2021-11-06 420 views
與朋友生日慶生,提早致電會否有慶祝小cake。當天去到職員再次confirm生日字句,送上的蛋糕好好食,亦令友人十分驚喜同開心,職員態度十分友善。同時牛扒五成熟岩岩好,不會咬不爛及冇筋,好食!
2021-09-06
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 板燒法國鵝肝伴牛柳配黑松露紅酒忌廉汁
2021-09-28 295 views
西餐廳 午市好抵食,一於試下!午餐Set 2,沙律夠清新茄汁蝦球配胡椒雞扒意粉雞扒煎得皮脆肉嫩好Juicy 用胡椒醃過,味道幾香口配以茄汁意粉同大蝦 大蝦以番茄汁煮過,爽甜鮮味中又食到酸香既番茄汁醬濃郁味道意粉係天使麵條,比較幼身,吸滿番茄醬汁,味道又濃又好食 加28蚊嘅是日甜品係柚子芝士蛋糕柚子既清香又食到芝士既濃郁味道,入口即溶口感非常好食消費170蚊,現有8折消費$128Tung Wui Commercial Building, 27 Prat Avenue
西餐廳 午市好抵食,一於試下!
午餐Set 2,沙律夠清新
茄汁蝦球配胡椒雞扒意粉
雞扒煎得皮脆肉嫩好Juicy 用胡椒醃過,味道幾香口
意粉係天使麵條,比較幼身,吸滿番茄醬汁,味道又濃又好食

加28蚊嘅是日甜品係柚子芝士蛋糕
柚子既清香又食到芝士既濃郁味道,入口即溶口感非常好食
消費170蚊,現有8折

消費$128
2021-08-29 153 views
無時間寫咁多字。但實在值得讚。餐廳內 燈光柔和舒適。使心情放鬆愉快 就添食慾。 最重要是 羊架好味道 熟🉐️剛好 嫩口肉味豐富 廚藝一流。叫柸 Cosmo night 好飲有特式 侍應個個年青貌美 待客有禮 細心體貼 服侍周到。有時間 一定再來
無時間寫咁多字。但實在值得讚。
餐廳內 燈光柔和舒適。使心情放鬆愉快 就添食慾。
最重要是 羊架好味道 熟🉐️剛好 嫩口肉味豐富 廚藝一流。
叫柸 Cosmo night 好飲有特式
2021-07-25 1065 views
尋日上網見到話有間舖頭告急於是今日就過嚟試吓的而且確隔離嘉寶好多人呢間就得5-6枱可能始終隔咗個圍封咗嘅單位唔係專登搵可能唔小心就Miss咗一入到去坐低首先就覺得啲裝修好有誠意然後啲菜單仲令你會心微笑我哋兩個人嗌左安格斯牛肩扒配意粉另外仲有個香煎深海魚柳前菜一個要咗餐湯一個要咗沙律沙律食落唔錯既d菜都幾新鮮南瓜湯飲落有少少奇怪感覺係有南瓜嘅texture但冇南瓜嘅味牛肩肉意粉我哋走咗黑松露醬因為有人唔食食落個意粉都幾creamy仲有唔少蘑菇夾住牛柳都幾林而且好有牛味個魚柳一開始有少少出事個皮唔脆之餘仲吸晒油不過同老闆講咗之後重新整過一碟服務態度幾好而且重做之後個魚柳非常好食個皮好脆之餘入邊亦都好鮮甜整體感覺來講感覺質素有少少唔穩定其實食材本身覺得幾新鮮應該可以做得更好呢個價錢做lunch作為客人會expect得更多不過睇返店主回應話今日大廚冇返工希望下次會再改善啦
尋日上網見到話有間舖頭告急
於是今日就過嚟試吓
的而且確隔離嘉寶好多人
呢間就得5-6枱
可能始終隔咗個圍封咗嘅單位
唔係專登搵可能唔小心就Miss咗

