Restaurant: COUCOU RESERVE (AIRSIDE)
Terms & Details:
放假和老公到新開的商場airside 逛逛~看到湊湊火鍋正推出優惠(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)是bookmark 了很久又還未有機會試的餐廳,餐廳裝潢不錯,有特色之餘~更是清潔乾淨,坐位廣闊舒適~一於一試(≧∇≦)我們點了:鴛鴦鍋:清涼椰子雞鍋 + 青花椒牛油果鍋 $138+$138椰子雞鍋選用日本雞肉,啖啖滑嫩鮮甜! 湯底激正,未吃火鍋已喝了一大碗湯o(≧v≦)o用來涮肉或是蔬菜一樣無得頂! 另一款則選了台式青鍋:青花椒牛油果🥑想不到牛油味作湯底也很不錯! 清爽而油膩~青花椒獨有的麻香和牛油果肉香、綿,很夾,不像麻辣鍋那樣刺激,值得一試!點選青花椒牛油果鍋可以7折價加購新品組合! 超抵食!貴妃蚌 $68新鮮爽滑,肉質脆嫩^_^澳洲M8和牛後腿蓋肉 $198賣相100分!非常Igable ~品質亦非常,品質亦非常就肉味香濃! 油花豐富,入口即化~玫瑰花松阪肉 $98又是非常Igable 的碟,兩朵玫瑰花🌹其實是豬頸肉(?)入口爽脆,新鮮厚切,啖啖肉! 花生芽 $38賣相不得了! 看介紹原來營養價值非常高,入口甜甜的,頂頂的花生🥜位置口感很有趣飛魚籽墨魚滑 $68墨魚滑爽口彈牙,鮮味香濃! 芝脆阿華田

我們點了:

點選青花椒牛油果鍋可以7折價加購新品組合! 超抵食!

貴妃蚌 $68
新鮮爽滑,肉質脆嫩^_^

澳洲M8和牛後腿蓋肉 $198

玫瑰花松阪肉 $98

花生芽 $38

飛魚籽墨魚滑 $68
墨魚滑爽口彈牙,鮮味香濃!

芝脆阿華田大紅袍 $35
阿華田脆脆在頂層,配上濃厚的大紅袍,和濃滑的芝士奶蓋~是創意和經典口味的完美融合!
2024-01-19 82 views
與朋友相聚「湊湊·甄選」的Airside分店,一如湊湊深色系裝潢的色調,環境沈穩大氣。餐牌選擇十分豐富,期間限定湯底是椒麻風味的青花椒牛油果鍋,麻中帶辣很過癮;另一鍋選了珍鮮菌菇鍋,不鍾意食辣的朋友可以試試,湯頭鮮美清爽。🥩澳洲M8和牛後腿蓋肉銀色的盤子上鋪著一片片高級和牛,色澤鮮艷可口,在鍋中輕輕唰幾下入口,肉質非常軟嫩,味道甘甜爽口,品質一流。🥩伊比利亞黑豬肉有著豬肉界愛馬仕之稱的伊比利亞黑毛豬,油花分布均勻色澤誘人。不論味道或是口感都與和牛不分軒輊,肉質嫩且完全不帶筋,推薦!🍄雞縱菌第一次見過這種菇類,擺盤像是菇從中長出,很有特色,口感脆口,大大個像隻畫筆一樣。自助區醬料配料與小菜齊全,現切的水果與肉燥飯是全區亮點。整體而言,餐廳環境寬敞舒適,食材水準高,是家庭朋友聚會打邊爐的好地方!

