外脆內軟,朱古力流心,超濃嘅朱古力味!黃桃+cream+流心醬亦都係唔錯嘅配搭打卡一流!
今次嚟咗megabox嘅熊小館,
一入到去,映入眼簾嘅係滿佈嘅熊啤啤佈置!
超可愛,帶小朋友嚟啱晒~
座位上亦有熊啤啤,
可以攬住嚟打卡!
店員亦都好好態度好有禮貌,
對小朋友亦幾nice~
🍽️鐵板薄西冷+雞扒($115)
雞扒+西冷雙拼,
可以食到兩種唔同嘅風味,
肉質幾鮮嫩。
頭盤嘅忌廉湯有蘑菇碎,
蒜蓉包亦都好脆!

🍽️ 鐵板肉眼扒($155)
鐵板熱辣辣,
黑椒汁淋上上咋咋聲,流曬口水🤤
大大塊嘅肉眼扒肉質細嫩、
油脂適中、略帶韌勁同時比西冷淋
⭐️推薦五成熟 韌度啱啱好+冇血水

配菜有薯條🍟、小番茄、洋蔥、粟米、西蘭花
薯條夠酥脆+鐵板㷫烚烚
粟米帶有牛油香味
小番茄多汁解膩

🍽️心太軟($42)
上檯之後係撲面而來嘅朱古力同烘焙香味,
心太軟上面有糖霜,
另外配有黃桃+忌廉配朱古力醬,
輕輕切開心太軟,略帶溫度嘅流心湧出,
配上香濃嘅朱古力蛋糕本身,甜而不膩😋
心太軟外脆內軟,
朱古力流心,
超濃嘅朱古力味!
黃桃+cream+流心醬亦都係唔錯嘅配搭
打卡一流!
熊小館🐻 帶姨娚女去MEGA BOX睇戲之前先醫肚係戲院同一層既熊小館都幾多座位食物又多選擇熊既公仔同擺設有好多我地坐個張枱都有兩隻好可愛嘅熊仔仲可以一邊食野一邊睇住人溜冰🐷 蜂蜜味BBQ 燒豬仔骨配白飯 $87 豬仔骨有四條骨都幾多肉 肉質軟腍好易切開 蜜糖醬都唔少 甜甜地好開胃配菜有栗米翠肉瓜+$3 要凍奶茶 升級優惠有湯有甜品有小食我+$9 要個雪糕球做甜品👧🏻 兒童餐肉醬意粉 芝士雞尾腸 牛油粟米 小熊啫喱 雪糕波波 $88一次過滿足哂主菜小食甜品既要求 主菜既肉醬意粉份量都幾多小熊啫喱最吸引 姨甥女第一時間食左另外叫左杯橙汁熊熊熊仔形狀既冰塊好舒服咁訓左係杯橙汁上面 好得意
熊小館🐻

另外叫左杯橙汁熊熊
熊仔形狀既冰塊好舒服咁訓左係杯橙汁上面 好得意
  • 蜂蜜BBQ燒豬仔骨
2024-02-26 104 views
去Megabox 買玩具之後黎左呢間熊小館食野係溜冰場上一層 地方都幾闊落乾淨最吸睛一定係D熊仔啦 多到數唔到 童心返哂黎 餐廳入面間左個生日房又有個兒童角 啱哂小朋友烤美國安格斯漢堡伴炸薯 $89塊安格斯幾厚同好JUICY 有兩塊酸瓜放係面包上 唔鐘意食既好易拎走 好貼心 假日套餐配飲品 我加左升級優惠要是日甜品$9 天婦羅炸蝦 蜜糖雞中翼 牛油粟米 炸薯條 小熊啫喱 $83小熊套餐有三個揀 小朋友一見張餐牌都唔考慮食其他了天婦羅炸蝦有兩條 蜜糖雞中翼有兩隻另外加左個意大利雪糕波波$15 小朋友最鐘意食炸蝦同小熊啫喱
去Megabox 買玩具之後黎左呢間熊小館食野

