2024-10-08 78 views
和阿女經過大王東街,諗住去某酒店同佢食生日飯🎂,途中見到有間賣朱古力🍫飲品嘅專門店,望落幾吸引,等DuckGor 同阿女去試下先😆。店舖裝置以紅色🔴白色⚪️為主,非常搶眼😍。 另外店舖放咗啲貓頭鷹🦉飾物,可愛又得意🥰。黑芝麻朱古力(H) $65100%純可可🍫,所以朱古力味特別濃郁,但芝麻味亦唔舒蝕,兩者味道出奇地夾,而且由於完全無糖,只品嚐到朱古力同黑芝麻嘅原味😋。開心果黑朱古力(H) $72DuckGor🦆係開心果控,梗係叫返杯開心果黑朱古力🍫嚟試下,開心果味道濃郁,朱古力🍫同樣又香又濃,但就唔會互相蓋過大家嘅味道🤤。而家買純朱古力粉2️⃣包,即刻送多包俾大家,阿女開心到飛起,因為可以自己係屋企DIY😍。

黑芝麻朱古力(H) $65

開心果黑朱古力(H) $72

TakeAway
追求健康年代,大家都會注重返食物中選取食材主打純可可黑朱古力飲品以外賣為主,可可豆本身益處多,仲可以保護心血管同減壓💪🏻A cocoa a day, to keep stress away💫佢有5類朱古力飲品有純可可,黑朱古力,特色朱古力,朱古力茶同咖啡奶亦有幾款選擇:椰子奶,杏仁奶,全脂奶,仲有燕麥奶🥛cocoa milk base(100%無糖純可可)$55無添加糖唔甜更突顯可可嘅香,呢度係少有唔使加錢都可以轉植物奶,我就揀咗oat milk🥛用上純天然朱古力感覺健康啲唔會好甜,口感細膩濃郁😋pistachio dark chocolate $72用開心果奶沖泡,喺面頭灑上開心果,靚靚之餘開心果香氣撲鼻,亦因為用上Dark Chocolate味道唔會好甜👍🏻依家凡惠有優惠券同印仔卡,吸引下次又嚟買返杯🥤
追求健康年代,大家都會注重返食物中選取食材
佢有5類朱古力飲品
有純可可,黑朱古力,特色朱古力,朱古力茶同咖啡
奶亦有幾款選擇:椰子奶,杏仁奶,全脂奶,仲有燕麥奶🥛

cocoa milk base(100%無糖純可可)$55
pistachio dark chocolate $72

依家凡惠有優惠券同印仔卡,吸引下次又嚟買返杯🥤
2024-09-21
Tea
2024-10-07 60 views
典型嘅人馬座最鍾意試新嘢😬今日喺灣仔見到有間新開嘅朱古力飲品店。佢淨係做朱古力類飲品。但其中搭配就有多種選擇。朱古力可以溝鮮奶,仲有燕麥奶、椰奶、杏仁奶。我試咗兩隻口味。薰衣草凍朱古力 & 純可可無糖朱古力。第一杯——薰衣草凍朱古力。呢杯飲品帶有淡淡嘅薰衣草香氣,搭配濃郁朱古力味,味道非常獨特。雖然甜度較低,但正好適合唔太鍾意太甜飲品嘅朋友。薰衣草不單止增添咗風味,仲有助放鬆心情,對於壓力大,或者夜晚瞓得唔好嘅人嚟講,無疑係一個好選擇。第二杯——純可可無糖朱古力溝Coconut milk,呢杯飲品同樣濃郁,採用純可可製作,味道非常純正。無糖選擇令到整體味道更加突出,Coconut milk則增添咗一絲椰香,口感滑順,令人一試成主顧。無糖飲品對於想控制糖分攝取或者對糖敏感嘅朋友來講,絕對係首選!兩杯都各有特色,無論係想享受香氣四溢嘅薰衣草凍朱古力,定係濃郁純可可嘅無糖朱古力,都有唔同嘅味覺享受。無論你係朱古力愛好者,定係想試下新口味,呢兩杯都值得一試!

