四人滋味套餐($668)套餐包括三碟小食:春卷、咸蛋雞翼、馬來特色香煎辣魚餅,加一碟醬油生菜春卷唔夠脆😕 未食過呢種魚餅夾住白麵包冇醬汁點有啲寡😅 但係魚餅調味唔錯幾好食唔韌果然係出名海南雞飯 海南雞嫩滑 雞胸都唔嚡 啖啖肉點埋甜豉油、泰式辣醬同埋薑蓉 撈飯一流🤤 油飯香,粒粒分明,唔會太乾身又唔會太濕👍🏻喇沙要加$40😅 湯底夠香濃夠辣,但係就配米線冇得揀麵底,配料都足,有三隻新鮮大蝦、豆卜、魚片、烚蛋全部凍飲都要加起碼$14,特飲再貴啲凍斑蘭咖啡 (+$24)斑蘭同埋咖啡味唔濃 😕整體嚟講質素都唔錯,唯獨係啲小食同埋嘢飲一般般🫠,下次嚟都係食返海南雞飯就好啦😌—𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: if in the area💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $155 𝗉𝗉 (lunch)🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 7/10📍 Chatterbox Café 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖
四人滋味套餐
四人滋味套餐($668)

油飯香,粒粒分明,唔會太乾身又唔會太濕👍🏻

全部凍飲都要加起碼$14,特飲再貴啲
凍斑蘭咖啡 (+$24)

斑蘭同埋咖啡味唔濃 😕

𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: if in the area
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $155 𝗉𝗉 (lunch)
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 7/10
📍 Chatterbox Café
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖
2024-06-08
Waiting Time
18 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
四人滋味套餐
2024-05-26 2996 views
今日去咗啟德打完波同朋友嚟食好出名嘅chatterbox cafe ⭐️Chatterbox cafe位於啟德站exit C—airside 1分鐘嘅路程😀店舖主要是木系裝修,空間感充足今日特登揀過咗上班一族放lunch嘅繁忙時間去食下午茶,傾偈都舒服啲~見到隔籬枱都係食海南雞~原來文華海南雞飯係佢哋嘅signature dish❤️午餐配埋飲品會抵啲,今次就試吓佢哋嘅錫蘭奶茶😊海南雞飯有三款醬料配搭~分別係老抽、薑蓉、蒜蓉辣椒醬可以加$10升級至雞髀,雞髀嘅表皮好薄~唔覺得有好多脂肪😀雞肉煮得非常柔軟,同雞油飯同埋雞湯相得益彰,雞油飯咬落好香口😛雞湯有sliced生菜、蝦米以及豆腐作為調味,飲落夠味同埋好清星洲海鮮炒貴刁入面有大蝦、帶子、魷魚、臘腸~再以甜豉油炒起☺️帶子嘅厚度最少有3 cm,熟咗都咁厚,可想而知佢本身有幾大粒呢~第一啖咬落去,魷魚非常爽甜,仲見到有魷魚鬚添👍味道唔會好咸。平時好少見到炒貴刁會有臘腸,對於臘腸lover就試吓啦,食落肥瘦相間,唔會覺得嚡口😗整體來說,性價比都幾高!

