Restaurant: Crazy Noodles (Kai Tak Commercial Building)
Info:

2023-11-25 30 views
#瘋狂小面去到中環想食辣嘢 所以就去咗試呢間·瘋狂牛肉麵今次叫咗一個小辣 一上菜已經feel到會好辣 因為都幾多辣油 佢個辣係慢慢滲出來 所以越食越辣 不過好好食 牛肉都煮得算入味
#瘋狂小面
去到中環想食辣嘢 所以就去咗試呢間
瘋狂牛肉麵
2023-11-22 44 views
公司附近有間樓上川菜餐廳,可以選擇自己想要嘅套餐組合,可以選擇面類、飲品、小吃、甜品,位置都有唔少,唔驚等好耐😙⭐️前菜(辣椒鳯爪)辣得好正🥵⭐️瘋狂擔擔面加鹵蛋選擇了正常麻辣味。好香花生味,麵煮得剛好有嚼勁,而醬汁&肉末分量唔會太少。下次食可以要求加麻辣量😂⭐️凍成都老冰粉好特別嘅甜品,果凍上有黑白芝麻、山楂、酒釀、提子乾,幾清涼。唔食得辣嘅可以解一解辣😂⭐️熱羅漢果冬瓜茶甜甜地清清地,好解渴

⭐️前菜(辣椒鳯爪)
辣得好正🥵

⭐️瘋狂擔擔面加鹵蛋

⭐️凍成都老冰粉

⭐️熱羅漢果冬瓜茶
甜甜地清清地,好解渴

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🍴🍽🍴🍽🍴🍽-瘋狂小麵嘅Menu係套餐組合,基本消費一碗面(A)+飲品(B) $87,加小食(C)就$98,再加甜品(D)就$109。大部分小食都要再on top加錢,詳情同以睇最後一張相嘅Menu~🥢 (A)麻辣豌雜面 + $9 煎蛋 🆙 豌豆軟糯,煎蛋焦香,加埋雜醬同辣油非常惹味😝 粉量超多,食極都仲有😂🥢 (A)瘋狂牛肉麵配白湯 🆗影相影耐咗所以浸到索哂湯,但估唔到食落又唔會軟欄,仲保持到麵身幾煙韌🤣。白湯味道鮮濃,好啱唔食辣嘅朋友一試!唯一可惜係牛肉份量唔算多🥺🥢 (B)羅漢果冬瓜茶 🆙無加糖但幾清甜😽🥢 (C) 高湯蒸蛋 +$20 🆗🥢 (C)涼拌木耳 🆗🥢 (D)成都老冰粉 🆗

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 (C) 高湯蒸蛋 +$20 🆗

🥢 (C)涼拌木耳 🆗
🥢 (D)成都老冰粉 🆗

2023-11-14 93 views
之前聽朋友說這家麵不錯,不過一直沒有機會去,那天因為要去中環,所以決定去試一下。我們都是叫套餐,因為包了飲品和小食,感覺比較划算。酸辣粉套餐KK選了個有湯的,bb麻bb辣,可能因為有湯加了紅油,感覺這個辣度剛好。味道上偏酸,薯粉很彈牙。我們選了不用加錢配的蒜泥青瓜,蒜味比較重,不是加糖的那一種涼拌的味道,但也是好吃的。瘋狂碗雜面套餐這個就是乾拌的,感覺bb麻和bb辣不太夠,應該要選少麻少辣才會更加惹味。這個因為加了豌豆去拌,所以吃起來會有沙沙的口感,頗特別。本來想叫蒸蛋,但售完了,只好加錢選了棒棒雞,價錢少貴,不過醬汁調較得很好,而且用了雞腿肉很嫩。感覺這一家主食的份量都挺大一碗,如果不加錢轉小食,還是比較划算的。