TakeAway
行經灣仔想搵珍奶飲,朋友話不如飲可可啦…佢試過幾好飲,又健康啲。佢試過呢間外賣可可飲品話幾正喎。🌟唂咕 Cucooland🌟100%純可可係健康飲品之選,可可含有很豐富的多酚,抗氧化性,保護心血管、維護記憶力、保護免疫系統。店子有無糖系列,黑朱古力,特色黑朱古力,可可茶及咖啡。奶都有4款選擇:全脂奶,燕麥奶,椰子奶及杏仁奶。純可可及健康奶成本較高,所以價錢較一般咖啡飲品高是正常。無糖系列朋友揀🥥🍫椰子水可可凍飲$55奶底揀左杏仁奶聽材料名都夠曬健康淡淡椰子香味加上香濃嘅朱古力無糖好健康,口感幼滑可可口味唔會因為加冰而變淡唔食午餐只飲這杯都夠飽肚我就鐘意茶味所以揀左伯爵茶朱古力凍飲 $68啱曬茶癡如我賣相已經比滿分面頭係滿滿嘅伯爵茶葉及少許朱古力碎第一次品嚐朱古力加茶葉的味道茶香及可可味回甘朱古力味更有層次感.惠顧仲送優惠券同印仔卡🤗下次再嚟幫襯先!!

🌟唂咕 Cucooland🌟

無糖系列
朋友揀🥥🍫椰子水可可凍飲$55
奶底揀左杏仁奶
聽材料名都夠曬健康
淡淡椰子香味
加上香濃嘅朱古力
無糖好健康,口感幼滑
可可口味唔會因為加冰而變淡

第一次品嚐朱古力加茶葉的味道
茶香及可可味回甘
朱古力味更有層次感
惠顧仲送優惠券同印仔卡🤗
下次再嚟幫襯先!!
椰子水可可凍飲
伯爵茶朱古力凍飲
椰子水可可凍飲
伯爵茶朱古力凍飲
  • 伯爵茶朱古力
2024-10-05 91 views
經過呢間店名叫唂咕,係專做朱古力飲品,外賣專門店,食完飯咁就買杯返工司飲啦⋯⋯店員話:佢哋有4款牛奶選擇:W——全脂牛奶O——燕麥奶A——杏仁奶 C——椰奶我叫左一款開心果黑朱古力(有糖)(熱)我揀用燕麥奶冲,上面嗰個圖案好Q,飲一啖就感覺到非常之濃郁,好香嘅朱古力味,而且就算有糖,我都唔得係好甜。另一杯係純可可奶(凍)呢款有冰嘅凍朱古力,朱古力味都係好濃郁,有冰飲落好涼快,帶一點點苦味亦唔會好甜,好啱我嘅心水。店員佢哋比張印仔卡我草分,亦有飲品10蚊優惠卷,留返下次用。

店員話:佢哋有4款牛奶選擇:
W——全脂牛奶
O——燕麥奶
A——杏仁奶 C——椰奶

我叫左一款
開心果黑朱古力(有糖)(熱)

另一杯係純可可奶(凍)

2024-10-05 56 views
今日的天氣實在太熱了,於是我和朋友來到灣仔的唂咕 Cucooland 點些飲品來消暑。剛到店門口,就看到外面排了長長的隊伍,顯示出這裡的受歡迎程度。😁飲料店的裝修風格也相當吸引,店內有可愛的貓頭鷹裝飾,讓人忍不住拍照打卡。 menu長這樣。 ☺我跟朋友點了兩杯飲品,一杯是70%薰衣草朱古力(蔗糖)的黑朱古力,另一杯則是cocoa milk base的純可可。cocoa milk base的純可可 (冷) 味道濃郁,巧克力的香氣撲鼻而來。每一口都能感受到濃厚的巧克力風味,口感滑順,讓人感到滿足。這杯飲品的甜度恰到好處,並不會過於膩口。70%薰衣草朱古力(蔗糖)的黑朱古力。薰衣草的香味在口中散開,給人一種清新的感覺,彷彿置身於花海之中。這杯飲品的甜度非常低,讓人能夠品味到薰衣草的天然香氣,而不會被過多的糖分掩蓋。原來薰衣草可以和朱古力如此完美地結合。