店舖主要是木系裝修,空間感充足

午餐配埋飲品會抵啲,今次就試吓佢哋嘅錫蘭奶茶😊

海南雞飯有三款醬料配搭~分別係老抽、薑蓉、蒜蓉辣椒醬
可以加$10升級至雞髀,雞髀嘅表皮好薄~唔覺得有好多脂肪😀

整體來說,性價比都幾高!
  • 文華海南雞飯
2024-10-27 0 views
今天晚上,我和家人在啟德Airside商場,享用了一頓愉快的晚餐。我們選擇了Chatterbox Café這間餐廳,環境舒適,燈光柔和,讓人感到放鬆。我們點了香脆薄餅配咖喱汁及蔬菜條,薄餅外皮酥脆,搭配濃郁的咖喱汁,口感獨特,十分美味。接著,我們品嚐了白胡椒肉骨茶配麵線,湯底香氣撲鼻,肉骨鮮嫩,麵線吸飽了湯汁,讓人一口接一口。文華海南雞飯是我們的另一道主菜,雞肉鮮嫩,飯粒松軟,淋上特製醬油,味道恰到好處,讓人感受到海南雞飯的真實風味。蠔油小棠菜則為我們的餐桌增添了一抹綠色,清脆可口,讓整體餐點更加均衡。最後,我們享用了熱錫蘭奶茶和熱檸檬茶。奶茶香濃順滑,檸檬茶則清新提神,為這頓晚餐畫上完美的句號。

2024-10-24 0 views
九龍城啟德地鐵站上蓋越來越多食肆進駐,今日下午便來到一間來自星馬的海南雞飯專門店。原來平常日期,這裏不是很多人的。(午)文華海南雞飯,凍美祿咖啡(+$24)$162。文華海南雞外皮香脆,內裏雞肉鮮嫩,油脂甘香,配有三色調味料,其中以黑醬油最為美味可口。油飯帶點雞油的香味,軟腍腍可口,這個海南雞飯,是必吃的名物。美祿的味道混和了咖啡的味道,甜度適中,喜愛美祿的必點這道飲品。(茶)黑醬油炒蘿蔔糕,凍意大利牛奶咖啡(+$24)$82。黑醬油帶點甜味,令到蘿蔔糕軟糯可口。意大利咖啡份量十足,加上咖啡香濃可口,相得益彰。

(午)文華海南雞飯,凍美祿咖啡(+$24)$162。

(茶)黑醬油炒蘿蔔糕,凍意大利牛奶咖啡(+$24)$82。
黑醬油帶點甜味,令到蘿蔔糕軟糯可口。

意大利咖啡份量十足,加上咖啡香濃可口,相得益彰。
2024-10-21 0 views
Chatterbox Café (AIRSIDE) (九龍城)地點📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖啟德開左新商場咁耐,都未有時間行過,見今日收工有D 時間又近地鐵站就去行下平時都鐘意食海南雞,見到佢地招牌菜就係文華雞,都決定入去試試先🐥🐥---------------文華海南雞飯💲138油飯好好食好軟熟唔太油🐥雞肉嫩口,啖啖肉仲要無骨配埋三色醬👍無耐已經食曬成碟---------------沙嗲串燒拼盤(雞豬牛x2)💲128沙嗲醬好好味唔係辣味而係甜味串燒火喉岩岩好完全冇出現太燶或者會"鞋"口既情況---------------手制芝麻鮮蝦多士💲44一個字脆,勁脆多士唔會太燶同時亦保留到鮮蝦既彈牙

地點📍
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖

文華海南雞飯
💲138
油飯好好食好軟熟唔太油🐥
雞肉嫩口,啖啖肉仲要無骨
配埋三色醬👍無耐已經食曬成碟

---------------
沙嗲串燒拼盤(雞豬牛x2)
💲128

💲44
一個字脆,勁脆
多士唔會太燶同時亦保留到鮮蝦既彈牙

2024-10-21 0 views
最近去咗食呢間係Airside既分店,位置好多, 可以坐得幾闊落~最想講既係staff服務態度好好!招牌海南雞都食過幾次,今次試其他~新加坡海鮮炒貴刁好有鑊氣,賣相都好吸引~!材料好多,有臘腸, 帶子, 蝦, 魷魚, 肥豬肉,口感比港式既更豐富~味道岩岩好,比想像中冇咁油😋我地都食到讚不絕口!咖哩雞配薄餅白飯咖哩唔辣,可以放心食~除咗雞之外,仲有薯仔, 秋葵, 茄子, 都幾豐富😆雞好多件,有雞味,似係用海南雞, 唔會好鞋原來茄子同咖哩都幾夾!薄餅係脆身,唔係naan, 本身有少少咸味👍🏼