酸辣粉套餐

瘋狂碗雜面套餐

2023-11-14 45 views
📍瘋狂小面🇭🇰 中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓個日朋友帶我去平時佢中環返工嘅飯堂估唔到係咁隱蔽係棟商業大廈入面唔係地膽介紹真係唔知!佢係食麵為主 再加啲小食*要加一*😋 組合套餐ABCD $109- 瘋狂擔擔麵揀咗干撈麵~ 好少食撈嘅擔擔麵🤣佢麵嘅份量好多 都好彈口 唔會痴埋一餅嘢!啲肉醬同汁都好夠 每條麵都撈到汁叫咗少辣少麻 對於平時食譚仔五小辣嘅我差唔多- 烏梅汁- 泡椒鳳爪唔算好辣好椒 不過好大隻!- 成都老冰粉食完啲辣嘢食凍野好爽~ 唔算甜!
📍瘋狂小面
🇭🇰 中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓

個日朋友帶我去平時佢中環返工嘅飯堂
估唔到係咁隱蔽係棟商業大廈入面
唔係地膽介紹真係唔知!
佢係食麵為主 再加啲小食
*要加一*

😋 組合套餐ABCD $109
- 瘋狂擔擔麵
揀咗干撈麵~ 好少食撈嘅擔擔麵🤣
佢麵嘅份量好多 都好彈口 唔會痴埋一餅嘢!
啲肉醬同汁都好夠 每條麵都撈到汁
叫咗少辣少麻 對於平時食譚仔五小辣嘅我差唔多

- 烏梅汁
- 泡椒鳳爪
唔算好辣好椒 不過好大隻!
- 成都老冰粉
食完啲辣嘢食凍野好爽~ 唔算甜!
2023-11-13
$120 (Dinner)
  • 泡椒鳳爪
  • 瘋狂擔擔麵
  • 成都老冰粉
2023-11-11 46 views
喜歡食辣嘅我,又點可以錯過係公司附近嘅呢間川菜。有唔同嘅套餐組合,我就叫左有齊粉麵、飲品、小食同甜品嘅套餐。麵類有牛肉麵/大腸麵等熱門選擇,不過我始終對酸辣粉情有獨鍾。有得揀辣度,不過小辣對我已經夠哂惹味。湯底好濃,有大量炸醬同花生。薯粉好煙韌,掛湯感亦不錯。小食三揀一,我揀左泡椒鳳爪,酸酸辣辣嘅冷盤,都幾腍。另外仲有涼拌木耳/蒜泥青瓜。成都老冰粉係我好喜歡嘅四川甜品。冰粉配上芝麻、花生、山揸粒同提子乾,清爽解辣🙌🏻最後飲埋烏梅汁,生津解渴之餘,仲幫助消化添!

喜歡食辣嘅我,又點可以錯過係公司附近嘅呢間川菜。

最後飲埋烏梅汁,生津解渴之餘,仲幫助消化添!
2023-11-04
$120 (Lunch)
2023-11-09 74 views
今天和太太去試吃了這家麵店,11點到的沒什麼人,樓上鋪,服務員說普通話,我們點了兩個午市套餐,一碗瘋狂牛肉麵和一碗招牌瘋狂大腸面,兩份凍檸茶飲品,兩份小食泡椒木耳和泡椒雞爪。總共消費229元。口味還不錯,但分量真的很少,麵几筷子就吃完了,小食也都是迷你型的,我們反正都沒吃飽。連我太太胃口小的女生都沒能吃飽。明白在中環可能租金很貴但作為川菜麵館其實食材都很便宜,不知道為什麼分量這麼少,性價比真的很低。

2023-11-09
$115 (Lunch)
環境寬敞 佈置加入了中國風🏮🪭餐廳主打傳統重慶小麵🍜並提供3款套餐的不同配搭🤩點餐紙可自行劃愛吃麵食來下單📝啤酒現時做推廣優惠🥳(但我沒有點😂)套餐組合(A+B+C+D) $109瘋狂大排面🌶️🐷🍜紅湯可以選擇辣度及麻度,但是我沒有注意到😂,所以湯底是正常的麻辣度🌶️,吃下來去感覺辣味較麻重,麵條軟硬度適中,且掛湯能力強,有3塊肉排🐷炆得軟腍無比且很入味,肉很容易撕開來吃,表面有大量蔥花及香茜佐料,還有菜心能中和麻辣🥵烏梅汁🥤有點像酸梅汁,喝到非常酸很解辣又開胃😋棒棒雞🐔 +$33棒棒雞與口水雞很類似,浸在大量紅油內,吃起來香、麻兼備,很惹味好吃😋成都老冰粉 (凍) 🍧吃完麵後來一碗成都地道甜點-冰粉,好像蒟蒻一樣晶瑩剔透,配料有糯米、葡萄乾🍇、黑白芝麻、花生米及山楂碎餅等,吃一口冰粉能即時消除了辣及麻的感覺😙套餐組合(A+B) $87蕃茄牛肉面🍅🐮🍜如果不能吃辣的可以選擇蕃茄湯底,選用新鮮蕃茄🍅煮出來,帶有天然蕃茄味道,有5件牛肉🐮薄片,主要用牛腱的部位,肉質軟腍入味羅漢果冬瓜茶🥤是羅漢果及冬瓜茶混合而成,有2種味道挺複雜的,不過羅漢果比較突出,不算太甜,能清熱解膩整體來說,套餐價值合理
環境寬敞 佈置加入了中國風🏮🪭
餐廳主打傳統重慶小麵🍜
並提供3款套餐的不同配搭🤩
點餐紙可自行劃愛吃麵食來下單📝
啤酒現時做推廣優惠🥳(但我沒有點😂)

