2021-12-30 650 views
顏色好靚嘅素食 & 素食雪糕,近排好多人嚟打卡,反正仲有k dollar就嚟食吓☺️🇯🇵和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬🥢💰$88呢個係凍食嘅,有麻醬同醋,烏冬係稻庭特別彈牙好食,最好食竟然係百頁豆腐,索晒啲汁,質感又好🉐🍧紅肉火龍果味軟雪糕拼朱古力味雞蛋仔🧇💰$78超多人打卡嘅雪糕😍顏色賣相都好靚😍都見好多人食~仲可以mix其他味做扭紋效果平時我都係食紅肉火龍果多,估唔到可以做到咁靚嘅雪糕,可以跟雪糕筒或加錢放埋係雞蛋仔waffle到,雪糕唔太甜,朱古力雞蛋仔脆脆的,好食🉐🍊柚橙暖粒粒🥤(跟餐)暖飲水果茶啱晒我,仲要係西柚同橙,個人比較鐘意天然水果酸甜,所以要咗走甜,好多生果,好飲又大杯🉐🥛燕麥奶杯裝雪糕🍨💰$38近期愛上燕麥奶,好香奶味,雪糕唔係好甜,可以食晒成杯🤤💰$204/2ppl🚩DAMA (尖沙咀) @damajuice 📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖

🇯🇵和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬🥢💰$88

🍧紅肉火龍果味軟雪糕拼朱古力味雞蛋仔🧇💰$78

🍊柚橙暖粒粒🥤(跟餐)

🥛燕麥奶杯裝雪糕🍨💰$38
近期愛上燕麥奶,好香奶味,雪糕唔係好甜,可以食晒成杯🤤

💰$204/2ppl
🚩DAMA (尖沙咀) @damajuice
2021-12-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
  • 港式雞蛋仔軟雪糕
  • 火龍果軟雪糕筒
2021-12-29 27 views
尖沙咀K11 Musea既網紅餐廳🍦型格、時尚的裝修再加味道真係一試難忘😋味道會經常轉換口味 咁就唔怕悶啦😏有時口痕 心思思都會買返杯食🤪扭紋軟雪糕🍦火龍果配荔枝 $56打卡必食☺️以冷榨果汁製成嘅純素雪糕😍以健康、美味富賣相既甜品 食落唔會太甜😆 同食緊真嘅火龍果加荔枝一樣 好美味😙火龍果 $38杯裝雪糕🍦啱晒我食 #火龍果雪糕關注組大大杯 價錢仲相宜啲 食落方便啲🥳大家可以按照返自己嘅需要而買黎食🤩植物肉醬長通粉配飲品$98雪梨蘋果四季春第一次食佢哋嘅主食 味道正常 同坊間相若🥰唔講都唔知係植物肉醬😳好有驚喜😈如果唔太肚餓 兩個女仔share都冇問題🤓鹽烤百頁豆腐 $38簡單又帶有少少椒鹽味 烤得好香脆 推薦😝
尖沙咀K11 Musea既網紅餐廳🍦
型格、時尚的裝修再加味道真係一試難忘😋
味道會經常轉換口味 咁就唔怕悶啦😏
有時口痕 心思思都會買返杯食🤪

