2020-06-13 58 views
話說去完奧運站間湯你琴行睇結他,同朋友玩得好開心,但玩到餓都要食啲野。首先上左個乳豬仔先,個乳豬皮好爽脆口,連埋啲青瓜一齊食唔肥。之後飲杯啤酒,英國啤無得輸。飲啤酒點都有啲小食送。有個小食併盤。有炒菇菇,普普通通咁。有個炸蟹餅,普通啦。個炸芝士就好好食,芝士味都好濃。炸腸就好鹹香。之後到個西班牙蛋餅,係好多薯仔嘅,一般般。呢個火腿pizza好好食,下面好多芝士,個火腿好好食好大塊。西班牙腸意大利飯,好好食,啲腸味入晒飯到。

之後飲杯啤酒,英國啤無得輸。

飲啤酒點都有啲小食送。

之後到個西班牙蛋餅,係好多薯仔嘅,一般般。

西班牙腸意大利飯,好好食,啲腸味入晒飯到。
2020-06-12 75 views
餐廳做緊晚市優惠,可以揀每人送半隻汁燒波士頓龍蝦或者八五折。我地揀左送龍蝦,汁燒煮法味道麻麻。👍🏻西班牙海鮮炒飯大大份,飯量足夠四人食用,炒飯金黃色唔算熱,有兩隻大蝦、三個青口、魷魚、細蜆肉仔,味道唔錯,海鮮食落有鮮味。👍🏻西班牙經典燒雞調味不俗,火候亦掌握得幾好,仲有配埋薯蓉、西蘭花、蘿蔔仔,唔駛食全肉餐無菜食。慢煮芝士菠菜雞卷,雞肉不太嫩,味道相對失色。

慢煮芝士菠菜雞卷,雞肉不太嫩,味道相對失色。

2020-06-11 53 views
近排好似開發咗大角咀呢個地方咁,以前點解唔識得呢個又多好嘢食,又多嘢行嘅地區㗎,簡直係相逢恨晚!今晚帶母親大人嚟行街,見到呢間餐廳門口寫住晚市送龍蝦🦞,當堂流晒口水即刻9衝入去!一坐低會送上一份nachos配沙律醬。叫咗一份西班牙奄列係薯仔烘蛋🥔🥚,幾飽肚吓。西冷牛扒🐮,五成熟剛剛好,有炭烤味仲有格紋,賣相同味道兼備。雞肉pizza🍕,薄嘅脆餅底鋪滿芝士同茄醬,估唔到面頭嘅生洋蔥同雞肉又幾夾喎!最後每人半邊龍蝦🦞,用芝士焗嘅方法實冇得輸,隻龍蝦仲要有膏,超值!😋

叫咗一份西班牙奄列係薯仔烘蛋🥔🥚,幾飽肚吓。

2020-06-11 38 views
環境寛敞,樓底高,裝潢甚具特色,猶如歐洲古老酒窖般,加上一室紅皮椅,非常型格。餐廳不停播放著輕快的音樂,氣氛輕鬆自在。Nuts ($40)坐下來店員會送上一小碟Nacho 作為餐前小食,香脆可口,味道濃郁,再沾上醬汁食用,惹味開胃。西班牙傳統陳醋燴豬仔脾 ($138)香氣四溢,豬仔脾質感軟腍,薯條剛剛炸起,熱騰騰的,香脆可口。澳洲和牛肩胛肉12安士 ($308)和牛肩胛肉露出誘人的粉嫩色澤。肉質軟腍中有嚼勁,牛味濃郁,沾點醬汁令味道更突出。

Nuts ($40)

西班牙傳統陳醋燴豬仔脾 ($138)

澳洲和牛肩胛肉12安士 ($308)

