2022-10-12 34 views
之前上網都見過間店都幾有特色,佢啲飯餸係用罐頭盒嚟裝,只限外賣冇堂食,就決定買黎試吓,經過都見到好多人入嚟買串燒外賣做牛餐🍡🍢中意食辣既應該都好岩首先叫咗份麻辣紅燒飯,紅燒肉炆得好入味,微微嘅麻辣味,越食越辣,非常多五花肉🐖配飯食一流,食唔停口跟住又叫咗8串串咀,我就簡左紅油麻辣味,風琴串、牛丸、鴨舌、水魷魚、萵筍等,全部串串都有2,3件,越食越辣越食越麻,尤其是係風球串,索哂d辣汁勁惹味,食完都唔夠喉👀😆
之前上網都見過間店都幾有特色,

佢啲飯餸係用罐頭盒嚟裝,

2022-10-12 23 views
喺荔枝角返工嘅打工仔今次嘅推薦啱晒你地啦🥰主打創新嘅罐頭飯同埋麻辣串串🍡喺網上面好多人都推薦🤤今次一於去試吓- 巴東牛肉飯🐮 $55拉開個罐頭蓋竟然係飯黎 你見過未😳🥫已經聞到牛肉嘅香味 大概有6件左右🤭仲有2 3件牛根 每件都好淋好有肉香 不過覺得有少少辣🌶個汁係辣汁送飯幾好食 另外仲有一罐罐頭飯🍚軟硬適中 外賣店算唔錯 下次想試埋佢哋個酸菜魚🐟同雞煲飯🐥好似都幾受歡迎- 串串咀🍡(一人套餐 $48 任選8串)試咗豬皮🐷牛柏葉🐮鴨舌🦆魷魚🦑墨魚丸同脆皮腸 味道有得揀藤椒味或者麻辣味🌶今次揀咗藤椒味唔太辣 如果鍾意麻辣嘅都可以試吓😆店主好推薦 個人比較推薦魷魚同埋豬皮🥰因為呢兩樣都好入味好爽脆 整體來講如果想試新嘢-罐頭飯不妨可以試吓🤭買返公司或者屋企食都唔怕 我地隔咗成個鐘先食都仲熱熱地 幾保溫☺️而且味道都唔錯價錢合理 值得推薦比鍾意食辣嘅肥仔肥妹🥰

- 巴東牛肉飯🐮 $55

- 串串咀🍡(一人套餐 $48 任選8串)

荔枝角工廈林立,有好多唔同嘅外賣店!!附近返工嘅打工仔有福了◔.̮◔✧鍾意食辣嘅我搵到呢間日賣300串麻辣串串 得意罐頭飯嘅外賣店(可以立食!)好方便(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)當日walk in等咗大約5分鐘就有得拎~☁️串串咀 1人套餐($48)Total 8串,可以揀紅油麻辣味或藤椒味。我揀咗紅油麻辣味,好香~如果覺得唔夠辣,仲會附送一包辣椒油俾你自己加ॱଳॱ串串最平$5有得揀!!咁我揀咗牛柏葉、牛肚、水魷魚、鵪鶉蛋、風琴串、海帶、魚腐同牛丸~最推薦風琴串,充分索哂啲辣汁好正!!必食啊´༥`鵪鶉蛋同魚腐都好彈牙爽口!店員有教要將食物全部充分浸泡醬汁,食用效果會更佳‎|•'-'•) ✧☁️香辣雞煲飯 $48好得意嘅罐頭造型!!外賣完全唔怕醬汁會流晒出嚟~雞同飯分開放,雞大概有8件,超級惹味!!!好香辣,同埋會比較甜!雞肉都嫩滑,唔會好鞋好乾~醬汁有好多,最後汁撈飯好正(๑´0`๑)飯煮得好好食,粒粒分明,軟硬適中!
麻辣串串

☁️串串咀 1人套餐($48)

☁️香辣雞煲飯 $48
2022-10-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
麻辣串串
2022-10-11 27 views
#豬妹食好西🐷_小店 #豬妹食好西_九龍 #豬妹食好西_荔枝角 《米串咀》 @daydaychillhk 食物:🐷🐷🐷/5服務:🐷🐷🐷/5CP 值:🐷🐷🐷.5 /5環境:-/5可能係全港首創罐頭飯🤣🤣只供外賣😂麻辣紅燒肉飯 $55罐頭嚟講算唔錯🤓腩肉肥瘦適中😋炆得好淋 好入味🤤串串咀 一人餐$48 8串選擇唔算少 最推薦風琴串 牛柏葉 娃娃菜 吸曬啲味🥰年糕係有芝心 都幾特別😂#yummyfood #hkfood #hkig #hkfoodie #foodie#delicious #hkgirl #hkrestaurant #hkfoodblogger#foodiehk#hkfoodshare#hkfoodlover#hkfood#instagram#hkeats#lovefood#串串香 #串串咀#荔枝角美食 #荔枝角 #長沙灣美食 #長沙灣#相機食先 #手機食先 #吃貨#美食#豬妹食好西🐷