扭紋軟雪糕🍦火龍果配荔枝 $56
打卡必食☺️以冷榨果汁製成嘅純素雪糕😍
以健康、美味富賣相既甜品 食落唔會太甜😆
同食緊真嘅火龍果加荔枝一樣 好美味😙

鹽烤百頁豆腐 $38
簡單又帶有少少椒鹽味 烤得好香脆 推薦😝
  • 火龍果雪糕
  • 鹽烤百頁豆腐
Red dragon fruit with almond foam oolong tea 🫖 (L) 火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 🧋$48新鮮嘅火龍果配合海鹽完美配搭有清新嘅海洋口感🌊,天然嘅杏仁奶蓋令人有耳目一新嘅感覺🤤,總括嚟講成個組合好飲又夾Red dragon fruit ice-cream 🍦 (R) 紅肉火龍果雪糕 $38呢個紅肉火龍果雪糕好特別,仲有超級多粒粒嘅火龍果籽勁有咬口🙌🏻,因為雪糕係比vegetarian 所以完全冇牛奶🥛成份,雪糕嘅口感有少少似sorbet 幾正㗎Dried tofu mixed yan Inaniwa noodles 百頁豆腐淮山伴稻庭烏冬 🍜 $58呢款健康素食凍烏冬好正啊😍,來自日本嘅庭烏冬口感煙銀爽滑,冇添加額外嘅糖分同埋油份,配埋和風沙律醬同埋芝麻醬,再加上簡單嘅豆腐、冬菇🍄同埋新鮮沙律菜🥦,都真係唔錯㗎Impossible beef bolongese penne 🥩 植物肉醬長通粉 $56啲肉醬好似真係牛肉咁模仿得好唔錯👍🏻,熱辣辣嘅長通粉好啱冰凍嘅冬天食,通粉嘅口感又夠煙銀,而成碟嘢食都超級健康🥰,絕對係性價比高嘅light f
火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 🧋$48

紅肉火龍果雪糕 $38

百頁豆腐淮山伴稻庭烏冬 🍜 $58

植物肉醬長通粉 $56
啲肉醬好似真係牛肉咁模仿得好唔錯👍🏻,熱辣辣嘅長通粉好啱冰凍嘅冬天食,通粉嘅口感又夠煙銀,而成碟嘢食都超級健康🥰,絕對係性價比高嘅light food
2021-12-23 23 views
📍 ᴅᴀᴍᴀ- 1️⃣ 紅肉火龍果雪糕雞蛋仔($72)小編本人好鍾意食紅肉火龍果😋呢個雪糕火龍果味濃🤤食落去有少少似食沙冰嘅感覺👻再加上脆卜卜嘅雞蛋仔😍食落去真係好正!個雪糕上面仲有啲生果做裝飾 啲水果冇想像中咁甜😛食落去酸酸地雞蛋仔下邊仲有一啲燕麥片同堅果!加埋火龍果雪糕一齊食 冰涼嘅感覺再加上脆嘅口感真心推介👍🏻2️⃣ 芒果熱情果沙冰($48)呢個沙冰飲落去芒果味好濃郁😽啱晒我呢啲鍾意食芒果嘅人😹 相反熱情果味就冇芒果味咁濃 但係都食得到熱情果味🙆🏻‍♀️整體呢杯野飲落去唔會太甜 對於我來講甜到啱啱好👻3️⃣ 斑蘭心太軟($40)我第一次食呢個口味嘅心太軟 雖然好邪惡😹但出奇地好食!一切開啲醬流晒出嚟🤤流心效果一流👍🏻食落去斑蘭味好濃郁🥰又有牛油香味!不過我覺得入邊流心嘅餡可以做得更加好🙈我切開見到有一舊醬凝固左🤣流唔到岀黎佢仲有鹹蛋黃心太軟架 後悔冇試到!🥺4️⃣ 純素雪糕雪糕杯可以自己揀顏色 有黑色同埋紅色選擇😆兩款顏色的味道都一樣~ 嗰皮好鬆脆 食到最後一啖都有雪糕🤤烏龍茶 X 荔枝($58)呢兩款口味就係dama最新出嘅兩款口味啦😆烏龍茶味濃 係偏苦嗰隻😚 再加上荔枝甜甜地 兩款一齊食會中和
📍 ᴅᴀᴍᴀ
1️⃣ 紅肉火龍果雪糕雞蛋仔($72)
2️⃣ 芒果熱情果沙冰($48)
整體呢杯野飲落去唔會太甜 對於我來講甜到啱啱好👻
3️⃣ 斑蘭心太軟($40)
我第一次食呢個口味嘅心太軟 雖然好邪惡😹但出奇地好食!
佢仲有鹹蛋黃心太軟架 後悔冇試到!🥺
4️⃣ 純素雪糕
雪糕杯可以自己揀顏色 有黑色同埋紅色選擇😆
兩款顏色的味道都一樣~ 嗰皮好鬆脆 食到最後一啖都有雪糕🤤
烏龍茶 X 荔枝($58)
呢兩款口味就係dama最新出嘅兩款口味啦😆
烏龍茶味濃 係偏苦嗰隻😚 再加上荔枝甜甜地 兩款一齊食會中和左烏龍茶嘅苦味👍🏻 咁你哋食落去冇咁苦❤️
紅肉火龍果($42)
同樣地火龍果味好出🥰 係真心覺得幾高質嘅雪糕🍦
5️⃣ 奇亞籽士多啤梨燕麥奶芭菲 ($40)
嗰款同上面咁多款比較我個人覺得呢款就比較遜色🙈
可能因為我食呢樣食最收尾 食落去士多啤梨味唔係好出🙈 但係比得好足料!超多奇亞籽同堅果😍好有咬口👍🏻
但係我個人都係鍾意食雞蛋仔多啲🤣🤣真心推薦❤️ 間店又係純素 價格又唔算好貴🤭食落又好飽肚🤧 真心值得一試!
K11 musea DAMA 主打純素雪糕~店內以深綠主調帶出田野風,好適合打卡!純素雪糕杯 有6款口味純素軟雪糕同純素雪糕杯係皇牌產品! 軟雪糕會因季節轉換不同口味!紅肉火龍果 $48口感會較似雪葩,味道天然清甜!軟雪糕薄荷朱古力 (新口味)$58 驚喜係不含蛋奶,雪糕口感可以甘順滑,而且朱古力非常濃郁,帶陣陣涼涼薄荷感覺,好fresh!火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 $48 奶蓋比傳統的密度無甘高,杏仁香氣濃郁,口感都順滑!火龍果清甜都無搶左烏龍茶個茶底奇異果香蕉沙冰 $48沙冰blend 得好幼細,入口即溶~兩種口味好和諧,感覺可以幫助暢通腸道純素甜品都可以帶到味蕾上嘅驚喜,值得被推介!