和牛肩胛肉露出誘人的粉嫩色澤。

肉質軟腍中有嚼勁,牛味濃郁,沾點醬汁令味道更突出。
2020-06-10 49 views
一心想著吃西班牙炒飯 paella,就上網找找西班牙餐廳,所以才來到這邊吃頓晚餐,環境有格調,座位舒適、寬闊。入座後,侍應已經遞上一小碗粟米片及蘸醬,那粟米片開始了就停不了口,應該可以再添加的,不過還是控制一下,留待吃正餐吧。西班牙正宗奄列跟港版的奄列很不同,西班牙奄列像是一塊大的薯餅,釀入薯仔、洋葱、辣肉腸等主要材料的蛋餅,厚厚一塊。外層煎得脆香,咬下去口感較為粉狀,因為蛋漿混入薯仔蓉一起壓成,十分乾身,沒有醬汁,吃多幾塊開始有點口乾。西班牙海鮮炒飯西班牙菜之特色菜,份量通常都是大大鍋,以一個巨型、扁身的盤子上枱,足夠3-4個人分,我們兩個人很盡力完成了,十分飽。材料豐富,有大蝦、青口、墨魚、蜆肉、蝦仁,融合不同的香料、蕃茄及洋蔥烹調而成,難怪一上枱時香氣撲鼻。入口時黑胡椒最為突出。每粒飯粒都吸盡高湯的精華,但仍保持硬身。新鮮焗起,味道香濃。海鮮新鮮,尤其是兩隻大蝦,肉質結實,還帶點微微的烤焦味道,十分香口。
西班牙正宗奄列
西班牙海鮮炒飯
今日早收工同朋友約喺奧海城食嘢,想搵間relax嘅餐廳呢間座位好歡堂,就揀呢間啦八點前都係The Happy HourPaulamer $54 🍻唔係度度有得飲paulaner draught 最鍾意佢嘅味清香 唔小心飲多幾杯仲可以用$15嘅優惠價 加購小食呢個優惠真係好抵,而且無限次添加(留意到隔離枱點左小食黃金芝士,雖然冇份食,但係見到賣相真係唔錯,超級大碟!好抵呀)我哋就點左松露炒雜菌$15雖然話係加購嘅食物,但係就完全冇揸流攤超香嘅松露味,入面有香蒜片冇油膩嘅感覺,反而帶出更多菇的鮮味冇諗過頭盤就已經咁好食炭燒澳洲頂級肉眼扒12安士$228今晚浪漫下鋸扒先😂更加浪漫嘅係點左5成熟呢度嘅肉眼扒肉質比較腍而且牛肉嘅味道比較濃郁炭燒味道好出😍因為靚牛嘅關係,所以我直頭唔落汁加少少鹽就已經帶出牛嘅味道呢非常之高質連埋佢除了附上嘅意大利香芹🌿食好有風味呀睇Menu上面嘅相蘑菇帕爾馬火腿Pizza $180深深吸引咗我 仲有個手指公標誌非常鍾意食呢啲薄底Pizza香脆 加上佢的Parma ham鹹鹹地加上茄汁、芝士、蘑菇等等配啤酒就最啱🍻唔覺唔覺又飲多杯超relax 😍😍西班牙吉利棒Chu

今日早收工
同朋友約喺奧海城食嘢,想搵間relax嘅餐廳
呢間座位好歡堂,就揀呢間啦

八點前都係The Happy Hour
Paulamer $54 🍻
唔係度度有得飲paulaner draught
最鍾意佢嘅味清香 唔小心飲多幾杯
仲可以用$15嘅優惠價 加購小食
呢個優惠真係好抵,而且無限次添加

我哋就點左松露炒雜菌$15
雖然話係加購嘅食物,但係就完全冇揸流攤
超香嘅松露味,入面有香蒜片
冇油膩嘅感覺,反而帶出更多菇的鮮味
冇諗過頭盤就已經咁好食

炭燒澳洲頂級肉眼扒12安士$228
今晚浪漫下鋸扒先😂
更加浪漫嘅係點左5成熟
呢度嘅肉眼扒肉質比較腍
而且牛肉嘅味道比較濃郁
炭燒味道好出😍
因為靚牛嘅關係,所以我直頭唔落汁
加少少鹽就已經帶出牛嘅味道呢

