2021-04-20 96 views
之前朋友推介話呢間好有特色係約會聖地,琴日同男朋友係睇完戲就即刻過嚟試吓,入到門口職員已經好熱情咁招待我哋今次我叫咗個碳燒美國頂級肉眼扒配芝士薯條$288肉眼肉質好Juice,今次叫左五成熟,唔會好鞋颯颯個人鍾意食比較生d,整體來講都好好味😋一個份量兩人食啱啱好同埋蘑菇火腿自家手打Pizza $148佢好出名自家手打Pizza,食落好鬆脆材料豐富,分量足夠,全部都係新鮮出爐😍😍😍最後甜品叫左吉士拿破崙,餅底有少少咖啡味再加好重蛋味嘅Cream,唔會好甜味道啱啱好有興趣嘅朋友可以嚟試吓呢個約會勝地😍😍😍

今次我叫咗個
碳燒美國頂級肉眼扒配芝士薯條$288

同埋蘑菇火腿自家手打Pizza $148

有興趣嘅朋友可以嚟試吓呢個約會勝地😍😍😍
  • Nuts
  • 蘑菇帕爾馬火腿Pizza
  • 美國頂級肉眼扒
奧海城人氣西班牙菜|慶祝紀念日生日飯好去處今日去開奧海城shopping🤣,順便就去咗呢一間餐廳食飯。貪佢近近地,而且環境幾舒服咁🍻蘑菇火腿手打自家薄餅🍕( 12吋) $148Parma ham🍖係比較瘦嗰一種,食落有少少鹹香,成為成個Pizza最主要嘅味道。Pizza係新鮮蕃茄醬🥫,加上大啡菇,有海量嘅芝士🧀,餅底軟🍞,邊皮脆🍕兩個人食唔晒,係幾出色嘅Pizza👍🏻龍蝦汁🦞大蝦🦞海鮮🦑闊條麵🍝$148龍蝦汁🦞非常濃厚,而且好掛汁,意粉比較淋🍝有一隻大蝦🦐同埋兩隻青口,仲有少少魷魚🦑。食呢個主要係欣賞佢嘅龍蝦汁,非常鮮甜,而且好creamy😘西班牙經典燒全雞🍗配松露炒雜菌$248燒全雞落單之後要等40分鐘,個皮燒得非常之脆,而且一切落去啲肉汁流晒出嚟,肉質非常嫩滑。唔算有太多調味,主要靠佢配嘅醬汁黎提味☺️但係真係燒得啱啱好,仲有少少皮嘅脂肪,非常出色👍🏻松露炒雜菌雖然係配菜,但係份量一啲都唔少。松露味突出👍🏻👍🏻Happyhour啤酒$62小食脆餅$40環境方面,餐廳喺奧海城商場入面,分室內同埋室外嘅環境。室內環境舒適,有少少昏暗🌌類似酒吧同西餐廳🍻嘅格局。坐得舒服,而且有唔同類型嘅座
奧海城人氣西班牙菜|慶祝紀念日生日飯好去處

蘑菇火腿手打自家薄餅🍕( 12吋) $148
蘑菇火腿手打自家薄餅🍕( 12吋)

