2023-10-18
其實真係冇諗過佢啲cocktail同埋mocktail都咁唔好飲,真係非常之失望朋友叫咗一杯it's complicated嘅雞尾酒,飲落去我覺得有少少似藥水味,唔係一杯飲完一啖會想飲曬成杯嘅味道另外我叫嘅mocktail叫做dirty apple, 叫得dirty預咗佢係有少少喊,但係我估唔到好似飲咁咸橄欖水咁。。。我覺得飲曬成杯係即刻會有腎病嘅狀況,而且一啲蘋果味都冇,我真係完全接受唔到,所以同侍應講呢一杯mocktail完全係同商品說明有出入,佢請我揀過飲另一樣嘢,咁我就諗住試下佢嘅sparkling tea,其實根本唔係sparkling,佢係打咗泡沫而唔係打咗氣入去個茶度,佢畀我試咗,跟住我同佢講我都係飲水得喇另外叫咗兩個小食,松露炸薯條同埋焗camembert,由於兩款小食都唔需要太高技術去整,所以味道係可以接受嘅