2022-05-17 512 views
久聞佐敦呢間糖水舖 燒賣關注組嘅成員 應該無乜人唔識佢?! 皆因呢間糖水舖大膽推岀左新穎燒賣組合:朱古力燒賣、Shake Shake熱浪風味燒賣、亂咁嚟燒賣,仲定期有唔同新combo。預其話佢係糖水舖,佢更似一間小食店。除左芝麻糊、西米露、芋圓湯圓等糖水,佢地仲有供應狗仔粉、碗仔翅、糯米飯、腸粉、蘿蔔糕等粉麵小食。可惜當日就食唔到 我最想食!超多好評!嘅白果腐竹薏米▪️朱古力燒賣 $28超級熱辣辣嘅炸燒賣 加埋朱古力醬同忌廉竟然毫無違和感。不過燒賣好似有啲炸得過左火,外皮偏乾硬唔太脆。口感煙韌,忌廉令整體更為濕潤,更減低左炸燒賣嘅油膩感。Overall,味道無想像中咁怪,但就無話特別好食。▪️菠蘿西米露 $30就係好普通 淡淡地椰漿味嘅西米露 加左啲新鮮菠蘿。菠蘿酸甜多汁,份量都幾多。西米大大粒,幾彈。啲料👌🏿,但個base真係麻麻地,好就好在唔會太甜。▪️雞軟骨 $10/串調味👌🏿,但實在太硬。
久聞佐敦呢間糖水

可惜當日就食唔到 我最想食!超多好評!嘅白果腐竹薏米

▪️朱古力燒賣 $28

▪️菠蘿西米露 $30

▪️雞軟骨 $10/串
雞軟骨
調味👌🏿,但實在太硬。
早前在網上看過介紹糖水雄的故事 被其背景所吸引 同時也很喜歡店主兩父子的相處和關係 😆😆 是傳統和新式的揉合 讓我非常好奇!當日是星期六的晚上8時許到達店面 店內已是9成滿 剛好有一張吉檯 友人和我二話不說便入內了😆😆每張枱都附有這麼多細料、配菜 包括辣椒油🌶、胡椒粉、辣椒醬、豉油、醋、辣菜甫、原味菜甫等等〰️ 同樣地他們家的餐牌也是有很多不同的配搭 讓你眼花撩亂舉棋不定😹😹😹 辣椒蒜蓉燒賣🌶 $28 總共有八粒燒賣 熱辣辣 底層是充滿蒜蓉粒、杞子、辣油和豉油的汁醬 非常好味!友人和我都在搶著吃😂XO醬炒蘿蔔糕 $26一上枱時 周圍的食客也嘩然 一直大讚蘿蔔糕很靚仔 然後紛紛下單😹 這個價錢當然不期望吃到驚為天人的蘿蔔糕 但是這個也不遜!蘿蔔糕吃得出有蝦米和臘肉 配上野味的XO醬!一流!撈芒 $42這是店員推介的一個芒果甜品🥭 由芒果沙冰作為基底 然後有珍珠、爆豬、蒟蒻、芋圓、芒果肉 非常豐富 而且吃得出沒有額外加糖 不會過甜 不錯!白果腐竹薏米芋圓💜 $36 (熱)這也是店員推介的鎮店之寶 也是我首次吃白果腐竹糖水 〰️ 本來我是很害怕吃腐竹的人 可是從圖中可見 其實腐竹一早煮爛了 與糖

辣椒蒜蓉燒賣🌶 $28

XO醬炒蘿蔔糕 $26

撈芒 $42

白果腐竹薏米芋圓💜 $36 (熱)
這也是店員推介的鎮店之寶 也是我首次吃白果腐竹糖水 〰️ 本來我是很害怕吃腐竹的人 可是從圖中可見 其實腐竹一早煮爛了 與糖水二合為一!😻 讓糖水的質地變的濃稠 順滑 有豆味!其他的材料包括白果和薏米也煮得非常軟爛 好好吃!!芋圓就正常發揮 可加可不加〰️

