Restaurant: China House
Info:

2019-04-05 873 views
今日去左荔枝角分店,本身諗住去用埋啲優惠券。去到首先發現座位下的地下佈滿麵碎,惟有要求換位 換左位之後點菜,點完接近10分鐘都未拎茶黎,惟有自己行出去搵人拎。跟住等左20分鐘都未上菜,一問之下話原來落單部機壞左,無印到單算啦,等到終於上菜,點知隻醉雞完全無味,得酒味叫左杯凍豆漿,點知完來賣晒,個侍應求其擺低杯熱既就走左去,扮晒無野咁,差劣食個半鐘飯,成四/五張枱都投訴!建議大家唔好幫襯!

換左位之後點菜,點完接近10分鐘都未拎茶黎
,惟有自己行出去搵人拎。

算啦,等到終於上菜,點知隻醉雞完全無味,得酒味

食個半鐘飯,成四/五張枱都投訴!

建議大家唔好幫襯!
2019-04-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
已經幫襯咗5年,初初幾年覺得幾好食,價錢又合理,但近呢半年真係令人失望. 首先,近半年每次嚟都總有蚊滋仔飛來飛去. 另外,碗碟永遠未洗乾淨,今次我隻碗有粒乾咗嘅飯,朋友隻碗有條乾咗嘅薑絲...茶: 呢度嘅鐵觀音係幾香幾好飲嘅鎮江肴肉: 今日個肴肉好硬丶好乾,似雪咗好耐...擔擔麵: 個湯完全無辣味,無花生香味,反而好甜,唔明白點解要落啲好甜嘅肉鬆喺上面,麵又太腍,總之成個麵食落好奇怪又唔好食小籠包: 唯獨小籠包維持到水準. 皮薄又多肉汁,合格!

茶: 呢度嘅鐵觀音係幾香幾好飲嘅

鎮江肴肉: 今日個肴肉好硬丶好乾,似雪咗好耐...

小籠包: 唯獨小籠包維持到水準. 皮薄又多肉汁,合格!
2019-03-23
Type of Meal
Dinner
  • 上海小籠包
2019-03-12 709 views
今日約左舊同學聚會,由於有大人及bb, 便選了朋友家附近的家傳滬曉。好彩朋友預先訂了座,因為去到餐廳門口聽到前一位想拎位,點知已經全店full booking,已經不接walk in 客了。我們點了香露醉雞、醬燒年糕牛柳粒、上海小籠包(5件)、炒雞菘跟叉子燒餅及楊洲炒飯。香露醉雞:冰冰涼涼、很重酒味、雞肉嫩滑醬燒年糕牛柳粒:年糕很Q很札實、牛柳鬆軟可口上海小籠包(5件):皮薄肉鮮汁多炒雞菘跟叉子燒餅:把雞菘放入燒餅內、燒餅又香又脆,配搭絕秒楊洲炒飯:炒得香口,材料足

香露醉雞:冰冰涼涼、很重酒味、雞肉嫩滑

醬燒年糕牛柳粒:年糕很Q很札實、牛柳鬆軟可口

上海小籠包(5件):皮薄肉鮮汁多

炒雞菘跟叉子燒餅:把雞菘放入燒餅內、燒餅又香又脆,配搭絕秒

楊洲炒飯:炒得香口,材料足
2019-03-11
$140 (Dinner)
2019-02-20 581 views
午市套餐有飯餐,有麵餐,飯餐有老火湯跟,麵餐就有豆漿送。叫左個糖醋魚塊客飯,菜飯只需加$5,都幾抵。碟糖醋魚塊係新鮮炒起,份量多,好夠食。另外叫左個排骨擔擔麵,個湯底好濃郁,好足料。炸排骨好厚肉,好脆而且唔鞋口。
午市套餐有飯餐,有麵餐,飯餐有老火湯跟,麵餐就有豆漿送。