蘑菇帕爾馬火腿Pizza $180
深深吸引咗我 仲有個手指公標誌
非常鍾意食呢啲薄底Pizza
香脆 加上佢的Parma ham鹹鹹地
加上茄汁、芝士、蘑菇等等配啤酒就最啱🍻
唔覺唔覺又飲多杯
超relax 😍😍

西班牙吉利棒Churros $58
係我係英國嘅回憶
以前成日食
唔係度度地方有,呢間餐廳居然有,梗係試吓啦
加咗玉桂粉,零舍醒神!
佢嘅擺碟真係好靚!
有五星級酒店嘅感覺
打卡影相係一流!

最後不得不提,店員超好!每一個都好客氣,而且仲好細心。
2020-06-08
$300 (Dinner)
2020-06-06 148 views
這間食西班牙菜的Cocina 3 Tapas 環境大,坐得舒服,裝修有如歐洲古老酒窖,頗為有特色,餐牌選擇亦頗多,價錢合理。入座後,侍應會立即送上一碟可以refill的Nachos,(溫馨提示 : 這碟小食要$40的)。凱撒沙律配水煮蛋,沙律菜新鮮爽脆,配有煙肉粒及一隻流心水煮蛋,如果可以加上麵包粒就更好了。小食點了都頗為出名的西班牙香燒乳豬仔,一份四件,乳豬仔配上青瓜,多士及車里茄,可中和油膩感,乳豬仔燒得微微脆身,油香比較重。主菜炭燒西班牙黑豚肉,賣相不錯,有很香的炭燒味道,一份有10安士,肉厚大件,燒得外香內嫩,切開仍然帶點粉紅,肉汁豐富。配上大份薯蓉及蔬菜。有美食當然要配杯啤酒,餐廳有不同的啤酒/紅酒給食客選擇。

凱撒沙律配水煮蛋

炭燒西班牙黑豚肉

有美食當然要配杯啤酒,餐廳有不同的啤酒/紅酒給食客選擇。
2020-06-04
$300 (Dinner)
凱撒沙律配水煮蛋
炭燒西班牙黑豚肉
2020-06-03 53 views
接完友人放工行經奧海城,記得年幾前食過呢一間西班牙餐廳唔錯 所以就順便過嚟試吓 疫情下都冇令人流減少,全院滿座咁濟 等咗陣先入到去例牌嚟個任添加既小食先呢個Nuts真係正 嗌多枝酒 咁就可以吹成晚當然我同友人有嗌其他食物啦龍蝦海鮮忌廉湯足料到每一淡都有海鮮係到龍蝦味濃厚西班牙香燒乳豬仔差不多每一枱都有嗌,梗係唔汁輸啦一口size俾人感覺同一直食開既乳豬好唔同脆香肉滑!下面仲有個青瓜中和返油膩感清酒煮蜆冇係餐牌,係是日推介 要食真係睇運氣啦細蜆仔但有好多 冇沙新鮮 最後都好似係食唔哂龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵冇錯又係海鮮,呢個味道係上面個湯既汁加闊條麵 賣相幾好今次同上次既體驗都唔錯,疫情下都有對應措施俾信封同消毒,所以應該會再黎
疫情下都冇令人流減少,全院滿座咁濟 等咗陣先入到去

例牌嚟個任添加既小食先
呢個Nuts真係正 嗌多枝酒 咁就可以吹成晚

當然我同友人有嗌其他食物啦

龍蝦海鮮忌廉湯
足料到每一淡都有海鮮係到
龍蝦味濃厚

西班牙香燒乳豬仔
差不多每一枱都有嗌,梗係唔汁輸啦
一口size俾人感覺同一直食開既乳豬好唔同
脆香肉滑!下面仲有個青瓜中和返油膩感

清酒煮蜆
冇係餐牌,係是日推介 要食真係睇運氣啦
細蜆仔但有好多 冇沙新鮮 最後都好似係食唔哂

龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
冇錯又係海鮮,呢個味道係上面個湯既汁
加闊條麵 賣相幾好

