HKD 238 的火鍋放題吃 120 分鐘,哪有什麼可以吃呢?旬彩火鍋是一間日本過江龍火鍋店,有一人一鍋亦能一個大鍋鴛鴦湯底。我們吃的第3個級別價錢有豚肉也有牛肉,一共五款肉。湯底選了聞起來很香的柚子貝柱湯底,而且這個是香港限定來喔。另外一個則選了飛魚湯,像日本高湯那種,配蔬菜來吃夠鮮味。喜歡餐廳夠闊落,有不少梳化位,用餐舒適度不錯。會先送上五款肉,吃完可以再用 QR Code 下單。五款包括美國肥牛、美國精選牛肉、西班牙栗豚、美國牛板腱和美國SRF極黑牛。私心推薦質感香軟的栗豚和肉質柔軟的牛板腱。如果喜歡吃肉味濃的那就選美國SRF極黑牛吧,而且很大一片。其他的火鍋配料可以在自助吧自己拿﹐款式都算幾多。有不同的丸類,不過沒標示名字要猜是什麼來。有個像魚蛋加櫻花蝦的好吃。另外還有菇類和蔬菜,因為要配合一人一鍋,所以蔬菜不會切得很大片。自助吧亦有熟食,擔心不夠飽可以食炊飯。或者用 QR Code 都可以點壽司,有火炙三文魚、鰻魚之類。我選的放題級別有三款海鮮,個人覺得蜆夠鮮甜。沒想到還會有鮮蝦小雲吞,不喜歡別飯亦有烏冬,滲了湯的烏冬很滋味。飲品方面,主要是罐裝飲品﹐但都有些銀菊露、花旗蔘蜜
我們吃的第3個級別價錢有豚肉也有牛肉,一共五款肉。
湯底選了聞起來很香的柚子貝柱湯底,而且這個是香港限定來喔。
另外一個則選了飛魚湯,像日本高湯那種,配蔬菜來吃夠鮮味。
喜歡餐廳夠闊落,有不少梳化位,用餐舒適度不錯。

會先送上五款肉,吃完可以再用 QR Code 下單。
私心推薦質感香軟的栗豚和肉質柔軟的牛板腱。
如果喜歡吃肉味濃的那就選美國SRF極黑牛吧,而且很大一片。

其他的火鍋配料可以在自助吧自己拿﹐款式都算幾多。
自助吧亦有熟食,擔心不夠飽可以食炊飯。

我選的放題級別有三款海鮮,個人覺得蜆夠鮮甜。

飲品方面,主要是罐裝飲品﹐但都有些銀菊露、花旗蔘蜜之類。
平時別火鍋會喝的解茶都有,這個頗解膩的。

甜品最特別是可以自己DIY刨冰,杯裝雪糕、韓國雪條等都是自己拿。
自助區也有糖水、爆谷,120分鐘的放題能吃很飽。
2024-12-23
Type of Meal
Dinner
2024-11-27 1953 views
前排係九龍灣收工要搵晚飯食都離不開去Megabox, 好在都搵到間正野坐底慢慢食😙餐廳裝修充滿日本風🇯🇵,燈光燒猛,坐位都夠哂闊落又舒服😆火鍋採用半自助,一般配料、飲品都係自助區,而肉類就要由app order 📱配料簡直多到選擇唔到呀,樣樣都新鮮🥰,飲品都有成6-7款選擇。係等待火鍋料嘅同時,出面有勁多熟食選擇,有壽司🍣,小食🥟湯底 🍲匠人湯底,分別揀左日本限定嘅飛魚湯🐟同香港限定嘅豚肉湯🐽,湯底味道濃淡適中,有淡淡魚香味去襯托肉類鮮甜味,豚肉湯亦無羶味,唔會蓋過肉味👏🏽火鍋料牛肉豚肉勁正勁新鮮,脂肪紋勁均勻😆,肉類包括美國精選牛肉、美國牛板腱、美國SRF極黑牛、美國肥牛、西班牙豚🐖,肉類任點任食,比你食足120分鐘🤣最正都係SRF 極黑牛 SRF 指Snake River Farm,專門出產頂級牛肉🥰,SRF牛指具備日本和牛的油花口感、以及美國安格斯牛的香濃肉味,入口鬆軟之又食到牛肉的濃厚香氣,係混種牛中的極品。所以呢款牛我地瘋狂落單🤣甜品都有好多選擇,雪糕🍧,蛋糕🍰總有一樣啱你口味!呢間火鍋CP值好高,由熟食到甜品都有好多選擇又高質,可以再食多幾次😂

