2022-05-17
久聞佐敦呢間糖水舖 燒賣關注組嘅成員 應該無乜人唔識佢?! 皆因呢間糖水舖大膽推岀左新穎燒賣組合:朱古力燒賣、Shake Shake熱浪風味燒賣、亂咁嚟燒賣,仲定期有唔同新combo。預其話佢係糖水舖,佢更似一間小食店。除左芝麻糊、西米露、芋圓湯圓等糖水,佢地仲有供應狗仔粉、碗仔翅、糯米飯、腸粉、蘿蔔糕等粉麵小食。可惜當日就食唔到 我最想食!超多好評!嘅白果腐竹薏米▪️朱古力燒賣 $28超級熱辣辣嘅炸燒賣 加埋朱古力醬同忌廉竟然毫無違和感。不過燒賣好似有啲炸得過左火,外皮偏乾硬唔太脆。口感煙韌,忌廉令整體更為濕潤,更減低左炸燒賣嘅油膩感。Overall,味道無想像中咁怪,但就無話特別好食。▪️菠蘿西米露 $30就係好普通 淡淡地椰漿味嘅西米露 加左啲新鮮菠蘿。菠蘿酸甜多汁,份量都幾多。西米大大粒,幾彈。啲料👌🏿,但個base真係麻麻地,好就好在唔會太甜。▪️雞軟骨 $10/串調味👌🏿,但實在太硬。
可惜當日就食唔到 我最想食!超多好評!嘅白果腐竹薏米
▪️朱古力燒賣 $28
▪️菠蘿西米露 $30
▪️雞軟骨 $10/串
調味👌🏿,但實在太硬。