另外叫左個排骨擔擔麵,個湯底好濃郁,好足料。

炸排骨好厚肉,好脆而且唔鞋口。

2019-02-03 606 views
另一頓很滿意的團年飯,地點在家傳滬曉。我們去的是荔枝角分店,但其實是靠近美孚站;本來對主打街坊生意的餐廳沒太高期待,旨在與友人聚首兼分享手信而已,但無論是環境或食物,都相當有驚喜,值得推介! 這晚的頭盤相當特別,是來自沖繩的 Fukugiy 蜂蜜年輪蛋糕!味道真的很好,那陣蜂蜜清香非常迷人,筆時也十分懷念;可惜保質期太短,否則該買上數條回家慢慢嘆的~ 打頭陣是寓意 風起水起 的豐盛撈起!材料非常豐富,包括帶子、蝦仁、髮菜、蠔豉以及比真翅更具口感的素翅,矜貴加分,拌以青瓜絲、雞肉、生菜絲等等,加上麻醬及醬油,在這頗為悶熱的冬日,是款清爽開胃又美味的頭盤。 接著是三款上素小吃,包括其貌不揚但酸爽香醇的香醋海蜇頭、層次豐富、酥脆不膩的脆皮素鵝,以及有點似拔絲蘋果但更有口感的桂花糖蓮藕,入口有陣陣桂花香氣,十分吸引。 我愛吃烤鴨是不爭的事實,這晚也趁人多要了全隻 捲蔥填鴨,並由師傅在檯邊即席片起享用。由於用的是北京來的填鴨,個子不大、脂肪不多,鴨味香濃特別吸引! 這裡最特別是連同鴨腿呈上,不想吃太多皮的,吃腿最是適合了。我則始終最傾心連肉的香脆鴨皮,拌上青瓜條、山楂條、京蔥、海鮮醬

這裡最特別是連同鴨腿呈上,不想吃太多皮的,吃腿最是適合了。我則始終最傾心連肉的香脆鴨皮,拌上青瓜條、山楂條、京蔥、海鮮醬及份外軟熟的麼麼皮,這晚又失控大吃5大件!但也不及同行妹妹吃了6件之多,看來吃烤鴨方面兩兄妹都盡得媽媽真傳了~

太專注吃及包烤鴨關係,來到用料豐富的 利事大豐收(材料包括髮發、蠔豉、冬菇、豬脷、筍片、生菜、燒腩等...),食友們都在猛攻,我只是象徵式吃了一點生菜;由於吸收了其他材料的鮮味,墊底生菜變得非常美味,甚至比其他材料更快清光。

你當我是浮誇吧!這晚寓意 年年有餘 的糖醋大東星斑,賣相架勢有氣派、肉質及調味都十分出眾,新鮮趁熱吃固然是酸甜鮮香的美妙極品,即使攤涼了也一點沒有腥味,是繼烤鴨後另一我大力幫襯的菜式。

之後來個 上湯豆苗 清清腸胃;看真點!豆苗上舖滿雲腿、瑤柱、杞子,還有雞油香氣,到底是幫助消化還是加重罪孽,還是未知之數... 美食當先,很難想太多,總之好吃就別放過吧!

美妙的晚餐以皮薄多摺的 高湯小籠包 作結。好喜歡那豐盈蕩漾的鮮甜湯汁,透薄的外層與鮮香鬆化的肉餡不會帶來沉重負擔,整個組合非常得人歡心呢!

最後除了店方敬送、足料起膠的雪耳紅棗糖水,還有一系列景樂集團的賀年糕點,包括小孩最愛的蘆薈楊枝甘露糕、老少咸宜的紅豆杞子桂花糕、令老公一試傾心的薑汁紫薯年糕,還有美味又罕見的如意吉祥甑糕,以及富貴蘿蔔糕。

由於甜魔婆婆是標準甑糕迷,今年包裝又特別精美,所以就帶了一底 ($118) 回去孝敬她;另外富貴蘿蔔糕 ($158) 也十分足料美味,個子不算太大,送給她與玉仔享用剛好。還未辦妥年貨的,快快去 景樂餐廳 旗下多間分店搶購吧!