餐廳裝修充滿日本風🇯🇵,燈光燒猛,坐位都夠哂闊落又舒服😆

係等待火鍋料嘅同時,出面有勁多熟食選擇,有壽司🍣,小食🥟

甜品都有好多選擇,雪糕🍧,蛋糕🍰總有一樣啱你口味!

2024-11-25
2024-09-03 4105 views
雖然奧運已經過咗,但係我仲係好熱衷睇運動比賽🤣 知道2024亞洲公開花樣滑冰錦標賽9⽉2⾄5⽇係九龍灣MegaBox舉行,即刻要去睇吓😎 一排冇嚟發現呢度又多咗一啲新餐廳,最特別嘅就係有一間日本涮涮鍋過江龍,旬彩火鍋,環境好大好舒適,睇完比賽入去試吓🫶🏻 🌟 旬彩春夏限定 $398/位 放題晚市火鍋 120分鐘(包括美國精選牛肉、美國牛板腱、美國SRF極黑牛、日本黑毛和牛、西班牙栗豚及多款壽司任食)呢個係最高級嘅😎 性價比都唔錯,120分鐘好足夠🫶🏻 🍲首先要揀咗湯底先,係一人一鍋,我哋揀咗壽喜燒同香港限定湯底,柚子貝柱鍋😎 呢度嘅湯底偏淡,清清地唔會蓋過肉味,唔錯🫶🏻 🥩叫得呢個餐梗係要瘋狂叫佢嘅日本黑毛和牛啦😎 日本黑毛和牛真係好靚,油花靚,淥幾秒已經食得,入口非常軟嫩,但係又唔會好肥,非常推介🫶🏻 叫多幾碟已經回本🤣 🥩另一個推介嘅肉係美國S R F極黑牛,呢一款又係好好食,味道好濃郁,比日本黑毛和牛更有咬口,又係勁encore🤣 🥩另外驚喜位係西班牙栗豚😍 估唔到一啲都唔比牛肉差喎,入口軟嫩,肉質鮮甜,唔食牛嘅朋友呢個勁推介🫶🏻🦐海鮮嘅話,呢度選擇就真係唔算多,除咗蜆之外,其他