《米串咀》 @daydaychillhk

麻辣紅燒肉飯 $55
罐頭嚟講算唔錯🤓腩肉肥瘦適中😋炆得好淋 好入味🤤

串串咀 一人餐$48 8串

TakeAway
米串咀咁啱去開荔枝角整角蛋白做完肚餓餓地竟然見到香工開咗一排小食店仲竟然有串串香🥰宜家好少地方食到啦🥺🥺雖然餐廳無堂食位 主打外賣都無阻為食妹要買既心🤣🤣🤣🤣🍴串串咀一人套餐 $48可以任選8串唔夠喉都可以散叫 $8-$10一串💛8.5/10今次無曬雞腎同豬皮叫咗海帶 鵪鶉蛋 牛柏葉 薯仔 牛丸 魚腐 墨魚丸 風琴串👉🏻推介 魚腐 薯仔 牛柏葉非常吸汁 惹汁🔎湯底可選麻辣/藤椒今次揀咗麻辣食落唔會太辣 但紅油容易嗆喉另外仲附送辣椒面同紅油溝埋就可以做油碟 沾串串黎食架🐷🍴麻辣紅燒肉飯 $48💛8/10食落唔太辣 微微辣啱曬送飯紅燒肉唔會太肥 兩層肉一層肥膏煮得非常淋身又入味仲搭咗幾條菜🤣 唔怕無菜食白飯都係用罐頭裝好幾多汁都唔怕漏 拎去野餐都無問題同埋保暖能力都幾高拎咗半個鐘先食都仲係熱辣辣👉🏻雞煲飯太搶手 今次食唔到🥲📍 荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖
米串咀

拎咗半個鐘先食都仲係熱辣辣
👉🏻雞煲飯太搶手 今次食唔到🥲

2022-10-08
TakeAway
$50 (Dinner)
2022-10-10 20 views
行D2,感覺是賞心樂事,令人興奮。回家乘車路過此小店,都有不少客人外賣,一於試一試。 店名叫米串咀,應該串串最出名,就決定要開心選小食在點選時,三心兩意的我樣樣都想試,可惜雞煲已售罄,真是可惜,只好下次再選。咁專心選擇串串,咁多叫人眼花撩亂,我決定隨心叫,十串八串也沒有所謂,最緊要開心。 突然發現,重點不在串串食物,在於選配特色辣味醬,少見(藤椒味),決定試一試,才發現,藤椒是最清新脫俗的,吃起來不算太辣也不是很麻,唯獨特別的香。 八串辣燙:(藤椒味)當然要選菜與肉,平衡一點,自我感覺良好。菜類選了平日少食的:萵筍(新鮮又鮮甜),風琴串(超入味,大串點就好) 至於肉類,真心唔知點取捨,樣都想食,想叫,所以貪心地選了6款肉類:魚腐(有四塊,真心令人滿足),脆皮腸(又有四粒,幸福呀),鴨舌(入味,易咬,有去了台灣的感覺),鵪鶉蛋(用鹵水先醃製,加上藤椒香,正),魷魚(竟然有四塊,剛好煮熟,必選),牛柏葉(又係吸收了所有藤椒的香味)各位朋友選串串時,要懂得多選易入味的食材,仲要唔怕多選,因為你一定可以開心全吃掉。 一人紅燒肉飯:飯與餸分開盒子獨立用錫紙包好,仲要用易拉蓋保存,超有心。飯餸熱辣

八串辣燙:(藤椒味)