K11 musea DAMA 主打純素雪糕~

店內以深綠主調帶出田野風,好適合打卡!

純素雪糕杯 有6款口味

紅肉火龍果
口感會較似雪葩,味道天然清甜!

軟雪糕
薄荷朱古力 (新口味)

火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶

奇異果香蕉沙冰

純素甜品都可以帶到味蕾上嘅驚喜,值得被推介!

2021-12-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2021-12-20 602 views
🥚🥚🐷亞馬遜純素雪糕✨性價比:7.5/10🍳食物:8/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:7.5/10💰是次消費:人均 $ 104#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀🍰食物分類: #蛋蛋豬吃甜品————————K11 musea的一間純素雪糕店,內部裝修像個熱帶雨林,充滿花花草草,最適合行街累了作為中途休息站。軟雪糕筒 ($48) + 雙併雪糕 ($4) + 雞蛋仔 ($30) = ($82) – 推薦*是日雪糕口味是紅肉火龍果及芒果,我們叫了一個混合的雪糕杯,再加上雞蛋仔,一直都十分想吃雪糕雞蛋仔這個組合呢。雪糕香軟綿滑,芒果味好甜,紅肉火龍果比較少見,味道幾特別幾似真水果,必試火龍果!配朱古力味雞蛋仔,又脆又濃朱古力味,吃到雪糕杯最底,雞蛋仔都依然保持脆口,沒有被浸淋。Black Hawaii ($38)黑色外表令人以為是芝麻,原來係竹炭椰子味。入口有微細的粒粒咬下,幾香椰子味。既是雪糕但只是146卡路里,吃完都完全沒有一絲罪惡感!Wrap Set:牛油果燒烤醬素菜捲 + 招牌鮮果烏龍茶 ($88)本來以為會是熱食,不過凍食效果都不錯。素菜捲是由牛油果、菇及生菜卷成,層次豐富,清
🥚🥚🐷

🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃甜品
————————

軟雪糕筒+ 雙併雪糕 + 雞蛋仔

Black Hawaii ($38)
黑色外表令人以為是芝麻,原來係竹炭椰子味。
入口有微細的粒粒咬下,幾香椰子味。
既是雪糕但只是146卡路里,吃完都完全沒有一絲罪惡感!
Black Hawaii