新加坡海鮮炒貴刁
好有鑊氣,賣相都好吸引~

咖哩雞配薄餅白飯
原來茄子同咖哩都幾夾!
薄餅係脆身,唔係naan, 本身有少少咸味👍🏼
2024-10-13 274 views
Chatterbox Café Airside分店環境設計以現代感為主,搭配大量的綠色植物,讓人一進來就感受到清新舒適的氛圍。午市套餐,文華海南雞飯升級至雞髀。髀肉質鮮嫩多汁,皮薄細膩,搭配特製醬油,味道更加豐富。每一口都能感受到雞肉的鮮甜和醬汁的香氣。套餐加餐飲選擇好多,熱檸檬薏米水新解膩,檸檬的酸味和薏米好夾。加配香脆腐皮卷外皮酥脆,咬落發出「咔咔」聲,十分香口。加配甜品斑蘭蛋糕伴椰糖斑斕色澤誘人,口感柔軟,好鐘意斑斕香,而且佢搭配椰糖後更添風味。

加配香脆腐皮卷
外皮酥脆,咬落發出「咔咔」聲,十分香口。

加配甜品斑蘭蛋糕伴椰糖

2024-10-12 212 views
朋友新屋入夥,過開嚟啟德Airside商場食飯,見到呢度有「Chatterbox Café」緊係食我最愛嘅海南雞飯🤗~文華海南雞飯$138 無骨的海南雞飯,啖啖肉,雞肉嫩滑,雞皮爽脆,配上油飯,蘸上醬汁,就係我愛的口味。~手製芝麻鮮蝦多士2件$48 使用新鮮的蝦膠塗在香脆的多士上面,外層脆卜卜,搭上芝麻香氣,美味嘅開胃菜。~咸蛋雞翼- 4隻$72 金黃的咸蛋黃包住炸得香脆的雞翼外層,每一口都充滿濃郁的咸蛋味,外脆內嫩,好惹味。~夏日刨冰配雪糕$68 刨冰上有雲呢拿雪糕,粟米粒、紅豆、花生碎、涼粉條,口感豐富,冰涼又解暑。

2024-09-30
$175 (Dinner)
2024-10-06 222 views
叫咗個二人餐其實都偏貴叫咗個貴刁,同埋另外加咗$40叫個喇沙我覺得個貴刁係好食嘅,但係真係唔值咁貴我內心令我再加$40其實真係好貴好貴小食春卷同埋菜就普通level 我之前都食過佢哋嘅海南雞飯,但係都係覺得一般今次俾多次機會佢都係咁拜拜
叫咗個二人餐
其實都偏貴叫咗個貴刁,同埋另外加咗$40叫個喇沙
我覺得個貴刁係好食嘅,但係真係唔值咁貴
我內心令我再加$40其實真係好貴好貴

小食春卷同埋菜就普通level
位於啟德站 Airside 的 Chatterbox Cafe,無疑是一個讓人耳目一新的用餐選擇。這裡的環境清新自然,融合了森林風的設計,讓人一踏入就感受到一種悠閒與放鬆的氛圍。綠意盎然的裝潢和自然光線的引入,讓整個用餐體驗愈加愉悅。在這裡,你絕不能錯過他們的 二人滋味套餐 ,特別是在平日的時候,只需 $348,便可以享受一頓豐盛的美食。這套餐的內容相當豐富,包括香脆薄餅四件配咖喱汁及新鮮蔬菜條,口感酥脆,搭配濃郁的咖喱汁,讓人一試成主顧。接下來是文華海南雞,配上香米飯,雞肉嫩滑,飯香四溢,簡直是絕配。而香炒河粉燴牛肉則是另一個亮點,河粉滑溜,牛肉鮮嫩,滋味十足。最後,醬油生菜的清新口感,讓整頓餐更顯均衡。不可不提的是,搭配的錫蘭奶茶,香醇可口,為這頓美食畫上完美的句號。食物的高質量與足夠的份量,絕對讓人感到物超所值。無論是與友人聚餐,還是與家人共享,Chatterbox Cafe 都是一個值得一試的好地方。若你在啟德站附近,不妨親自前來體驗一下這份獨特的美食盛宴!