一入到去坐低
首先就覺得啲裝修好有誠意
然後啲菜單仲令你會心微笑

我哋兩個人嗌左安格斯牛肩扒配意粉

不過睇返店主回應話今日大廚冇返工
希望下次會再改善啦
沙律(前菜)
2021-07-22 780 views
今次我哋去咗尖沙咀試呢間出咗名好耐嘅餐廳😝聽講佢嘅午餐好抵食 依家仲做緊八折優惠添 🥰今次終於有機會試吓😚😚👅 美國安格斯牛肩扒配黑松露醬意粉 $108呢個意粉真係超級有驚喜🥰🥰佢最出色嘅地方就係佢嘅牛肩扒😋😋食落去好淋 唔會煮得太熟 口感真係超級好🤤🤤至於佢嘅意大利粉口感就正正常常😗不過佢落咗好多黑松露醬🤗🤗所以食落去好creamy好好味🤩🤩👅 香煎龍蝦(半隻)配脆皮雞扒意粉 $148佢嘅雞扒煎得非常之香脆😆😆而且雞肉都十分之嫩滑😋😋而佢嘅龍蝦雖然未算係最新鮮嘅龍蝦🤫不過佢都幾大隻😚仲要落咗好多芝士🧀芝士控表示好滿足🤩🤩不過我哋就略嫌佢嘅意粉乾咗少少😵如果可以多啲醬汁嘅話就更好啦🤗總括而言呢間餐廳嘅午餐性價比真係好高🥰🥰服務都幾好👍🏻下次有機會嘅話一定要試埋佢嘅晚餐‼️‼️😋 好味:8.00/10🤑 價錢:8.75/10🤗 服務:7.73/10😝 環境:7.55/10😚 衞生:7.34/10🤩 整體:8.10/10

👅 美國安格斯牛肩扒配黑松露醬意粉 $108

😝 環境:7.55/10
😚 衞生:7.34/10
🤩 整體:8.10/10
2021-07-11 743 views
平日晏就兩點幾,只得兩三檯客,顯得比較冷清,抗疫午市套餐嘅價錢合理。.每個餐都會配自家製麵包及餐湯。🍽:餐湯好味😋飲得出裡面嘅材料係新鮮打碎再煮成湯。.「菠菜汁意粉配香煎海鱸魚」$78🍽:我都幾鍾意呢個菠菜汁,海鱸魚煎得香脆,不過就略嫌偏細塊。😜.「火腿布冧連豬柳配意粉」$78🍽:我鍾意個汁,酸酸甜甜咁好開胃,不過豬柳似乎醃製得太耐,味道偏咸,但肉質好味,唔會好韌,整體唔錯。份量亦都啱啱好。

每個餐都會配自家製麵包及餐湯。
🍽:餐湯好味😋飲得出裡面嘅材料係新鮮打碎再煮成湯。

「菠菜汁意粉配香煎海鱸魚」$78

「火腿布冧連豬柳配意粉」$78
2021-07-08 620 views
位於寶勒巷的Cosmos唔係係尖沙咀中心位置,人流都比較稀少。餐廳環境舒適,燈光設計都好有情調,非常適合情侶拍拖撐抬腳。Lunch set價錢非常經濟實惠。大家都可以去支持下😆 —————————————————📍莎樂美蜜桃燒豬柳 (6/10)🍖燒豬柳非常大塊,同個飯差唔多係1:1 size,CP值好高。燒豬柳略嫌少少過火,但係整體都Juicy。咁大塊豬柳難免有油膩感,蜜桃汁甜甜酸酸,好refreshing,中和左豬柳既油脂。Lunch set 有餐湯同飲品,係尖沙咀呢d寸金尺土既地方實在好抵食。