天婦羅炸蝦有兩條 蜜糖雞中翼有兩隻
另外加左個意大利雪糕波波$15
小朋友最鐘意食炸蝦同小熊啫喱
2024-02-21 104 views
因為要幫屋企人睇一日小朋友,於是就去左Megabox,又多野玩又多野食,玩完之後當然要去間小朋友最鍾意既親子餐廳食飯。餐廳用熊仔做主題,有一排座位仲可以一路睇住溜冰一路食飯,連小朋友都覺得好新奇。另外職員非常親切,亦好有耐性,值得一讚。小熊套餐有肉醬意粉,芝士雞尾腸,牛油粟米同啫喱,樣樣都係小朋友至愛,小朋友食得開心,大人就可以靜靜地食飯。忌廉粟米湯濃濃粟米湯,天氣凍飲就最舒服,配上脆卜卜法包,非常開胃。蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺薯溶批牛柳大大塊,肉汁豐富唔會好乾,厚切肉味濃郁,啖啖肉好滿足。另外薯溶都好出色,田螺熱辣辣,牛油味香濃。

小熊套餐

忌廉粟米湯
濃濃粟米湯,天氣凍飲就最舒服,配上脆卜卜法包,非常開胃。

蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺薯溶批
呢日同個女出去MegaBox買禮物,揀咗熊小館食午餐,係熊熊主題餐廳,入面有好多小熊公仔,有小朋友圖書同玩具可以玩,又有兒童餐,小朋友最鍾意。食物未嚟到嘅時候,小朋友可以去兒童區睇書同玩玩具。👧🏻兒童餐B全部都係小朋友鍾意嘅食物,肉醬意粉,芝士腸,粟米同埋小熊啫喱,套餐叫了橙汁。👧🏻A 小熊堡套餐安格斯牛肉漢堡配炸薯條牛肉漢堡估唔到咁厚,整到熊仔樣好可愛,小朋友都好想食。我哋坐喺窗邊卡位,小朋友鍾意望住溜冰場,睇到人哋溜冰。有得食又有得玩,每次來會想食熊小館。兩個套餐加埋大約$200 ,超值。
2063 views
2068 views

食物未嚟到嘅時候,小朋友可以去兒童區睇書同玩玩具。

👧🏻兒童餐B

👧🏻A 小熊堡套餐
安格斯牛肉漢堡配炸薯條
牛肉漢堡估唔到咁厚,整到熊仔樣好可愛,小朋友都好想食。

我哋坐喺窗邊卡位,小朋友鍾意望住溜冰場,睇到人哋溜冰。

有得食又有得玩,每次來會想食熊小館。

兩個套餐加埋大約$200 ,超值。
2024-02-09
$100 (Lunch)
2024-01-30 165 views
-法式香草牛油焗田螺 薯蓉焗田螺, 鐵板上, 熱辣辣, 田螺已甩殼, 超方便, 田螺大粒厚肉,以香草、蒜蓉加上牛油一起焗製,蒜香味濃。味道鮮甜可口, 配上香滑薯蓉, 值我推介。-香草醬乾蕃茄野菌闊條麵 闊條麵軟硬適中, 又有咬口, 香草醬濃香四溢, 乾蕃茄酸甜清新, 配上大量野菌, 大量香草及忌廉, 味道層次豐富,真係食到停唔到口-黑松露蟹子帶子黃金意大利飯 飯粒硬度適中, 帶子鮮甜又大隻, 飯入面配上不同芝士, 忌廉, 奶油, 粟米, 好creamy, 飯面仲有黑松露, 香味濃郁-黑松露牛油熊仔西多士外脆內軟, 熊仔黑松露牛油好得意, 牛油好香滑, 黑松露香味撲鼻, 味道濃郁, 加上甜奶及糖漿, 超級好味-酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁 好有驚喜,魷魚圈煙韌適中,炸醬唔油膩,配埋檸檬沙律汁,酸酸甜甜好清新,絕對係開咗我嘅味蕾🤩

