2020-10-08 32 views
鐘意佢有好多種類既美食,好味之餘又份量充量。芒果蟹肉沙律($118)超級推介!芒果同蟹肉都滿瀉,芒果肉仲要勁鮮甜。試左一款自家製pizza。西西里海鮮自家制薄餅($148)12吋有6塊大大件既pizza,3個人share應該岩岩好,上面仲勁多唔同既海鮮,食落仲啖啖有芝士香。Main dish 有幾款,最特別係有45oz既牛排,岩晒一大班人既gathering我地唔多人,叫左炭燒美國頂級西冷排($278)配三文魚沙律 叫左5成熟,牛排肉質鮮嫩juicy, 西冷排脂肪量勁少,食完少啲罪疚感😌

鐘意佢有好多種類既美食,好味之餘又份量充量。
芒果蟹肉沙律($118)

超級推介!芒果同蟹肉都滿瀉,芒果肉仲要勁鮮甜。
試左一款自家製pizza。

西西里海鮮自家制薄餅($148)

2020-10-07 29 views
與朋友去咗間環境不錯嘅西班牙餐廳dinner😆入座後,店員送上香脆嘅Nachos俾我哋一邊食一邊翻閱menu點餐(Nachos $40,可refill)😋🍽MURPHY’S($94)明明已一早入座,但就因為慢慢hea住睇Menu,無留意到happy hour時間至20:00,結果要以正價計算,真係失策🤦🏻‍♀️下次真係一入座就要點酒先😆🍽安格斯牛肉他他配香脆鍋巴($158)雖然只得4小舊,但每一件鍋巴上嘅牛肉他他份量都唔少,如果就咁食都幾膩,還好加了一點沙律菜,另與香脆之餘又帶點煙韌嘅鍋巴同食,即時變得口感豐富😋整體嚟講真係幾好食👍🏻🍽白酒忌廉煮藍深海青口($128)青口細細隻,但份量都唔少,由其係個白汁真係好好食,超重芝士味,蘸Nachos食都好夾,結果我食咗一整碟Nachos配白汁😋🍽西班牙經典燒雞 (全隻) 配松露炒雜菌($228)店員話燒雞係即點即製,所以要等30-45分鐘!當食完兩款Tapas後,燒雞就啱啱好熱辣辣上枱,但同時我都已經有差不多七成飽,望住咁大隻燒雞真係有啲不知所措😅燒雞賣相都幾吸引,而且皮脆肉嫩,一切開就見到雞油和肉汁流出,未食都知一定juicy😋我平時食雞會走

🍽MURPHY’S($94)

🍽安格斯牛肉他他配香脆鍋巴($158)

🍽白酒忌廉煮藍深海青口($128)

🍽西班牙經典燒雞 (全隻) 配松露炒雜菌($228)
燒雞賣相都幾吸引,而且皮脆肉嫩,一切開就見到雞油和肉汁流出,未食都知一定juicy😋我平時食雞會走雞皮,但呢隻雞啲雞皮只得薄薄一層,完全唔會覺得肥膩,我係極少有地會食埋,真係唔錯😋
配菜揀選了松露炒雜菌,松露味超濃,份量也不少,但略嫌比較乾身,有多少少汁會比較好🤔
Type of Meal
Dinner
2020-10-07 27 views
疫情緩和番D, 同老婆去奧海城行完新開既誠品, 一落電梯就見到依間餐廳, 門面幾靚仔, 老婆話有D興趣, OK就係度食個DINNER餐廳有INDOOR同OUTDOOR, 今日天氣唔係太好, 所以都係坐番入面, 環境都唔錯, 咁岩安排左我地坐張4 人枱, 好闊落所以都坐得好舒適。🔸墨西哥脆片坐低冇耐STAFF就上左個墨西哥脆片, 原來係每枱都會有, FOR你叫酒飲, 雖然我同老婆都唔飲酒, 但係佢調左個醬, 酸酸地咁, 當頭盤食下都幾開胃幾過癮既, 盛惠$40。🔸西班牙雞肉辣肉腸燴飯用上圓圓既意大利飯粒, 煮得岩岩好好有口感, 最緊要唔會太濕太淋,醬汁包裹住每一粒飯,入口豐腴,帶微微辣味,同西班牙辣肉腸既咸香都幾夾。🔸炭燒美國頂級肉眼扒肉眼扒好有份量, 表面經炭燒留下格紋, 賣相吸引。五成熟既肉眼扒肉味頗重, 帶淡淡炭燒香氣, 十分滿足!🔸吉士拿破崙3塊長方形既拿破崙之間夾住滿滿既吉士醬, 脆卜卜又香甜可口, 不錯!最後食完飯仲REFILL左墨西哥脆片, 同老婆傾多陣計, 好ENJOY!