Wrap Set:
牛油果燒烤醬素菜捲 + 招牌鮮果烏龍茶 ($88)
本來以為會是熱食,不過凍食效果都不錯。
素菜捲是由牛油果、菇及生菜卷成,層次豐富,清新又juicy。
足料,份量大,健康食物。
Wrap Set
牛油果燒烤醬素菜捲

DAMA
🚦尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖
(尖沙咀站 J 出口, 步行約2分鐘)
🕰營業時間:12:00 – 20:30
2021-12-15
2021-12-16 33 views
成日見到啲人食紅肉火龍果軟雪糕顏色超級靚🌹 今日又想去試吓 可惜今日只有橘子乳酪🍊同芒果🥭兩個味🥲 雖然食唔到火龍果甜筒🍦 不過意外有新發現 原來DAMA推出左期間限定紅肉火龍果雪糕杯 開心🥰˜”*°•純素雪糕杯($38-48)🍨•°*”˜期間限定純素雪糕杯有六種口味 包括紅肉火龍果 貓山王榴槤 竹炭椰子可可🥥 日本京都抹茶🍵 楊枝甘露🥭 同燕麥奶味🌾🥛 全部都不含乳製品 無添加人造色素或者香料 絕對係純素人士之選🌟˜”*°•麵食套餐($88)🍜🥤•°*”˜百頁豆腐淮山拌麵 / 稻庭烏冬 可以選擇自家製麻辣汁或者和風沙律汁 我就揀左麻辣汁配淮山麵 醬汁唔算辣但係幾惹味 麵條非常清爽 飲品方面可以選擇飲湯或者冷搾果汁以外嘅飲品˜”*°•迷你軟雪糕筒套餐($68)•°*”˜兩杯迷你雪糕加一杯飲品 可以試晒兩款口味 橘子乳酪口感偏沙冰 有丁點橙皮苦澀嘅味道 酸酸地都唔錯 而芒果味口感就杰身啲 好香好甜芒果味🥭˜”*°•招牌水果烏龍茶($45)•°*”˜水果味都幾重 唔會太甜 烏龍茶味幾清 好大杯🍊˜”*°•火龍果鳳梨沙冰($48)•°*”˜鳳梨味較為突出 好香甜 同樣好大杯🍍˜”*°•鹽烤

˜”*°•純素雪糕杯($38-48)🍨•°*”˜

˜”*°•麵食套餐($88)🍜🥤•°*”˜

˜”*°•迷你軟雪糕筒套餐($68)•°*”˜

˜”*°•招牌水果烏龍茶($45)•°*”˜
水果味都幾重 唔會太甜 烏龍茶味幾清 好大杯🍊

˜”*°•火龍果鳳梨沙冰($48)•°*”˜
鳳梨味較為突出 好香甜 同樣好大杯🍍

˜”*°•鹽烤百頁豆腐($38)•°*”˜
豆腐超級軟Q 軟綿綿得黎又有啲魚腐嘅感覺 加埋均勻分佈嘅淮鹽 好好食 而且份量仲好多😋👍🏻
💁🏻‍♀️素食靚靚cafe!以純素雪糕同輕食做主打,岩晒一眾想減肥又要食好西既女士!對於佢地既雪糕真係好amazing,特別係港式雞蛋仔軟雪糕!又靚又有質素,下次必定再食🙌🏻🥰以下係詳細嘅食評..▫️港式雞蛋仔軟雪糕 - $98⭐️ 強烈推介⭐️外形吸食到爆既雞蛋仔!簡直令雞蛋仔高級左,賣相夠晒colourful!令人已經好想食,我揀咗「榴槤」雪糕,真係無叫錯!濃濃榴槤香,軟雪糕又細滑,再配上朱古力雞蛋仔,味道好夾!朱古力唔會太甜,有些少朱古力澀味,配上榴槤既甜,中和返!配搭埋多款水果及果仁,有層次又fresh~.▫️牛油果燒烤醬素菜卷$88 (set包埋飲品)素食人士之選,清新牛油果,又飽肚又健康,仲有d薯仔絲添~口感唔錯,不過素食唔係好慣~哈哈.▫️招牌鮮果烏龍茶⭐️ 強烈推介⭐️😍😍入口清香,後帶鮮果嘅清甜,有奇異果、蘋果、橙 等,滿滿既種維他命,飲完更清涼更解渴,清新選擇!.▫️火龍果雪糕杯 $38火龍果雪糕味道清新,唔會好假,而且仲食到火龍果籽,唔錯~

