2022-12-23 1044 views
我叫左12:30-1:30 送到指定地址 , 遲左45分鐘 司機又無禮貌 , 熱線長期打唔通 本身叫夠指定金額 包送上門 結果到尾要自己拎 垃圾到會公司打十幾次電話先會有人聽,有到會唔洗再叫依間啲野食都凍晒
本身叫夠指定金額 包送上門 結果到尾要自己拎
垃圾到會公司

打十幾次電話先會有人聽,有到會唔洗再叫依間
啲野食都凍晒
2022-01-30 2222 views
朋友搬新屋,🎉當然要一齊house warming!無論係中式定西式,呢一間到會都非常足料又豐富😍.芝士上湯蝦球焗伊麵(2磅裝)🧀濃郁嘅芝士醬真係好入味,底下嘅蝦球彈牙夠鮮甜,配埋煙韌嘅伊面真係好正!.廚師秘制黃金蒜香牛柳粒(2磅裝)🐮超級鍾意嘅一個菜式!牛柳粒好足料,而且加上黃金蒜片,秘制醬汁味道校得啱啱好,男女老幼都好鍾意👍🏻.回味無窮沙拉骨(16件)🥢到會少見選擇,都好好味,酸甜嘅沙律醬,配埋肉質實淨嘅排骨,好有咬口。.蒜蓉西蘭花炒帶子(2磅裝)🥦帶子落得都好多,而且西蘭花口感清爽,好好味。.蜜汁烤雞中翼🍯雞翼超大隻,比想像之中仲厚料,香甜蜜汁味,雞肉清清甜甜好嫩滑。.雙重滋味雪花忌廉泡芙(16件)🧁甜品係鬆軟嘅泡芙,入邊嘅cream打得好香滑,入口即化。

芝士上湯蝦球焗伊麵(2磅裝)

廚師秘制黃金蒜香牛柳粒(2磅裝)

回味無窮沙拉骨(16件)

蒜蓉西蘭花炒帶子(2磅裝)
🥦帶子落得都好多,而且西蘭花口感清爽,好好味。

蜜汁烤雞中翼

雙重滋味雪花忌廉泡芙(16件)
🧁甜品係鬆軟嘅泡芙,入邊嘅cream打得好香滑,入口即化。
1️⃣電話wts全部唔覆,叫其他同事wts落單就即覆,但一講到係未送貨又會唔再覆2️⃣野食遲左2個鐘,零通知零交帶,2個鐘之後突然話你聽而家由貴公司出發,零道歉3️⃣訂左近18碟,送得8碟,送左貨就走人,零道歉4️⃣叫番個外賣仔上黎自己對數,點完先知衰話退錢,之後佢扔哂全部食物,係全部食物,極度浪費👋🏻5️⃣過左3個鐘冇人聯絡退款,打去問退款,好似冇左件事咁,話一個爐壞左,而家先知原來個爐壞左,就巴閉到可以唔預先通知個客會遲2個鐘。6️⃣成件事過左4小時先收到第一句道歉。7️⃣開頭仲有要14日先退得款,鬧先話3日退,好在最後真係3日內退番款既。8️⃣見到FD同IG被人刪左好多負評,大家小心。
3️⃣訂左近18碟,送得8碟,送左貨就走人,零道歉