🔸墨西哥脆片
🔸西班牙雞肉辣肉腸燴飯
🔸炭燒美國頂級肉眼扒
🔸吉士拿破崙
2020-10-06 61 views
今次第二次寫Cocina 3 Tapas 的食評, 主要是比第一次失望, 首先沒有再播西班牙音樂了, 不知為何不播 ? 是否公眾假期不播放音樂 ? 上次光顧是星期三中午, 今次是中秋翌日假期。上次我很喜歡的蒜香珍珠帶子伴龍利, 今次卻感到龍利有點咸, 帶子份量少過上次 (24/7)。 今次order 了班戟,  cake 身又實又無蛋香味, 比麥記更不好味。雖然賣相好靚,  但大大pat cream 好"溜",  真係睇得唔食得。 幸好BBQ 汁燒豬肋排及意大利飯都好味。
。 幸好BBQ 汁燒豬肋排及意大利飯都好味。
BBQ 汁燒豬肋排
意大利飯
班戟
蒜香珍珠帶子伴龍利
2020-10-02
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
BBQ 汁燒豬肋排
2020-10-06 24 views
見到有好多評價所以去試下,但係比預期中差 lunch時間去,個西班牙海鮮飯係普通risotto, 味道都ok, 不過期望太高😓叫左個5成熟牛扒,明明都紅紅地,但係唔知點解好韌 跟餐杯檸水超苦,完全飲唔到 我諗未必會再嚟試

{正宗西餐😍必食嘅鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬👍🏻☺️}#kong_girl_foodie出街食今日同best friend去開奧海城行街,佢突然間話想食西餐或者飲下野吹下水,咁係openrice都見到佢評價好高,咁就決定試下依間西班牙菜喇 🤣🤣.❣️鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬$148鵝肝配蟹肉燕麥餅食落真係一流😍,兩隻味加埋真係超夾🥺仲要加埋啲魚子醬,完全係大大提升咗佢嘅口感,依個組合真係絕配🥺🥺鵝肝都幾大舊,仲要係入口即溶,真係好好食,真係一試難忘啊🤩.❣️炭燒美國頂級肉眼扒配煙三文魚沙律🥗(12Oz)$288我地今次叫咗五成熟嘅肉眼扒🥩肥瘦啱啱好,又唔會話有好多根位😂都幾有牛肉口,夾埋啲肥膏食係可以做到入口即溶嘅口感😍😍個扒係跟埋個煙三文魚沙律🥗,煙三文魚又唔會好咸,夾埋啲沙律醬食仲都一流.❣️松露野菌忌廉闊條麵$138黑松露係西餐常嘅菜式,但係又唔係間間都做得好有水準。依間嘅松露野菌忌廉係好creamy又特別香😋,又唔會淨係得幾舊菇🤣都值得一試🤤.❣️Charm Around$68
依杯無酒精嘅飲品,有好濃嘅芒果味🥭飲落又唔會話好甜👍🏻.📝總結西餐酒店真係啱曬同一班朋友食下野,
{正宗西餐😍必食嘅鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬👍🏻☺️}
#kong_girl_foodie出街食
❣️鵝肝蟹肉燕麥餅配魚子醬$148
❣️炭燒美國頂級肉眼扒配煙三文魚沙律🥗(12Oz)$288
❣️松露野菌忌廉闊條麵$138
都值得一試🤤
❣️Charm Around$68
依杯無酒精嘅飲品,有好濃嘅芒果味🥭飲落又唔會話好甜👍🏻
📝總結
西餐酒店真係啱曬同一班朋友食下野,或者飲下酒傾下心事😇環境好舒服,服務都一流😇值得一試!
❣️食完俾分時間❣️
🌟食物: 8/10
🌟環境: 9/10
🌟服務: 8.5/10
🌟打卡: 9/10
🌟推介: 8/10
📍Cocina 3 tapes restaurant & bar
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #hongkong #hkig #酒吧#happyhour #大角咀美食 #大角咀 #bar
2020-09-29
$300 (Dinner)
上網見到評價好好,所以生日飯擇左呢間,點知⋯⋯唉,呢個炭燒美國頂級牛柳扒真心難食,七成熟,一咬落去又乾又鞋,肉質勁勁勁差,毫無肉味,表面炭燒位陣陣苦味,就連燒汁都👎🏻 真心第一次食到咁差的扒,好掃興😤 雖然塊牛柳扒真係好差,但德國蜜糖燒豬手算不錯,外脆内嫩,偏咸。其實呢度環境同服務都唔錯架,但性價比完全唔高🤷🏻‍♀️或者唔叫扒會好啲呱!一開始我地以為碟墨西哥片係送,埋單先知原來$40,仲要計每2個人一碟墨西哥片,的確好食既,但係我地5 個人咁就$120... 😑