今次同上次既體驗都唔錯,疫情下都有對應措施
俾信封同消毒,所以應該會再黎

2020-05-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-06-02 70 views
同事請食晏🍴BBQ汁燒豬肋排香煎西班牙伊比利亞黑豚豬扒拌焦糖蘋果蓉豬肋排唔會乾淨淨!BBQ汁拌薯蓉食好惹味😋 豬扒亦好Juicy👍🏻👍🏻Overall食物比Outback好!價錢亦唔算貴👍🏻
同事請食晏🍴
BBQ汁燒豬肋排
香煎西班牙伊比利亞黑豚豬扒拌焦糖蘋果蓉
2020-06-01
2020-05-30 98 views
呢日行吓奧海城 見到有間睇落好似幾靚既餐廳 就同奶綠男入去飲返杯 原來2點至7點仲係佢地既happy more時間 起呢個指定時段入面叫任何一款飲品就可以用優惠價15蚊就換到一款小食 另外呢度既nuts會收40蚊一枱但店員會不停refill 都幾啱本身幾鐘意食nachos既我哋 我哋唔太肚餓主要想嚟飲吓佢既cocktail 所以最後叫咗幾杯嘢飲 兩款小食同埋開胃小食 打開drink menu見到有杯blue diamond 賣相幾吸引 淺藍色就叫咗 雖然有vodka 但味道唔會有好重酒精味咁 反而荔枝青檸同橙酒既味道就比較出 飲落幾香甜 另外見到有款有菠蘿同芒果既cocktail 叫做Phoenix Sunshine 係呢餐最好飲既一款cocktail 除咗有菠蘿同芒果既味道之外 仲有陣椰子酒既香味 最特別既就係佢加既蛋黃酒 令到飲落去好似有啲雲尼拿既味道 呢個配搭真係幾好飲 之外仲加咗款松露炒雜菌 份量唔會太多 做送酒小食一流 幾鹹香 西班牙松露蒜蓉包都幾脆口 唔錯 叫咗個西班牙火腿哈密瓜食 兩種配搭鹹香加鮮甜 幾好
呢日行吓奧海城 見到有間睇落好似幾靚既餐廳
就同奶綠男入去飲返杯

兩款小食同埋開胃小食

最特別既就係佢加既蛋黃酒 令到飲落去好似有啲雲尼拿既味道
呢個配搭真係幾好飲

西班牙松露蒜蓉包都幾脆口 唔錯
叫咗個西班牙火腿哈密瓜食 兩種配搭鹹香加鮮甜 幾好
2020-05-29 75 views
奧海城內食肆都唔少,而Cocina 3作為一間西班牙餐廳,見佢都幾有特色二話不說就入去坐低左🥰.1️⃣ 香煎蟹餅 $108蟹餅作為小食算係好大件!不過口感有別於一般食到既crab cake。因為佢既麵粉比例較多,所以口感更似crab ball,食落口係彈牙既。.2️⃣ 西班牙香燒乳豬仔 $98話哂西班牙菜就當然要叫返個乳豬食下🙈一份四件,外皮香脆,肥瘦亦適中。佢有配上青瓜同多士一齊食,等食落無咁膩,不過我都係鍾意就咁食個乳豬🤭.3️⃣ 澳洲牛肩胛和牛 $308牛肩胛食落好有咬口,肉味亦算重。當晚叫左7成熟,上台口感剛好,沒有overcook。下面薯蓉配菜亦好大件,兩個人share剛剛好!