2019-01-29
2019-01-31 482 views
陸續的團年飯繼續的瘋狂吃我真係覺得自己好幸福啊!!這一頓在家傳滬曉吃的團年飯更是豐盛加浮誇呢! 荔枝角的曼坊地真的首次到訪,座落於此的家傳滬曉佔地頗大共有220個座位,但也十分旺場星期二的晚上全場爆滿,想試想吃的朋友真要早點訂座喇! 步進內一顆桃花搶眼非常,令這頓團年飯更加充滿節日氣氛! 內裡裝潢以紅、木色作主調滿載中式典雅的味道,罩燈更像大紅燈籠高高掛十分喜慶! 說到喜慶近年少不了意頭十足的撈起菜式吧!這客名為風生水起材料豐富,加上汁醬調味大家一同撈到風生水起既開心又好綵頭! 接下來是三款素食前菜,這客脆皮素鵝酥香可口,最重要不會韌切切的,內裡加有點香茹味道就更加香濃了。 這客香醋海蜇頭其貌不揚,不過醋香完完全全的滲進海蜇頭內,咬口清脆味道醇香十分開胃! 最後這個以外貌看怎也看不出是什麼菜式的原來是桂花糖蓮藕,咬下去外皮香香蜜蜜的,內裡是熱燙燙的爽脆蓮藕,味道口感也相當吸引! 吃過素前菜這刻來這隻捲蔥填鴨正合時宜,不消一會師傅以熟練刀法的為我們片起全鴨! 最特別是這兒會將鴨腿也摘下給客人享用,不能多吃皮的我就享用了一腿!鴨肉軟熟肉香滿滿好味道! 而配料除了京蔥和青瓜外更有

步進內一顆桃花搶眼非常,令這頓團年飯更加充滿節日氣氛!

而配料除了京蔥和青瓜外更有山楂條,這配襯可減低膩感喜歡吃的朋友也可品嚐多幾件啦!我呢吃一件就好了!!

高湯小籠包賣相頗靚仔夾起來亦沒穿破,但肉汁就非常澎湃一口咬下湯汁四濺可幸沒弄到朋友!

而小籠包內的肉球很鬆化,湯汁亦鮮味質素已很不俗了!!

接下來是利是大豐收這名字很開心(小朋友),以爽甜的生菜伴以豬脷、蠔豉、發菜和冬菇,調味相當吸引尤其是索了汁的生菜好吃到不行

浮誇在於這道年年有餘即是糖醋大東星斑,糖醋魚吃過不少但用上東星斑來炮製真的未嚐過!酸度十足的糖醋汁配上炸至香脆的東星斑,集矝貴美味於一身賀年菜有了它真夠派頭,弄得鄰桌的食客也被美美的賣相吸引來求拍照呢!

最後上湯豆苗又是用料十足,以雲腿、瑤柱、杞子來浸煮的豆苗還帶上雞油香氣,簡直係魔鬼天使混合體!!

甜品是雪耳紅棗糖水清潤不太甜,補補膠質皮膚都靚些!

走時見到景樂集團的香港製造賀年糕點,今天還有我最愛吃的如意吉祥甑糕,當然要即刻帶回家享用吧!

除了煙韌香甜沒加糖的如意吉祥甑糕$118外,我還選多底甜美可人的蘆薈楊枝甘露糕$118,用來盛載的那保溫袋真的靚到不行呢!

2019-01-29
Type of Meal
Dinner
2019-01-30 367 views
美孚新村曾經是自己夢想置業的地方,因為毗鄰地鐵站,附近娛樂及食肆又多,但距離上班地點卻又太遠,考慮過後唯有放棄。 畢竟地點就腳,今次好友就選了家傳滬曉作團年飯聚。餐廳位處商場之內,由地鐵站過去,都不過幾分鐘腳程,幾方便。 風生水起其實是撈起,配料有帶子、蝦仁、青瓜絲、雞肉、蠔豉及髮菜,澆上麻醬後撈起,既好意頭又惹味。 香醋海蜇頭望落黑漆漆的,毫不吸引,但食落清爽,而且陳醋味不會過火。 脆皮素鵝外層酥脆,內裡雜菌軟稔,怕油膩感的話,可以蘸點一下陳醋。 桂花糖蓮藕並非傳統做法,而是蘸上脆漿炸過,再用桂花糖堆過,但又不覺得膩。 捲蔥填鴨(全隻)即烤即片,然後連同山楂條及京蔥,塗上甜醬,用薄餅皮包好一齊食,真是人間美味之一。 利事大豐收(髮發、蠔豉、冬菇、豬脷、筍片、生菜、燒腩)很傳統的賀年菜色,尤其是燒腩的肉汁滲入髮菜及蠔豉,變得更加惹味,。豬脷切得夠薄,咀嚼起來不會太花牙力。 年年有餘(糖醋大東星班)一般菜館都是用桂花魚,而今次選用賣好幾倍的星班,肉質及味道當然更勝一籌,加上是海魚,碎骨更少,大人小朋友都食得安心,而且甜酸汁的調教啱啱好。