▫️港式雞蛋仔軟雪糕 - $98

▫️牛油果燒烤醬素菜卷$88 (set包埋飲品)

▫️招牌鮮果烏龍茶

▫️火龍果雪糕杯 $38
火龍果雪糕味道清新,唔會好假,而且仲食到火龍果籽,唔錯~
2021-12-11 28 views
🍨 DAMA (尖沙咀) 🍨@damajuice -紅肉火龍果雪糕(港式朱古力雞蛋仔):雞蛋仔加配價$30🤤超級香濃嘅朱古力味🤤外層酥脆入邊軟熟🤤加埋雪糕食好夾🤭第一次見火龍果雪糕!仲要用紅肉嘅🤣好特別🤤 入邊仲食到火龍果籽😂😂😂雪糕唔會好甜所以加埋雞蛋仔食都唔會過甜👍🏼😋-榴蓮純素雪糕(💰48):一打開已經超香🤤食落勁濃😋雪糕質地好細滑🤤-薑味燕麥奶(💰38):本身我自己對燕麥奶冇乜特別大嘅感覺🤣但飲完宜杯之前我完全係愛上左佢🤤重要加埋薑🤤食完雪糕飲啖佢😋成身暖曬🥵重有薑味超級無敵香🤩重味得黎又唔辣😋-(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:8/10服務:8/10人均消費:$50———————————————▪店舖名稱: DAMA (尖沙咀)▪店舖地址: 🔸尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖-----------------------
🍨 DAMA (尖沙咀) 🍨
@damajuice

紅肉火龍果雪糕(港式朱古力雞蛋仔):

榴蓮純素雪糕(💰48):
一打開已經超香🤤食落勁濃😋雪糕質地好細滑🤤

薑味燕麥奶(💰38):

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:8/10
服務:8/10
人均消費:$50
———————————————

▪店舖名稱: DAMA (尖沙咀)
▪店舖地址:
-----------------------
2021-12-06 27 views
每次見到人家啲相都好吸引今日趁小朋友第二日唔洗番學可以出去夜少少就帶左黎食野火龍果鳳梨沙冰好岩我口味,淨飲火龍果帶少少單調,但配左🍍菠蘿帶點酸甜酸甜幾好飲;沙冰打到綿綿冰甘☀️夏天飲就更加消暑喇。紅火龍果 + 燕麥奶 軟雪糕入口幼滑好香燕麥味,紅火龍果相對比較接近雪芭嘅軟雪糕,妹妹食得甘滋味就知幾好食日式麻醬烤豆腐卷🌯餡料除咗有牛油果、鹽烤百頁豆腐,配埋其他配菜蕃茄仔紅蘿蔔絲同木耳絲,咬落多重口感好豐富,食落一啲都唔油膩,平時少食既一定夠飽🍱和風紫菜百頁豆腐配稻庭烏冬裝得滿滿的,除左百頁豆腐,仲有沙律菜、冬菇絲,蕃茄仔同豆,百頁豆腐非常爽口,烏冬食落彈牙醬汁揀左芝麻醬同日本豉油,芝麻醬淋落去系會令成盒野都昇華左好好食。唔落蛋唔落牛奶保持原味(抹茶味🍵)既雞蛋仔都可以做到外脆內軟配埋多款水果同nuts真系非常之滿足😍每日有4款可選擇,哥哥話要食黃色雪糕就揀左楊枝甘露雪糕杯,份量唔算少,口感幼滑,漸漸滲出濃濃芒果香。點左杯冬日熱飲🍵抹茶燕麥Latte 好幼滑,醒神又暖胃吖環境幾舒服,平日放左工約埋兩三個朋友chill 下都幾舒服架DAMA 📍DAMA地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victori
每次見到人家啲相都好吸引
今日趁小朋友第二日唔洗番學
可以出去夜少少就帶左黎食野