龍蝦汁🦞大蝦🦞海鮮🦑闊條麵🍝$148
龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵

西班牙經典燒全雞🍗配松露炒雜菌$248
西班牙經典燒全雞🍗配松露炒雜菌

Happyhour啤酒$62

小食脆餅$40
小食

坐得舒服,而且有唔同類型嘅座位,適合大班人聚會,亦適合情侶兩小口一齊坐💕

總括而言,呢間餐廳雖然定價比較高,但係同佢嘅食物質素相符,而且環境坐得幾舒服。所以大日子,需要同人慶祝嘅話都可以試吓呢一間🥂

人均消費: $300至$400

地址:Cocina 3 Tapas Restaurant & bar
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
2021-04-15
$400 (Dinner)
蘑菇火腿手打自家薄餅🍕( 12吋)
龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
西班牙經典燒全雞🍗配松露炒雜菌
小食
  • 蘑菇帕爾馬火腿Pizza
2021-04-15 284 views
環境舒適寬敞,還有室外座位,晚上吃的話非常有情調,很適合情侶約會ˆ •͈ ·̫ •͈ ˆ ♪另收加一服務費#nuts $40前菜粟米脆片配秘製醬料好吃😋喜歡他的醬,有一點像蕃茄+沙律醬的味道#西班牙香燒乳豬仔 #乳豬 $248外皮燒至脆卜卜,肥美香口的乳豬油很邪惡,而且是骨位,肉質非常嫩滑。不會有很多調味,原汁原味~#陳醋燴豬仔脾 $148(3隻)濃郁的陳醋味道,酸酸甜甜幾開胃,豬仔脾肉質軟腍粗糙多瘦肉不會肥。另有薯條、蘿蔔仔、椰菜花、沙律菜等伴碟~#香烤牛舌配蕃茄莎莎 $128(4件)蕃茄粒放在烤熟透的牛舌上,牛脷乾身有咬口,味道偏向清淡。可以問職員借玫瑰鹽調味~#西班牙燉蛋 $58=結實一點的焦糖燉蛋,有草莓、藍莓、忌廉等伴碟服務質素:6/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

環境舒適寬敞,

#nuts $40
Nuts

#西班牙香燒乳豬仔 #乳豬 $248

西班牙香燒乳豬仔
不會有很多調味,原汁原味~

#陳醋燴豬仔脾 $148(3隻)
陳醋燴豬仔脾

陳醋燴豬仔脾
另有薯條、蘿蔔仔、椰菜花、沙律菜等伴碟~

#香烤牛舌配蕃茄莎莎 $128(4件)
香烤牛舌配蕃茄莎莎

蕃茄粒放在烤熟透的牛舌上,牛脷乾身有咬口,味道偏向清淡。
Ig: hkfoodie _blackcat
可以問職員借玫瑰鹽調味~

#西班牙燉蛋 $58
西班牙燉蛋

=結實一點的焦糖燉蛋,有草莓、藍莓、忌廉等伴碟
YouTube  :kuronekovo

服務質素:6/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2021-04-14
Nuts
Ig: hkfoodie _blackcat
2021-04-13 170 views
第一次嚟奧海城食西班牙餐,疫情令大家無得去旅行,唯有扮去西班牙事前訂咗位但入到餐廳無問我,就畀我哋入去,建議入座服務可以做好啲,不過店員都好勤力爽手,有求必應,叫餐/加水都立即到,很欣賞。lunch無咩選擇,原本想點前菜,原來晚餐先有,叫咗西班牙炒飯,上碟色水好靚,可惜飯無龍蝦味,夾埋其他海鮮食落都好普通。夏威夷pizza似係訂番嚟嘅,薄底好有芝士味,算是較好。甜品叫咗pancake,好味好多,cream超級多份量,berrry都好夾不過睇午餐餐牌同食落覺得唔太正宗,似係快餐咁,可能晚餐食會更好
2021-03-31
Lunch
2021-04-08 184 views
首先今日係4月8號嚟咗奧海城度食Tea呢間餐廳有室外室內餐廳冇乜人環境舒適Tea set亦都唔貴性價比高套餐包一杯熱飲另外加$15有小食咁首先我哋兩個人去食嗌咗煎三文魚同紅酒雞胸意粉意粉味道比較淡,自己落啲鹽調味好食D份量算幾多,擺盤都幾靚而三文魚等得比較耐擺盤一樣靚,配菜味道正常,薯蓉味道一樣較淡,勝在個汁好味,三文魚亦都唔錯,不過就比較熟,但整體來講都唔錯加上室外可以帶狗狗嚟食但係環境就好一般另外熱檸茶凍檸茶味道亦都普普通通加咗$15嗌咗個松露炒野菌味道正常,抵食!最後就以換購價嗌咗個雜莓班戟因為見到人哋嗌好靚所以就嗌咗啦嚟到賣相好唔錯亦都好味值得讚嘅係非常之抵呀!總括而言就一定有下次啦!推薦大家嚟試
首先今日係4月8號
套餐包一杯熱飲
另外加$15有小食
咁首先我哋兩個人去食嗌咗
煎三文魚同紅酒雞胸意粉
意粉味道比較淡,自己落啲鹽調味好食D
份量算幾多,擺盤都幾靚
而三文魚等得比較耐
加上室外可以帶狗狗嚟食
但係環境就好一般
另外熱檸茶凍檸茶味道亦都普普通通
加咗$15嗌咗個松露炒野菌
味道正常,抵食!
最後就以換購價嗌咗個雜莓班戟
因為見到人哋嗌好靚
所以就嗌咗啦
嚟到賣相好唔錯
亦都好味值得讚嘅係非常之抵呀!
總括而言就一定有下次啦!
推薦大家嚟試