畢竟地點就腳,今次好友就選了家傳滬曉作團年飯聚。

餐廳位處商場之內,由地鐵站過去,都不過幾分鐘腳程,幾方便。

風生水起

香醋海蜇頭

望落黑漆漆的,毫不吸引,但食落清爽,而且陳醋味不會過火。

脆皮素鵝

外層酥脆,內裡雜菌軟稔,怕油膩感的話,可以蘸點一下陳醋。

桂花糖蓮藕

捲蔥填鴨(全隻)

利事大豐收(髮發、蠔豉、冬菇、豬脷、筍片、生菜、燒腩)

年年有餘(糖醋大東星班)

上湯荳苗

太多重口味菜色,不妨來點菜蔬清清味,荳苗嫩綠無渣,正。

高湯小籠包

外層薄得可以看見湯汁,咬開時,熱燙的湯汁流出,真的把咀都燙得痛了一下,肉味夠鮮,貪心一點,餡料再多會更好。

年年高陞

餐廳集團每年都會推出不同年糕,今年有蘆薈楊枝甘露糕、如意吉祥甑糕、薑汁紫薯年糕、富貴蘿蔔糕及紅豆杞子桂花糕共五款。

個人首推香港難得一見,而上年因電視劇效應而大紅的甑糕,但聽聞明年會停產,而且是手工製,產量有限,就更加要珍惜。

而另一款楊枝甘露糕就是太太最愛,加上其他三款有甜有咸的糕點,各有千秋。
2019-01-26 2491 views
近呢一、兩個月到訪過多家上海菜館,包括:「稻成京川滬」、「上海婆婆336」及「王家沙」,而最後分享嘅一家喺位於美孚嘅「家傳滬曉」,其實喺老婆同姨仔幫小弟賀牛嘅生日飯。但講起嚟都失禮,話晒美孚都算喺小弟嘅主場,而呢家上海菜館都開咗好多年,但就一直未嚟過幫襯。晌美孚,上海菜館就唔喺得佢一家,不過,以佢為較高格調,走進餐廳,極豐中國色彩嘅裝潢,以紅色為主調,掛滿特色嘅吊燈,令燈光柔和,加上通花屏風做裝飾,突顯中國元素。大堂中大多數喺4-6人枱,最鍾意喺卡位,舒服好坐,又自成一角。而靠牆一邊,則喺啲大圓枱,喺大棚人嘅選擇啦。餐牌好大本,亦好難影,好在晌門口有啲菜式單張,掃描晒出嚟就一清二楚。如一般中菜館,選擇非常之多,由頭盤、鮑參翅、湯、海河鮮、家禽、豬牛羊、田園蔬菜、飯麵、點心,到甜品,應有盡有,一應俱全。此外,仲有多款套餐,由2位到12位都有。雖然計落套餐喺底,但我哋3個人,又想自主啲,所以,都喺散點。上海小籠包 $55一客5個,外觀望落啲皮就唔喺好薄,咬落又確喺如此,而且,摺位更喺好厚吓,影響個口感。但還好嘅喺啲肉餡好鬆化,兼且多汁,味道上喺唔錯。脆皮素鵝 $65叫得脆皮,果然無老作,碟
上海小籠包 $55

上海小籠包
上海小籠包
脆皮素鵝 $65

叫得脆皮,果然無老作,碟素鵝炸到金黃,一咬嗰下真喺脆到咔咔聲,腐皮碎掉到一枱都喺,內裡仲夾有冬菇絲增添食味,唯個人就覺得佢有少少油膩啫,幸而沾少少醋就抵銷晒啲油膩感。
南瓜白雪 $75

個名就夠晒靚嘞,查實喺咩嚟?咪就喺加咗啲南瓜粒、青豆粒嘅賽螃蟹囉,貪佢夠清,啱晒老婆食。啲蛋白白皙光亮,的確炒得嫩滑,沾少少浙醋,就如白皙嘅肌膚塗上胭脂,清爽好食又健康。
砂鍋雲吞雞 $160