一人紅燒肉飯:飯與餸分開盒子獨立用錫紙包好,仲要用易拉蓋保存,超有心。飯餸熱辣辣,可惜要乘車回家,如果即場進食,香味應會更濃郁。

紅燒肉超多,不算太辣,小辣的朋友一定十分鍾意,加上香辣的味道刺激味蕾,惹人喜愛。愛辣的朋友可以用其紅燒汁加在飯上,或加在點串串中,也能令食物多一個層次。

各位愛辣人士,行完街,記住要試吓。

#推介紅燒肉飯
2022-10-09 28 views
話說星期五因為大股東有野做,所以陪唔到我食晚餐。呢個時候,就緊係四圍搵下野食啦🤤於是我就係屋企搭車去荔枝角食野,點知四圍都好多人,咁岩有d想食辣野,所以都係決定買外賣返屋企。而平時舊同事就話返工附近開左間新既麻辣店叫米串咀,所以就去試下~去到店鋪,睇完menu,就買左呢個:⁃  麻辣紅燒肉飯買到返屋企之後,我做左陣家務先食飯,拎上手個飯都熱架,唔駛加熱既感覺真好,開左個罐,見到好多肉,肥瘦都好,正宗係「半肥瘦」,食落去唔算太辣,如果唔帶食得辣既朋友仔,都可以去試下😎肉食落去亦都好冧,有食落去就可以吞落肚,送飯唔錯👍而份量方面,唔算特別大份,但我就食唔曬D紅燒肉,所以大食朋友都應該夠食🥰總結:如果呢個飯真係岩曬住係附近或者返工既朋友仔,可以好快就食完個飯,可以慢慢抖,紅燒肉亦唔錯,下次會再試下其他既飯🤗

去到店鋪,睇完menu,就買左呢個:

⁃  麻辣紅燒肉飯

2022-10-07
TakeAway
$50 (Dinner)
  • 麻辣紅燒肉飯
經開荔枝角見到有間外賣麻辣燙咁啱又想食辣野就買咗返嚟試🤣叫咗八串麻辣燙同埋一個紅燒牛肉鍋🤣啲嘢食一出到嚟嚇親包裝得勁靚👍🏻👍🏻好似罐頭咁樣同埋包得好密實,行緊嘅時候唔使驚會漏出黎,好貼心❤️個麻辣燙個味道幾出色好香芝麻味 啲餸都好入味不過可以再辣啲🤣我無辣不歡🤤🤤🤤個紅燒牛肉鍋味道偏甜帶少少辣味越食越過癮🤣🤣😂最後黑色個罐頭係飯來嘅啲米都幾香👍🏻入面仲有辣椒麵同埋辣椒油,唔夠辣加咗都OK👍🏻
經開荔枝角

啲嘢食一出到嚟嚇親
包裝得勁靚👍🏻👍🏻
好似罐頭咁樣
同埋包得好密實,
行緊嘅時候唔使驚會漏出黎,好貼心❤️

個麻辣燙個味道幾出色

帶少少辣味
越食越過癮🤣🤣😂

最後黑色個罐頭係飯來嘅
啲米都幾香👍🏻
入面仲有辣椒麵同埋辣椒油,
唔夠辣加咗都OK👍🏻

香港都開得愈來愈多,所以競爭都會好大,點都要啲特色吸引人,好多人介紹佢嘅特色,就係#新鮮罐頭飯,都想試下呢樣嘢點得意,就真係去幫襯。去到見到呢間外賣店幾企理,選擇都幾多。仲有話銀紙有毒 ,不收現金(所以大部分電子支付都會有),會更加相信佢夠衛生。 首先去到睇下餐牌先 麻辣燙係自己畫張紙嘅,包保清楚一人套餐(八串) $48香港小食店嘅所謂麻辣燙,多數都係一碗湯上面有啲辣油,再將啲丸放落去。呢度有介紹,教人用#沾料 派左一包 #油碟 同#乾碟 (辣椒粉),呢個係重慶#冷串串 嘅正宗食法,即係有返咁上下麻辣。 因為細佬怕辣,醬汁都係揀返騰椒味算。 今次試左(原價$5)豆腸、豆結、素毛肚(原價$8)年糕、風琴串、脆皮腸、豬皮、魚腐都係一啲吸汁嘅配料,各有口感,配埋清新香麻,但完全唔辣嘅騰椒豉油,屋企有煮菜,發現就算簡單點蔬菜都增加到鮮味。 香辣雞煲飯 $48雞煲多數係幾個人食,想試下變成一人飯會有咩感覺佢地將餸煮熱之後,就會放入罐頭用機器密封,攞嘢會得到一罐餸同一罐飯。除左得意之外,原來真係有
首先去到睇下餐牌先

麻辣燙係自己畫張紙嘅,包保清楚
一人套餐(八串) $48
因為細佬怕辣,醬汁都係揀返騰椒味算。
今次試左
(原價$5)豆腸、豆結、素毛肚
(原價$8)年糕、風琴串、脆皮腸、豬皮、魚腐

