2019-05-05 906 views
朋友話想食串燒,於是揀左呢間。因為原來舖頭招牌名唔一樣,搵路個時有啲小迷茫。後尾有位大哥響出面執野,見到我地十下十下,後來叫我地係咪訂左位。咁先相認到首先職員比我感覺都幾真誠,後勤力收碟。但不忘走單。味道方便,呢啲串燒都係燒完面頭撒啲粉。我地剛點完菜,聽到有個客人投訴串燒好咸,可能因為個個客人,我地啲串燒咸度適中。其實整體上,最好味都係鵝肝法包,仲要勁大舊鵝肝 而酸辣粉味道較輕,酸辣零,辣油少雞煲不過不失,調味再重一點串燒不過不失兩個人埋單咁就802蚊
朋友話想食串燒,於是揀左呢間。

首先職員比我感覺都幾真誠,後勤力收碟。但不忘走單。

其實整體上,最好味都係鵝肝法包,仲要勁大舊鵝肝

而酸辣粉味道較輕,酸辣零,辣油少
雞煲不過不失,調味再重一點
串燒不過不失

兩個人埋單咁就802蚊
2019-05-04
2019-05-04 295 views
好耐冇食呢間,都係冇訂位即興食,每次水準都唔差,最鐘意雞軟骨同魷魚蘇今次試新野,芝士牛丸、豬肉片萵笋仲有燒湯丸,其實都唔記得啲名喇牛丸上枱以為得上面嗰少少芝士,咬開嗰下有驚喜,啲芝士流住出黎,味道同質地我都鐘意但另外兩樣就一般般,豬肉片萵笋同期望有落差,賣相同味覺都唔討喜下次唔叫...唔計呢2樣整體都ok,四個人埋單一千左右,飽哂

下次唔叫...
魷魚
2019-04-05
雞軟骨
魷魚
之前婆婆同舅父黎左依間食,話好食過之前果間;跟住就一直講話要帶我同仔仔一齊去食多次。一直講,講左幾個月,大家終於夾到時間一齊去食啦。講真,我同仔仔都有D失望,因舅父同婆婆講到好好味架嘛,但我同仔都覺得上次果間好食D。而且呢,上次果間既飲品都好好飲,今次依間多數都係支裝飲品,見佢有乜果粒果汁就試下啦。嘩,難飲到爆。就係依杯野啦,難飲,重要幾十蚊,真係唔怪得枱枱都係飲支裝飲品啦。真係伏到嘔,咁難飲,就唔好寫出Menu啦。講真,野好味,都要有杯好野飲先得架,因為依杯野,我真係覺得冇下次;我去番斜對面果間好過。羊架,係幾好味,又唔SO;隔離果隻唔記得係乜魚乾,我覺得冇乜特別,但我哥好似幾鍾意,食完再點多左碟;可能配酒係好味D。牛脷都幾好味;但係牛肉粒果就好一般啦,係唔會想再食架啦。依個大多蒜容,食完其實唔知食左乜海鮮;根本就係食緊蒜容龍蝦,依個都幾好味;值得叫。重有其他食物,冇影相的,都係麻麻地好味。不過依間就抵食過斜對面果間囉;我地4個人食,先係1118,幾好意頭丫。上次係斜對面果間食左差唔多2千呢。不過上次果間,淨係叫幾杯飲品都2,3百囉;不過上次果間既飲品係值咁既價既。門面,講真,依間外
店內大多係支裝飲品...少有的杯裝飲品....難飲