🌟 旬彩春夏限定 $398/位 放題晚市火鍋 120分鐘
呢個係最高級嘅😎 性價比都唔錯,120分鐘好足夠🫶🏻

🦐海鮮嘅話,呢度選擇就真係唔算多,除咗蜆之外,其他都要再另加錢😆 不過都OK嘅,佢嘅肉選擇夠晒多😌

🍣另外一樣比較特別嘅就係壽司任點任食,試過幾樣都唔錯🫶🏻 推薦佢嘅三文魚同埋鰻魚壽司🥰

🥬自助區款式選擇多,蔬菜好多款,全部都好新鮮✌️ 丸類豆腐等等都好足夠🫶🏻

🍦🧃自助區有多款雪糕飲品,另外都有特別啲嘅日韓甜品可以用QR code落單,我哋叫咗兩款韓式嘅雪糕,都唔錯喎🥰

呢間主打嘅肉類真係唔錯,如果鍾意食牛肉嘅,真係可以試吓最高級呢一個餐,日本黑毛和牛好推薦🫶🏻 環境好舒適,下次再約埋一班朋友嚟🫶🏻🫶🏻

2024-09-02
$400 (Dinner)
位於九龍灣MegaBox嘅🌟旬彩火鍋🌟,係日式火鍋放題店♨️!晚市餐牌有120分鐘嘅全放題🌕,星期一至五仲有60分鐘嘅肉品定量半自助放題🌗!♨️晚市120分鐘火鍋放題 - Set D $398/位最高級別嘅放題,包含日本黑毛和牛任食!一開始會上齊所有級別嘅肉品,每位共六盒!♨️日本名物湯底:旨辛|壽喜旨辛湯底口味微辣之中帶一點點清爽嘅酸同埋蒜香,真係好惹味!壽喜湯底就係醬香滿滿,口味帶甜!🐂日本黑毛和牛|美國SRF極黑牛|美國牛板腱較高級別嘅肉品,油花明顯充足而且均勻好多!切得夠薄,回溫過後,輕輕一焯就食得!🐂美國精選牛肉|美國肥牛基本嘅肉品,較厚身!可能流轉快,解凍方面比較好!🐖西班牙栗豚火鍋豚肉片嘅質素有驚喜!軟嫩而甘香,值得一再encore!🍣壽司火鍋放題包埋壽司任食,保證飽肚!🍦甜品有部份甜品要經QR Code落單,果然係正過自助區嘅好多!翻啅咗好多轉Seo Ju法式波浪雪糕!🥤自助區包含醬料、飲品、蔬菜丸類同埋部份甜品,有唔少店家自家製嘅飲品,選擇夠晒多!
♨️晚市120分鐘火鍋放題 - Set D $398/位

♨️日本名物湯底:旨辛|壽喜
🐂日本黑毛和牛|美國SRF極黑牛|美國牛板腱
🐂美國精選牛肉|美國肥牛
基本嘅肉品,較厚身!可能流轉快,解凍方面比較好!
🐖西班牙栗豚
火鍋豚肉片嘅質素有驚喜!軟嫩而甘香,值得一再encore!
🍣壽司
火鍋放題包埋壽司任食,保證飽肚!
🍦甜品

🥤自助區
2025-02-06 0 views
本身2個family 一齊去食,大家叫嘅set唔同,同店員講完後佢就話「你哋識得但叫嘅set唔同,唔可以坐隔離喎」我聽完O晒咀,兩家人識嘅都係想一路食一路傾吓計,依家你以呢個原因專登分開我哋坐,咁如果我入到去先發覺隔離枱係識但叫嘅set唔同咁又要再安排座位?兩枱人叫嘅set唔同,你驚貴嗰枱幫平嗰枱叫啲肉黎食,你係要諗辦法杜絕,但你就用呢個咁無知嘅辦法,咁做法點樣叫人再幫襯你?bad list 以後都唔會再幫襯
2025-01-21 199 views
天氣轉凍 最啱打邊爐🍲最近去左一間新開嘅日本過江龍火鍋店,主打日式一人火鍋,有四個唔同價位嘅放題套餐。最平只需$158就食到120分鐘放題,湯底同牛肉嘅質素好高,真係超抵食呀!火鍋放題套餐C $238/位呢度嘅湯底選擇一共有八款,包括有壽喜、旨辛、昆布、飛魚湯同埋四款香港限定嘅湯底,分別係豚骨、豆乳、蕃茄同埋柚子貝柱湯。我哋就揀咗飛魚湯同豆乳湯,飛魚湯鮮味十足,豆乳湯嘅豆味亦好香濃,兩款都好高質。呢個套餐可以任食五款肉類,分別係美國肥牛、美國精選牛肉、西班牙栗豚、美國牛板腱同埋美國SRF極黑牛。全部牛肉嘅質素都好高,色澤亦都好亮麗,其中美國SRF極黑牛嘅油脂分布平均,食落口感好juicy,牛味香濃,絕對係必食之選。除咗五款牛同豚類之外,自助區仲有多款丸類、蔬菜同埋粉麵等等任君選擇。唔夠嘅仲可以scan QR Code order壽司、海鮮同其他熟食。飲料區嘅選擇亦都好多,想飲汽水或果汁都無問題,仲有自助沙冰機俾客人自己製作沙冰,有得玩又有得食,真係好過癮。