menu長這樣。 ☺

cocoa milk base的純可可 (冷)

70%薰衣草朱古力(蔗糖)的黑朱古力。

2024-10-01
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$63 (Other)
  • cocoamilkbase的純可可
  • 70%薰衣草朱古力(蔗糖)
2024-10-04 69 views
乳糖不耐症同戒糖嘅朋友又有佳音。喺灣仔囍帖街附近嘅呢間Cucooland ,紅色主調裝修、貓頭鷹主題襯返「唂咕」,真係一試難忘!佢哋嘅100%純可可無糖系列有好多選擇,最特別係有宜家大熱嘅開心果同黑芝蔴可可。奶都有4款選擇,當中椰子奶同杏仁奶都唔係度度有。今次試咗椰子奶純可可,朱古力香濃幼滑,淡淡椰子香味而且絕對無糖;而全脂奶開心果純可可,每啖都有開心果碎,配全脂奶口感更濃厚,朱古力味更有層次。天氣開始凍,飲杯無糖高質朱古力係絕佳享受!

2024-10-04 67 views
週末有咩好做,唔好跟人,試吓跟住個人步伐走入自己社區。分享下我嘅簡約週末。係灣仔買左兩杯朱古力,走過日月星街感受下藝術氣息,係池邊同白鴿對飲,企係長長扶手電梯自由放空,坐係太古廣場飲既時候,仲望到好靚既屋頂設計。一切都由呢間喺社區之中存在嘅可可飲品店開始。 🍖第一杯飲品,我揀咗薰衣草加70%朱古力,真係好鍾意嗰種香濃之中滲出淡淡既花香,走係街上面,正好開始入秋,就算飲熱嘢都覺得好舒服,而且更加令人感覺到放鬆嘅心情。彷彿白鴿都係因為咁樣而被吸引過嚟同我一齊飲嘢。 🍖另一杯係黑朱古力配全脂奶,朱古力嘅份量十足,但唔會苦,充滿可可味,而且牛奶打得好滑,入口嘅口感非常軟綿。但係又冇任何一丁點嘅人造甜味,系天然而且令人舒服嘅飲品。 唂咕呢個名其實係以前茶餐廳成日出現既朱古力飲品代名詞。主要就係可可粉加水,不過就會偏向苦澀,呢度嘅質素又點止唂咕咁簡單,但係呢個咁有情懷嘅名,配合呢個咁有情懷嘅社區,就真係好值得大家花一個週末嘅上午去感受一下。

2024-10-04 55 views
今次搵食搵到灣仔 本身好鐘意可可既我 搵到間專飲可可既店鋪 緊係要泥試下啦 門面好靚 好歐洲風格 我諗聖誕泥仲有feel 😂 紅白玩 今次點左兩杯野飲 1.cocoa milk base 有4款奶可以簡Whole milk Oat milk Coconut milk Almond milk 我簡左全脂奶 whole milk 一飲好香濃可可味 配埋全脂奶 口感好滑溜 而我今次係簡左凍飲 都好滑 我相信如有天氣再凍少少 飲熱飲一定仲正 2.可可梳打 好得意同好新穎既配搭 無諗過可以配梳打 鐘意試新野既朋友都可以一試
今次搵食搵到灣仔