羊架....唔記得乜魚乾

牛脷

牛脷都幾好味;但係牛肉粒果就好一般啦,係唔會想再食架啦。
依個大多蒜容,食完其實唔知食左乜海鮮;根本就係食緊蒜容
龍蝦

龍蝦,依個都幾好味;值得叫。

門面,講真,依間外在都唔係好吸引,唔係婆婆同舅父極力推介都唔會入去囉。結果,唔...係有D幾好味既,但有D都好唔掂;而且飲品完全冇睇頭,勝在係平囉。
2019-04-13
$300 (Dinner)
羊架....唔記得乜魚乾
牛脷
7個大人1位小朋友唔一定要打邊爐, 串燒係一個好好既選擇. 就係有返咁上下人數可以叫超多款式既串燒同前菜. 有牛肉, 牛舌, 羊肉, 蒜蓉烤生蠔, 雞泡魚干, 燒白鱔, 燒多春魚, 燒煙肉荔枝, 燒香蕉, 菠蘿, 銀杏, 田雞腿, 雞軟骨, 茄子, 日本番薯仔, 金茹, 韭菜, 西蘭花, 年糕, 饅頭....等等仲有叫左幾個前菜: 麻辣豬耳仔, 兩款涼伴皮蛋, 有晶瑩剔透-金黃色嘅皮蛋和一般食開既黑皮蛋…等等樣樣食物都真係有返咁上下水準, 全部即叫即燒, 上台時仲熱辣辣, 出煙既, 一定好食啦, 有串燒點少得啤酒和飲品呀, 飲品有幾款自家清熱特飲, 大大杯潤喉又下火.啤酒都有好多款枝裝選擇, 生啤都有幾款, 有我愛既 Hoegaarden Rose,啤酒配串燒絕配, 成班朋友開心食講不停笑不停. 除左串燒, 前菜, 仲有烤魚同雞煲, 可惜我地實左太滿足啦, 留返下次再來啦!!

啤酒配串燒絕配, 成班朋友開心食講不停笑不停.

2018-05-06 1436 views
以前一想食燒烤就會去呢間重慶燒但係都隔咗幾個月冇食過 返黎再食係上星期四嘅事夜晚八點半都唔係好多人等位反而係九點打後先多人呢度嘅冬菇韭菜粟米同埋豬頸肉串燒都好好食我哋叫左小辣都唔算好辣依家仲多咗好多海鮮可以食整體來講都算係幾好食嘅
以前一想食燒烤就會去呢間重慶燒
但係都隔咗幾個月冇食過 返黎再食係上星期四嘅事
夜晚八點半都唔係好多人等位反而係九點打後先多人
呢度嘅冬菇韭菜粟米同埋豬頸肉串燒都好好食
我哋叫左小辣都唔算好辣
依家仲多咗好多海鮮可以食
整體來講都算係幾好食嘅
2018-04-14 1158 views
收工後與同事們一伙兒去來吃串燒,可以去串燒、啤一啤,本是開心事,但:1. 一去到就不停催落單2. Order 了雞翼,點知同事一食,發覺雞翼唔熟,同店員講叫佢燒熟一點(叫了兩份,total有四隻),同事的一隻唔熟雞翼拿開了,店員後來夠膽死真係就俾返果三隻雞翼我地!😡😡😡唔熟果隻當我地食左? 之後叫佢幫我地整熟埋同事果一隻,佢又真係整果隻俾返我地🤦🏻‍♀️之後一路態度都超差!!!3. 不停問我地加唔加野,叫我地埋左張單先(起碼有四次以上),很掃興! 4. 同隔離檯貼檯,環境很迫總結:吃了一肚火。食物質素很一般,不會有下次。
收工後與同事們一伙兒去來吃串燒,
可以去串燒、啤一啤,本是開心事,
但:
1. 一去到就不停催落單
4. 同隔離檯貼檯,環境很迫
總結:吃了一肚火。食物質素很一般,不會有下次。
聖子
2017-11-03 918 views
第一次光顧這店。肉食及素菜類的串燒尚算不錯!---但是,店員推薦燒的「大」龍蝦及其他貝殼類海鮮,則成為一頓晚餐中極大的遺憾!---店員建議,小龍蝦只夠一個人吃,點大龍蝦 (「特價」$288) 可以開邊,夠兩個人分!當時店員用手比劃大龍蝦的大小,讓我認為應該不錯,可以試試!---誰不知,上菜時,我還以為點錯了小龍蝦。再將「大」龍蝦的肉挑出來,只有大概 6.5cm x 3.5cm,厚約7mm的一小塊肉。一串牛肉加起來的份量比這只「大」龍蝦還要多。哪來「夠兩個人分」?!---扇貝及貴妃蚌,也是小得可憐!跟一粒骰子的大小不相上下吧!錢,白花了!---Again,其他食物的味道及份量尚算不錯,但是...---海鮮類 (and 店員的推介),真的騙很大!小心!
第一次光顧這店。肉食及素菜類的串燒尚算不錯!