呢道菜既可以當餸,又可以當湯水,人少少就揀半隻,已經可以每人分到兩碗湯,當喺飲多碗湯水,如果揀全隻就要$320。先講個湯,鮮甜得嚟又好清,意思即喺唔會好油、好濁,而整件雞由店員撈出嚟,足半隻,可謂童叟無欺,難得啲雞肉又一啲都唔嚡,幾好食,配合埋包足料嘅雲吞,抵食。
野菌炒年糕 $98

呢道炒年糕就最能體現上海菜嘅濃油赤醬嘅神髓。年糕入口煙韌有咬口,醬汁個味道好濃郁,而年糕中混入好多野菌及紹菜,全素菜式,最啱我老婆。
野菌炒年糕
值得一提喺菜水唔喺普通嘅香片、普洱,而喺四寶茶($12/位),味道比較幽香。上海菜都有唔少甜點,不過,無食到就埋單離開,皆因老婆預備咗個精緻蛋糕,另文再講
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday
2018-11-24 1289 views
大約晚上六時十五分到,叫左片皮鴨,不過原來漏單,問我地要唔要,當然叫佢幫我地落單,上菜了,配料完成不合比例,問過當晚經理是公司配既比例問題不過經理都知道 其他服務人員都十分講究優質服務,只有經理高人一等不用理會客人意見,斯只跟公司規矩不會變通,可能客人重要性已經不重要,當一位經理最重要是跟從公司規矩做事,來了很多次覺得食物質素非常好,未遇到當晚經理前,一直覺得服務也不錯,不過之後都不會再嘗試了,從未試過有的經歷,希望之後會有改善,令其他客人能夠嘗試一下美食之餘,能有好體驗
2018-11-17 802 views
午巿客钣套餐55元,有前菜一小碟,自家老火汤,主菜一款,叫了四川回锅肉及上海菜钣另加5元,茶费5元。回锅肉颇有水准,惹味兼镬气十足,只是碟头较小,菜饭口感不俗,侍应有礼貌,招呼唔错,值得一讃。
2018-11-02 890 views
吃上海菜必點單品之一,也是很多人喜歡的小籠包,包子皮簿餡靚,皮子做得很好,筷子夾起,皮不會破。吃時要小心燙口,因為包子內有湯汁,廿蘸一點醋更加鮮味。雞絲粉皮的粉皮煙靭且滑,雞絲、青瓜配上日式芝麻醬,個人喜好中式芝麻醬配粉皮多一點,但日式芝麻醬卻清新一些,輕盈一些。前門店醬蹄,是一道冷盤的切片醬油豬手,豬手切成簿片,有𡁻頭。雪菜肉絲炒年糕,這道炒年糕帶一點筍絲,年糕軟 糯,不油膩,好吃。店員有禮的為大家分砂窩雲吞雞砂窩雲吞雞,原煲砂窩上,熱騰騰的煮至奶白色的雞湯內有鮮肉雲吞,旺菜,還有金華火腿,用料充實,真材實料,在秋凍吃非常合適。例牌有半隻雞,雞肉嫰滑。炒鴨菘子仁配叉子燒餅,叉子燒餅並不多上海餐廳有,把炒鴨菘塞進芝麻燒餅內一同吃,就像滿滿的福袋一樣,又好吃又有意頭。高力豆沙是上海菜中有名的甜品,餐廳還貼心的把甜霜另上,客人可按喜好自行添加。

店員有禮的為大家分砂窩雲吞雞

例牌有半隻雞,雞肉嫰滑。

2018-11-01 627 views
行左過美孚食晏,之前喺觀塘食開夜晚一直都唔錯見有午市,唔貴就行左入去叫左4季豆$55 跟白飯 有例湯個湯淡而無味四季豆少辣好餸飯,幾好食一啲都唔毑5蚊茶錢,四宝茶其他野都幾吸引,應該會再來小籠包28蚊3粒
行左過美孚食晏,
之前喺觀塘食開夜晚一直都唔錯
見有午市,唔貴就行左入去
叫左4季豆$55 跟白飯 有例湯
個湯淡而無味
四季豆少辣好餸飯,幾好食一啲都唔毑
5蚊茶錢,四宝茶
其他野都幾吸引,應該會再來
小籠包28蚊3粒
4季豆
$60 (Lunch)
4季豆
2018-09-02 932 views
有親戚來香港玩所以夜晚同佢哋係屋企附近餐廳食飯,老人家唔鍾意西式,所以都係來番呢間餐廳一湯,一飯,一肉,一菜,好似家常便飯咁,老人家已經好滿足首先係個湯「砂鍋野菌鮮菇腐竹銀杏豆腐」,可能滬菜口味偏重,長輩食完話好口渴lol,但我個人覺得都ok可接受,豆腐同配料都好入味。季節限定既炒蕃薯葉(印象中$7x)。份量較少,4個人食好快食曬,但味道唔錯,蕃薯葉已都好嫩,唔會油膩。真心推介黑醋排骨!酸酸甜甜好好味!炒飯乾身,調味適中,亦值得一試。
一湯,一飯,一肉,一菜,好似家常便飯咁,老人家已經好滿足