好得意同好新穎既配搭
無諗過可以配梳打 鐘意試新野既朋友都可以一試
2024-10-04
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Lunch
  • Cocoa  milk  base
2024-10-03 88 views
鍾意飲朱古力嘅我發現利東街附近有間朱古力小店今日去開灣仔一於去買返杯飲店舖細細但職員好細心介紹飲品原來佢唔止有朱古力飲品賣,咖啡都有架仲有優惠卷同印仔卡,可以下次再幫襯🤎純可可(無糖)我揀左凍無糖嘅純可可,仲轉左燕麥奶呢度好好仲有椰子奶同杏仁奶揀唔飲鮮奶嘅朋友又多啲選擇純可可真係原汁原味,有真正嘅可可感覺🤎Cocoa Coffee朋友就飲可可咖啡,有少少似mocha咁不過可可味就濃郁啲飲到咖啡之餘又飲到可可味啱晒兩樣都想要嘅朋友
鍾意飲朱古力嘅我發現利東街附近有間朱古力小店
今日去開灣仔一於去買返杯飲
店舖細細但職員好細心介紹飲品
原來佢唔止有朱古力飲品賣,咖啡都有架
仲有優惠卷同印仔卡,可以下次再幫襯

🤎純可可(無糖)
我揀左凍無糖嘅純可可,仲轉左燕麥奶
呢度好好仲有椰子奶同杏仁奶揀
唔飲鮮奶嘅朋友又多啲選擇
純可可真係原汁原味,有真正嘅可可感覺

🤎Cocoa Coffee
朋友就飲可可咖啡,有少少似mocha咁
不過可可味就濃郁啲
飲到咖啡之餘又飲到可可味
啱晒兩樣都想要嘅朋友
2024-10-01 71 views
估唔到香港涼咗嗰兩日又熱過🥵係街忍唔住買杯凍飲品消下暑,經過見到CUCOOLAND專賣可可飲品,仲有開心果味😍就買嚟試吓⭐️Pure cocoa $58100%純可可無糖,有四種奶可以選擇,包括whole milk、oat milk、almond milk、coconut milk ,今次試咗coconut milk,佢嘅口感比一般嘅奶稠少少⭐️開心果黑朱古力$75用開心果奶沖成,上面仲灑咗啲開心果,好香開心果味,因為係dark chocolate,所以唔會好甜👍🏻但如果可以大杯啲就更好啦😛

⭐️Pure cocoa $58

⭐️開心果黑朱古力$75
呢日落住雨🌧️😣,同朋友咁啱經過呢間,見到朱古力🍫☕, 忍唔住停低,落住雨涼涼地,飲番一杯熱朱古力真係好幸福😍可可豆本身益處多, 仲可以保護心血管同減壓,*✨A cocoa a day ,to keep stress away*✨🥳🥳🥳佢有5類朱古力飲品🍫有純可可,黑朱古力,特色朱古力,朱古力茶同咖啡奶方面🥛,有椰子奶,杏仁奶,全脂奶,仲有我最鐘意既燕麥奶🥰Black sesame cocos (100%無糖純可可)Hazelnut chocolate兩杯都揀咗燕麥奶😌係朱古力控嘅你哋,真係唔好錯過🤗真係真材實料好濃郁既可可味仲會有優惠券同印仔卡 ,吸引我下次再去🤩