火龍果鳳梨沙冰
☀️夏天飲就更加消暑喇。

紅火龍果 + 燕麥奶 軟雪糕
入口幼滑好香燕麥味,紅火龍果相對比較接近
雪芭嘅軟雪糕,妹妹食得甘滋味就知幾好食

日式麻醬烤豆腐卷🌯

🍱和風紫菜百頁豆腐配稻庭烏冬

唔落蛋唔落牛奶保持原味(抹茶味🍵)既雞蛋仔
都可以做到外脆內軟配埋多款水果同nuts真系非常之滿足😍

每日有4款可選擇,哥哥話要食黃色雪糕
就揀左楊枝甘露雪糕杯,份量唔算少,
口感幼滑,漸漸滲出濃濃芒果香。
點左杯冬日熱飲

🍵抹茶燕麥Latte 好幼滑,醒神又暖胃吖

📍DAMA
K11 Musea 4樓411號舖

#damajuice #hkmami #hkblogger #beautybloggerhk #親子  #親子blogger #hkmom #香港媽咪 #hkkids #hkfamily #wearehkkid #mamatown #ilovemama
#駿琳兄妹成長誌 #吃貨寶寶
#hkfoodie #foodieblogger #相機食先
#美食 #吃貨家食食食 #親子blogger #親子kol
2021-12-05 23 views
DAMA一向主打純素食品. 啱哂注重健康既香港人門口既車厘子公仔非常注目. 好易就係眾多鋪頭揾到佢既位置除咗甜品外. DAMA重有熱食. 飲品同湯供應🥰.🍨純素朱古力雞蛋仔+竹炭可可椰子軟雪糕第一次見黑色既椰子雪糕🙈不含牛奶相對上比較清甜. 加上濃厚既竹炭味味道有層次而且有乳糖不耐症嘅人士都可食用雞蛋仔朱古力味非常濃郁外皮比較厚但食落好脆. 入面好似食緊朱古力蛋糕咁杯既底下充滿不同既堅果. 食一杯都好飽🍦貓山王雪糕杯口感順滑. 一開已經聞到超級濃烈嘅榴槤味🤣啱哂榴槤愛好者🍌香蕉士多啤梨沙冰飲得出係新鮮水果打成既沙冰. 口感無係其他鋪頭飲既咁creamy 所以飲哂成杯都唔會膩🥧純素酥入面嘅餡料係素肉. 有少少似叉燒酥嘅感覺酥皮焗到好酥脆. 唔會太油呢道係飲品同雪糕都好fresh好健康. 多啲嚟食都無罪惡感呀🙈
DAMA一向主打純素食品. 啱哂注重健康既香港人

🥧純素酥
入面嘅餡料係素肉. 有少少似叉燒酥嘅感覺
酥皮焗到好酥脆. 唔會太油

2021-12-04 31 views
✨港式雞蛋仔軟雪糕朱古力雞蛋仔 外脆內軟同平時食到相比 會比較實淨朱古力味香濃 唔太甜紅肉火龍果雪糕 味道清新 質感綿密 偏重冰感 食落清爽另外有幾款新鮮生果同果仁做配料份量十足 足夠兩個人分享✨榴槤軟雪糕榴槤雪糕 用上貓山王榴槤榴槤味好香好濃郁雪糕質感綿密 偏重冰感 但唔算易溶雪糕筒香脆 黑色筒比人感覺好型格 榴槤迷必試✨貓山王榴槤純素雪糕杯雪糕杯有六種口味 但我都係揀左榴槤味😌榴槤味一樣咁突出 味道香濃質感綿密 偏重冰感 可以買返屋企食 價錢亦相對較抵食物唔錯 有純素兩個字喺前面比人感覺會輕盈啲同健康啲所以應該可以食多啲😆環境幾有特色 有少量座位供堂食服務唔錯 兩位店員態度都好好價錢可以 以呢個價錢食到足料雪糕值得一試 特別係榴槤迷必試貓山王雪糕
✨港式雞蛋仔軟雪糕