套餐組合(A+B+C+D) $109
瘋狂大排面🌶️🐷🍜
瘋狂大排面

烏梅汁🥤
有點像酸梅汁,喝到非常酸很解辣又開胃😋
烏梅汁

棒棒雞🐔 +$33
棒棒雞

成都老冰粉 (凍) 🍧

套餐組合(A+B) $87
蕃茄牛肉面🍅🐮🍜
蕃茄牛肉面

羅漢果冬瓜茶🥤

整體來說,套餐價值合理👍及上菜速度快🕛,而且店員很貼心提供圍巾以避免弄髒衣服,若你喜歡吃四川麵食的朋友要來試試😋

2023-11-06
$120 (Dinner)
瘋狂大排面
烏梅汁
棒棒雞
2023-11-02 288 views
朋友話最近去一間隱藏喺鬧市中嘅川菜很不錯,就帶我去試試。樓下並沒有顯眼招牌,位於商廈中嘅川菜真係好容易就錯過了假期下午時間到,大概一半滿座,不用等可以直接入。有自由搭配套餐最合適選擇困難症人士。我們叫了一份湯麵及干撈麵和2款小食,等了大概10分鐘就有。瘋狂肥腸麵食麵前就當然要飲啖湯,湯底十分濃郁,辣味夠勁。麵質地很有咬口,不會太腍身,配上湯底不會太嗆。肥腸煙韌,搭配辣湯簡直一流瘋狂擔擔麵同傳統上海擔擔麵唔同,依款係撈麵,比較偏向似熱干面個汁十分香濃但沒有油膩感,重口味人士之選。泡椒鳳爪酸辣口感十分開胃,完全停不下棒棒雞 +$33係油潑辣子搭配上香滑雞髀肉,同泡椒辣感不同,係慢慢滲出嚟嘅辣。重點係雞髀肉質很嫩滑,仲很吸汁成都老冰粉食辣嘅一定要配返一碗冰粉先至係地道嘅川菜食法。酒釀嘅香氣加上提子乾、花生乾和滑溜冰粉,真係解辣神器套餐起跳價$87包括咗正宗川菜主食和飲品,啱晒嗜辣人士

瘋狂擔擔麵
同傳統上海擔擔麵唔同,依款係撈麵,比較偏向似熱干面
個汁十分香濃但沒有油膩感,重口味人士之選。

泡椒鳳爪
酸辣口感十分開胃,完全停不下

棒棒雞 +$33

套餐起跳價$87包括咗正宗川菜主食和飲品,啱晒嗜辣人士
2023-10-30 59 views
中環想食辣嘅go to🤪 lunch都幾多人的😛夜晚都有套餐 可以配小食飲品甜品👍🏻 冰粉都幾正💯❣️瘋狂大排麵套餐 $98湯式惹味麻而不辣🫦排骨有滷水風味同四川香料醃製🤌🏼肉質厚身而鬆軟🤤幼麵麵身煙韌彈牙又掛湯🍜❣️泡椒鳳爪呢個辣度仲辣過麻辣湯麵😳 酸辣爽脆🙉 有啲似大陸包裝零食好惹味😌❣️番茄牛肉麵套餐 $109番茄湯底有茄膏同新鮮番茄嘅天然甜味🍅薄切牛腱肉脂肪分布均勻👍🏼口感滑嫩彈香😋❣️棒棒雞 +$33呢款似係口水手撕雞🐥肉質鮮嫩辣油香口💥細細份做小食岩岩好🫶🏼❣️成都老冰粉非常地道嘅四川甜品😽有雪梨汁🍐山楂 提子乾 冰粉清爽解膩😎岩哂食完辣野梗係要甜品中和一下( •̀ᴗ•́ )و ̑̑❣️羅漢果冬瓜茶❣️喜力啤酒 +$20
中環想食辣嘅go to🤪 lunch都幾多人的😛