可可豆本身益處多, 仲可以保護心血管同減壓,

🥳🥳🥳

佢有5類朱古力飲品🍫
有純可可,黑朱古力,特色朱古力,朱古力茶同咖啡

奶方面🥛,有椰子奶,杏仁奶,全脂奶,仲有我最鐘意既燕麥奶🥰

Hazelnut chocolate
兩杯都揀咗燕麥奶😌

係朱古力控嘅你哋,真係唔好錯過🤗真係真材實料好濃郁既可可味

仲會有優惠券同印仔卡 ,吸引我下次再去🤩

2024-09-21
Tea
2024-09-28 181 views
香港可以飲到靚咖啡嘅地方有好多,但係有好味朱古力飲品嘅舖頭真係好少🥹 朋友知道我係朱古力控,佢同我分享喺灣仔有一間專賣朱古力飲品嘅小店cucooland, 朱古力飲品非常好味,無添加糖,真係超級健康Super food😃 仲有我最鍾意嘅開心果口味😃 一定要去試吓啦😍😍 舖頭喺灣仔皇后大道東,細細間,門面好sharp,紅色嘅招牌好搶眼😃 有好多貓頭鷹裝飾,非常可愛🥰 🌟黑芝麻可可 cold 黑芝麻同埋朱古力都係健康有益超級Super food 😃 兩款加埋一齊真係好味得來又0負擔😌 仲可以揀唔同嘅milk base👍 我就揀咗Coconut milk😌 呢度嘅可可真係好香濃朱古力味,無添加糖唔甜更突顯可可嘅香🤩 椰奶估唔到同朱古力咁夾🫶🏻🫶🏻👌 🌟開心果黑朱古力 cold 開心果近期大熱,我本身都勁鍾意😃 呢杯開心果朱古力開心果味又香又濃郁😍 仲有開心果碎☺️ 開心果控表示滿意😘 真心推介😍 除咗朱古力飲品,呢度都有買朱古力粉,可以帶返屋企😎 而家朱古力粉做緊買二送一, 優惠做到31/10,即刻買返兩包先😌 點解仲送咗coupon同埋印花格仔俾我😃 咁好味,下次一定會再嚟☺️ 每日飲可可壓

🌟黑芝麻可可 cold

🌟開心果黑朱古力 cold

每日飲可可壓力遠離我😌 真係講得好啱🥳

2024-09-26
$65 (Tea)
今日本身同朋友喺灣仔食中午飯,本身係約一齊食生日飯嘅,朋友揀完餐廳之後,我即刻醒起附近有呢間朱古力飲品店,就決定買埋上去俾佢飲,因為呢間真係我喺香港飲過最好飲嘅朱古力店!首先我為自己叫咗一杯熱cocoa milk base,店員都好熱心咁樣提醒我可以揀植物奶,而有啲lactose intolerance我就揀咗要左oat milk,呢度唔使加錢都有得轉植物奶,真係好細心!好鍾意呢度嘅朱古力係用上純天然嘅,完全唔會死甜,而且勁香,感覺都好健康,加埋口感細膩又濃郁,真係每次叫都覺得好好飲。而我幫朋友就揀咗一杯凍almond raspberry嘅特色黑朱古力,朋友飲完之後都大贊勁好味,佢話飲得出個特濃朱古力柔順滑嘅口感,加埋原本raspberry有少少酸酸甜甜,真係會飲上癮。所以話真係唔好睇少小店,呢間朱古力特飲真係任何人試過都會話好味!而且我今次嚟發覺佢哋仲有做緊stamp card,真係勁適合我呢啲經常會嚟幫襯嘅客!

2024-09-25 193 views
這款飲品將濃郁的黑朱古力🍫與香脆的開心果🥜完美結合,口感豐富有層次💥!開心果的堅果香氣🌰為飲品增添了一絲獨特的風味✨,帶有輕微的甜味🍯,即使是凍飲❄️也依然保持濃郁厚實的口感🥤,讓人飲後感覺特別健康💪🍃。飲品以100%純可可粉🍫與全脂奶🥛(無糖)製成,無糖配方更能凸顯黑朱古力的純正濃郁風味🍫🌿。滑順的口感👌不會令人覺得甜膩🍬,還非常飽肚🥰,健康感十足💯!買任何一杯嘢飲都有優惠券$10扱印花。另外可可粉做緊買二送一,返屋企都開啲自己沖來飲。地址:灣仔皇后大道東136號地下D號舖📍

地址:灣仔皇后大道東136號地下D號舖📍