2009-10-13
12-10-2009食完牛腩時間尚早, 想搵個地方靜靜哋飲杯嘢, 見呢度開了新咖啡店, 店內又無客人, 又買個熱 caffe latte (tall $26) 試試.堂飲的 caffe latte 畫了心形圖案, 但用紙杯 serve, 令人諗起美式連鎖店, 心頓時涼了一截... 奶泡幾厚, 飲落勁「奶」, 咖啡味太弱, 真係 雖然比星記的「疑似」貨色好少少, 但味道實在太「連鎖」feel 了, 唔喜歡.環境乾淨企理, 不過「開放式」門口令店內嘈吵唔少, 好 hea 度一般; 店員們唔算好醒目, 但有禮友善, serve 咖啡後又主動幫我攞糖, 招呼就不錯.$26 一杯, 唔算太貴, 但感覺如 PCC, 下次買 Fuel (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2033426) 或 Segafredo 好了.