-法式香草牛油焗田螺

2024-01-23
Type of Meal
Dinner
2024-01-27 140 views
小朋友最愛的【熊小館】 我哋又嚟啦!🥰 趁星期五晚,第二日又唔使返工返學就出嚟逛逛同食餐飯,等大人細路都可以relax下。😌唔使問小朋友一定係嗌小熊套餐。❤️小熊套餐有肉醬意粉、芝士雞尾腸、牛油粟米、小熊啫哩配鮮橙汁,全部都係小朋友最鍾意嘅食物而且亦都非常美味。😋除咗小熊套餐之外,menu亦有很多選擇。🧡鐵板雜扒包含了豬扒、雞扒、煙肉和鮮蛋。豬扒和雞扒煮得剛剛好,肉質嫩滑多汁。煙肉的鹹香夠滋味。選要咗黑椒汁,自己偏愛黑椒配雞扒,完全係我鍾意嘅口味。😋💛黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯意大利飯結合了黑松露的香氣、蟹籽的鮮味和帶子的鮮甜。意大利飯煮得剛好與松露和海鮮夠鮮味。😋💚白酒忌廉煮青口青口煮得嫩滑,搭配白酒忌廉醬汁和白酒的香氣,非常夾。😋除咗美食之外,這裡的裝潢佈滿小熊🐻,小朋友開心之餘,大人也重拾童真。🥰 小朋友又可以到兒童區看圖畫及玩玩具。坐近玻璃圍欄邊的位置更可以看溜冰場,遠望溜冰及比賽,小朋友非常雀躍,這果真是一家十分受歡迎的親子餐廳。👍

唔使問小朋友一定係嗌小熊套餐。
❤️小熊套餐

除咗小熊套餐之外,menu亦有很多選擇。
🧡鐵板雜扒

💛黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯

💚白酒忌廉煮青口
青口煮得嫩滑,搭配白酒忌廉醬汁和白酒的香氣,非常夾。😋

2024-01-26 1132 views
🐻 Recently, I had the pleasure of dining at Cafe MED in Megabox. From the moment I stepped into the restaurant, I was captivated by the charming bear-themed decorations that adorned every corner. The ambiance was warm and inviting, and the staff's exceptional friendliness added to the overall delightful dining experience.1️⃣ Set Menu A for 2 ($318):Embark on a culinary adventure with this set menu, featuring a delectable selection of dishes:- 忌廉湯+牛油法包 (Cream Soup with Butter French Baguette): Star

1️⃣ Set Menu A for 2 ($318):

- 忌廉湯+牛油法包 (Cream Soup with Butter French Baguette): Start your meal with a comforting and creamy soup accompanied by a side of buttery French baguette.

- 法式香草牛油焗田螺 (French Herb Butter Baked Escargots): Indulge in tender escargots baked with fragrant herb butter, creating a delightful combination of flavors.

- 鐵板肉眼扒 (Sizzling Ribeye Steak): Enjoy a sizzling hotplate presentation of juicy and succulent ribeye steak, cooked to perfection.

- 卡邦尼煙肉扁意粉 (Carbonara Bacon Linguine): Delight in a twist on the classic carbonara pasta, featuring smoky bacon and creamy sauce.

- 兩杯餐飲 (Two Refreshing Beverages): Quench your thirst with a choice of two refreshing drinks.

2️⃣ Dessert - 幸福寶寶小睡熊雪糕及涼粉 ($42):
Conclude your meal on a sweet note with this adorable dessert. Indulge in a combination of bear-shaped ice cream and refreshing jelly.