—————————————————
📍莎樂美蜜桃燒豬柳 (6/10)
六月果時有兩星期都無得做夜市堂食,所以特登Lunch 時段過黎撐場幫襯。星期日晏晝一點🕐都唔係好full🙈,坐到三點基本上已經無曬客,每張枱好似只係做得一轉客。黎緊有返夜市啦,金魔法師係時候出手!🌗SL2. 光復胡椒雞扒配茄汁蝦意粉🍝 $108雞扒麻麻地,炸得比較老;蝦🍤大隻同爽口;食意粉最怕食到無味意粉,呢個茄汁意粉味道ok 唔會太酸,又唔會稀,可以掛曬上意粉度。🌗SL3. 香煎石斑魚柳意粉 $98魚柳又幾滑喎,外層又夠香脆,不過外觀上差少少啫。🌗SL1. 美國安格斯牛肩扒配黑松露意粉 $108近排唔食得牛所以冇試味,朋友話生熟啱啱好,但意粉就比較膩,見住佢由頭食到包尾🤣。是日甜品 跟餐+$28唔記得叫咩名啦🙈,蛋糕🍰酸酸甜甜唔會太膩。面層似係橘子🍊,少少酸味都無,甜得黎又唔係死甜,應該唔係浸過糖水掛。P.S. 好掛住濟洲嘅橘子汁,真心超好味,有得去旅行嘅話一定要飲!以上lunch set好似幾一般,但係我好有興趣試佢哋嘅二人假日特選海鮮餐($398),包括有海鮮拼盤(龍蝦、海蝦🦐、翡翠螺🐚、藍青口、生蠔)、湯、美國prime 級燒牛肉配脆薯片、紅蝦汁燴意粉配海鱸魚。一個餐有seaf
光復胡椒雞扒配茄汁蝦意粉
🌗SL2. 光復胡椒雞扒配茄汁蝦意粉🍝 $108
香煎石斑魚柳意粉
🌗SL3. 香煎石斑魚柳意粉 $98
魚柳又幾滑喎,外層又夠香脆,不過外觀上差少少啫。
美國安格斯牛肩扒配黑松露意粉
🌗SL1. 美國安格斯牛肩扒配黑松露意粉 $108

是日甜品 跟餐+$28

以上lunch set好似幾一般,但係我好有興趣試佢哋嘅二人假日特選海鮮餐($398),包括有海鮮拼盤(龍蝦、海蝦🦐、翡翠螺🐚、藍青口、生蠔)、湯、美國prime 級燒牛肉配脆薯片、紅蝦汁燴意粉配海鱸魚。一個餐有seafood platter 同牛好似幾吸引🤤🤤🤤。
2021-06-27
香煎石斑魚柳意粉
2021-06-21 866 views
係深水埔group 得知哩間餐廳有個大眼靚妹子,更係要黎睇下靚女啦,原來哩間鋪之前請左d 不良員工,搞到好麻煩,嗯,有良知有妹子,係要黎支持下既,去完銀行,黎食個飯先啦,哩個係光復胡椒雞扒意粉,見到個名,就知主要以胡椒調味啦,雞扒外皮煎脆,胡椒味係淡淡既,(仲以為係果時係街聞到果種咁強烈添)捲起一住意粉,點d 肉汁食意粉有咬口,冇痴埋一舊,飲啖黑啤,泡沫比例剛剛好,男人要左個特級加拿大肉眼扒配飯,肉嫩唔韌,男人好快食曬.見人地影d 海鮮晚餐都好正,等佢有返晚市可以一戰.
係深水埔group 得知哩間餐廳有個大眼靚妹子,

更係要黎睇下靚女啦,
原來哩間鋪之前請左d 不良員工,
搞到好麻煩,
嗯,有良知有妹子,係要黎支持下既,

去完銀行,黎食個飯先啦,
光復胡椒雞扒意粉

哩個係光復胡椒雞扒意粉,
光復胡椒雞扒意粉

見到個名,就知主要以胡椒調味啦,
雞扒外皮煎脆,胡椒味係淡淡既,
(仲以為係果時係街聞到果種咁強烈添)
捲起一住意粉,點d 肉汁食
意粉有咬口,冇痴埋一舊,
飲啖黑啤,泡沫比例剛剛好,
黑啤

男人要左個特級加拿大肉眼扒配飯,
特級加拿大肉眼扒飯

肉嫩唔韌,男人好快食曬.
見人地影d 海鮮晚餐都好正,
等佢有返晚市可以一戰.
Type of Meal
Tea
黑啤
特級加拿大肉眼扒飯
2021-04-21 2522 views
每星期都會幫襯一次, 外賣自取八折, 午餐有飯/意粉揀,又有湯又有飲品, 超抵食!午餐menu 每兩星期轉款, 無論堂食或外賣,服務態度非常好又有水準今個星期係肉丸長通粉,肉丸係牛肉,自己本身唔食牛肉,但係又想食長通粉喎所以就叫咗肉丸長通粉走肉丸拎外賣嘅時候,老闆同我講,個肉丸幫你轉左做海鮮啦...超感動真係好窩心呢啲餐廳仲可以去邊度搵吖