6️⃣成件事過左4小時先收到第一句道歉。
8️⃣見到FD同IG被人刪左好多負評,大家小心。
2021-12-23
Waiting Time
130 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Lunch
Celebration
Xmas's Eve
2021-12-18 1168 views
我哋一行4人野餐小隊 'Picnic Squad' 又進駐西九文化區!聖誕節唔野餐點似過節!預備聖誕大餐有時都幾頭痛,又要諗食乜又要預備材料仲要煮,無從入手點攪?今次我唔駛傷腦筋la ,搵到間到會公司幫手準備好晒野餐食物,送貨員預早到達地點等我們交收,成個過程乾淨俐落,餐具紙碟濕紙巾等一應俱全。等我們set好場地把食盤從保溫袋中拿出來時、食物仍然溫暖,証明他們的食品保暖工夫做到足!聖誕餐:Salad & Appetizer 沙律及凍盤Fruit Salad聖誕必食派對雜果沙律 2磅裝 (素)>呢個沙律清新甜美,有雜果菠蘿薯仔青瓜紅蘿蔔等,整體味道清清哋Udon in Japanese Sesame Sauce和風三色胡麻醬涼拌烏冬(2磅裝)>胡麻醬撈烏冬味道香口,烏冬煙煙韌韌滑嘟嘟;面頭舖咗三色蔬菜:青瓜、甘筍和栗米,顏色搶頭又新鮮,食多啲蔬菜有營又健康Snack/小食Taiwanese Mini Sausage 夜市一口台灣腸(16件)>脆皮小香腸味道唔會好鹹較受歡迎、大家食唔停口,秒速清碟BBQ Chicken Wings in Honey & Garli

聖誕餐:

Salad & Appetizer
沙律及凍盤

Fruit Salad
聖誕必食派對雜果沙律 2磅裝 (素)

Udon in Japanese Sesame Sauce
和風三色胡麻醬涼拌烏冬(2磅裝)

Snack/小食

Taiwanese Mini Sausage
夜市一口台灣腸(16件)

>脆皮小香腸味道唔會好鹹較受歡迎、大家食唔停口,秒速清碟

BBQ Chicken Wings in Honey & Garlic
香蒜蜂蜜BBQ脆炸雞中翼(16隻)

>雞翼總是派對食物的常客,蜜糖加蒜呢個味道組合食落甜甜哋都okay

Main/主食

Carbonara
特濃芝士卡邦尼煙肉燴意粉(2磅裝)

>有鹹香芝士和、煙肉和creamy白汁令意粉味道更香濃無咁寡、整體味道偏淡

Dessert/甜品

Cream Puff ~ Original & Chocolate
雙重滋味雪花忌廉泡芙(16件)

>飽餐一頓後點可缺少甜品?一啖一個mini puff唔會覺太滯,內裡的cream幾滑,我最愛香濃朱古力忌廉
和風三色胡麻醬涼拌烏冬
雙重滋味雪花忌廉泡芙
夜市一口台灣腸
雜果沙律
2021-12-17 953 views
悠長假期嘅派對日子又到啦! 話時話有D朋友已經兩年無見,當防疫已經成為生活習慣嘅同時,親朋好友、舊同事同學係時候出返黎見下啦!已經係小編第三次訂到會的一間信心之選Cateraway 到會家聖誕節Menu出爐啦! 由6-60人分量的選餐,甚至超過60人聖誕餐都有選擇,除左多達65款美食任你揀之外,佢嘅密封式保溫盒真係可記一功!重要優惠講左先! 聖誕雙重激賞!網頁訂購輸入優惠碼 XMAS100 即減$100,消費滿$1800即可免運費。今次小編同朋友來個小聚餐,就選了店主推介的一個六人餐,沙律及凍盤🥗聖誕必食派對雜果沙律(全素) (2磅裝)經典雜果沙律完美復刻那種媽媽手藝的感覺,清新的薯仔甘筍青瓜三色呈獻加埋掛汁沙律醬滿足豐富。和風三色胡麻醬涼拌烏冬 (2磅裝)同樣是三種色彩的吸引款式,蘿蔔絲、青瓜絲及粟米放面,底習混入麻醬涼拌烏冬,份量唔少,開胃又飽肚。小食🍗夜市一口台灣腸(16件)香蒜蜂蜜BBQ脆炸雞中翼(16隻)兩款小食調味都做得唔錯,一口台灣腸細細條咬落脆皮滿足,炸雞中翼的兩種調味mix得幾好,香蒜蜂蜜味齊全,炸粉薄身啖啖雞肉。主食🍝特濃芝士卡邦尼煙肉燴意粉 (2磅裝)呢個裝得密密

悠長假期嘅派對日子又到啦! 話時話有D朋友已經兩年無見,
當防疫已經成為生活習慣嘅同時,
親朋好友、舊同事同學係時候出返黎見下啦!
聖誕節Menu出爐啦! 由6-60人分量的選餐,
甚至超過60人聖誕餐都有選擇,
除左多達65款美食任你揀之外,
佢嘅密封式保溫盒真係可記一功!