💰 The total bill for our dining experience amounted to $496, including a 10% service charge.
$248 (Dinner)
2024-01-23 70 views
今日帶咗小朋友出街,當然要揀一間佢哋開心的餐廳,見到熊小館即刻帶小朋友入去食飯!今日我哋叫咗一個黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯,帶子煎得非常香,配着意大利飯,很適合小朋友。另外我哋叫咗一個燒美國小牛扒伴醋漬野菌,冇諗到呢間餐廳燒出嚟嘅牛扒可以咁高質素,吃落去鬆軟,配上醬汁相當唔錯!我哋仲叫咗個蛋黃醬焗鮮蘆筍,蘆筍好鮮甜,配上上面的芝士都非常吸引👍🏻最後叫了兩杯飲品,熱情玫瑰及薔薇之戀,兩杯飲品甜度適中,算是很豐富的一頓晚飯呢❤️

2024-01-22 99 views
今晚同屋企人去食晚飯,好想喺溜冰場附近搵一間餐廳,可以望到溜冰場景觀,我哋就去咗熊小館。今晚我哋叫咗一個黑松露忌廉汁煙三文魚天使麵,如果喜歡吃煙三文魚的真可以一試,配上幼幼嘅天使麵,麵質彈牙,三文魚的鹹香加上忌廉汁,非常入味。另外我哋叫咗一個蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺,牛柳煎得非常好,鬆軟的牛扒🥩,小朋友都啱食。跟住我哋叫咗甜品心太軟,真係即叫即焗,心太軟裏面有流心的朱古力醬,配上雪糕,超級吸引大小朋友的甜品呢!為呢一餐畫上完美一句號。

黑松露忌廉汁煙三文魚天使麵
蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺
黑松露忌廉汁煙三文魚天使麵
蘑菇紅酒汁牛柳拌法式田螺
2024-01-13 228 views
放工肚餓上咗去mega box 揾野食,就俾呢間吸引住❤️因為經過門口已經見到有好多隻大大細細唔同嘅熊仔🐻🧸吸引住… 仲見到唔少小朋友同屋企人一齊同🐻啤啤影相❤️入面有一個小區係俾小朋友玩🧸座位闊地方又大又坐得舒服,有好多🐻🐻睇住你食嘢🥰🥰員工個個都好好笑容😊一坐低仲好窩心俾咗杯暖水我地飲👍🏻同事本身想散叫但窩心服務員提醒我哋有套餐價錢仲抵…又真係喎😂 我地想叫嗰啲嘢食套餐都已經有,我哋叫咗一個$318嘅套餐都夠食。本身想叫多個甜品焦糖燉蛋,但怕食唔哂所以無叫,下次再食時候就要試吓🤤🤤有是日餐湯加蒜蓉包頭盤二揀一我鐘意食法式香草牛油焗田螺🐌上碟嘅時候已經冇咗田螺殼,一碟有四粒下邊有厚厚嘅薯蓉一啲都唔肥膩❤️主菜就食蜂蜜BBQ燒豬仔骨有薯條🍟全部肉都鬆軟唔會黐住啲骨,佢嗰個醬係蜂蜜BBQ醬。 不過就算唔食佢個醬汁,豬仔骨都已經好入味唔鞋口,小朋友都啱食。番茄奶油吞拿魚螺絲粉有好香香草味架,仲好提昇味蕾好開胃,唔會杰撻撻,我最鐘意食呢款👍🏻👍🏻飲品可以只加$16就可以飲menu上飲品 A款我哋叫左以下2款,唔鍾意飲熱飲,亦都可以有凍飲🙌🏻薔薇之戀熱玫瑰花茶柚子熱情玫瑰熱玫瑰花茶熱情果兩杯飲品味道

一坐低仲好窩心俾咗杯暖水我地飲👍🏻

有是日餐湯加蒜蓉包

頭盤二揀一我鐘意食法式香草牛油焗田螺🐌

主菜就食蜂蜜BBQ燒豬仔骨有薯條🍟

飲品可以只加$16就可以飲menu上飲品 A款
我哋叫左以下2款,唔鍾意飲熱飲,亦都可以有凍飲🙌🏻

薔薇之戀熱玫瑰花茶柚子
熱情玫瑰熱玫瑰花茶熱情果

兩杯飲品味道適宜,仲有幾粒玫瑰花喺上邊,好啱呢啲天氣飲。

走時候發現原來佢有一個小型嘅party Room目測應該都可以坐到10-15人。行出去carpark 拿車又好方便,唔使兜兜轉轉。
法式香草牛油焗田螺
開胃前菜salad