火鍋放題套餐C $238/位

2024-12-18
Type of Meal
Dinner
早幾日同友人黎MEGA BOX 買開野, 順便DINNER~天氣凍, 就不如打邊爐啦, 呢間餐廳係來自日本東海地區嘅火鍋店開首間海外分店, 可以一人一鍋, 又幾好WOR~除咗供應日本店三款日式湯底,"壽喜燒湯、旨辛湯同昆布湯"之外,仲有香港限定既"豚骨湯、豆乳湯同番茄湯"。我地點左C 餐, $238(120分鐘 - 五款肉), 揀左壽喜燒+昆布湯。一點餐, 就一次過可以試左五款肉先, 包括美國肥牛、美國精選牛肉、西班牙栗豚、美國牛板腱和美國SRF極黑牛。試完中意邊款先再ENCORE~~我自己就偏好牛板腱, 油花均勻, 肉味濃郁; 而友人就中意SRF極黑牛,又香又嫩.呢度仲有壽司放題、自助吧、仲有蜆任點~~自助吧款式都幾多, 我就中意揀丸同菜~甜品都唔錯ar, 杯裝雪糕、韓國雪條都係自己隨便拎。overall 光猛, 坐得舒服. 價錢都合理.

試完中意邊款先再ENCORE~~

呢度仲有壽司放題、自助吧、仲有蜆任點~~
自助吧款式都幾多, 我就中意揀丸同菜~
甜品都唔錯ar, 杯裝雪糕、韓國雪條都係自己隨便拎。

overall 光猛, 坐得舒服. 價錢都合理.
2024-12-30
呢幾日天氣又轉凍⛄️最岩梗系打個靚邊爐🫕黎開九龍灣呢頭 就試下呢間位於megabox既旬彩火鍋!聽聞系日本過江龍黎.晚市120分鐘火鍋放題分左4個級別套餐 最平既餐每位只需要$158🤩而我地揀既C餐都只系需要$238💰性價比都幾高.湯底有8款可以揀⬇️日本名物:壽喜•旨辛•昆布•飛魚湯香港限定:豚骨•豆乳•蕃茄•柚子貝柱最愛壽喜燒湯底 甜甜地👍🏻𖤘 火鍋放題套餐C | ᴴᴷᴰ𝟸𝟹𝟾 / 人ᯤ美國肥牛ᯤ美國精選牛肉ᯤ西班牙栗豚ᯤ美國牛板腱ᯤ美國SRF極黑牛以上五款肉類都系任食😍肉類質素都幾吾錯!必須要無限encore美國SRF極黑牛🐮肉味濃郁 肉質滑嫩😍西班牙栗豚🐷亦有驚喜平時我吾太中意食豬但呢個豬肉片肉質好嫩 好易入口.掃QR Code可以落單叫肉/壽司/配料/雪條蜆肉好鮮甜;雲吞皮薄餡多 必點!圖中呢隻朱古力軟心雪條幾好食朱古力味超濃😍最估唔到系竟然連壽司都有得食😂真系吾驚吾飽啦😂另外出面都有自助配料區、飲品區、甜品區選擇都幾豐富我地仲拎d飲品黎mix and match添😂呢隻清熱檸檬飲溝梳打水,簡直係Fresh到爆炸😂最特別系有得自己整刨冰添!有得食又有得玩😚
呢幾日天氣又轉凍⛄️
最岩梗系打個靚邊爐🫕
黎開九龍灣呢頭 就試下呢間位於megabox既旬彩火鍋
聽聞系日本過江龍黎.

