2023-02-17
今日去沙田行街,原來沙田商場而家係連住晒,而商場入邊重有好多餐廳。我同屋企人選了一間台灣餐廳,因為見有人排隊,應該水準唔錯。餐廳門口有收銀位,店員會先安排客人排隊,確認有位置可以入坐,便會叫客人去收銀台買餐,再入坐,等一會便會有專人送上美食👍🏻👍🏻餐廳有好多台灣飯同麵可以選擇,我選了南投紅燒牛腩飯 配 懷念鹽酥雞。屋企人選了台灣鐵路大排骨麵 配香䓤油燙青菜。南投紅燒牛腩飯 - 牛腩好Juicy,而且醬汁好好味,牛肉都煮得好淋,加埋一齊,真係唔錯👍🏻懷念鹽酥雞 - 好有台灣夜市Feel ,新鮮炸出嚟,熱辣辣,好嘢味👍🏻台灣鐵路大排骨麵 - 塊排骨大過我塊面,成塊豬排一樣😀 餐廳細心哋將大排骨切好了一件件,方便進食。排骨經過醃製,非常好味,啖啖肉,配上未日䓤油青菜,太好味了。飲品方面,是台灣特式飲品冬瓜茶同埋金橘檸檬茶,食完餐飯感覺好似去咗台灣旅行一樣😂😂