Hiring
Up to $25,000
Monthly (Negotiable)
Restaurant: Chatterbox Café (AIRSIDE)
Info:

2024-12-13 0 views
意想不到超驚喜嗰日去airside做野亂撞亂碰就入咗呢一間餐廳-估唔到佢Menu好似乜都乜但係海南雞食落又真係幾滑嫩-另外同朋友嗌咗一人一個湯麵我哋各自個口感都係唔一樣都係濃郁嘅車仔麵湯底-雖然又唔會嘩一聲,喺呢附近都可以試吓
意想不到超驚喜
嗰日去airside做野
亂撞亂碰就入咗呢一間餐廳
估唔到佢Menu好似乜都乜
但係海南雞食落又真係幾滑嫩
另外同朋友嗌咗一人一個湯麵
我哋各自個口感都係唔一樣
都係濃郁嘅車仔麵湯底
雖然又唔會嘩一聲,喺呢附近都可以試吓
2024-12-13 0 views
今日去咗Airside,心血來潮想食星馬野,見到有過江龍chatterbox,仲要有二人餐,就去試吓啦!二人餐有小食,主食,菜同飲品,好豐富小食方面,有得揀炒蘿蔔糕,豆腐同埋佢哋招牌嘅特色鹹蛋黃雞翼,鹹蛋黃迷既我當然係點雞翼,新鮮炸熱辣辣好脆主食方面,我哋叫咗佢哋出名嘅海南雞飯,同埋炒貴刁,海南雞飯仲可以揀雞胸,啱晒健康人士選擇,雞胸好滑,配埋醬汁同埋油飯,絕配菜嗰方面我哋揀咗生菜飲品我哋就飲咗咖啡同檸檬!

二人餐有小食,主食,菜同飲品,好豐富

菜嗰方面我哋揀咗生菜

飲品我哋就飲咗咖啡同檸檬!
2024-12-11 0 views
前幾日去左AIRSIDE嘅Chatterbox Café,呢間餐廳主打新加坡菜,好似好正所以試下佢!**黑醬油炒蘿蔔糕** 呢道菜色香味俱全,蘿蔔糕外脆內軟,黑醬油嘅鹹香味道恰到好處,令人一口接一口,完全停唔到口。**薄餅配咖哩** 薄餅香脆,咖哩濃郁,兩者搭配得天衣無縫,令人回味無窮。呢個組合真係好特別,值得一試。**Fruit Rojak** 呢道沙律非常特別,混合咗多種水果同蔬菜,配上甜辣嘅醬汁,口感豐富且清爽。既有水果嘅甜美,又有蔬菜嘅清新,係一道非常適合夏天嘅開胃菜。**海南雞飯** 呢道係Chatterbox嘅招牌菜之一。雞肉嫩滑多汁,配上香氣四溢嘅雞油飯,再加上三種唔同嘅醬料,令呢道菜更加美味。每一口都能感受到新加坡嘅風味,令人仿佛置身於當地。**海鮮炒貴刁** 呢道菜用料豐富,海鮮新鮮,炒貴刁嘅口感Q彈,配上濃郁嘅醬汁,令人食指大動。每一口都充滿咗海鮮嘅鮮味同炒貴刁嘅香氣。**班蘭蛋糕配椰子雪糕** 最後,我哋以班蘭蛋糕配椰子雪糕作為甜品。班蘭蛋糕鬆軟香甜,椰子雪糕清涼爽口,兩者搭配埋一齊,完美地為呢頓美食畫上句號。

**黑醬油炒蘿蔔糕**

**薄餅配咖哩**

**Fruit Rojak**

**海南雞飯**

**海鮮炒貴刁**

**班蘭蛋糕配椰子雪糕**

2024-12-03 393 views
早前在尖沙咀K11 Musea,經常會去食嘅星馬泰菜嘅餐廳Chatterbox Café,在這邊都開了間分店,超喜歡食海南雞,故即時進入開餐囉。招牌菜✌️文華海南雞轉白飯~加錢轉埋無骨雞髀,雞皮爽脆幼滑,雞冇骨食落啖啖肉,非常之滋味,將雞與飯合併點埋薑蓉、黑豉油跟椒油一齊入口、令味道層次有更多的提升。素菜炒貴刁,香口腐皮鋪在貴刁上,河粉炒得惹味,素菜有爽口芽菜、椰菜、菇🍄同紅蘿蔔🥕。外出食飯想吃多啲菜,點呢款亦很唔錯啊👍。餐廳地方夠大,空間感足夠亦坐得舒適,食飽慢慢坐下傾下計都幾寫意啊👍。