晚市120分鐘火鍋放題分左4個級別套餐

ᯤ西班牙栗豚
ᯤ美國牛板腱
ᯤ美國SRF極黑牛

以上五款肉類都系任食😍
肉類質素都幾吾錯!
必須要無限encore美國SRF極黑牛🐮
肉味濃郁 肉質滑嫩😍
西班牙栗豚🐷亦有驚喜
平時我吾太中意食豬
但呢個豬肉片肉質好嫩 好易入口.

掃QR Code可以落單叫肉/壽司/配料/雪條
蜆肉好鮮甜;雲吞皮薄餡多 必點!

圖中呢隻朱古力軟心雪條幾好食
朱古力味超濃😍

最估唔到系竟然連壽司都有得食😂
真系吾驚吾飽啦😂

另外出面都有自助配料區、飲品區、甜品
選擇都幾豐富

我地仲拎d飲品黎mix and match添😂
呢隻清熱檸檬飲溝梳打水,簡直係Fresh到爆炸😂

最特別系有得自己整刨冰添!
有得食又有得玩😚
$238 (Dinner)
2024-12-11 742 views
對比開業初期, 見近期食評有改善, 就嚟試一試。一人一鍋, 湯底幾好, 食到最後都仲有味。可能係我唔好彩, 食唔到其他食評所講嘅靚和牛。我哋嘅和牛就好似圖中嘅質素。反而SRF極黑牛就似返啲樣(絕對冇搞錯圖片)。先講價錢, 三個人食最貴嘅D set, 假日另加HKD 20/人, 連埋加一, 一個人要HKD 460。呢個價錢唔係全部食物都任食, 部份海鮮要另外加錢, 部份雪糕/雪條都要另外加錢, 我哋就冇叫呢啲要加錢嘅項目。抵唔抵食相信大家心中有數。
對比開業初期, 見近期食評有改善, 就嚟試一試。
一人一鍋, 湯底幾好, 食到最後都仲有味。
可能係我唔好彩, 食唔到其他食評所講嘅靚和牛。
我哋嘅和牛就好似圖中嘅質素。
黑毛和牛
反而SRF極黑牛就似返啲樣(絕對冇搞錯圖片)。
SRF極黑牛
抵唔抵食相信大家心中有數。
Other Info. : Reception位姐姐有禮貌。
$460 (Dinner)
SRF極黑牛
2024-12-05 663 views
收工👦🏻又接老友收工同溜冰,溜完冰梗係去打個邊爐先🫕。今次就去左位於mega box既荀彩火鍋,餐廳以日本風裝潢,餐廳夠哂大夠哂闊落,而今次我地簡左晚餐B餐:120分鐘美國肥牛+精選牛肉+粟豚放題。🌟湯底咁我地就簡左壽喜燒湯底,壽喜燒湯底比較甜,唔會話太咸,拎黎淥肥牛等肉類簡直一流!🌟肉類🥩B餐任限任點既肉類包括美國肥牛、美國精選牛肉同埋西班牙粟豚。整體黎講,肉質鮮嫩。美國精選牛肉值得一提,牛肉身充滿雪花❄️,油脂分布均勻,食落充滿油脂感🥰。🌟壽司壽司刺身整體新鮮,比較值得一提既係火炙三文魚壽司同埋北寄貝壽司。火炙三文魚表面滲出了香濃魚油,火灸至恰到好處,食落好似棉花糖咁入口即化;而北寄貝肉質爽脆肥美,越嚼越香!🌟自助吧自助吧有唔同丸類,包括牛丸、芝士獅子狗卷、台灣腸等等,比較值得推介係芝士獅子狗卷,一咬穿獅子狗卷,流出就係好濃郁既芝士,夠多夠香,食完真係滿足哂我呢個芝士控。🌟飲品區飲品區有3個雪櫃,包括唔同飲品,例如可樂、巨峰提子等等。