2020-09-24
Type of Meal
Dinner
2020-10-04 45 views
My experience was SO bad ... I HAD to write about this! - Ushered us in to sit close to other patrons tables despite ongoing Covid concerns when there were plenty of empty tables at the restaurant! - Gave us an unsolicited plate of stale tacos (Doritos) for which they charged 40hkd!- The pork belly was overcooked and very dry! Definitely not worth the $288 that they charged.- Seafood paella was presented over 1 hour after it was ordered and served 20 minutes after I was given my Pork Belly (bas

- Seafood paella was presented over 1 hour after it was ordered and served 20 minutes after I was given my Pork Belly (basically my wife was waiting for 20 min while I ate alone). They apologized saying that the cook was busy, and yet the table that arrived 15 minutes after us was already finished with their meal! Poor table management!
- Absolutely the worst service and food ever! They say “you get what you pay for”, but certainly in this case you actually OVERPAY for poor quality food!
- Terrible in every sense!
- NEVER AGAIN

Pork  Belly
2020-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$360 (Dinner)
2020-10-04 18 views
疫情下的香港晚市,九月解禁堂食,咁就會多返機會出街搵食今次就去到位於大角咀奧海城3期樓下搵食Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar 未落單之前已經即刻上NUTS,要留意係會收費既,40蚊,可添加,如果純粹黎飲野就抵既食飯就無乜必要粟米片,反正都會食飯講返食左咩先,五成炭燒美國牛柳扒,12安士, 火腿自家手打PIZZA $148燒牛柳扒 $298 ,包一款配菜,我地選了配松露炒野菌,松露味唔突出,唔係太夠濃味牛柳扒就非常好食,肉質細嫩,肉汁豐富,好好食蘑菇火腿自家手打薄餅,呢度既PIZZA份量超大,2條友食唔曬,只食批餡無食批邊~番茄醬底,火腿片咸香,加埋濃郁既芝士,味道調得剛好,平衡得好,批底邊好香脆,中間位鬆軟濕潤有彈性脆邊,鬆軟批底,做得幾好炭燒美國牛柳扒 五成熟,12安士肉質紋理細緻 鮮嫩多汁的牛肉  細嫩富嚼勁 烤焗係最好既煮法,食到最佳既味道呢度提供多款唔同既各地美酒,各類調酒,最岩飲野,食飯,周末友聚
疫情下的香港晚市,九月解禁堂食,咁就會多返機會出街搵食
今次就去到位於大角咀奧海城3期樓下搵食
食飯就無乜必要粟米片,反正都會食飯
牛柳扒就非常好食,肉質細嫩,肉汁豐富,好好食
脆邊,鬆軟批底,做得幾好

炭燒美國牛柳扒 五成熟,12安士

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-09-27 59 views
這間餐廳是我第一次光顧的,位於奧海城3期地下. 對於甚少吃西班牙菜的我, 也是一個很好的體驗. 這間餐廳的環境都非常不俗, 坐位與坐位之間也非常之闊落. 對於想找一個相聚的地方真是很不錯. 當入坐後待應會送上墨西哥玉米片配以Creamy醬料, 真是一款非常開胃的小食, 當然配上啤酒就天然無逢. 在菜式方面, 也算是比較多選擇,而價錢也算合宜.因為本人都喜歡吃牛及海鮮, 所以今次點了炭燒美國頂級牛柳扒, 百里香泡沬帶子, 及西班牙雞辣肉腸燴飯. 1.石里香泡沬帶子第一道是百里香泡沬帶子, 百里香在很多烹飪上都很常見,再加上帶子較清淡的味道其實很相配. 廚師將帶子的兩邊輕微的煎一煎, 令清淡的帶子吃上去增添了一份野味, 同時又不會覆蓋百里香的香草味. 帶子本身都算鮮甜, 所以都值得加分.2.西班牙雞辣肉腸燴飯相信廚師在烹調中也是花了些功夫, 因為在烹調過程如果太快,飯的味道就不能完全吸收醬料的味道,吃上去也不會有軟綿口感.所以飯的味道是不俗的, 再加上西班牙辣肉腸, 令燴飯吃上去增添了一份野味. 而雞肉本身在切件上都算大件,味道也較為清淡, 所以味道較濃郁的燴飯加上清淡和鮮嫩的雞肉,其實都

西班牙雞辣肉腸燴飯.