2024-12-02 300 views
airside有呢間新加坡過江龍Chatterbox Café,專食著名文華海南雞🐥🐥文華海南雞飯咁啱有雞髀位,肉質嫩滑細軟,點埋三款醬汁,同雞油飯一齊食夠油夠晒好食🍜新加坡肉骨茶麵線平時都鐘意肉骨茶,有少少藥材味,好滋補咁,呢到嘅唔會太濃烈,都好易入口,襯熱飲最正,麵線好滑好鐘意!全部都食晒飲晒!🚩Chatterbox Café (AIRSIDE) (九龍城)📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖

🐥文華海南雞飯

🍜新加坡肉骨茶麵線

📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖
新加坡文華酒店嘅出名海南雞🐥 香港都食到,想過嚟試好耐!環境餐廳裝修都幾骨子,而且環境好大,仲有房仔添。部份餐牌 文華海南雞飯 $138 海南雞飯賣相好靚仔,師傅已將雞骨去除,用雞油同自家秘製香料烹調,皮下非黃色脂肪,而係啫喱😳,就算瘦肉位都保持到皮肉爽滑均衡。配上由雞湯熬製而成香米飯,香而不膩,伴以醬料辣椒醬、黑醬油及薑蓉。仲有一碗清香雞湯🤗 帶子加多加多沙律 $78 叫咗個特別啲用沙嗲醬做調味嘅帶子加多加多沙律,配料有青瓜🥒、洋蔥🧅、豆角、椰菜、紅蘿蔔🥕、蝦片、炸豆腐、炸薯仔🥔,撈沙嗲醬好惹味,邪惡又Balance 嘅沙律😂 美祿咖啡 $40 加杯美祿咖啡,唔算太甜,其實係一個人嘅晚餐lol

新加坡文華酒店嘅出名海南雞🐥 香港都食到,想過嚟試好耐!

餐廳裝修都幾骨子,而且環境好大,仲有房仔添。

部份餐牌

文華海南雞飯 $138

帶子加多加多沙律 $78
帶子加多加多沙律

美祿咖啡 $40
美祿咖啡

加杯美祿咖啡,唔算太甜,其實係一個人嘅晚餐lol

帶子加多加多沙律
美祿咖啡
2024-11-25 388 views
啟德多咗好多大型嘅商場,恰巧不用帶小朋友於是大家人出外食一餐生日午餐💖。他們同樣地很掛念星加坡的美食於是選了這一間。 (5⭐️最高) 咖哩豬肋骨煲配白飯及薄餅及手製芝麻鮮蝦多士2件(小食)(5⭐️) 💜咖哩豬肋骨煲配白飯及薄餅正宗的咖喱香配合香滑的豬肋骨豬肋骨食落唔會太韌,而且肉質充滿着咖喱香味如果真係想試印度的感覺配上薄餅,其實都幾好食脆卜卜的。 比起食白飯,更可口💕🧡手製芝麻鮮蝦多士(5⭐️)我覺得這款很特別,蝦肉薄薄的鋪在多士上,炸至脆卜卜,又唔會火候過🩵配合煉奶食,真係十分滋味~招牌雞肉喇沙(5⭐️)果然是招牌,相比起一般的喇沙,份量比較充足而且湯底比較濃、不會太辣🤩,特別在於加入了黑松露油,所以會的松露的鮮香😋。

💜咖哩豬肋骨煲配白飯及薄餅
咖哩豬肋骨煲配白飯及薄餅

🧡手製芝麻鮮蝦多士(5⭐️)
手製芝麻鮮蝦多士2件(小食)