重要優惠講左先! 聖誕雙重激賞!
網頁訂購輸入優惠碼 XMAS100 即減$100,
消費滿$1800即可免運費。
今次小編同朋友來個小聚餐,
就選了店主推介的一個六人餐,

沙律及凍盤🥗
聖誕必食派對雜果沙律(全素) (2磅裝)
經典雜果沙律完美復刻那種媽媽手藝的感覺,
清新的薯仔甘筍青瓜三色呈獻加埋掛汁沙律醬滿足豐富。

和風三色胡麻醬涼拌烏冬 (2磅裝)
同樣是三種色彩的吸引款式,蘿蔔絲、青瓜絲及粟米放面,
底習混入麻醬涼拌烏冬,份量唔少,開胃又飽肚。

小食🍗
夜市一口台灣腸(16件)
香蒜蜂蜜BBQ脆炸雞中翼(16隻)
兩款小食調味都做得唔錯,一口台灣腸細細條咬落脆皮滿足,

主食🍝
特濃芝士卡邦尼煙肉燴意粉 (2磅裝)
呢個裝得密密麻麻嘅燴意粉開箱食落的份量感覺上遠超於2磅,
而且煙肉配料炒得非常足料,CP值十分高,
小編6人當晚食唔哂,第二日帶飯叮翻熱仍然保留卡邦尼醬汁Juicy口感,
廚師炒焗的火喉值得一讚。

甜品🍬
雙重滋味雪花忌廉泡芙 (16件)
原味及朱古力兩款泡芙,一個人兩三球作為最終用餐的句號岩岩好!

餐牌及網上落單可於此網站瀏覽:
運費另計 (滿$1800 訂單可免運費)

如有任何疑問,可以直接Whatsapp聯絡客戶服務
或緊急落單電話 6458 6539 (https://wa.link/p5a38t)

溫馨提示,最快可以14 小時前預訂,提早下單以方便安排到送服務,
送貨時間:0930 - 2330,到會家客戶服務時間:1100 - 2100
到會家全年無休,星期一至日均接收訂單,
但要留意假期節日日子,問下佢地會唔會已經爆哂單啊~
2021-10-15 1765 views
Thai~ Special party night!放假盡興開party🥂原來到會都有豐富驚喜!特色泰國Hit爆「巨型火山排骨」,係屋企懶住都可以輕鬆享受🥳🥬經典凱撒田園沙律🇯🇵日式三色杯🥐迷你火腿芝士牛角酥🧀美式芝味水牛城雞翼🐤炭燒豬頸肉拌醬燒雞扒🍝珍珠帶子墨魚汁意粉🧄蒜香蜆肉炒意大利麵🇹🇭巨型火山排骨墨魚汁意粉好正好香~而且配料豐富,大大粒帶子彈牙好好味😋輕便牛角酥小食飽肚之餘,😚夾住火腿同芝士夠經典!三色杯品種豐富,甜美嘅螺肉,爽口嘅八爪魚,仲有香甜嘅中華沙律~貼心分成小杯,更加容易同朋友開心share😍🌶巨型火山排骨排骨超大份!而且面頭有好多香料腌制,更有分開一碗醬汁俾你即時淋埋上去🤤入味之餘,🥢辣得正宗,食肉獸真係好滿足~可以自己訂製送貨嘅時間,同埋自由選擇菜式🤓落單方便,而且品種都好多元化👍🏻特色嘅菜式,例如🌋火山排骨,少見之餘,都好特別!送到嚟仲係暖笠笠,同朋友一齊食,份量夠大好盡興🤩@cateraway 📍到會
Thai~ Special party night!