近月久不久也會到Airside午餐,因為天氣太熱🥵,而Airside的冷氣相當充足,有時甚至乎要帶多件風褸擋冷氣啊😂!某天經過這家「Chatterbox Café」,看到餐廳面向門外的大餐牌,被放在大餐牌首位的:"文華海南雞飯" 所吸引🤩,於是今天特意到來一試虛實。Airside平日中午午餐時間最多客人的是在五樓的Foodmuse,其他餐廳很少會full house,我們並沒有預先訂位,入座時間大約1:30左右,餐廳座位闊落,枱與枱之間也不覺得擠迫(感覺Airside內大部份餐廳的地方都比其他商場的餐廳面積較為闊大)。兩份午餐:~ 文華海南雞飯🐓(雞髀位🍗+$10)($148)套餐上枱,餐廳採用了胡桃色木盤,感覺高級。 肉眼所見,雞的份量也不少,油飯/湯/三款蘸料(辣椒醬,薑蓉,黑醬油)睇落亦靚靚仔仔。雞髀肉全去骨,大約有10到11件,肉質嫩滑,雞味不太濃,雞皮部份帶有肥膏,未能做到入口感覺爽滑的口感;油飯粒粒分明,入口有嚼勁,口感不錯,但略嫌過油,吃到尾聲會有膩感;清雞湯夠熱,味道亦清甜,而且湯內還有一片滑豆腐,值得加分;三款蘸料味道亦不俗。餐廳打正旗號賣文華海南雞飯,而本人多年前需

兩份午餐:
~ 文華海南雞飯🐓(雞髀位🍗+$10)($148)
文華海南雞飯(雞髀位+$10)
餐廳打正旗號賣文華海南雞飯,而本人多年前需經常出差新加坡,當時最愛吃香辣蟹配炸饅頭及藥膳蝦。星加玻同事亦曾向我大力推介當地文華酒店 (2022年改為烏節希爾頓酒店) 內的文華海南雞飯,說是新加坡非常出名的美食,所以本人亦曾經到訪品嚐過,但我個人始終較為喜歡香港灣仔君悅酒店的出品。

說到這間「Chatterbox Café」, 是星加坡Chatterbox 在香港開設的第三間分店,星加坡Chatterbox 最出名的就是”文華海南雞飯”,命名為”文華海南雞飯”,當然會令食客聯想到這家海南雞跟星加玻酒店Chatterbox 的”文華海南雞飯”是同等級數🤔(至少我會認為是)。

而我亦做了一些資料蒐集:
Chatterbox於1971年創立,「招牌文華雞飯」選用來自美國的Cobb500雞種,口感嚼勁十足,主廚劉殿雄不藏私透露 :「我們選用馬來西亞放養雞,餵食30天飼料後、再經過30天放養,最後以50分鐘慢火蒸熟,每份海南雞飯都含有雞腿、雞胸,份量比一般雞飯大2倍以上,就是要客人吃得飽足、開心。」(原文來自ETtoday旅遊雲2023年09月10日 00:05)