蕃薯葉

黑醋排骨

真心推介黑醋排骨!酸酸甜甜好好味!
瑤柱蝦仁蛋白炒飯

炒飯乾身,調味適中,亦值得一試。
2018-08-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
蕃薯葉
黑醋排骨
瑤柱蝦仁蛋白炒飯
2018-08-14 712 views
這間「家傳滬曉」上海菜館位於九龍美孚曼克頓山私人屋苑旁,在美孚區算是質素中上,店內環境舒適,食物質素也不錯,服務殷勤,生意很好。店家主打新派上海菜,經常創作多款新派菜色。店內裝修以啡色和紅色為主調,紅色及白色吊燈使餐廳突顯家的氣氛,配上懷舊的餐具,別具格調。其中用了不少中式鏤空屏風作為裝飾及間隔,裝潢帶有中國色彩。中間大廳多是四至六人的方桌和卡座,靠牆的位置則是數張大圓檯。地方比想像中要大得多,不過枱與枱之間的距離較窄,感覺有點迫挾。 餐牌基本上常見的上海菜款色都齊全,例如燻魚、烤麩、雲吞雞、樟茶鴨等等,亦有不少素食菜色,而當中麵及飯類選擇也不少,至於點心類如小籠包、紅油炒手、蔥油餅及窩貼等都不缺。 價格方面算得上大眾化,大多菜色都只是數十元起,像一般點心都只是五十元左右,麵食也只是五十多元有交易。店家還有非常經濟的午市客飯套餐,共有二十一款,而價錢均一為HK$55,除主菜配白飯外更附送老火湯和前菜一小碟呢!最近逢星期六日9:30am - 11:30am全新推出特色早餐,可以品嚐新鮮製造傳統上海早點的滋味,有芝麻大餅、菜肉包、油條和豆漿等經典美食,更有黑米粢飯呢!

上海早點逢星期六日9:30am - 11:30am供應

鹹豆漿 HK$20 ~ 豆漿是中式傳統早餐主角之一,不過「鹹豆漿」北方人超愛吃,認為早餐吃一碗熱呼呼的鹹豆漿超幸福,但是亦有些朋友覺得鹹豆漿超噁心,說像餿水和嘔吐物,就像榴槤一樣各有喜惡。製作鹹豆漿一定要加油條、蝦米、菜脯,而醬油、醋及芝麻油的調配比例不同,都有不同滋味出現,而且每家店的口味都不太一樣

黑米粢飯 HK$26 ~ 香港的粢飯糰皆由早年的江浙及上海移民引進,通常將糯米飯裹入油條及配料後揉捏成長筒型,以透明保鮮紙包裹出售,吃時用刀切成兩半以方便食用。咸吃的加入肉鬆和榨菜粒,而甜的只加入白沙糖

菜肉包 (2) HK$22

2018-04-14
$50 (Breakfast)
2018-07-26 582 views
今日中午約左朋友係美孚食飯,行左去曼克頓商場,可能宜家係放暑假,四週食店門口企滿人,行到家傳滬曉剛好近門口有張二人枱,好自然即刻坐下叫野食😬雖然朋友未到,亦急不及待傳送餐牌給她看看食乜。不須-會決定就選左二個客飯。 糖醋魚塊 - 魚塊炸得好脆口,配酸酸甜甜糖醋汁,非常好送飯。菜脯肉碎煎蛋 - 蛋煎得好香口,蛋夾住菜脯肉碎來煎,非常好味。份量亦很足夠。我本人對煎蛋有偏愛,所以食得好好味。另外這套餐包例湯,-碗白飯,菜飯加$5.豆漿加$10.
另外這套餐包例湯,-碗白飯,菜飯加$5.豆漿加$10.