1️⃣ 香煎蟹餅 $108

2️⃣ 西班牙香燒乳豬仔 $98

3️⃣ 澳洲牛肩胛和牛 $308
  • 西班牙香燒乳豬仔
  • 香煎蟹餅
今日收工之後同男友去左奧海城行街,我同佢不嬲都唔係特別喜愛西餐,但同佢分享完早兩日同個朋友試過西班牙菜之後令我對西餐有改觀,佢就話佢都想試下,咁岩呢度俾我地搵到間西班牙菜,評價仲非常唔錯😁去到門口覺得呢度地方好大,唔似市區😂 裝修仲幾靚👍我地兩個人叫左個西班牙乳豬仔,陳醋豬仔脾,龍蝦汁海鮮闊條麵同埋一杯vodka lime~乳豬仔口感層次好豐富😄 青瓜脆口,車厘茄清新,乳豬同底下既多士好脆,乳豬唔會太鹹,青瓜同車厘茄可以解一解乳豬輕微嘅油膩感👍陳醋豬仔脾上菜時勁香!!食落酸酸地好開胃,啲肉勁淋好好食👍👍👍 完全唔駛用刀切已經同啲骨分離左😮😋 伴碟嘅薯條都熱辣辣好脆👏闊條麵望落以為得個碟大份量好少,但食落好似食極都食唔完咁😅 麵好香龍蝦汁味,隻蝦超級大隻!!蝦頭個位都收埋左好多肉😮😮 爽口彈牙,青口都好大隻無腥味,連車厘茄都好甜👍👍店員幾醒目,服務好迅速,無論係閨密/情侶/三五知己/一大班人都好適合👏👏😁

去到門口覺得呢度地方好大,唔似市區😂 裝修仲幾靚👍
西班牙乳豬仔

西班牙乳豬仔

陳醋豬仔髀

龍蝦汁海鮮闊條麵

2020-05-28
$270 (Dinner)
陳醋豬仔髀
龍蝦汁海鮮闊條麵
  • 龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
  • 西班牙香燒乳豬仔
  • 西班牙傳統陳醋燴豬仔脾
  • 陳醋燴豬仔脾
Highly Recommended dining here❤️ Spanish Restaurant🇪🇸🍽..大角咀既奧運站,該區商場林立,規劃完善,都有好多歐陸風格既餐廳🍽,同樣地亦設有戶外露天坐位,好鐘意呢種勁chill 既感覺。西餐食得多,今次重點想試試一間西班牙特色餐廳🇪🇸。成間餐廳勁靚 有情調、充滿外國風情,就算室內都感覺好chill 好relax。位置又闊落,紅色沙發椅,坐得好舒服又滿有西班牙色彩。一坐底職員就先棒上小食,墨西哥粟米片,濃濃芝士口味帶微辣,香口小食食唔停,仲可以無限refill 都係$40,鐘意可以送啤酒呢。ll $98Roasted Sucking Pig(Sucking Pig, Cucmber, Cherry Tomato)乳豬仔細細件,多士size 一啖一口,配埋青瓜蕃茄,清新得黎又可以解膩。乳豬肉嫩,但略嫌皮不夠脆啊。ll $108Salsa Pizza (Avocado Paste, Mozzarella, Prawns, Coriander, fresh Salsa)呢度Pizza🍕 餡料真係多到瀉啊‼️配料:牛油果醬🥑、芝士🧀、蝦肉🦐、芫茜、蕃

l[西班牙香燒乳豬仔]l $98
Roasted Sucking Pig

l[牛油果蝦肉Pizza]l $108

呢度Pizza🍕 餡料真係多到瀉啊‼️配料:牛油果醬🥑、芝士🧀、蝦肉🦐、芫茜、蕃茄醬🍅,款款都係我愛,口感好豐富,醬多到超juicy💦,食一件已經好滿足。

食晒咁多件真係大大滿足,不過小心滯成晚啊👻。

l[慢煮芝士菠菜雞肉卷]l $128
Slow Cook Chicken Roulade
(Spinach, Cheddar Cheese)
慢煮令雞肉🐥 保持嫩滑,夾上忌廉芝士菠菜,食落口好香 又好creamy💚。雞卷外皮又煎得香,同樣高質。

l[西班牙吉拿棒]l $58
Churros with Chocolate
最後甜品,一定要嗌Churros,西班牙名物,又名西班牙油條😝。甜甜的 灑上砂糖,再沾上朱古力醬吃才正宗。