🥬經典凱撒田園沙律
🇯🇵日式三色杯
🥐迷你火腿芝士牛角酥
🧀美式芝味水牛城雞翼
🐤炭燒豬頸肉拌醬燒雞扒
🍝珍珠帶子墨魚汁意粉
🧄蒜香蜆肉炒意大利麵
🇹🇭巨型火山排骨

墨魚汁意粉好正好香~而且配料豐富,大大粒帶子彈牙好好味😋

輕便牛角酥小食飽肚之餘,😚夾住火腿同芝士夠經典!

@cateraway
📍到會
2021-09-20 976 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Let's Party🎉提供一站式美食到會🍱食物種類多元化 瞬間送到府上🏍大小型party 之選🍾❶日式蒲汁鰻魚辣炒飯食落帶點微辣 🌶鰻魚粒雖然唔多🐟但有香甜既蒲汁 整個炒飯又幾惹😋❷日式精緻和菓子拼盤有齊紅豆、抹茶、黑糖3️⃣個口味外觀晶瑩剔透 入口柔軟又滑順😈甜而不膩又有Q彈口感😍❸芝士薯蓉焗西蘭花鍾意食薯蓉嘅就一定要揀呢款啦🥔薯蓉香軟滑口 加埋西蘭花 更加健康👩‍⚕️❹一口爆漿芝士豆腐咬落確係帶點流心效果💦會有淡淡鹹香🧀❺香蒜蜜糖BBQ炸雞翼甜甜嘅蜜糖好突出🍯咬落脆卜卜 唔會太乾身🐣❻香脆炸帶子拌香脆蟹鉗 兩款炸物得好金黃色 🌝味道同口感都不過不失😎值得一讚既係 食物黎到既時候仲熱辣辣 🔥6款2磅既食物足夠5-6人份量👯‍♀️👯👯‍♂️而且包埋餐具 非常方便👍🏻
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

值得一讚既係 食物黎到既時候仲熱辣辣 🔥
6款2磅既食物足夠5-6人份量👯‍♀️👯👯‍♂️
而且包埋餐具 非常方便👍🏻
2021-08-13 1251 views
口罩雖然久久未脫,而疫情亦漸見好轉,社交聚會亦漸見起色,家人團體做好各方面的衛生,聚會就無有怕。趁呢個機會需要支持一下開始破冰重生的本土到會服務公司!上網見到有不少好評的「到會家Cateraway」,「即日落單!即日送到!自選到會套餐!」全港九新界都送到真心誇張~睇準佢地有一人一款皇牌自選到會(2磅裝),咁人數多少加減就更容易預份量了。上網落單/Whatsapp落單選好哂方便快捷! 即時過數即時落訂單。準時到貨,整體包裝非常理想,整齊盒裝食物保溫做得不錯,餐具用具整齊附上,並有濕紙巾提供,乾淨衛生做得滿意,果然是多年經驗用心經營的到會服務店。60多項食物分類選擇,更推薦的就是MENU內的追加之選,其中令小編最為欣賞的幾款有「滋味雞翼分享派對盒(約38-40隻) 」「德國脆炸鹹豬手」「德國香腸拼盤 」「香脆炸帶子拼香脆蟹鉗」「日式蒲汁鰻魚辣炒飯」「蒜香蜆肉炒意大利麵」「芝士薯蓉焗西蘭花」「雪花迷你一口西多」「日系抺茶蕎麥麵 」「迷你碎蛋沙律牛角酥」整體味道令眾人都十分滿意,保持到食第熱辣辣之餘,炸物保鮮得就如炸起無耐仍然香脆入脆,所以滋味雞翼特別欣賞。而家全新推出會員制度大激賞,詳情留意

口罩雖然久久未脫,而疫情亦漸見好轉,
趁呢個機會需要支持一下開始破冰重生的本土到會服務公司!
上網見到有不少好評的「到會家Cateraway」,

準時到貨,整體包裝非常理想,整齊盒裝食物保溫做得不錯,
餐具用具整齊附上,並有濕紙巾提供,乾淨衛生做得滿意,
果然是多年經驗用心經營的到會服務店。

60多項食物分類選擇,更推薦的就是MENU內的追加之選,
整體味道令眾人都十分滿意,保持到食第熱辣辣之餘,
炸物保鮮得就如炸起無耐仍然香脆入脆,所以滋味雞翼特別欣賞。