❣️羅漢果冬瓜茶
❣️喜力啤酒 +$20
  • 瘋狂牛肉麵
  • 成都老冰粉
今日又過咗海做嘢 天氣少少轉涼 即刻想食返啲熱辣辣嘅嘢暖下胃 食返個麵食好似最好不過一search見到「瘋狂小麵」即刻勾起左回憶 我記得疫情前都曾經黎幫襯過 仲食左四川擔擔麵同麻辣湯 好!今日又再舊地重遊先!Lunch time有自選套餐 A,B,C,D自由選項 一個麵食加飯飲品$87起 有各種麻辣湯麵 bb辣起跳到加辣 另外仲可以自己加料 而湯底分紅湯、白湯 岩晒唔食得辣既朋友 我就揀咗A+B+C $140酸辣粉+肥腸+ 涼拌木耳雖然係lunch hour但係上菜速度都keep到好快!一碗勁靚仔多料既酸辣粉上菜啦 肉碎花生蔥芫荽 仲附送菜心兩條小食 涼拌木耳辣度固定左 對於食開bb辣既我黎講 真係會辣左少少 好勉強食左半條已收手食到2點都開始靜 人唔多就坐多陣先走

仲食左四川擔擔麵同麻辣湯 好!今日又再舊地重遊先!

Lunch time有自選套餐 A,B,C,D自由選項
一個麵食加飯飲品$87起
有各種麻辣湯麵 bb辣起跳到加辣 另外仲可以自己加料
而湯底分紅湯、白湯 岩晒唔食得辣既朋友

我就揀咗A+B+C $140
酸辣粉+肥腸+ 涼拌木耳

雖然係lunch hour但係上菜速度都keep到好快!

小食 涼拌木耳

食到2點都開始靜 人唔多就坐多陣先走

係中環想食好食既辣野要捐窿捐罅,今次食既瘋狂小面開係大廈一樓,招牌唔顯眼,唔係有朋友帶都未必揾到。.店面好大,座位好多,裝潢比較傳統中國風。菜單都比較簡單,自己填紙仔。麵有九款,再自行決定要唔要搭配飲品或者小食,價錢都會因為選擇而唔同。.🔹瘋狂肥腸面🔹豬大腸滷得非常入味,而且同平時食既大腸唔同,腸入面既肥油都已經刮乾淨,食落唔肥膩又保持到口感。麵底好彈牙,粗幼適中,好掛汁。湯底可以揀紅湯或者白湯,紅湯啱晒鍾意辣嘅人,辣味濃又帶有麻香,好惹味。🔹瘋狂擔擔面🔹擔擔面同肥腸面一樣面底,上面有肉燥、青瓜絲同花生粒,拌一拌勻就食得。食落有麻醬既香、花椒既麻、青瓜絲既爽脆同入味既肉燥,層次豐富,令人欲罷不能。.🔹棒棒雞🔹雞肉絲浸住係紅油到,每啖都超辣,食到冒汗但又忍唔住再夾。.🔹羅漢果冬瓜茶🔹好推介既特色飲品,甜度岩岩好,飲落清清地,解辣一流。