招牌雞肉喇沙(5⭐️)
招牌雞肉喇沙

咖哩豬肋骨煲配白飯及薄餅
手製芝麻鮮蝦多士2件(小食)
招牌雞肉喇沙
2024-11-24 385 views
這家位於啟德Airside的新加坡餐廳,是一個心動的美食避風港。餐廳的設計充滿了新加坡風情,色彩繽紛的裝飾和柔和的燈光下,感到賓至如歸。在舒適的環境中,期待著品嚐其佳餚。沙嗲雞串燒,這道經典的小吃瞬間征服了味蕾。雞肉經過精緻的醃製,外層烤得金黃帶點焦香,裡面卻依然保持著鮮嫩的口感。特製的沙嗲醬則為每一口增添了獨特的風味,配上青瓜,清爽感與肉香相得益彰。每一串都忍不住想要再點一份,回味無窮。斑蘭蛋糕配椰子雪糕。請問甜品的色彩迷人,斑蘭蛋糕的鬆軟與濕潤令人驚喜,斑蘭的香味淡雅而悠長,與雪糕的濃郁椰香形成了絕妙的搭配。清新又香甜的享受,仿佛在炎炎夏日中啜飲著清涼的椰子水,神清氣爽。

🤪又係懶得就懶嘅一日其實chatterbox cafe 食過好多次🤣不過都無出post 咁當然 又係近近地喺Airside食叫左個二人套餐有小食,兩個主菜,一碟菜,同埋兩杯嘢飲 ($348)小食要咗特色鹹蛋雞翼呢個好好食呀 👍🏻👍🏻👍🏻 鹹蛋黃勁邪惡,但係又唔算太膩,雞翼脆脆地,滿滿嘅鹹蛋黃香味 🤤🤤🤤 可惜只有兩隻主菜當然要咗 文華海南雞飯海南雞好嫩,唔柴 😍😍 配埋油飯食真係無得輸! 那外仲有碗湯另一個主菜要咗 招牌大蝦喇沙 (+$40)佢嘅喇沙都係好出色㗎!香料味香而唔會過分!大蝦肉質鮮甜而且厚實!成碗都超好食 菜呢要左 蠔油小棠菜小棠菜好翠綠好嫩,好欣賞佢嘅蠔油唔係太鹹 🙌🏻 而二人餐仲會包咗兩杯基本嘢飲 其實食晒成個餐都好飽 🙊 呢個價錢算幾抵食 👍🏻👍🏻
🤪又係懶得就懶嘅一日
其實chatterbox cafe 食過好多次
🤣不過都無出post
咁當然 又係近近地喺Airside食
叫左個二人套餐
有小食,兩個主菜,一碟菜,同埋兩杯嘢飲 ($348)
小食要咗特色鹹蛋雞翼

主菜當然要咗 文華海南雞飯

另一個主菜要咗 招牌大蝦喇沙 (+$40)

菜呢要左 蠔油小棠菜
小棠菜好翠綠好嫩,好欣賞佢嘅蠔油唔係太鹹 🙌🏻

而二人餐仲會包咗兩杯基本嘢飲
其實食晒成個餐都好飽 🙊 呢個價錢算幾抵食 👍🏻👍🏻
2024-11-10 452 views
長者友善餐廳除了招牌海南雞非五辛素和吃碟邊菜朋友可以試試°素炒貴刁-有鑊氣、代替蝦的腐皮卷很出色°咖哩雞煲-有不少秋葵和茄子. 咖哩汁香不辣,很有兒時香港街邊熟食檔的風味最後以錫蘭奶茶作結都很不錯呀
長者友善餐廳

除了招牌海南雞
非五辛素和吃碟邊菜朋友
可以試試
°素炒貴刁
-有鑊氣、代替蝦的腐皮卷很出色
°咖哩雞煲
最後以錫蘭奶茶作結
都很不錯呀
2024-11-08 381 views
—🐔🍚 文華海南雞飯 $138—是新加玻文華酒店非常有名兼獲獎無數的Chatterbox Café來港開業今天來一試它文華海南雞飯的Lunch Set但不得不說實在是有點overrated 沒有想像中好吃🙃雞是很滑 但無乜雞味 配上新加玻的甜醬油和辣醬就ok😹

🐔🍚 文華海南雞飯 $138

今天來一試它文華海南雞飯的Lunch Set

但不得不說實在是有點overrated
沒有想像中好吃🙃
雞是很滑 但無乜雞味
配上新加玻的甜醬油和辣醬就ok😹
2024-09-04
$150 (Lunch)
2024-11-05 468 views
之前喺musea食過 chatterbox 今日喺airside行街諗唔到食咩所以決定再食嗌咗二人套餐主菜揀咗招牌海南雞飯同海鮮炒貴刁海南雞跟咗個油飯有個豆腐例湯最出色係啲雞同三個靈魂醬汁雞真係滑到不得了連原本唔食雞皮嘅,我都食咗幾舊海鮮炒貴刁有魷魚蝦同埋帶子不過有埋臘腸,有啲搞笑好大碟 兩個人都食到好飽小食就試下咸蛋黃雞翼見佢話係精選推介炸得好香好重鹹蛋黃味不過每人得一隻有啲少套餐青菜揀咗蠔油小棠菜正常發揮份量都夠兩個人食餐飲就錫蘭奶茶同蘋果茶
之前喺musea食過 chatterbox