1.石里香泡沬帶子

帶子本身都算鮮甜, 所以都值得加分.

2.西班牙雞辣肉腸燴飯

加上清淡和鮮嫩的雞肉,其實都是很Match的.

3.炭燒美國頂級牛柳扒

當然來到我最愛的頂級牛柳! 牛柳本身的肉質比較爽口、所以叫了五成熟、 再配上較合適我口味的黑椒汁!當切開一片片的牛柳、中間帶點半熟狀態、真叫人垂涎三尺!
一如所料、五成熟的牛柳最適合我個人的口味,而吃上去牛肉味都算重, 真的很不錯!當然還有金黃色的薯條、外脆內軟、而又不會感覺好油膩!

當然,我也點了 Half-Pint - Paulaner Draught啤酒, 真是令整個晚餐錦上添花.

如果你想吃西班牙菜的話, 也值得推介你試一試這間 Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar.
2020-09-23
$350 (Dinner)
  • 西班牙雞粒辣肉腸炒飯
旺角好多餐廳都食過啦,想試下其他嘢,咁就去咗奧海城啦 最近旺角嘅奧海城就係第三期呢度地下有間門面都幾靚嘅餐廳吸引咗我嘅眼球,咁就走咗入去食坐低咗冇幾耐就嚟咗碟薯片,之前試過有啲餐廳啲薯片淋曬唔好食但呢間好明顯係新開嘅,所以收錢都值得畀,仲要係免費無限任添,哈哈 之後就叫菜啦,兩個人食叫咗個龍蝦汁大蝦意大利粉、美國安格斯肉眼扒 配美國焗薯同埋一個朱古力班戟首先講下個龍蝦汁意大利粉,龍蝦汁味濃、又唔會鹹,味道啱啱好,大蝦就麻麻哋新鮮啦 ,2隻青口就算吾錯既 🙈🙈🙈肉眼扒外脆裏面仲係非常非常多肉汁😋😋非常好味,廚師喺掌握火候方面我覺得係極之好配埋既薯仔就係個汁比較少,其他方面都唔錯!!甜品🍮🍮朱古力pancake 第一啖食落去居然唔係朱古力味,係香蕉味幾搞笑可能整嗰陣時條蕉太新鮮太香呀,香得嚟又唔會太甜,不錯。
旺角好多餐廳都食過啦,想試下其他嘢,咁就去咗奧海城啦
最近旺角嘅奧海城就係第三期呢度
地下有間門面都幾靚嘅餐廳吸引咗我嘅眼球,咁就走咗入去食

坐低咗冇幾耐就嚟咗碟薯片,之前試過有啲餐廳啲薯片淋曬
唔好食

肉眼扒外脆裏面仲係非常非常多肉汁😋😋
非常好味,廚師喺掌握火候方面我覺得係極之好

配埋既薯仔就係個汁比較少,其他方面都唔錯!!