🔹瘋狂肥腸面🔹

🔹瘋狂擔擔面🔹

🔹棒棒雞🔹
雞肉絲浸住係紅油到,每啖都超辣,食到冒汗但又忍唔住再夾。
🔹羅漢果冬瓜茶🔹
好推介既特色飲品,甜度岩岩好,飲落清清地,解辣一流。
2023-10-19 43 views
暫時喺香港好少見有舖頭賣碗雜麵,餐牌介紹豌雜麵係以碗豆為主料,感覺新鮮又特別🤓,我點了一碗配BB 麻及BB辣嘅😛碗豆打成泥,但混入煮軟身的原粒碗豆,增加口感👍用碗豆泥再加肉燥醬撈麵,口感好滑,加埋少少麻辣,果然係廚師推介另外,點了一碗牛肉湯麵,湯麵可以揀紅湯同白湯,紅湯係辣,白湯唔辣,唔食得辣嘅都以一齊食到!✌🏽湯麵就揀了白湯,唔辣嘅湯底都好好味,似豬骨湯頭。牛肉粒大大粒,量都算多,質地軟稔,整體成碗都好正套餐小食就加左少少錢配夫妻肺片,個紅油超級紅,有啲椒麻味道,但一啲都唔嗆口,好好味甜品就一碗冰粉同一碗銀耳糖水銀耳糖水好滋潤~食完麻辣野食返碗好似下左火咁🤭冰粉上面加有少少酒糟糯米,比坊間的感覺更傳統更有味道
碗豆打成泥,但混入煮軟身的原粒碗豆,增加口感👍

牛肉粒大大粒,量都算多,質地軟稔,整體成碗都好正

甜品就一碗冰粉同一碗銀耳糖水
銀耳糖水好滋潤~食完麻辣野食返碗好似下左火咁🤭

冰粉上面加有少少酒糟糯米,比坊間的感覺更傳統更有味道
2023-10-10 86 views
❣︎ 好易上癮的中環樓上川菜位置就係donki後面一條街 好易搵環裝好中式感覺 好多中式元素 古色古香小面使用新鮮水面 有套餐有散叫 除左小面仲有好多其他川菜選擇套餐歸類了A主食·B飲品·C小吃·D甜品配搭不同類別有唔同價錢我地揀左套餐A+B+D=$98♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.3/5 🍜瘋狂擔擔麵滿滿的肉醬同花生撈麵味道小小辣好惹味啲麵好掛汁🍜瘋狂牛肉麵牛肉軟腍 湯底香濃 份量十足 🍧成都老冰粉花生·葡萄乾·芝麻等配料放得好精緻 味道清新 配料幾夾🍧紅棗銀耳湯唔會過甜的女性恩物
❣︎ 好易上癮的中環樓上川菜

味道清新 配料幾夾

🍧紅棗銀耳湯
唔會過甜的女性恩物
2023-10-09 46 views
中環食晏一向都大排長龍,今日食晏都唔例外,諗起早前有人派傳單,係佳德商業大廈有間瘋狂小麵。依到有多款套餐組合,我地試的套餐有小食、主食、飲品、甜品-$109瘋狂牛肉麵 (A+B+C +D套餐)$109麵用上新鮮水麵,沒有經油炸或掛麵,湯底濃郁。辣度可選擇大、中、小辣。小辣比起坊間餐廳辣一點。牛肉麵有牛肉、牛筋,非常彈牙。小食就叫左涼拌木耳,另有其他小食選擇,或可加錢試升級小食。甜品就叫左成都老冰粉,有花生、黑白芝麻、山楂、酒釀和提子乾,冰粉口感Q彈,味道清新。擔擔乾麵(A+B+C+D套餐)$109麵都是用上新鮮水麵,配料有很多肉末、花生、蒜末、青瓜絲、蔥花、紅辣椒油、菜心各種材料各有各味道同口感都好夾。成碗麵都好有層次感。小食就叫左涼拌木耳。甜品紅棗銀耳湯,有紅棗、杞子非常足料。味道清甜,非常滋潤。瘋狂小面(佳德商業大廈)📍地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓

瘋狂牛肉麵 (A+B+C +D套餐)$109

牛肉麵有牛肉、牛筋,非常彈牙。

小食就叫左涼拌木耳,另有其他小食選擇,或可加錢試升級小食。

擔擔乾麵(A+B+C+D套餐)$109

各種材料各有各味道同口感都好夾。成碗麵都好有層次感。

小食就叫左涼拌木耳。

甜品紅棗銀耳湯,有紅棗、杞子非常足料。味道清甜,非常滋潤。

瘋狂小面(佳德商業大廈)
📍地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
2023-10-06
$120 (Lunch)