而家全新推出會員制度大激賞,詳情留意IG/FB公告,
開心星期一 消費滿$1000 全單即減$50
日後聚餐回復更正常,無論公司到會、船p派對、朋友自助餐聚會等,
都係值得Encore的一間用心製作的到會好店。

👅美味: 9/10 😮驚喜: 8/10
✨環境: N.A. 💆‍♂️服務: 8/10
💡性價: 8/10 🐽飽肚: 9/10
💫回頭: 9/10 👍推薦: 8/10
Type of Meal
Dinner
2020-05-30 4349 views
第一次寫食評,因為真係真心覺得好。之前都食過好多到會,無乜邊次覺得好食,有時有啲睇相好靚,但其實唔好食。哩間,我真係好滿意,因為幫朋友慶祝生日,一大班人其實都唔係話太熟,真係好想安排個生日會做得好啲,到回·家,真係冇令我失望,朋友都大讚,個脆炸德國鹹豬手,真係嚟到都仲係脆,第一次叫餐時係為仔仔生日會叫到會。當時叫素食餐,覺得好滿意,於是今日朋友生日,再叫多次有肉既10人餐。不論係素食那個餐牌,到第二次再叫10人餐的餐牌,都10分令人滿意。來到的食物還是熱辣辣,送貨10分準時,款款食物都做得不錯
第一次寫食評,因為真係真心覺得好。
來到的食物還是熱辣辣,送貨10分準時,款款食物都做得不錯
2020-05-30
Delivery
$100 (Lunch)
Celebration
Birthday
2020-03-12 3729 views
因Farewell 同事,又只得一小時的午膳時間,再加上疫情緣故,只好選擇了到會服務。我們選擇了-到會家。我給了她三個讚。第一讚:準時,該店預早了十分鐘到場,方便我和同事可以準時開始和開工。第二讚:食物美味,款式多,而且麵丶飯都是熱騰騰的。我最推介的就是咖哩牛腩飯,牛腩炆得夠火喉,軟冧冧的易入口,而且好香咖哩味,味道不錯;BBQ蜜糖香蒜炸雞亦,十足的香香蒜味,炸得恰到好處,沒有乾爭爭的感覺;法式紅酒燴牛腩,牛腩很入味,配上濃濃的紅酒汁,吃到停不了口。第三讚:細心預備全套餐具,正好使我們在短時間內能收拾一切,方便快捷!
第二讚:食物美味,款式多,而且麵丶飯都是
2019-04-11 4361 views
今日收工約左一班朋友去partyroom玩,之前去親party room都要諗食咩諗好耐,今次見到有間可以叫道會,食物直接送到partyroom食物黎到重係熱辣辣一打開勁香沙律都好大份,撈埋沙律醬食,好開胃然後因為我好肚餓,所以即刻食3文治都有好多件,份量都夠我地另外有個肉醬意粉,醬汁好多!味道都幾香濃另外我地重叫左份咖喱雞飯,有飯有麵,幾滿足小食我地重叫左蒜香雞翼,好多蒜粒 好香,雞翼我地食得最快大家都好鍾意食雞翼最後佢個甜品都好好味,口感好煙韌,而且有幾款味道,好岩食飽之後再食