西瓜汁 🍉 $29
友人說口很渴 要再額外點一杯西瓜汁😂 就是正常的西瓜味道〰️ 喝得出來沒混很多水〰️

整體體驗是不錯 因為食物價錢相宜 味道也不錯 就是因為是小店 故此座位一定是比較逼夾 很難跟友人慢慢坐著聊天〰️

另外值得一提的是老闆非常信賴客人😹 買單的時候我拿着單和錢去櫃檯 老闆完全沒有查看我的單子 直接收了錢 便算😹 我頓是呆了 問他不用對單嗎 他說「得架啦 我信得過你 你有冇比多呀 洗唔洗找 唔洗就走得架啦 我最驚你比多我啫〰️比少就唔緊要」😂😂😂 這種感覺很奇妙 吃了一頓美味的甜品 還賺到了被信任的感覺🥰 看得出來 糖水雄真是一間人情味小店🫶🏻
2022-05-14
$80 (Dinner)
  • XO醬煎蘿蔔糕
  • 白果腐竹薏米
  • 撈芒
  • 麻辣蒜蓉燒賣
🥣糖水雄🦸‍♀️創新中式糖水🥮今次介紹嘅係糖水雄 🦸‍♀️我都係睇左mil milk 先知道有呢間舖頭,咁啱佢開左一團黎左我地果區😜雖然拎果日有啲雨,但都冇阻我地食甜品嘅心😂佢有唔少新奇料理😗今次就試左幾款糖水,但我覺得佢嘅特色小食會特別啲以下係特我最喜歡嘅頭3名,其他排名不分先後🤔.🥇熱浪燒賣好好食 隔左好耐仲好脆😜啱啱好 有蜜糖舖低仲好脆🍯甜甜辣辣咁 好正😋.🥈白果腐竹沙冰送到黎仲好凍 ❄️有啲味融哂 好香腐竹味🥣幾好飲😌.🥉芋圓紫米露好多紫米😍多到每一啖都冇,整體食落唔會太甜👍🏻.🏅地瓜圓 清涼馬蹄沙 加紫薯圓(凍)只不過係普通芋圓😞果下有啲失望 但係第一次食馬蹄沙😳又唔錯咁🤔幾多馬蹄 好清甜😚.🏅芋圓白果腐竹薏米 (凍)白果會有啲苦,但都有唔少,唔錯😝用黎解辣一流🌶.🏅綠豆沙 好足料 煲得好綿 😆.🏅朱古力燒賣冇咩特別,一啲都唔脆同,燒賣朱古力唔太啱,有一陣油味浸出黎🥠
🥣糖水雄🦸‍♀️創新中式糖水🥮
以下係特我最喜歡嘅頭3名,其他排名不分先後🤔
🥇熱浪燒賣

🥈白果腐竹沙冰

送到黎仲好凍 ❄️有啲味融哂 好香腐竹味🥣幾好飲😌
🥉芋圓紫米露

好多紫米😍多到每一啖都冇,整體食落唔會太甜👍🏻
🏅地瓜圓 清涼馬蹄沙 加紫薯圓(凍)

🏅芋圓白果腐竹薏米 (凍)

白果會有啲苦,但都有唔少,唔錯😝用黎解辣一流🌶
🏅綠豆沙

好足料 煲得好綿 😆
🏅朱古力燒賣
2022-02-28 493 views
早前喺佐敦做完嘢,專登行過去糖水雄,諗住試佢個薄荷朱古力 oreo 燒賣,點知未有,真心灰爆😭。退而求其次,見凍凍哋,就叫個糯米飯食,再配杯白果腐竹沙冰。估唔到小食糖水店嘅糯米飯都幾有水準喎,配料有臘味,冬菇,花生,蛋絲同蔥粒,可謂樣樣齊;糯米飯都算炒得唔錯,粒粒分明,唔會黐埋一嚿嚿,味道亦夠👍。杯沙冰嘅腐竹味比白果味強,以沙冰嚟講味道都算濃(因為沙冰通常都比較淡),幾好飲。下次一定要來嚟挑戰朱古力燒賣😂。