---
Again,其他食物的味道及份量尚算不錯,但是...
---
海鮮類 (and 店員的推介),真的騙很大!小心!
2017-11-02
$300 (Last Night Supper)
  • 牛柳串
  • 羊肉串
2017-10-05 645 views
中秋夜,幾個好朋友睇完戲揾地方hea,因為唔想飲酒,但又想坐低吹下水,所以嚟咗文英街,可惜食開嗰間大連燒已結業算啦,求其揾間坐低食少少嘢,不用咁揀擇,終於就嚟咗呢間重慶燒,女伙計好nice、好好傾,但食物味道就一般,尤其燒羊架,簡直燒到well done 全熟,靭到咬極都咬唔開,白白浪費了四件羊架我們把其中一碟載著咬唔開的羊架遞給男伙計,並告訴他太靭,伙計只是說:「哦,燒得太熟呀?」唉其他食物都沒甚特別,不是難吃,但絕非美味,但現在租金貴、人工貴,求其不過不失就算,但好唔鍾意兩個伙計車輪轉咁提我們01:15 last call,第一round都未嚟齊,我典知是否需追加?最大鑊是每每同朋友傾得興起,就有人來打住我們話題,前後足足5次,到我們好肯定說唔再加單,又再次煩我們先埋單,好騒擾

2017-10-05
$419 (Last Night Supper)
2017-09-16 442 views
来香港两个月吃过的最难吃的店!吃上去完全没有烧烤的味道,土豆片两份加起来没有半只土豆,烤鹌鹑蛋是水煮的,鸡翅里面特别腥,50块的蛤蜊一共10只肉还都是瘪的。还慢,还贵。。
2017-09-08 240 views
想吃燒烤已經好久了,和朋友找了好久的燒烤店才找到這家。今天原本懷抱歡喜的心情,和朋友一起來吃這家燒烤店,但是大失所望。真的特別失望!我們還花了3個小時去這個地方。說一說今天我們點的菜,羊仔排外表已經烤焦,裏面確還帶著血水……酸辣粉辣的快哭了(明明點的是小辣),而且特別酸。第一次吃到那麽柴的烤雞翼(之前吃過的都是一咬下去能爆出汁來)。這家店是我至今吃過味道最不喜歡的一家。最后,各個價格都小貴。優點:距離地鐵站(甸士站)大概步行5分鐘。
想吃燒烤已經好久了,和朋友找了好久的燒烤店才找到這家。
(之前吃過的都是一咬下去能爆出汁來
優點:距離地鐵站(甸士站)大概步行5分鐘。
2017-09-08
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2017-08-30 145 views
Weekend night 可以試下ga 重慶串燒點解要weekend night 試呢, 咪因為食串燒要飲啤酒囉雖然本小姐唔劈得, 都可以養住魚咁同條魚飲下ga 當晚得2個人, 所以唔係點左勁多野食左上係腐皮餃子?! 唔肯定個名, 但聽聞係名菜 – 腐皮包蒜末&蔥o岩曬勁鍾意蔥蒜味ga 人 (有少少苦味)蒜蓉包無咩特別, 應該點烤奶香饅頭雞泡魚干有d 腥……雞軟骨&雞翼有孜然味燒蠔極推介, 熱食又滑又香蒜味 (食蒜唔係食蠔)都唔細隻架~食完蠔可以食件燒菠蘿清一清先, 燒菠蘿係必點菜南瓜一般啦重慶奇味燒金菇係少辣蒜味~有辣油, 幾o岩我口味燒茄子係必點菜~因為好好味烤羊架食評勁讚, 但呢份韌到食唔到囉!粟米都好吃, 再讚多次燒菠蘿先串燒必飲酒精飲品因為串燒係三多, 多鹽, 多蒜, 多油
Weekend night 可以試下ga 重慶串燒
雖然本小姐唔劈得, 都可以養住魚咁同條魚飲下ga