食物黎到重係熱辣辣
一打開勁香

沙律都好大份,撈埋沙律醬食,好開胃

然後因為我好肚餓,所以即刻食3文治
都有好多件,份量都夠我地

另外有個肉醬意粉,醬汁好多!味道都幾香濃
另外我地重叫左份咖喱雞飯,有飯有麵,幾滿足

小食我地重叫左蒜香雞翼,好多蒜粒 好香,雞翼我地食得最快
大家都好鍾意食雞翼

2019-03-26 2651 views
Happy friday,收工約左班朋友上party room玩,厭倦了食簿餅壽司,亦不想額外花時間買晚餐上去,所以今次提前試訂到會家,到會直接送到,一收工就可以直接上去開派對了。到會家食物款式蠻多,由前菜正餐小食到甜品都有,更有兒童便當,可以滿足大小朋友,不同人數的需要。我們六人合共訂了七款食物,每盤份量足夠,無須擔心不夠飽。平日叫到會最怕食物温度不足,吃的時候已冷卻,只要跟到會家約定好時間,準時送到,食物温度保持温熱。我們叫了凱撒沙律,香蒜蜜糖雞翼,一口芝士豆腐,椰香馬沙文咖哩焗雞皇飯,芝士焗肉醬意粉,凱撒燒雞肉三文治,和果子拼盤(抹茶,黑糖,紅豆)。整體而言,以到會來說,食物質量不錯。個人推薦雞翼,焗雞皇飯及和果子拼盤。香蒜與蜜糖的配搭,讓雞翼既香甜又可口。咖哩雞皇飯的味道適宜,不會太辣,有滿滿的椰香,焗飯沒有太乾或濕,雞件仍保持滑嫰。甜品選了和果子拼盤,軟韌的質感滿有驚喜,三種口味甜度剛好,不會太膩。

2019-03-24 1558 views
呢排約一大班朋友都好鐘意喺partyroom,又可以聚下,仲可以唱k打牌吹下水,咁玩到餓點算?我今次就試下喺觀塘partyroom附近嘅餐廳叫到會。而咁啱見到到會家嘅廣告,所以就試下先,我都係第一次叫到會去partyroom呀。今次有成十個朋友一齊食,而我地叫嘅款式亦都唔少,分別有沙律啦、三文治、雞翼、咖哩飯、肉醬意粉等等。叫沙律都係想食得健康,所以一盤嘅份量都唔少啊,餐廳仲附上一盒沙律醬、煙肉等等,自己可以因口味而選擇。當一大班朋友去partyroom,當然想快快脆食飽就去玩啦,所以我地點咗一盤飯一盤麵。本來都唔會太大期待,但估唔到送到嚟仲熱辣辣幾好食,點都好過落樓下買外賣啦~

2019-03-20 1012 views
平常去party room都要自己買食物拿上去,真的有點累,這次朋友介紹到會家,可以直接叫食物去party room,省卻買食物的時間,適合我這種一放工就去玩的性格,一點都不浪費時間。到會家的食物種類很多,我每種都點了。甜品有點像糯米糍,是用水晶皮的,紅豆蓉味道香甜,外層的皮口感煙韌,有原味跟黑糖兩款,我比較喜歡吃黑糖的,襯紅豆是女士養生甜品喔。每顆都用一塊葉包著,精緻可愛。咖喱雞飯份量很足,滿滿一盤,雞肉軟稔,咖喱汁很多,一定夠伴飯吃,味道不辣,大人小孩都適合吃。
到會家的食物種類很多,我每種都點了。

2019-01-27 1041 views
連鎖店的外賣食物稍欠新意,於是安排了>>>到會家<<<美食。當日非常準時把食物送到指定地點,不用餓著肚子等待,當然開心。送餐的時候,除了一盤盤的食物,還附上充足餐具,亦有食物鉗,方便分配食物。芝士焗肉醬意大利粉焗得很香,芝士味濃,肉醬份量足夠拌勻整個意大利粉。 招牌椰香馬沙文咖哩焗雞皇飯的椰香不算太濃烈,咖哩香味點到即止,兩者好平衡。咖哩不辣,味道適合大人小朋友。雞肉和咖哩醬汁份量同樣充足,沒有只能吃白飯的尷尬。 炭燒豬頸肉拼醬燒雞扒是食肉獸必點一個小食,既有雞又有豬,兩款肉也燒得很香,加些泰式甜酸汁,更加美味。如果肉塊能夠切得細件一點,會更加方便。 法式朱古力雲呢拿泡芙內裡的吉士醬甜度恰到好處,不會太膩。上面唧了朱古力醬及灑上椰絲,味道更加豐富。 有機會要一試到會家其他食物啊。

有機會要一試到會家其他食物啊。