2016-08-27 153 views
咁啱行過,又口痕想食野,見佢將d丹麥條放得咁整齊,就停低睇下有咩味食,一停低,姐姐即刻話火腿芝士丹麥條新鮮出爐,所以就買個黎試下。拎上手個刻真係熱辣辣,咬第一啖丹麥條唔夠脆口,熱得黎有d淋,再夾埋芝士同火腿一切食,無乜特別。同我想像中既味道有些少偏差,味道普通。
火腿芝士丹麥條
2015-11-16 237 views
Dansih bar 從日本進軍香港已有兩年多時間,大多在city'super找到她的蹤影。奈可我一直也提不起勁嘗試,心想:「只是一間普通的麵包店,應該沒什麼特別!」直到最近好友推薦,我才膽粗粗的試一下。這裏的款式非常簡單,不是丹麥條便是丹麥球。據好友報稱,這裏剛出爐的丹麥球很好吃,可惜我遇不上剛出爐的時間,故便隨便挑一份好了!由於想試清楚味道,故我選擇了原味! 其實香港普通麵包店也有丹麥條,同樣用酥皮製造,但普遍做得比較札實,欠缺鬆化咁; 而且一般做得較甜,吃兩口已經感覺很膩。但這裏的丹麥球,小小的一球,表面酥香鬆脆,內裡軟糯柔韌,而且甜度適中,感覺就像迷利版牛角酥,不錯! $14/4 粒有這質素,價錢絶對合理,難怪友人會推薦!
丹麥球

$14/4 粒有這質素,價錢絶對合理,難怪友人會推薦!
2015-11-15
TakeAway
$14 (Tea)