2018-09-01
同朋友行開附近,見到依間新野,我咁鍾意飲台式奶茶,所以都想試下佢依度既港式奶茶😁朋友揀左「咖啡點子港式鴛鴦」港式奶茶一向都有自己獨特既茶香,加埋港式咖啡既烘焙香味,同平時飲開既台灣奶茶好唔同,但一點都唔遜色。反而做到香港地道茶餐廳既獨特性味道。而當中既咖啡點子具咖啡既香濃,口感煙靭,不俾台灣飲品專美。我咁鍾意飲甜野緊係揀「港式奶茶紅豆冰」幾年前茶餐廳既創新出左奶茶紅豆冰,如果你仍然停留係以為係茶餐廳先飲到咁就錯勒~依間港式飲品店就出左依款港式奶茶紅豆冰。佢個外觀長好靚,具層次感,上面係奶茶啡,再黎紅豆冰既奶白,最底係紅豆。攪一攪,正呀!奶茶既香再加紅豆既甜,好好味呀!雙重味覺享受。再睇返佢個杯設計具港式地道茶餐廳特色,而且店舖的裝修也具本地茶餐廳特色。飲得多台式奶茶,如果想試下新野,不妨黎依度飲下Fancy 又有實力既茶餐廳風味既飲品。
朋友揀左「咖啡點子港式鴛鴦」
反而做到香港地道茶餐廳既獨特性味道。
而當中既咖啡點子具咖啡既香濃,口感煙靭,不俾台灣飲品專美。
我咁鍾意飲甜野緊係揀「港式奶茶紅豆冰」
依間港式飲品店就出左依款港式奶茶紅豆冰。