香辣雞煲飯 $48
雞煲多數係幾個人食,想試下變成一人飯會有咩感覺

佢地將餸煮熱之後,就會放入罐頭用機器密封,攞嘢會得到一罐餸同一罐飯。除左得意之外,原來真係有作用,因為返到屋企,辣串嘅紙杯已經凍曬,但45分鐘先食雞,仍然微暖。

外觀已經睇到同一般炒過嘅雞,之後再落湯打邊爐有唔同,呢個本身已經比較多汁,適合配飯。呢個香料味重啲,個汁有乾蔥。而雞肉煮得腍啲,感覺係一個炆嘅餸。除左真雞肉,仲有幾片好似雞翼尖嘅豆制品,一樣好吸汁,又係呢個一大特色。食落去首先係鹹同少少香料同麻味,之後辣味慢慢滲出來,時間愈耐,愈感覺到辣,終於明白點解舖頭要推介冰粉啦!下次要試啦!
總數 $96

#米串咀 @daydaychillhk
荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖
電話: 9798 6916

#foodie #foodiesofinstagram #hkfoodie #hkfoodlover #chickenpot
#食好西 #外賣店 #麻辣燙 #雞煲 #罐頭飯  #相機食先
2022-10-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$48 (Dinner)
  • 一人套餐
喺D2 place行街行到累,路過呢間川味小店,見到咁得意嘅罐頭包裝,二話不說就外賣返屋企😋一人前雞煲配土豆粉 $48罐頭包裝貼心又特別,唔會搞到啲汁漏到周圍到喺,拎到返屋企都仲熱辣辣🙆🏻‍♀️雞煲雖然冇得揀辣度,但都幾惹味,又唔會太辣。土豆粉滑得嚟好煙靭,撈埋雞煲汁,正XD藤椒串串(8串) $48我揀咗鵪鶉蛋、水魷、墨魚丸同埋牛丸,配上第一次見嘅藤椒汁,花椒味好香,而且好開胃!

一人前雞煲配土豆粉 $48

藤椒串串(8串) $48

TakeAway
喺荔枝角香港工業中心嘅外街 見到呢一間外賣店 啲相片好吸引 落單之後大概5分鐘就有 ♥︎金湯酸菜魚 $55 套餐包一罐 熱辣辣熱辣辣白飯 一拉開個罐 酸菜魚 呢個感覺好唔外賣呀香氣噴鼻 份量好足 好多滑嘟嘟嘅魚 咸度足夠 送飯一流另外仲叫咗嘢飲 都係膠樽樽裝 ♥︎杞子荔枝蜜 $12 ♥︎百香果芒果茶 $12 跟餐價你會見到個茶包好大個 係好香嘅茶味加上十足份量嘅配料 $12絕對係超值 個樽仲好靚 ♥︎萵筍 $5♥︎魔芋牛肚 $5♥︎魷魚 $10 滕椒味 自己選擇 呢啲串串呢個價錢喺香港好平好平就有 佢係灼熟咗俾獨立調味包你自己加調味鍾意就咁食又得 間唔同嘅辣度有得如果唔食飯就咁食返一兩打串串我諗都會好開心
喺荔枝角香港工業中心嘅外街

呢啲串串呢個價錢喺香港好平好平就有
佢係灼熟咗俾獨立調味包你自己加調味
鍾意就咁食又得 間唔同嘅辣度有得
如果唔食飯就咁食返一兩打串串我諗都會好開心

《罐頭雞煲麻辣串串🔥》———————————————-#米串咀 😚-荔枝角新開咗呢間川菜小食店,喺網上超有人氣😍 就係因為佢個造型真係勁得意,全港首創用罐頭裝,夠哂特別新奇🥫-🐣 香辣雞煲雞肉都算幾滑,而且好入味,略帶麻辣香,十分惹味,亦又唔會超辣食唔到,配搭埋個爽口彈牙嘅土豆粉,超飽肚😌-☄️ 串串咀一人套餐口味可以揀藤椒味或者紅油麻辣味,辣度亦有得選擇☺️ 任選6串就送2串,一共有8串!我哋揀咗海帶、魷魚、脆皮腸、雞翼尖、魚腐、風琴串、墨魚丸同杏飽菇😚尤其中意大大塊嘅海帶同索哂啲精華嘅風琴串😝-🌹 玫瑰冰粉呢款新推出嘅甜品好啱食完辣嘢食,夠晒冰爽,冰粉嘅口感有啲滑溜溜嘅啫喱,上面帶有玫瑰嘅淡淡清香,撈埋黑糖漿,生津解渴,清熱降火❄️-⭐ 參考價錢︰香辣雞煲加土豆粉:$58串串咀一人套餐:$48玫瑰冰粉:$15🍌 抵deal指數:7/10
《罐頭雞煲麻辣串串🔥》
2022-09-24
Type of Meal
Tea
2022-09-23 1428 views
💛❤️🤍辣辣串串食落咀🌶仲有罐頭飯天氣熱辣辣就係想食啲開胃麻辣嘢,經過依間米串咀,俾佢哋嘅名同埋麻辣味吸引住😆今晚晚餐就食佢啦!❤️一人套餐❤️ 8串 紅油麻辣味 $48辣味可以揀藤椒味同埋麻辣味🤤都係開胃嘅口味,辣度入味易入口🌶8串 串串咀自選🤩今次揀咗牛柏葉、鵝腸、牛肚、鴨舌、風琴串、魚腐、豬皮、鵪鶉蛋🥚當中風琴串同埋牛柏葉真係必食,前者入味爆汁💦後者口感爽彈,可以encore🤣🧡香辣雞煲飯🧡 $48用罐頭裝住真係好特別!可以揀飯/土豆粉,今餐就揀咗白飯撈香辣雞煲🍚雞煲份量適中,味道香辣惹味,肉質不乾柴🌶用嚟撈飯真係一流!💛百香果芒果茶💛 跟餐 +$12依樽茶應該都有400ml或以上🤣好大樽,入面有2個三角茶包,茶味足夠🍹仲有粒粒芒果、百香果肉🥭清新微甜,好飲!依間串串店選擇都幾多,下次食埋其他先!BTW記得save post,方便向店員查詢有關串串啦❣️📍米串咀📍荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖
💛❤️🤍