🥩澳洲M8和牛後腿蓋肉
澳洲M8和牛後腿蓋肉

🥩伊比利亞黑豬肉
伊比利亞黑豬肉

🍄雞縱菌

自助區醬料配料與小菜齊全,現切的水果與肉燥飯是全區亮點。

澳洲M8和牛後腿蓋肉
伊比利亞黑豬肉
2024-01-18 110 views
擴闊的空間,又乾淨又美麗的環境,舒適的位置,配上浪漫的燈光照射,真使我們輕鬆!入座後,得到服務員殷勤的招待,給我們溫暖的歡迎,深深溫暖我們的心,以溫柔的聲線,問我們吃什麼;以禮貌的態度,給我們上菜。呀!我感覺猶如像一個公主!說到食物,外出有個自助bar, 是我們選擇自己喜歡的調味料、水果。我們上了一個四人餐火鍋,呢個鴛鴦湯底的香味撲鼻而來,使我垂涎三尺,恨不得馬上先嘗一嘗!火鍋配上的食物真的十分美味。
2024-01-17 113 views
今次同朋友嚟到Airside由於凍凍地嘅關係…我哋大家都想打邊爐🍲😉我哋點左蕃茄牛膝骨鍋$168湯底濃郁,蕃茄味重🍅🍅🍅👍🏻點咗白蘿蔔$38,芝士魚腐$49頂級美國牛板腱🐮$168美國頂級牛肩胛肉眼🐮$138丸類拼盤(牛筋丸/墨魚丸/貢丸)$98飲品方面,點咗杯桔香冬瓜🍊$34餐廳會送每位客人一小杯菠蘿沙冰特飲 酸酸地 開胃解油膩另外優惠自助 每位$13有各式各樣嘅醬油配料有台式滷肉飯時令水果🍉🍈仲有前菜 中華沙律 涼拌魚皮魚皮好彈口👍🏻👍🏻我地都refill左幾次接近尾聲 餐廳仲送上甜品比我地係一個茶凍🙂唔錯非常滿足嘅一餐😙而且座位闊落舒適 好多卡位
今次同朋友嚟到Airside
由於凍凍地嘅關係…我哋大家都想打邊爐🍲😉

我哋點左蕃茄牛膝骨鍋$168
湯底濃郁,蕃茄味重🍅🍅🍅👍🏻
點咗白蘿蔔$38,芝士魚腐$49
接近尾聲 餐廳仲送上甜品比我地
係一個茶凍🙂唔錯

非常滿足嘅一餐😙
而且座位闊落舒適 好多卡位
$400 (Dinner)
湊湊火鍋遍佈不同地區啟德Airside呢間分店,環境同抽風系統相當完善坐喺落地玻璃旁邊梳化位.寬敞又舒適我地揀咗個新推出嘅火鍋湯底鴛鴦湯底可以一次過享受兩種口味✨ 青花椒牛油果鍋加入牛油果同青花椒,帶點微辣好惹味朋友話牛油果打邊爐有點奇怪但估唔到味道可以咁夾,創新有特色✨胡椒豬肚雞鍋奶白色嘅湯底蘊藏着豬肚同雞肉啖啖胡椒香味,配菜唔洗沾醬油都好好味✨ 澳洲 M8+和牛後腿蓋肉 和牛雪花均勻,輕輕淥8-10秒就食得牛味濃郁又軟腍,擺盤好靚喜歡和牛一定不能錯過✨ 雞樅菌 雞樅菌絕少火鍋店可以食到口感爽彈,菇味濃郁夾上來好似一支小鉛筆,好可愛✨蝦夷扇貝 ✨墨魚仔海鮮類非常新鮮扇貝插在冰上,保持溫度同增加美感✨芝脆柯華田大紅袍濃郁嘅柯華田,仲有粒粒脆脆口感打住邊爐飲真係好正最後店員仲會送上甜品同沙冰 . 非常鍋心
湊湊火鍋遍佈不同地區
啟德Airside呢間分店,環境同抽風系統相當完善
坐喺落地玻璃旁邊梳化位.寬敞又舒適