又有水準

所以就叫咗肉丸長通粉走肉丸

真係好窩心
呢啲餐廳仲可以去邊度搵吖
2021-04-14 1584 views
成日行寶勒巷都會留意到呢一間酒吧,終於搵到機會試吓佢。結果大出所料超級驚喜,先講佢嘅價錢喺尖沙咀人係講講非常少見,一個意粉唔使$60 ,仲要有麵包、餐湯、飲品。餐湯好好飲,個麵包係自家製烘過先上枱好好食,依個意粉煮得超級正,小編唔係特別鍾意食黑松露而佢呢度嘅意粉黑松露汁唔會好石油氣味所以好好食。
lunch真係抵食,有湯又有包有野飲,再有8折,雞扒大塊夾抵食,真係保持水準,侍應服務良好,開門關門,又幫我加水wor,尖沙咀黎講,真抵死,重點係一定要支持黃店
lunch真係抵食,有湯又有包有野飲,
再有8折,雞扒大塊夾抵食,
真係保持水準,侍應服務良好,
開門關門,又幫我加水wor,
尖沙咀黎講,真抵死,
重點係一定要支持黃店

成日都係網上見到佢但都仲未試過,難得今日星期六佢又唔洗點等位,終於可以試到啦🤟🏻餐湯係羅宋湯同餐包,餐包好香脆而且有d nuts幾健康👍🏼·🍝美國安格斯牛肩扒配黑松露意粉 (HKD 108)係好高質嘅意粉!好坦白講平時係出面餐廳食嘅安格斯牛都好韌,但呢到嘅扒係好腍身而且好香牛味🤣黑松露口感厚滑,仲食到好濃郁嘅菌味👍🏼·🍝光復胡椒雞扒配茄汁蝦球意粉 (HKD 108)朋友最鐘意食雞扒所以一黎就揀左呢個意粉,首先雞扒嘅size大過塊面🤣肉質仲好嫩滑,茄汁甜甜酸酸,食落好開胃。-📍 Cosmos Restaurant & Bar地址:尖沙咀寶勒巷27號東滙商業大厦地舖

餐湯係羅宋湯同餐包,餐包好香脆而且有d nuts幾健康👍🏼

·🍝美國安格斯牛肩扒配黑松露意粉 (HKD 108)

·🍝光復胡椒雞扒配茄汁蝦球意粉 (HKD 108)

📍 Cosmos Restaurant & Bar
地址:尖沙咀寶勒巷27號東滙商業大厦地舖
2021-04-02 1232 views
假期去開尖沙咀行街,去咗呢一間西餐食飯,尼到見到係黃店,都諗住試吓,但食物質素麻麻🙁🙁餐廳環境都唔錯,座位較迫夜晚應該會係酒吧,因為見到有得玩飛鏢叫左凱撒沙律配三文魚,不過不失蟹餅係煎得好香口,好食嘅🙂係得呢樣最好食😑😑2杯嘢飲都唔好飲,味道偏淡,紫色嗰個仲要有一隻昆蟲喺上面😡😡😡2份牛扒都煎到過晒火,明明要5成熟,但係出到嚟差唔多全熟咁濟,食落好硬好鞋😕😕鵝肝係好食嘅,好香口

餐廳環境都唔錯,座位較迫

夜晚應該會係酒吧,因為見到有得玩飛鏢

凱撒沙律三文魚

叫左凱撒沙律配三文魚,不過不失

特色香煎蟹餅

蟹餅係煎得好香口,好食嘅🙂係得呢樣最好食😑😑

香煎鵝肝拼牛柳
美國安格斯牛肩扒

鵝肝係好食嘅,好香口
Type of Meal
Lunch
  • 特色香煎蟹餅
2021-04-01 495 views
個女waiter好廢,入去又唔serve人,又唔幫人落order,落個陣又記唔到自己餐排,上飲品上漏一半,唔好以為自己黃店大晒d人就會幫襯你。食物方面,雜菌意粉非常好,58蚊性價比高。