松露炒野菌
香煎三文魚扒配忌廉煙肉汁
雜莓班cake
2021-04-07 137 views
今次嚟到大角咀覓食係OpenRice見到呢間咁受歡迎嘅餐廳 咁就慕名而來 滿心期待入嚟食西班牙菜大家介紹嘅相片都好吸引咁我哋今次就嗌咗西班牙海鮮炒飯 黑松露扁意粉 同埋德國鹹豬手我哋見到好多台都嗌咗西班牙海鮮炒飯我哋好期待 結果一嚟到友人食咗一啖話冇味 仲以為係佢重口味啦 我哋再一人是一啖 如果瞌埋眼食嘅話 我會以為自己食緊白飯 真係超級失望 仲要成$300跟住黑松露扁意粉 叫做好返少少 但都係唔係好食最滿意都係鹹豬手 炸得唔錯但係我真係唔明白點解咁多人介紹西班牙海鮮炒飯!真係食到我哋一肚火跟住開頭俾咗兩碟脆片 仲要收$80 真係食得好唔開心 服務人員嘅態度都唔係特別好 唔會再有下一次!
今次嚟到大角咀覓食
跟住黑松露扁意粉 叫做好返少少 但都係唔係好食
最滿意都係鹹豬手 炸得唔錯
跟住開頭俾咗兩碟脆片 仲要收$80
真係食得好唔開心
服務人員嘅態度都唔係特別好 唔會再有下一次!
西班牙海鮮炒飯
黑松露扁意粉
2021-04-06 90 views
平时有吃午餐、小朋友们比较喜欢、今天假期晚上8点半到、门口的小妹很热情、因为算老客人食物味道是还OK。门口新添了可以转的lucky ball机、小朋友很开心的转了一个、不是喜欢的卡通人物、也无所谓啦买单后、门口的女服务生很热心的说可以帮我们换一个喜欢的ball、结果等了很久来了一个年轻男生(是经理?还是主管)态度超级差的用英文讲这个不能换的、其实换不换无所谓的、只是有必要态度这么差吗?之前吃午餐没有遇到过、这次真的是超级失望!

2021-03-07 331 views
服務差,野食差 西班牙海鮮炒飯冇味。 叫佢換pizza。 叫左個bbq ribs, 都冇問我地要薯條定薯蓉就幫我地決定薯蓉。 差到不得了 ,完全唔會再黎。bbq ribs 醬汁叫正常 不過太濕都唔太好食。 其實睇落lunch menus 完全冇一樣野係西班牙tapas. 姐係普通一間香港周圍都係既cafe 普通西餐pasta burger risotto,真係一樣tapas都見唔到。。。。。。。。。希望唔會有人要好似我咁中伏。。。