海南雞跟咗個油飯

有個豆腐例湯
最出色係啲雞同三個靈魂醬汁

雞真係滑到不得了
連原本唔食雞皮嘅,我都食咗幾舊

海鮮炒貴刁有魷魚蝦同埋帶子

不過有埋臘腸,有啲搞笑
好大碟 兩個人都食到好飽

餐飲就錫蘭奶茶同蘋果茶
2024-10-30
  • 文華海南雞飯
2024-10-27 643 views
今天晚上,我和家人在啟德Airside商場,享用了一頓愉快的晚餐。我們選擇了Chatterbox Café這間餐廳,環境舒適,燈光柔和,讓人感到放鬆。我們點了香脆薄餅配咖喱汁及蔬菜條,薄餅外皮酥脆,搭配濃郁的咖喱汁,口感獨特,十分美味。接著,我們品嚐了白胡椒肉骨茶配麵線,湯底香氣撲鼻,肉骨鮮嫩,麵線吸飽了湯汁,讓人一口接一口。文華海南雞飯是我們的另一道主菜,雞肉鮮嫩,飯粒松軟,淋上特製醬油,味道恰到好處,讓人感受到海南雞飯的真實風味。蠔油小棠菜則為我們的餐桌增添了一抹綠色,清脆可口,讓整體餐點更加均衡。最後,我們享用了熱錫蘭奶茶和熱檸檬茶。奶茶香濃順滑,檸檬茶則清新提神,為這頓晚餐畫上完美的句號。

2024-10-24 525 views
九龍城啟德地鐵站上蓋越來越多食肆進駐,今日下午便來到一間來自星馬的海南雞飯專門店。原來平常日期,這裏不是很多人的。(午)文華海南雞飯,凍美祿咖啡(+$24)$162。文華海南雞外皮香脆,內裏雞肉鮮嫩,油脂甘香,配有三色調味料,其中以黑醬油最為美味可口。油飯帶點雞油的香味,軟腍腍可口,這個海南雞飯,是必吃的名物。美祿的味道混和了咖啡的味道,甜度適中,喜愛美祿的必點這道飲品。(茶)黑醬油炒蘿蔔糕,凍意大利牛奶咖啡(+$24)$82。黑醬油帶點甜味,令到蘿蔔糕軟糯可口。意大利咖啡份量十足,加上咖啡香濃可口,相得益彰。

(午)文華海南雞飯,凍美祿咖啡(+$24)$162。

(茶)黑醬油炒蘿蔔糕,凍意大利牛奶咖啡(+$24)$82。
黑醬油帶點甜味,令到蘿蔔糕軟糯可口。

意大利咖啡份量十足,加上咖啡香濃可口,相得益彰。
2024-10-21 430 views
Chatterbox Café (AIRSIDE) (九龍城)地點📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖啟德開左新商場咁耐,都未有時間行過,見今日收工有D 時間又近地鐵站就去行下平時都鐘意食海南雞,見到佢地招牌菜就係文華雞,都決定入去試試先🐥🐥---------------文華海南雞飯💲138油飯好好食好軟熟唔太油🐥雞肉嫩口,啖啖肉仲要無骨配埋三色醬👍無耐已經食曬成碟---------------沙嗲串燒拼盤(雞豬牛x2)💲128沙嗲醬好好味唔係辣味而係甜味串燒火喉岩岩好完全冇出現太燶或者會"鞋"口既情況---------------手制芝麻鮮蝦多士💲44一個字脆,勁脆多士唔會太燶同時亦保留到鮮蝦既彈牙

地點📍
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE B1樓B114號舖

💲138
油飯好好食好軟熟唔太油🐥
雞肉嫩口,啖啖肉仲要無骨
配埋三色醬👍無耐已經食曬成碟

---------------
沙嗲串燒拼盤(雞豬牛x2)
💲128
沙嗲醬好好味