💛百香果芒果茶💛 跟餐 +$12
百香果芒果茶

📍米串咀
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$48 (Dinner)
一人套餐
串串咀
風琴串
牛柏葉
罐頭飯
百香果芒果茶
近排荔枝角開咗呢間川菜小食店,主打麻辣串燒同埋四川小菜。產品嘅外觀真係勁得意!😍😍😍 我哋order嘅雞煲同薯粉都係用罐頭入住😆 另外仲有酸菜魚,麻辣紅燒肉,巴東牛肉選擇,夠曬惹味😋 行街口郁香辣雞煲配土豆粉 $48 雞肉幾滑同埋入味,辣得黎又未至於要噴火😂 幾適合我口味。土豆粉有少少似烏冬,但係再彈口啲,冇平時嗰隻薯粉咁un胃。👍🏻串串咀 紅油麻辣味/ 藤椒味 1 人套餐 8 串 $482 人套餐 16 串 $93 由於我唔係太食得辣,所以揀咗藤椒味 。呢隻口味好香口,而且平時唔係成日有機會食到😋 個人認為必食款式係牛肚、鵝腸,海帶同風琴串。前面兩者爽口彈牙,海帶大大塊又健康,風琴串好索湯😍😍😍

香辣雞煲配土豆粉 $48

串串咀 紅油麻辣味/ 藤椒味
1 人套餐 8 串 $48
2 人套餐 16 串 $93

2022-09-19 81 views
#麻辣串#鐘意食辣既你#唔好錯過呢間外賣🥡店最岀名既,當然係外賣罐頭飯🍚外表己經好吸引到我🤭仲係好特別既外賣唔講唔知入面係飯黎🍚✨麻辣紅燒肉飯🐷輕微嘅麻,重重既辣🌶初初唔覺得辣,但係越食越辣🌶而且紅燒肉份量好多🐽用了五花腩,脂肪同豬肉好容易分離,豬肉亦都唔會過淋。再加埋啲辣汁用嚟撈飯真係冇得頂👍辣辣地好開胃😚✨8串既麻辣串串🫕有豬皮,牛柏葉,魷魚🦑海帶,西蘭花🥦毛肚,牛肚同埋薯仔大大串,好有大陸風味👍配上紅油麻辣味,再加辣粉🌶而且食材新鮮,辣味滲入哂薯仔🥔入面。比較鍾意食牛柏葉,毛肚🐽
#麻辣串#鐘意食辣既你
#唔好錯過

呢間外賣🥡店最岀名既,當然係外賣罐頭飯🍚
外表己經好吸引到我🤭仲係好特別既外賣
唔講唔知入面係飯黎🍚

✨麻辣紅燒肉飯🐷
輕微嘅麻,重重既辣🌶
初初唔覺得辣,但係越食越辣🌶
再加埋啲辣汁用嚟撈飯
真係冇得頂👍辣辣地好開胃😚

✨8串既麻辣串串🫕
有豬皮,牛柏葉,魷魚🦑海帶,西蘭花🥦毛肚,牛肚同埋薯仔

大大串,好有大陸風味👍
配上紅油麻辣味,再加辣粉🌶
而且食材新鮮,辣味滲入哂薯仔🥔入面。
比較鍾意食牛柏葉,毛肚🐽