我地揀咗個新推出嘅火鍋湯底
鴛鴦湯底可以一次過享受兩種口味

✨ 青花椒牛油果鍋
加入牛油果同青花椒,帶點微辣好惹味
朋友話牛油果打邊爐有點奇怪
但估唔到味道可以咁夾,創新有特色

✨胡椒豬肚雞鍋
奶白色嘅湯底蘊藏着豬肚同雞肉

啖啖胡椒香味,配菜唔洗沾醬油都好好味

✨ 澳洲 M8+和牛後腿蓋肉
和牛雪花均勻,輕輕淥8-10秒就食得
牛味濃郁又軟腍,擺盤好靚
喜歡和牛一定不能錯過

✨ 雞樅菌
雞樅菌絕少火鍋店可以食到
口感爽彈,菇味濃郁
夾上來好似一支小鉛筆,好可愛

✨蝦夷扇貝
✨墨魚仔
海鮮類非常新鮮
扇貝插在冰上,保持溫度同增加美感

✨芝脆柯華田大紅袍
濃郁嘅柯華田,仲有粒粒脆脆口感
打住邊爐飲真係好正

最後店員仲會送上甜品同沙冰 . 非常鍋心
2024-01-15
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2024-01-15 117 views
當日點了台式麻辣湯底和花膠雞湯底,花膠湯底非常濃郁,麻辣湯底非常惹味。火鍋食物價錢都好抵食。味道不錯,性價比幾高。分別點了牛肉,蜆,烏冬,午餐肉,油條,蛋餃,蝦滑,鵝腸,烏冬,以及兩杯台式飲料。兩個人食都已經好飽,牛肉質素不錯,海鮮都幾新鮮。整體感覺不錯,會再來幫襯。服務員態度亦非常友善,殷勤服務。餐廳環境亦非常舒適美觀,餐枱與餐枱中間的距離非常足夠,即使是麻辣火鍋吃完也不會有很大浸味。很好👍👍
Dining Offer
Tasting Event
2024-01-15 100 views
天氣凍咗梗係過嚟打邊爐啦, AIRSIDE個場新開又有湊湊,一於過嚟試吓青椒牛油果鍋!帶住一個小朋友,叫咗個二人餐,份量啱啱好,啲肉都好新鮮,仲有好得意嘅企鵝墨魚丸,小朋友好鍾意。叫咗鴛鴦鍋,青椒牛油果鍋,辣得來好清新,小朋友就可以揀唔辣嘅雞湯鍋,材料幾新鮮,雖然配菜唔多,但整體嚟講都幾滿意!

2024-01-12
$500 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
2024-01-09 163 views
This place has one of the best soup bases I've tried and the beef and pork are great quality. They also have cute penguin shaped dumplings!! Seafood is fresh and tasty with the spicy sauce that you can mix yourself service could improve though, it's a bit hard to get a waiter's attention and some of them could be more helpful. Other than this, nice experience and would recommend to those who love meat and Taiwanese.
2024-01-09 145 views
$798 二人餐ok 抵食,個花膠湯未打邊爐就飲左兩碗。飲到77 88 先加湯再打邊爐,美足不足係個二人餐set 定左有肉(一碟)再加海鮮,鍾意食海鮮就幾好嘅,食肉獸就唔太岩,要加肉囉。
2024-01-07 106 views
第一次來這間台式火鍋,食物擺盤十分精緻,款式選擇亦有不少,服務質素很不錯,員工態度十分有禮,湯底選擇亦不少,地方環境亦寬敞,梳化座位十分舒服,衛生清潔很好。值得再來。
2024-01-07 87 views
餐品正新鮮價格公道還可以用coupon這家新開的環境很好台灣火鍋裡最好吃的之一服務到位兩人餐,3個人都吃得很飽鮑魚香嫩總之很值五顆星服務五顆星食材五顆星菜品太優秀
餐品正