服務唔錯 兩位店員態度都好好
價錢可以 以呢個價錢食到足料雪糕
值得一試 特別係榴槤迷必試貓山王雪糕
2021-12-03 25 views
點樣食推介✨⭐️純素雪糕⭐️⭐️K11 Musea 韓國菜⭐️DAMA 地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖🍖純素朱古力雞蛋仔+荔枝雪糕 $48+$30 (7.5/10)第一次食純素嘅雞蛋仔🤩,純素雞蛋仔特別超脆同埋偏飲,雖然佢冇平時d雞蛋仔咁鬆軟,但佢個口感偏煙韌都唔錯,就算長期同雪糕放埋一齊都依然保持到個硬度👍🏻,朱古力味都濃郁,配雪糕食都幾正🥰,配料仲有勁多生果同埋果仁,令你食甜品個罪惡感大大減低😂😂,至於個荔枝雪糕就偏向似沙冰,但荔枝嘅味好出好清甜,比較啱夏天消暑食🍖貓山王榴蓮mix楊枝甘露雪糕 $68 (8/10) 🌟好味道🌟貓山王榴蓮雪糕真心勁creamy,勁濃榴蓮味,好似直接食緊舊榴蓮咁,同埋完全唔似係純素雪糕😂😂,勁癲,榴蓮控真心要一試!至於楊枝甘露陣味就差唔多比榴蓮搶曬👀,但都食到少少椰汁同埋芒果味,算係比較清新嘅口味,同埋質感都係好creamy,都唔錯🍖貓山王榴蓮/楊枝甘露雪糕杯 $48/$38 (7.8/10)鍾意食佢地嘅雪糕仲可以買返幾杯返屋企嘆🙉,同堂食嘅味道一模一樣但可以平多$20,真心可以買返個放係屋企
點樣食推介✨

⭐️純素雪糕⭐️
⭐️K11 Musea 韓國菜⭐️

DAMA

鍾意食佢地嘅雪糕仲可以買返幾杯返屋企嘆🙉,同堂食嘅味道一模一樣但可以平多$20,真心可以買返個放係屋企看門口,必要時候止下dama嘅雪糕癮🤣,佢地d雪糕真心高質,純素雪糕都做到咁creamy真心好難得

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

2021-12-02 597 views
🍦DAMA🍦📍:尖沙咀梳士巴利道K11 Musea 4樓411號舖⏰:12:00pm-20:30pm⭕️:現金、八達通、信用卡、Alipay-竹炭可可椰子軟雪糕筒- 💰48🌜雪糕既質地好挺身 口感似雪芭 入口香滑軟綿 竹炭味都幾特突出 好濃郁微苦澀 後勁有椰子既香🥥搭配左全素既竹炭餅乾筒 不含蛋奶架! 但係同普通雪糕既味道口感都一樣😂 雪糕打卡一流🤣好靚📸-Plant Based Oat Milk- 💰38🌜純素雪糕杯不含乳製品 無添加人造色素、香料 有不同嘅味道 有火龍果味、榴槤、竹炭椰子、抹茶、楊枝甘露同燕麥奶味🤣 我就想試吓佢嘅燕麥味🙈係沙冰嘅口感 唔會好甜 食到有燕麥奶嘅味道🙈好香濃奶滑 推薦🤣-Wrap Set- 💰88🌜叫左個日式麻醬烤豆腐卷+清熱除濕湯 豆腐卷好足料 有牛油果、鹽烤百頁豆腐同一堆蔬菜 咬落去層次感豐富 再搭配埋麻醬 開胃惹味 味道好清新 覺得自己好健康😂 湯品既配料有蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果同扁豆 雖然呢間餐廳主打雪糕 但系呢個湯品都好足料有驚喜 調味岩岩好 蓮藕味好濃 健康有益 可以清熱下火、化痰止咳 唔錯👍🏻🌟DAMA係一間提供純素輕食既餐廳 雖然位置唔
🍦DAMA🍦
📍:尖沙咀梳士巴利道K11 Musea 4樓411號舖
⏰:12:00pm-20:30pm
⭕️:現金、八達通、信用卡、Alipay