雖然邪惡,但總要一試啊。

l[Virgin Colada]l $58
呢晚想飲杯無酒精,椰奶香Mocktail🍸 就最合我胃。香香甜甜,奶重感,加上菠蘿🍍酸甜,Colada 都係我favor之一啊。
l[Mocha]l $55
就黎Coffee☕️ 一樣落足心思,粉紅杯子勁靚💕,咖啡味濃又香,作為餐後既完美總結🖤。

一間高質西班牙餐廳,仲要係市區靜中帶旺既地理位置,露天環境夠chill、室內座位又舒服又浪漫,真係一個唔錯既西🇪🇸餐🍽廳啊。
×××[Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar]×××
©大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
2020-05-25 47 views
放工約會朋友來到奧海城吃晚飯,選擇呢間西班牙菜因為我倆曾在奧海城區工作,已經很久沒來奧海城,有種舊地重遊的感覺,令人回味。餐廳位置於奧海城三期地下,算是易搵的,餐廳地方頗大,座位亦頗多,食物款式和飲品選擇亦都多。進店坐下首先會有碟nuts和蛋黃醬,脆口好吃,率先令人有一下放鬆的心情。我們點了芝士焗釀大菇$98,大菇多汁又焗得夠淋身,菇上面釀上芝士和配料,口感豐富且好fresh,讚!再來是一客西班牙海鮮炒飯,價錢$268,超級大的一碟,海鮮亦多的,大蝦共有兩大隻,新鮮好味,好抵食的,但可能我們拍合照拍太久,飯有點涼了,熱辣辣食更正呢!之後點了炭燒澳洲頂級西冷牛扒,十二安士,價錢$218,見店內多數客人都點了扒來吃,我們亦點了一客,牛扒選了七成熟,牛扒份量十足,肉質鮮嫩,肉質纖維不算太明顯,但仍需俾少少力落刀,扒芯是紅色的,好有牛味,而且夠淋,配上燒汁,果然是正喎!飲品點了菠蘿汁和Cinderella,Cinderella是無酒精的,甜甜蜜蜜有橙味的,好有歡愉的感覺。
,令人回味。

,熱辣辣食更正呢!

2020-05-24 70 views
今晚我地黎到奧海城入面嘅西班牙餐廳-Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar食。對抗肺炎期間,每間餐廳都各出奇招,吸引客人光顧消費。呢間餐廳就以每位客人送半隻汁燒波士頓龍蝦做賣頭!今晚叫左4款菜式,分別係西班牙香燒乳豬仔、炭燒澳洲頂級肉眼扒、肉醬千層麵同甜品-西班牙吉拿棒。首先係西班牙燒乳豬仔,當中有肉質厚實脆皮的乳豬仔、新鮮青瓜同麵包。青瓜同乳豬搭配令乳豬感覺不油膩。而主菜係炭燒澳洲頂級肉眼扒。我地叫左5成熟,牛味濃,而且炭燒令肉眼扒好香,好惹味🤤🤤 肉質鬆軟,值得推薦👍🏼👍🏼第二份主菜係肉醬千層麵。每層麵都夾有芝士同肉醬,口感千變萬化,每啖口感都滋味,而且適合一班人食!甜品就係西班牙吉拿棒。吉拿棒好特別,佢新鮮香脆又咸咸地,點下朱古力同Cream食,好味,值得大家試下👍🏼👍🏼