Bbq ribs
2020-12-19 328 views
天多尼雞肉自家手打薄餅 $138係厚批面層食材豐富同足料,又鋪滿芝士,薄餅拎上手係極拉絲💕餅底脆就係脆,但可能我哋嗰塊咁啱焗得耐左,有啲似食緊硬餅乾🙂🙃略嫌雞肉乾身,同埋菇類可能有點不太新鮮,有少少酸叔的味道。奉送南瓜湯普普通通冇乜特別,南瓜味不重。香煎澳洲肉眼扒(14oz) $128原本以為都應該係細份,但一上枱就發現份量都幾多,配埋薯蓉伴碟。肉眼扒好軟腍,味道都幾好。 薯蓉有啲鞋,但整體呢碟都還可以。
天多尼雞肉自家手打薄餅 $138

奉送南瓜湯
普普通通冇乜特別,南瓜味不重。

香煎澳洲肉眼扒(14oz) $128
2020-12-18
Lunch
2020-12-16 288 views
今日同朋友行奧海城,發現有一間西班牙餐廳,見到環境唔錯,仲有酒飲幾chill咁🤣一坐低侍應先上芝士粟米脆片配上酸忌廉醬,粟米片重可以無限添加。西班牙牛肉他他配香脆鍋巴,牛肉加咗少少調味,再配上超脆鍋巴,整體配搭幾有趣。西班牙香燒乳豬仔,乳豬外皮好香脆,食落好似薯片咁脆,而且油脂感豐富,乳豬仔肉質嫩滑。菠菜雜菜絲意粉🍝,菠菜同芝士份量都幾多。飲品叫咗杯Nothing,入口清新,入口唔會好重酒味。
菠菜雜菜絲意粉🍝,菠菜同芝士份量都幾多。
飲品叫咗杯Nothing,入口清新,入口唔會好重酒味。

2020-12-16 186 views
好好彩喺停dinner堂食之前試到呢間正宗西班牙餐廳😋呢到環境好闊落,坐得好舒服👍🏻就坐後店員先送上一碟nachos,配上自家製醬汁,相當開胃🤤先點了烤和牛舌配蕃茄salsa,和牛舌充滿油脂香,蕃茄salsa能有助解膩。再來點了seafood paella,飯炒得乾身,香氣十足。海鮮有青口、蝦、蜆及魷魚等。飲品分別點了兩杯mocktail, Barcelona和Queen Beauty。個人比較鍾意後者,帶荔枝香又唔會過甜👍🏻
Dinner
  • 西班牙海鮮炒飯
2020-12-13 191 views
浪漫西班牙菜 想食左好耐!岩曬慶祝生日/紀念日!靜靜地又人少少,飲兩杯傾下計真係一流!好鐘意食個粟米片送飲!牛油果蝦肉自家手打薄餅$148牛油果🥑即切,pizza 係即焗!蝦肉都有鮮味!最有驚喜係個醬汁!鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬$148蟹肉係新鮮拆出嚟㗎,唔使用手剝殼就可以享受到啖啖蟹肉鮮味!鵝肝既邪惡又香濃,食完口腔入邊淡淡鵝肝的油香!配上魚子醬,係極高級的享受!西班牙燉蛋$58最鐘意西班牙燉蛋味道偏淡唔會太甜,雞蛋都比較硬身有蛋味,係有口感嘅燉蛋!