總結,假設這一份文華海南雞飯的原材料及烹調方法與星加坡的Chatterbox完全一樣,那麼應該值得一試✌️。

以下資料僅供參考:
- 星加坡Chatterbox 每 set 文華海南雞飯,餐牌價錢S$25+10%服務費+9%GST消費稅 (折算約HK$180) 。
- 香港Chatterbox Café 午市套餐HK$138+10%=HK$152。另加$10 (+10%後$11)就可選擇全雞髀位,CP值高,建議必加(MX轉雞髀也要加$8啦)😂。
- 君悅酒店Grand Café 海南雞飯 HK$335+10%=HK$368.50 (酒店會員或部份信用卡可能有折扣)。
- 若是喜歡吃海南雞的朋友,在我心目中除首選灣仔君悅酒店外,CP值高可媲美酒店出品的海南雞冠軍依然是由前君悅廚師主理的「勇記」的白滷水泰式無骨海南雞啊!紅磡分店 (上環分店價錢稍貴) 全隻海南雞外賣價錢HK$167(包兩盒醬料)。
~ 白胡椒肉骨茶🍖配麵線($132)
疫情期間前往大坑還神,在大坑「肉骨皇」(已結業) 吃了一款馬來西亞口味的肉骨茶,之後一直沒有吃過,今天正好有機會嘗試一下新加坡口味的肉骨茶。午餐跟餐可配白飯或麵線,我選了麵線,因為麵線可以吸收肉骨茶的味道令麵線變得更有滋味。

同樣以胡桃色木盤上桌,窩內有麵線,肉骨,配菜有豆腐卜、半個蒜頭和金菇及以芫荽作點綴,
白胡椒肉骨茶配麵線
肉骨茶做湯;還有一小碟油條及黑醬油作為蘸料。
白胡椒所熬製的肉骨茶湯底味道尚算濃郁,但嫌辣味不夠,期望白胡椒份量可以多一點,個人喜愛較濃的胡椒味湯底。
一窩肉骨茶內有4到5件肉骨,但並非一字骨,不過每件都啖啖肉亦很大件,入口尚算腍及有肉味,但偶有一些肉質感覺嚡口未夠淋滑。
油條新鮮,外脆內軟,稍為在肉骨茶內浸泡一下,讓油條稍為吸收肉骨茶的味道後,一口吃下,首先感到油條的外皮仍然有少許鬆脆,繼而油條內的肉汁在口內爆發出來,滿足。(注意油條浸泡時間不要太久,否則外皮就會完全溶掉,失去口感)。
與肉骨一同熬製的連衣蒜頭🧄非常腍甜,喜歡吃蒜頭的我,不論是西式的焗蒜頭或中式的各種做法都喜歡;
最失色的算是麵線了,麵線放在整個鍋的最底部份,因麵線浸泡在肉骨茶內太久,因而吸收了過量的肉骨茶,入口感覺太腍失去了口感😔,因為趕着把麵線盡快吃掉,所以竟然忘記拍照;另一方面,有限的肉骨茶被麵線吸去了太多的水份而份量變小了;

我大膽詢問這裏的餐廳職員,肉骨茶湯是否可以添加😅?餐廳職員有禮的告訴我是不可以的,不過若是我認為不夠,她可以再給我一小碗。 很快這位餐廳職員為我送上一碗熱騰騰的肉骨茶湯,添加給我的肉骨茶湯用一個飯碗盛載着上枱,這一碗剛上枱的肉骨茶湯熱度相當足夠,立即喝一口相當滿足而且美味。餐廳職員服務貼心,值得一讚🥰!
建議若客人點選麵線配肉骨茶,應該把麵線分開上枱 (像過橋米線一樣),由客人自行選擇麵線放入肉骨茶的份量,這樣一來麵線的口感會更佳,肉骨茶又不會被吸去水份而令肉骨茶變少,令客人感覺滿足;想想若客人選擇白飯而非麵線, 相信餐廳會給客人一碗白飯而不會把白飯浸泡在湯內,對嗎? 我比較傾向喜歡用米粉代替麵線,因米粉較為幼細比麵線更能配合肉骨茶。