當晚得2個人, 所以唔係點左勁多野食
o岩曬勁鍾意蔥蒜味ga 人 (有少少苦味)
蒜蓉包無咩特別, 應該點烤奶香饅頭
雞泡魚干有d 腥……雞軟骨&雞翼有孜然味
燒蠔極推介, 熱食又滑又香蒜味 (食蒜唔係食蠔)
都唔細隻架~
食完蠔可以食件燒菠蘿清一清先, 燒菠蘿係必點菜
南瓜一般啦
重慶奇味燒金菇
係少辣蒜味~有辣油, 幾o岩我口味
燒茄子係必點菜~因為好好味
烤羊架食評勁讚, 但呢份韌到食唔到囉!
粟米都好吃, 再讚多次燒菠蘿先
串燒必飲酒精飲品
因為串燒係三多, 多鹽, 多蒜, 多油
2017-06-12 230 views
大熱天時返大陸食辣,唔好喇啩~於是試試重慶燒烤,希望有大陸嘅剌激辣風味啦。先黎一杯大啤酒,唔冰凍呢點已經似大陸嘅標準,而且比起平時較淡口,好似溝左水涼拌芥辣鮑魚要另醮醬油同芥辣而不是預拌。所有燒烤選了中辣,店員即嚷「中辣好辣架⋯⋯」,但今次隻辣腳話要挑戰一下喎⋯⋯燒韭菜上面的辣粉好吸引,果然辣得舌頭噴火,味粉香味撲鼻,好惹味。燒牛舌同羊肉串,牛舌厚所以好靭而且有點乾,羊肉串比牛舌易咬,充滿香料香味,可惜味道稍欠。燒大眼雞皮上鋪滿味粉同過分多鹽好鹹相比魚肉淡口,以泰式醬汁配合才可。檸檬黃金雞中翼雞肉唔入味,只有外皮香脆爭回口氣。燒茄子燒得啱啱好,同一味粉,茄子肉甜,不過不失嘅~麻辣鴨舌期望係冷盤熱嘅好怪,又唔夠味道,整餐只有辣味但完全欠奉大陸嗰種濃濃味道。
涼拌芥辣鮑魚
燒牛舌同羊肉串,
燒茄子燒得啱啱好,同一味粉,茄子肉甜,不過不失嘅~
麻辣鴨舌期望係冷盤
2017-06-09
$156 (Dinner)
2017-04-23 1076 views
佐敦渡船角一帶其實都幾多串燒店,今日專程來到覓食串燒啤酒是必須的先點涼拌菜,貪其快靚正上檯,<涼拌皮蛋跟涼拌黑木耳> 各$24涼拌汁酸酸甜甜又帶點辣,非常開胃,皮蛋外層Q彈,木耳夠脆身<燒肉蒙羊仔架>(半架) $88/4件燒得算不錯,羊味有羶勁,辣味粉好惹味<燒墨魚咀> $20 <燒肥牛串> $16墨魚咀唔算大粒,但好爽口脆身,肥牛肉美味,小辣都夠辣味濃<燒鮮魷魚鬚> $22魷魚鬚反而燒得過了一點火位,外層有點乾身,不過好在入面仲好爽彈,又夠香口辣味<燒韭菜> <燒尖椒> <燒蒜頭> 各$13韭菜燒得剛好仲好辣,尖椒就偏腍身了,最愛蒜頭的微焦又夠爽又入味
佐敦渡船角一帶其實都幾多串燒店,今日專程來到覓食串燒
啤酒是必須的
拌黑木耳
涼拌皮蛋
涼拌汁酸酸甜甜又帶點辣,非常開胃,皮蛋外層Q彈,木耳夠脆身
燒肉蒙羊仔架
<燒肉蒙羊仔架>(半架) $88/4件
燒得算不錯,羊味有羶勁,辣味粉好惹味
燒墨魚咀
<燒墨魚咀> $20 <燒肥牛串> $16
燒肥牛串
墨魚咀唔算大粒,但好爽口脆身,肥牛肉美味,小辣都夠辣味濃
燒鮮魷魚鬚
<燒鮮魷魚鬚> $22
燒韭菜
<燒韭菜> <燒尖椒> <燒蒜頭> 各$13
燒尖椒
燒蒜頭
2017-04-10
$150 (Dinner)
燒肥牛串
燒韭菜
燒蒜頭