牛油果蝦肉自家手打薄餅$148

鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬$148

西班牙燉蛋$58

2020-12-13 5676 views
呢個時勢,約到食飯都已經好唔容易,所以要搵間有格調嘅餐廳,食得好啲。餐廳氣氛好chill好舒服,而且啲出品好高質,正式係嘢好食,位好坐,係一間高質嘅西餐廳。 一坐低就已經奉上一碟墨西哥脆片,感覺好貼心。而且餐具係用皮套入住,呢啲小心思,感覺好有格調。香烤牛舌配番茄沙沙牛舌烤得乾身但唔會韌,咬起來真係好香,配上番茄沙沙馬上又有清新嘅感覺,口感係好豐富,呢個配搭真係好出色。炭燒美國頂級西冷牛扒  配  黃金芝士炸薯條一上枱個賣相就好靚,而且坑紋真係燒得好靚,見到個樣就知好食。我哋點左七成熟,切開勁厚勁興奮,肉汁好多,而肉質係好嫩滑,牛味好濃,令人覺得幸福感滿滿。非常推薦點哩個牛扒,份量又夠大,可以一齊share。至於薯條,係冇咩可以挑剔嘅,粗薯條配芝士肯定好食啦。 Cinderella我好鍾意飲,其實係類似雜果賓治,酸酸甜甜又冇酒精,唔飲酒嘅女士係好啱嘅。 Ginger ale朋友點左呢杯,味道清清哋,都係冇酒精嘅
炭燒美國頂級西冷牛扒
至於薯條,係冇咩可以挑剔嘅,粗薯條配芝士肯定好食啦。
Ginger Ale
Ginger ale
朋友點左呢杯,味道清清哋,都係冇酒精嘅
2020-12-03
Dinner
炭燒美國頂級西冷牛扒
Ginger Ale
2020-12-12 171 views
去咗個friend屋企樓下商場間西班牙餐廳《Cocina 3 tapas》happy hour 🍴坐低侍應先上👇🏻《𝙽𝚞𝚝𝚜》$40濃味嘅𝚍𝚘𝚛𝚒𝚝𝚘𝚜芝士粟米脆片可以無限𝚛𝚎𝚏𝚒𝚕𝚕然後我哋Order 咗三個Tapas同佢至愛嘅Murphy's Irish Stout 🍺$86/pint 慢慢食慢慢傾。《烤和牛舌配蕃茄莎莎 》HK$128牛味濃郁口感扎實彈牙,舆清新蕃茄莎莎夾埋一齊食,清爽又好味😋《安格斯牛肉他他配鍋巴$158》第一次食呢個配搭,都幾得意,牛肉軟腍鮮甜、鍋巴厚脆,口感唔錯。《香煎蟹餅》$168香味撲鼻,入口有濃厚嘅蟹肉甜香味道,口感扎實,好味道!
坐低侍應先上👇🏻
《𝙽𝚞𝚝𝚜》$40
濃味嘅𝚍𝚘𝚛𝚒𝚝𝚘𝚜芝士粟米脆片
可以無限𝚛𝚎𝚏𝚒𝚕𝚕
慢慢食慢慢傾。

《烤和牛舌配蕃茄莎莎 》HK$128

《安格斯牛肉他他配鍋巴$158》

《香煎蟹餅》$168
香味撲鼻,入口有濃厚嘅蟹肉甜香味道,口感扎實,好味道!

2020-12-11 182 views
做野行過奧海城,見到有間食西班牙菜既餐廳,即管試下。一坐底見到套餐具係用個皮套裝住都幾特別,令我對呢餐都有啲期待。西班牙奄列($88)平時食開火腿奄列入面得火腿,今次西班牙奄列入面就有洋蔥、薯仔、肉腸粒,口感更為豐富,味道較有層次。西班牙海鮮炒飯(半份,$198)本身諗住唔食因為覺得好大份,點知原來可以叫本分就叫咗半返嚟試吓啦。有大蝦、青口、魷魚粒同辣肉腸,超足料。飯既口感夠咬口,吸左少少海鮮既味道👍🏻兩人份量都好大份, 好彩冇嗌兩個主菜如果唔係一定食唔晒最後叫咗一個甜品雜莓pancake,cream夠滑,pancake中間夾左啲香蕉,增加左口感。雜莓既味道唔太甜,啱啱好可以中和返之前鹹嘅味道。我叫左杯paulaner,朋友叫左杯mocha。整體而言,所有菜式擺盤都好心思,所有十分適合相機食先。😂
做野行過奧海城,見到有間食西班牙菜既餐廳,即管試下。
西班牙奄列($88)

西班牙海鮮炒飯(半份,$198)
我叫左杯paulaner,朋友叫左杯mocha。
整體而言,所有菜式擺盤都好心思,所有十分適合相機食先。😂