甜品🍮🍮

可能整嗰陣時條蕉太新鮮太香呀,香得嚟又唔會太甜,不錯。
2020-09-26 72 views
最近去咗 Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar 食西班牙菜🇪🇸.西班牙地道紙包魚🐟焗魚塊焗得啱啱好,外皮香脆😉肉質鮮嫩😛主要係用橙尼調味🍊香甜清新,旁邊仲有甘荀🥕火箭菜、薯條🍟.天多尼雞肉 Pizza🍕有天多尼雞肉🐔芝士、車厘茄、洋蔥🧅煙三文魚、甜椒😍Pizza 熱辣辣🔥邊位脆卜卜😬芝士拉絲力強🧀雞肉充滿印度孜然味🇮🇳真係等一次🤤.雜莓班戟🥞班戟薄身厚實,忌廉唔太甜☺️味道主要係士多啤梨醬🍓不過仲食到蛋香味同奶味🥚🥛配埋藍莓同士多啤梨就啱啱好👍🏻.Lemon Juice🍋都幾酸下😆飲一啖都已經好解膩😌.Apple Juice🧃清甜冰涼🧊.墨西哥脆片🇲🇽香脆惹味
Lemon Juice🍋都幾酸下😆飲一啖都已經好解膩😌
Apple Juice🧃清甜冰涼🧊
墨西哥脆片🇲🇽香脆惹味
  • Nuts
  • 墨西哥脆片
Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar (大角咀) -一個星期梗係要搵一日輕鬆吓🥳 又係時間chill下啦😍 係一間食物質素好高嘅Bar & restaurant🤤 首先入到去環境已經好chill💕 喺門口除咗最基本嘅量體溫之外,店員仲會比消毒洗手液你,而且仲好貼心咁俾埋信封擺口罩🥰 肉眼扒叫咗五成,一嚟到已經勁香😍 啖啖肉之外仲要好多肉汁😍 西班牙燴飯超吸引!因為朋友唔多鍾意食海鮮,但又好想食西班牙海鮮炒飯🤣 而呢個西班牙雞肉辣肉腸燴飯啱啱好滿足想食西班牙炒飯,但又唔想食海鮮嘅要求🤣 雞肉份量算多,好足料,特別係個飯個味好出好香😍 Barcelona 啱晒唔多飲到酒嘅女仔😍 最開心係佢個芝士粟米片係我最鍾意食嗰隻,而且仲可以無限添加添😍-🔍 炭燒美國頂級肉眼扒(12oz)🥩 $288🔍 西班牙雞肉辣肉腸燴飯 $138🔍 Barcelona🍸 $68🔍 Paulaner🍺 $76-食物質素:8/10環境氣氛:9/10回頭指數:8/10-📍Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
🔍 炭燒美國頂級肉眼扒(12oz)🥩 $288
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
  • 西班牙雞肉辣肉腸燴飯
  • 炭燒美國頂級肉眼扒
2020-09-22 41 views
今晚超大雨,但風雨不改,約咗妹妹撐枱腳,食西班牙晚餐。位於奧海城三期地下嘅 cocina 3,係酒吧餐廳,餐廳內播放輕鬆嘅音樂,環境放鬆。餐前小食 $40 脆片配沙律醬,未有菜式上檯前可以止下口痕。西班牙地道紙包魚$188魚柳烤得香滑,幾juicy,配薯菜。芒果蟹肉沙律$118芒果同蟹肉真係好夾 ,好鍾意呢個菜式。西班牙雞肉辣肉腸燴飯$138返入面幾多雞肉同辣肉腸, 意大利飯粒粒分明, 辣辣地。鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬$148燕麥餅夠脆,鵝肝甘香👍👍
今晚超大雨,但風雨不改,約咗妹妹撐枱腳,食西班牙晚餐。

餐前小食 $40

脆片配沙律醬,未有菜式上檯前可以止下口痕。

西班牙地道紙包魚$188

魚柳烤得香滑,幾juicy,配薯菜。

芒果蟹肉沙律$118

芒果同蟹肉真係好夾 ,好鍾意呢個菜式。

西班牙雞肉辣肉腸燴飯$138

返入面幾多雞肉同辣肉腸, 意大利飯粒粒分明, 辣辣地。

鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬$148

燕麥餅夠脆,鵝肝甘香👍👍

2020-09-21
  • 芒果蟹肉沙律
2020-09-20 1788 views
疫情開始緩和,咁我就同朋友一齊happy hour, 咁就去咗呢一間Cocina 3,咁我哋叫咗half pipe of Edelweiss & Paulaner, 其實我幾鍾意呢間餐廳嘅happy hour,我覺得都幾抵飲,飲完嘢見到呢間餐廳都可以食埋dinner,咁我哋就叫咗以下。古羅馬凱撒沙律配水煮蛋: 飲咗咁多酒,都要食番啲菜 ,個沙律其實作為餐前小食個蔬菜都幾新鮮, 同埋都幾清新。 另外個沙律汁, 溝得都幾均勻唔會太多亦唔會太少。 雞蛋整到流心狀態, 令到成碟都更加靚 。Overall 個人覺得唔錯。 幾好嘅refresher!蘑菇火腿自家手打薄餅: 呢個pizza都幾抵食,啲蘑菇又大舊, 又有應有嘅鮮味同埋啲芝士亦都充足 ,再加埋最重要就係個pizza唔係覺得好多油。 最後夾埋個parma ham 令到成個pizza都豐富起來。松露野菌忌廉寬條麵: 呢個寬條麵其實我覺得都幾creamy,雖然creamy但每一口都充斥著松露野菌味。 而且蘑菇大大嚿有幾大粒,同寬條麵都真係好夾。 整體嚟講個presentation同個味道都好yummy,我誠意 recommend 之一。Fin

Finally如果大家去奧海城又想找一間quality嘅restaurant ,This is the one you may try。
  • 古羅馬凱撒沙律配水煮蛋