2022-02-18 489 views
🍍 菠蘿西米露 $30💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 菠蘿都算好多件,酸酸甜甜咁幾開胃,正好中和返椰奶嘅油膩感。西米大大粒既彈牙又滑溜,仲有啲香軟濃郁嘅芋頭,食落非常足料,味道亦都恰到好處。🤤🥭 一碗撈芒 $42💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 芒果嘅味道相當濃郁,口感非常幼滑,芒果亦粒粒甜而不膩,西米一樣十分彈牙,黃澄澄見到好心情,食完肚子笑不停!(押韻㗎)🤪🍦 白果腐竹沙冰 $32💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 咁傳統嘅糖水做成沙冰都係第一次見,腐竹糖水嘅味道甜而不膩,仲散發住淡淡嘅奶香,飲落同熱嘅腐竹白果正正相返,有種透心涼嘅感覺。😍
🍍 菠蘿西米露 $30
🥭 一碗撈芒 $42
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
一碗撈芒
🍦 白果腐竹沙冰 $32
白果腐竹沙冰
Type of Meal
Last Night Supper
一碗撈芒
白果腐竹沙冰
係YT睇到店主既採訪,絕無僅有既糖水舖自家備有外送團隊,可以配送到全港18區🛵。剛好落單嗰陣,搭上團購既順風車💨,由九龍送到新界,只需要$10運費咋🤣🍤蝦卷變左係常溫,冇咁鬆脆,不過配上泰式酸甜辣醬,口感豐富。由於路程都尚遠,食物當然做唔到辣熱熱,所以都理解既😌最具創意性小食不得不提呢個朱古力燒賣🍫,應該都係全港首創😂。燒賣好煙靭,溝埋D朱古力醬汁,味道一D都唔伏喎,都可以一試🤣外送當日係情人節💝,店主非常sweet,每張order都送左碗紅豆沙❣️紅豆尚未完全煮得融曬,有粒粒既感覺,都好有口感~最後,雞軟骨串沾上辣粉、孜然粉,香脆可口,非常野味🤤是次 • 點菜名單📝:🍉西瓜西米露($30)🍤薯絲蝦卷($24)🍫朱古力燒賣($28)🦴雞軟骨串 ($10)🆓紅豆沙當時外賣好似有7️⃣8️⃣折,Total大約$72左右,$10外送費拎貨嗰陣先收🙈

薯絲蝦卷

紅豆沙

西瓜西米露

最後,雞軟骨串沾上辣粉、孜然粉,香脆可口,非常野味🤤

是次 • 點菜名單📝:
🍉西瓜西米露($30)
🍤薯絲蝦卷($24)
🍫朱古力燒賣($28)
🦴雞軟骨串 ($10)
🆓紅豆沙

2022-02-14
Delivery
$37.5 (Dinner)
2022-01-19 1353 views
成個星期都 WFH,食麵食到人都傻,星期六出車去買好野食。五點零去到,可惡嘅糖水雄竟然做緊團購,吾接外賣單,要等到6:45先可以下單。我甘遠黎到,決定點都要等到可以買為止的。為環保 我仲帶左一堆盒去,要煩佢點同我砌點佢。死未!#糖水雄#佐敦 #hea食 #碗仔翅 #狗仔粉 #腸粉 #芝麻糊#麻辣雞翼 #雞軟骨
成個星期都 WFH,食麵食到人都傻,星期六出車去買好野食。
我甘遠黎到,決定點都要等到可以買為止的。
為環保 我仲帶左一堆盒去,要煩佢點同我砌點佢。
死未!

#糖水
#佐敦 #hea食 #碗仔翅 #狗仔粉 #腸粉 #芝麻糊
#麻辣雞翼 #雞軟骨

又禁咗晚市堂食。於是只能外賣。舖面咁樣樣。我見到error。有香港十八區擬人。嘛,舖名開宗明義叫糖水,但又唔止賣糖水,重有主食同小食,於是今鋪我就叫咗兩份糖水、兩份小食、兩份主食,湊足一個正餐。然後喺咁多種食物入面,最喜出望外的......白果腐竹薏米糖水:就係佢!好難得地,所有材料都溶晒入糖水裡面,黐線的。一啖糖水又滑又濃,滿口的白果味同腐竹味,要糖水的話,少少渣都冇,要有啲糖水料有咬口的話,沉咗底一樣不缺。白果腐竹糖水食得多,但冇一間可以熬到好似佢咁滑咁順口,必推。芝麻湯圓:薑茶糖水底的芝麻湯圓,無論薑定湯圓都足料。24蚊有6粒都好抵玩。蒜香麻辣雞翼尖:雖然雞翼係普通嘢,但個辣底相當不俗。XO醬煎蘿蔔糕:其實,就係你想像到,好食的XO醬煎蘿蔔糕。至於兩味主食,炒米粉同狗仔粉,就,只能夠話,平凡,一般,咁。如果想要主食當正餐可以一戰,但唔好有咩期望......
又禁咗晚市堂食。於是只能外賣。