🌟湯底

🌟肉類🥩

🌟壽司

🌟自助吧

🌟飲品區
飲品區有3個雪櫃,包括唔同飲品,例如可樂、巨峰提子等等。

唔講唔知,九龍灣有間日式涮涮鍋店❝旬彩火鍋❞。店內有多個半獨立的間隔,具privacy 之外,環境仲好寬敞,裝潢更富有日本風格,岩晒家庭、朋友來聚餐。 餐廳有多款匠人湯底🍲(壽喜、旨辛、昆布、飛魚、豚骨、豆乳、番茄、柚子貝柱),今次揀了昆布湯、飛魚湯,兩款湯底清澈鮮味四溢,個人覺得用這兩個湯底更突顯食物的鮮味。 ⦁美國肥牛肉🥩脂肪分佈均勻,肉質鮮嫩多汁⦁美國牛板腱🥩肉質較為緊實,富含肌肉纖維,口感獨特且富有嚼勁。⦁美國SRF極黑牛🥩肉質滑嫩,油花分佈均勻,煮熟後的口感極其豐富。⦁美國精選牛肉🥩有著濃郁的肉香,每一口都有齒頰留香的感覺。⦁西班牙栗豬🍖豬肉的脂肪與肉質比例恰到好處,煮熟後的肉質鮮嫩多汁。 ⦁自助沙冰🍧除了美味的火鍋食材,店內還提供自製沙冰,這是一大亮點!根據各人口味自行調配沙冰,口感清新自然。每杯自製沙冰不僅能為火鍋餐後帶來清新的甜品選擇,還能增添用餐的樂趣和滿足感。

⦁美國肥牛肉🥩
脂肪分佈均勻,肉質鮮嫩多汁

⦁美國牛板腱🥩
肉質較為緊實,富含肌肉纖維,口感獨特且富有嚼勁。

⦁美國SRF極黑牛🥩
肉質滑嫩,油花分佈均勻,煮熟後的口感極其豐富。

⦁美國精選牛肉🥩
有著濃郁的肉香,每一口都有齒頰留香的感覺。

⦁西班牙栗豬🍖
豬肉的脂肪與肉質比例恰到好處,煮熟後的肉質鮮嫩多汁。

⦁自助沙冰🍧

2024-11-25
$250 (Dinner)
2024-12-02 488 views
等咗咁耐,終於天氣開始凍,冬天來臨啦💙而冬天最啱做咩,當然係打邊爐啦。不嬲都知道MegaBox好多嘢行,而平日去MegaBox就行得好舒服,人唔算好多,但係食店就有好多選擇見到今日溜冰場有好多唔同嘅活動,而隔離原來有一間日式火鍋店。火鍋店嘅裝修係行木系簡約風,面積好大,而且坐得好舒服。我同朋友都叫咗Level C,因為見到佢牛肉嘅選擇比較多,有牛版見、黑牛、精選牛肉、肥牛等等,滿足晒想試唔同肉質嘅我。整體嚟講,佢嘅肉都好新鮮,而且都好夠牛味而食物選擇方面,遠慮嘅選擇較多,菜類都唔少,但係海鮮就幾乎得貝殼,其他海蝦等等就需要加錢。而最多選擇嘅我認為係飲品,有罐裝、橙汁、茶類都有,而且仲要有少量熟食同蘑菇飯可以選擇,滿足晒想咩都試嘅心態。😽