五顆星食材
五顆星菜品
太優秀
2024-01-07 108 views
最近,我有幸造訪了一家名為「湊湊·甄選」的新開張餐廳,這次的用餐體驗絕對讓我留下了深刻的印象。從舒適的環境到員工的親切服務,再到美味的食物,這家餐廳在各個方面都表現出色。環境好:一進入「湊湊·甄選」,我立刻被它舒適且精心設計的環境所吸引。餐廳的內部裝潢簡潔而現代,營造出一種放鬆且愉悅的氛圍。照明柔和而溫馨,讓人感到舒適。此外,餐廳的座位安排合理,提供了足夠的空間,讓用餐者能夠享受到私密的用餐體驗。員工服務態度親切:「湊湊·甄選」的員工服務態度非常出色。他們熱情友善,總是微笑著迎接客人。無論是向他們詢問菜單上的問題,還是提出特殊的飲食要求,他們都耐心解答並提供專業的建議。員工們始終保持禮貌和細心,確保每一位用餐者都感到受到重視和照顧。食物美味:「湊湊·甄選」的菜單提供了多樣化的選擇,每一道菜都令我驚艷。食材的新鮮度和質量都非常出色,每一口都充滿了豐富的風味和層次感。結語:總體而言,「湊湊·甄選」是一家值得一試的新開張餐廳。他們提供了優質的食物,環境舒適,員工服務態度親切。如果你正在尋找一個地方享受美味佳餚並度過愉快的用餐時光,我強烈推薦你來「湊湊·甄選」品嚐他們的美食。你一定不會失望!

環境好:

員工服務態度親切:

食物美味:

結語:
2024-01-02 241 views
Airside 新幕開張3個月多,緊係要周圍搵下好野食試下啦,今次我約佐朋友去6樓既湊湊‧甄 選台式火鍋打邊爐~我地5個人比佐張小圓檯我地~裝修以黑色風格為主,環境舒適座位闊 落,非常有格調!一入坐店員就比佐烏龍貴妃茶我地暖下,用QR CODE 點完後可到餐廳中間位置,拎小食同 生果及醬,剩係醬料已經有20多款,最推介台式肉燥飯!留意番用餐時間係限時一 個半鐘!湯底 湯底的選擇超級多,由清湯到濃湯有8款,我地揀佐鴛鴦湯底,分別係清涼椰子雞鍋,同番茄牛膝骨鍋,椰子雞湯底好清甜,湯入面有栗米同椰子,未落料之前一定要飲淡試試先!美國頂級牛肩胛肉眼 外觀睇落新鮮,肉質與脂肪分布,,肉質較為結實帶有嚼勁,牛味濃郁!飛魚籽墨魚滑 魚肉混合墨魚肉,配以飛魚籽,帶出新口感!時蔬拼盤 拼盤有菠菜、大白菜、紫薯、生菜條、金針菇、魚豆腐成16種蔬菜,好多樣化,食佐咁多肉都要 D健康野落肚!熱大紅袍奶茶 最想推介呢杯熱大紅袍奶茶~牛奶非常滑,茶葉香氣醇厚,一試難忘,比例調得岩岩,我冇叫 到加珍珠~因為我想試下奶茶調配既純正味道!

裝修以黑色風格為主,環境舒適座位闊 落,非常有格調!

美國頂級牛肩胛肉眼

飛魚籽墨魚滑 魚肉混合墨魚肉,配以飛魚籽,帶出新口感!

2023-12-24 234 views
聖誕天氣凍,最好打邊邊。一早訂了這新店,環境舒適。叫了個四人餐,很豐富。有成三款靚牛、多款海鮮,丸、蔬菜拼盤,每人$500 有找,以這環境質素,幾抵食,可惜2小時就趕我們走。
聖誕天氣凍,最好打邊邊。一早訂了這新店,環境舒適。

2023-12-23 139 views
打邊爐極力推介,環境氣氛不錯很闊落,服務員服務態度很好,送的芒果冰沙不錯,食物款式多又很好味,還有鴨血可外賣,下次一定會再黎光顧,推薦朋友黎,不錯不錯,正!正!正!