2017-03-16 267 views
“燒烤香味由街尾到街頭都嗅得到,真的沒誇張!這間重慶燒烤,食物種類蠻多,既有雞煲,烤魚,火鍋又有串燒,可謂總有一款合意!點餐紙上燒原條魚選擇有三刀魚,烏頭,鱸魚,黃立䱽,大眼雞,秋刀魚,青魚等等...個人認為大眼雞其體外有一層硬皮,不易穿破,魚肉不易散,拿來燒烤最適合不過!將檸檬汁滴滿在魚肉上,吃起來更鮮味!小魚刺啖啖肉,果真沒選錯!碟子都放不下整條大眼雞,只售$88,性價比高!露荀煙肉卷,露荀口感清新爽甜,煙肉微微焦燶,美味!煙肉真百搭,卷起金茹,蒜心,海蝦等等,林林總總食材都一樣夾得來!* 這裏有售黑啤,正所謂“飲得苦中苦方為人上人!* 蘋果汽酒,一枝有4.5酒精成份,芳香果味!
“燒烤香味由街尾到街頭都嗅得到,真的沒誇張!
將檸檬汁滴滿在魚肉上,吃起來更鮮味!
小魚刺啖啖肉,果真沒選錯!
碟子都放不下整條大眼雞,只售$88,性價比高!
露荀煙肉卷,露荀口感清新爽甜,煙肉微微焦燶,美味!
* 這裏有售黑啤,正所謂“飲得苦中苦方為人上人!
* 蘋果汽酒,一枝有4.5酒精成份,芳香果味!
2017-03-07 287 views
突然心血來潮,想食串燒,於是黎到文英街搵食。入到一間有串燒同雞煲既飯店,從舖外面睇黎就知呢度主打重慶串燒同麻辣雞煲, 岩哂鍾意麻辣既食客餐廳入面似普通大排檔,係一間無特別裝修既食店,無他的反正我地都係為食物而坐底,最緊要係好食。由於我朋友帶住個B女,職員都好好安排位置俾我地,呢次我地主要食串燒,雞煲為有留下一次試,呢度酒水提供齊全,我地即刻點左必食既野,當然係雞翼啦!重有雞腎,豬仔脾,牛舌,青魚,芝士蒜蓉西蘭花,花枝丸同燒茄子。落左單大概10分鐘左右就有得食喇,燒物重有得選擇辣度,大,中,小辣, 佳因我地都食得下辣,想要中辣,職員就提醒我地可選小辣,因為唔夠辣你可以自己另加調味粉加辣的。首先上既係雞腎同牛舌,我自己覺得雞腎燒得過火,有d 硬身,但味道同辣度都ok.之後係串燒我都必食既牛舌,呢間舖燒既牛舌真係好食,外面乾身帶d脆,裡面重有肉汁,好想再食。檸檬雞翼$28 有4 隻, 都幾抵, 另外如果想食得更有風味亦可選擇 雞全翼的燒原隻大茄子原隻大茄子加入大量蒜蓉,蒜香與茄子配搭得非常好, 遠處都聞到好香,我認得這個是必試的蒜蓉芝士野菜有時食太多肉, 都想點一些素菜平均返, 而且又可以健

雞腎,  牛舌

燒原隻大茄子
燒原隻茄子
蒜蓉芝士野菜
有時食太多肉, 都想點一些素菜平均返, 而且又可以健康d,.
芝士蒜蓉西蘭花
燒青魚,燒到香口得來 又能鎖住肉汁,不會太乾身, 青魚味道鮮甜, 可以不添加調味
燒青魚
豬仔脾, 香港其實好少地方有得食, 燒豬仔脾既機會更難得, 又點可以錯過呢, 有d 可惜係乾身左d, 不過味道都ok
燒豬仔脾
另外仲有好多款串燒選擇, 我地點多幾款都好飽了,我同朋友都好滿足,兩人食左都係$260蚊,真係唔貴!有時間都會叫一班朋友再黎呢度食過!
花枝丸
燒司華力腸