2024-11-29 423 views
🍲 套餐C 120分鐘放題($238)🍲 鍋底方面分兩大種類,日本名物湯底同香港限定湯底,今次我同朋友揀咗壽喜同出面好少見嘅柚子貝柱湯,柚子貝柱湯帶少少柚子嘅酸味,整體湯底味道唔會好濃,唔會搶左肉嘅味道🥩 肉類方面有美國肥牛、美國精選牛肉、美國牛板腱,美國SRF極黑牛同西班牙栗豚;牛肉雪花均勻,而且切得比較薄身,淥一淥好快就食得,個人推薦美國SRF極黑牛,大大塊之餘牛味非常香濃🍣 除左肉之外,套餐仲包括壽司放題,壽司都有成10款選擇,有火炙三文魚、鱈場蟹棒、鰻魚,熟帆立貝等等🥬 自助吧方面有各式各樣嘅丸類,菜類同麵食,而且非常乾淨整齊,職員亦會不時refill;仲可以透過QR Code落單點蜆,虎蝦同青口,蜆好鮮甜,蜆係套餐包埋,至於需要虎蝦同青口則需要加錢🧃 飲品方面有唔同種類嘅罐裝汽水同果味茶,亦有自家製嘅茶飲,例如酸梅湯,竹蔗矛根等等🍧 甜品方面有一個小甜品櫃放咗乳酪杯,小蛋糕等等,旁邊有兩個雪櫃各自放有唔同配料嘅自製刨冰同雪糕雪條,仲可以透過QR Code 點特色嘅日韓雪糕雪條,朋友仲好驚喜呢度可以食到佢想食嘅西瓜雪條整體來講呢度座位闊落,坐得舒服,選擇都頗多,呢個價錢嚟性價比
🍲 套餐C 120分鐘放題($238)

🍣 除左肉之外,套餐仲包括壽司放題壽司都有成10款選擇,有火炙三文魚、鱈場蟹棒、鰻魚,熟帆立貝等等

整體來講呢度座位闊落,坐得舒服,選擇都頗多,呢個價錢嚟性價比👍🏻
1985 views
2024-11-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$264 (Dinner)
2024-11-27 389 views
星期日下午嚟到,唔係好多人,即時有位餐廳環境幾乾淨,坐得幾舒服自助bar 食物種類唔係好多,比較特別係有爆谷,好受小朋友歡迎肉類亦唔算好突出,中規中矩,湯底味道正常
星期日下午嚟到,唔係好多人,即時有位
餐廳環境幾乾淨,坐得幾舒服
肉類亦唔算好突出,中規中矩,湯底味道正常
2024-11-23 548 views
今次黎到Megabox揾食,見有間裝修富和風特色,座位又好寬敞舒服嘅日式火鍋放題🇯🇵❤︎ 【火鍋放題套餐C】🍲匠人湯底有比較傳統嘅日本湯鍋選擇,亦有香港限定嘅湯底,我就揀左豆乳同飛魚湯🐮🥩套餐賣點係可以任食美國SRF極黑牛同牛板腱,當然套餐A-B嘅肉類都包含在內SRF極黑牛大大一片,肉感實在又柔軟而我就最中意牛板腱啦,肉味明顯之餘仲有條牛筋仔嚼下,幾香架西班牙粟豚都好吾錯,脂肪分佈均勻,肉質軟嫩甜香👍🏻套餐仲包幾款壽司任食,有炙燒三文魚、玉子、蟹柳棒、帆立貝等等︎🥬🍡蔬菜丸子們嘅質素都吾錯,最推薦係芝士竹輪同麻吉燒,拉絲嘅物體我最愛🤣另外蜆肉都好新鮮,上枱都仲識郁,所以食落好鮮甜💦🧃🍦飲品方面有多款汽水同果茶,甜品提供豆腐花、小蛋糕、日韓雪糕、乳酪杯等等仲有得自製刨冰添🍧可以自己加爆配料🤣

❤︎ 【火鍋放題套餐C】

SRF極黑牛大大一片,肉感實在又柔軟
而我就最中意牛板腱啦,肉味明顯之餘仲有條牛筋仔嚼下,幾香架
西班牙粟豚都好吾錯,脂肪分佈均勻,肉質軟嫩甜香👍🏻

︎🥬🍡蔬菜