2022年在大坑「肉骨王」(已結業) 的午餐,馬拉肉骨茶。
數年前我在星加坡吃過「發起人肉骨茶」,搭配黑油條,相當美味可口。聽說周杰倫也曾經是座上客呢😍! 那裏的肉骨茶,除了肉骨以外,肉骨茶是可以無限添加 (Free flow) 的,記憶中我共喝了兩碗哦👍!
***2022年在大坑「肉骨王」(已結業) 的食評內也有提過,馬來西亞口味和新加坡口味的肉骨茶有什麼分別呢?
- 新加坡是屬於海南派,肉湯顏色較淺,採用大量胡椒調味,因此湯底帶有濃郁胡椒香味,入口亦會帶有微辣的感覺。
- 馬拉的屬於福建派,配料則用上大量的豉油,因此湯底顏色較濃較深,而且藥材香味也更為濃郁,兩款各有特色。

飲品:
~ 美祿恐龍(跟餐+$24)
一大杯美祿恐龍。
美祿恐龍(跟餐+$24)
~ 熱咖啡(跟餐不用加錢)
味道不錯的熱咖啡,這裏雖然是星加坡餐廳卻不是星加坡式的咖啡。
熱咖啡
在此餐廳進餐地方舒適,感覺良好,職員態度有禮,食物質量亦可以接受,當然亦有進步空間👍。
2024-08-13
文華海南雞飯(雞髀位+$10)
2024-09-27 422 views
難得跟舊同事聚舊,我們係airside 食飯見到chatterbox cafe 有二人套餐覺得唔錯就入去食特色鹹蛋雞翼這是雞全翼,外層是沾滿咸香十足的咸蛋醬,仲要起砂的。雞翼真係要熱辣辣先好食,咬開仲有肉汁流出呢。文華海南雞飯雞肉鮮嫩多汁,即使係雞胸肉都一樣保持嫩滑,原來餐廳用咗慢煮方式烹調雞隻。雞肉已經拆骨,方便食用。香米飯非常軟熟,唔會太油膩。仲有清香嘅豆腐雞湯。雞肉可以蘸上秘製辣椒油,黑醬油,薑蓉,更顯風味。星洲海鮮炒貴刁鑊氣十足,海鮮有帆立貝,魷魚圈,大蝦,用上馬拉盞,甜醬油,非常入味。麵條沾滿醬油,食起嚟非常香滑。醬油生菜新鮮生菜,嫩綠脆口,仲有醬油及炸蒜,唔錯朋友飲凍檸茶,茶味香濃,我飲有機雜莓茶,勁香莓果味,食完飯飲杯開胃的熱茶都唔錯。
難得跟舊同事聚舊,我們係airside 食飯
見到chatterbox cafe 有二人套餐
覺得唔錯就入去食

特色鹹蛋雞翼

文華海南雞飯

星洲海鮮炒貴刁

醬油生菜
新鮮生菜,嫩綠脆口,仲有醬油及炸蒜,唔錯

今日專登嚟到Airside聽講進軍了好多食肆,而且消費仲有美食券回贈,商場亦有好多打卡點,附近開了一間文華大廚處理嘅星加坡菜Chatterbox Cafe, 等我排隊攞位先,餐牌有單點重有二人同埋四人套餐, 價錢算底食在啟德 Airside 我選了二人滋味套餐,黑醬油炒蘿蔔糕,文華海南雞飯配香米飯,白胡椒肉骨茶配白飯,蠔油小棠菜,重包括兩個餐飲。黑醬油炒蘿蔔糕:蘿蔔糕好惹味嫩滑,佢用黑醬油炒感覺唔錯,不辣但惹味。文華海南雞飯:鎮店之寶,雞肉嫩滑多汁雞皮爽滑亦不肥膩,油香飯非常美味,配上三款特製嘅醬汁,味道一流。白胡椒肉骨茶配白飯:湯底濃郁,胡椒味道適中,肉骨煮得唔軟爛有咬口,肥瘦適中,配上油條浸湯鬆脆可口,非常滿足。蠔油小棠菜:亦是健康配搭餐飲方面:我地選擇了有機雜梅紅茶和錫蘭紅茶都係增添獨特風味。雖然今次未能試佢的雪糕和甜品,因為已經好飽了,下次再幫襯。環境方面,餐廳設計優雅,座位舒適,燈光柔和。乾淨整潔,Chatterbox Café 絕對值得一試,無論是品質還是口味都絕對不會讓您失望。