-竹炭可可椰子軟雪糕筒- 💰48

-Plant Based Oat Milk- 💰38

-Wrap Set- 💰88

🌟DAMA係一間提供純素輕食既餐廳 雖然位置唔多 但系勝在環境好清靜 充滿藝術感 坐得好舒服 有唔少既打卡位📸 食物質素唔錯 店舖主打純素雪糕 仲有飲品同純素輕食提供 啱晒素食人士🤣
2021-12-01
$100 (Lunch)
  • 純素雪糕
  • 日式麻醬烤豆腐卷
👣 DAMA👣 🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨 《We are DreAMA not a salted fish🐟! 》「我哋不做咸魚 只做嚐甜的追夢者 」DAMA係一間主打純素軟雪糕同健康輕食嘅店 軟雪糕同輕食都係無蛋奶成份😜所以對牛奶有敏感或者有乳糖不耐症嘅人都可以去放心食呀! 軟雪糕每日限定4️⃣隻口味可供選擇 店內設計富有藝術感有森林風花草牆🌿同畫得好靚嘅單人座 黎到一定要打卡啊📸! ⭐⭐牛油果燒烤醬素菜卷🥑🌯HKD$58⭐⭐ 呢個wrap超級足料 餡料塞得勁滿 入面有惹味燒烤醬配軟滑牛油果🥑同爽口素菜 上枱時微暖 墨西哥卷餅🫓咬落柔軟有少少煙韌 食完頗飽肚味道:🌕🌕🌕🌗🌑 價錢:💰💰 ⭐純素雪糕杯 👉🏻black hawaii竹炭可可椰子🥥HKD$38⭐⭐ 純素雪糕杯質感似雪芭 帶微微碎冰質感 竹炭只係令到顏色超黑 本身係無咩味 可可同椰子香味道好出好濃郁😙入口清新不膩 食完成嘴黑晒 🤣🤣味道:🌕🌕🌕🌗🌑 價錢:💰💰⭐⭐純素朱古力雞蛋仔 HKD$48⭐⭐ 我單叫純素朱古力雞蛋仔就係為了配搭純素雪糕杯 一齊食😝整杯純素雪糕杯擺落雞蛋仔到 變身為雪糕雞蛋仔杯 😎雞蛋仔原來

👣 DAMA👣

🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨

「我哋不做咸魚 只做嚐甜的追夢者 」

DAMA係一間主打純素軟雪糕同健康輕食嘅店
軟雪糕同輕食都係無蛋奶成份😜
所以對牛奶有敏感或者有乳糖不耐症嘅人都可以去放心食呀!
軟雪糕每日限定4️⃣隻口味可供選擇
店內設計富有藝術感
有森林風花草牆🌿同畫得好靚嘅單人座
黎到一定要打卡啊📸!

⭐⭐牛油果燒烤醬素菜卷🥑🌯HKD$58⭐⭐

⭐⭐純素朱古力雞蛋仔 HKD$48⭐⭐

我單叫純素朱古力雞蛋仔就係為了配搭純素雪糕杯 一齊食😝
整杯純素雪糕杯擺落雞蛋仔到 變身為雪糕雞蛋仔杯 😎
雞蛋仔原來係即叫即製
就算無用蛋 都做到外脆卜卜內煙韌 邊位焗得幾脆 中間唔會得空氣 😆
未食已聞到好香濃既朱古力味🍫
杯底有佈滿果仁同生果粒 例如有蘋果 士多啤梨 藍莓奇異果
啲配料比預期多😉

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:💰

⭐⭐迷你軟雪糕套餐Mini Cone Set (2個mini雪糕+飲品)HKD$68 ⭐⭐

榴槤軟雪糕筒🍦👉🏻榴槤味超級濃郁 似食緊真正嘅榴槤肉 質地好軟滑 🤣

開心果軟雪糕筒🍦👉🏻口味好特別 但開心果味唔算太濃 入口香滑軟綿

跟set叫了一杯抹茶燕麥拿鐵🍵(HKD$38) 👉🏻抹茶香配上燕麥奶的柔滑口感
最適合冬天飲暖胃☺️
但抹茶飲落帶少少粉末粗糙感