蠔油小棠菜:亦是健康配搭

雖然今次未能試佢的雪糕和甜品,因為已經好飽了,下次再幫襯。

2024-09-21 349 views
chatterbox午市套餐由$88起,今日品嚐了:海南雞🐔飯 ~ 味道OK, $138性價比唔算高白胡椒肉骨茶配麵線 🍲~ 白胡椒肉骨茶湯配油炸鬼份量足,吃飽想瞓💤芽籠黑醬油海鮮🦐福建麵 ~ 略甜套餐可自選免費餐飲或加費特飲☕️Oxfarm紅莓茶🍒清新消膩即磨咖啡🫘香濃奶茶☕️沒有驚喜午餐時間人手不足,如果沒有訂位要預留時間等位🌟食評指數:7/10💁🏻‍♀️人均消費~HKD150 (lunch)🗺️ 地址:B1, Airside
chatterbox

午市套餐由$88起,今日品嚐了:
海南雞🐔飯 ~ 味道OK, $138性價比唔算高
芽籠黑醬油海鮮🦐福建麵 ~ 略甜

套餐可自選免費餐飲或加費特飲☕️
Oxfarm紅莓茶🍒清新消膩
即磨咖啡🫘香濃
奶茶☕️沒有驚喜

午餐時間人手不足,如果沒有訂位要預留時間等位

🌟食評指數:7/10

💁🏻‍♀️人均消費~HKD150 (lunch)

🗺️ 地址:B1, Airside

2024-09-16 499 views
二人套餐其實都幾抵食,有哂最出名既菜式而且份量又唔會突登少左!黑醬油炒蘿蔔糕、薄餅配咖哩汁前菜叫左蘿蔔糕另外再加28蚊有薄餅,蘿蔔糕本身都好香濃而且佢既黑醬油真係濃味又唔會好咸,食落真係可以帶起食物既鮮味! 另外呢個薄餅都熱辣辣幾好食,咖哩汁係微辣既,食落同薄餅好夾,始終咖哩真係要少少辣先好食!Fruit Rojak另一個我地認為好特色既食物,酸甜既醬汁配合唔同既生果同埋油炸鬼,食落口感好豐富而且味道好開胃又唔會太滯!海南雞飯雞肉真係好嫩滑同埋最鍾意佢既雞已經幫你片走肥膏,連埋皮食真係零負擔而且雞味好香,加埋佢地既醬汁同辣醬一齊食真係好夾。雞油飯本身都唔會好油膩,食落有雞肉既香味又唔會好肥,真心推介!海鮮炒貴刁呢個都係幾正宗既炒法而且味道好突出又唔會好咸,海鮮係真海鮮,有大蝦、帶子同埋魷魚,絕對唔係普通急凍雜錦海鮮,食落真係幾正同埋即叫即炒,熱辣辣基本上冇得輸。班蘭蛋糕配椰子雪糕另一個每次都必食既甜品,班蘭蛋糕好出色,味道突出又唔係死甜個種,蛋糕口感幼細又彈牙,加埋椰子雪糕真係食到有椰絲,椰子味勁濃!其實佢杯奶茶都幾好飲,茶同奶比例幾岩,飲落幾順又香。

黑醬油炒蘿蔔糕、薄餅配咖哩汁

Fruit Rojak

海南雞飯

海鮮炒貴刁

班蘭蛋糕配椰子雪糕

其實佢杯奶茶都幾好飲,茶同奶比例幾岩,飲落幾順又香。