舖面咁樣樣。我見到error。
有香港十八區擬人。

然後喺咁多種食物入面,最喜出望外的......
白果腐竹薏米糖水
芝麻湯圓
蒜香麻辣雞翼尖
蒜香麻辣雞翼尖:雖然雞翼係普通嘢,但個辣底相當不俗。
XO醬煎蘿蔔糕
XO醬煎蘿蔔糕:其實,就係你想像到,好食的XO醬煎蘿蔔糕。

2022-01-14
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$75 (Dinner)
白果腐竹薏米糖水
芝麻湯圓
蒜香麻辣雞翼尖
XO醬煎蘿蔔糕
2022-01-09 843 views
聽朋友介紹呢間糖水店好出名,終於有機會試到!果然冇令我失望,我點左腐竹白果糖水同串燒,腐竹白果糖水甜到適宜又多白果。魷魚串燒有超多魷魚仔,右足料又好食,而且只係14$ ,下次一定會叫多幾串!
聽朋友介紹呢間糖水店好出名,終於有機會試到!
2022-01-05 2161 views
聖誕節又點少得甜品環節呢?呢日食完晚餐之後嚟到糖水雄朝聖,果然聞名不如見面,店外排滿期待住叫籌號嘅人群,不過既然一場嚟到,要等陣都值得試吓!😆🌿 薄荷朱古力西米露 $40 (+芝麻湯圓 $10)💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 薄荷味幾香幾清爽,朱古力粒粒都好甜,西米夠多又有咬口,加埋3粒芝麻湯圓非常足料,味道唔錯之餘仲超級IGable,夢幻粉綠色絕對係打卡必點!😍🌚 芋圓芝麻糊 $32💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 芋圓真係有芋頭味,口感煙韌彈牙,芝麻糊香濃得嚟唔會太甜,食完身體暖笠笠,適合要補血養顏嘅女性~😚🍠 地瓜圓白果腐竹薏米 $34💯 評分:🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5/5)💬 地瓜圓都食到有蕃薯嘅味道,白果同薏米都份量十足,腐竹已經溶晒喺糖水入面,見到蛋花狀就更加好喇!😌呢度甜品款式百變多樣化,有趣得嚟又不失色香味,有機會再嚟睇吓有咩新搞作!即使生意多到踢晒腳,AA同店員依然好好禮貌,用心服務每位食客,咁有人情味實在買少見少呢!😉

🌿 薄荷朱古力西米露 $40 (+芝麻湯圓 $10)

🌚 芋圓芝麻糊 $32
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
芋圓芝麻糊

🍠 地瓜圓白果腐竹薏米 $34
💯 評分:🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5/5)
地瓜圓白果腐竹薏米

2021-12-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)
Celebration
Christmas
芋圓芝麻糊
2021-12-07 693 views
話說 今日 明明就係去搵間 靚靚 Cafe點知 去到原來佢 休星期二好sad but 我地搵到小食作晚餐正呀~ 好似掃街咁我諗無咩人好似我地咁 係 一間糖水鋪到 坐人地2個鐘多 3條女 邊食邊叫 睇相你都知 我地叫左幾多野食佢晚串燒呀 正呀 多款多選擇燒賣味道 多羅羅 我地都試左2個最搞笑佢有加埋菠蘿🍍係呀!真菠蘿 但係好食😋老闆好細心詳細 講解 乜都炒埋一碟既 招牌小食咁糖水舖 都無諗過我地坐咁耐既都係木台 摺凳咁 但 都尚算闊落啦佢重有出名 菜乾粥呀 好味! 人地係食糖水既 咁我地最後當然叫2個甜品啦!整體都係 好食 出名是有原因建議 9半前好入去 唔好 好似我咁衰坐咁耐但係我地 一邊食一邊叫 希望 唔會被人詛咒啦大家快去試下啦!
話說 今日 明明就係去搵間 靚靚 Cafe

糖水舖 都無諗過我地坐咁耐既
都係木台 摺凳咁 但 都尚算闊落啦
佢重有出名 菜乾粥呀
好味! 人地係食糖水
咁我地最後當然叫2個甜品啦!

整體都係 好食 出名是有原因
建議 9半前好入去 唔好 好似我咁衰坐咁耐
但係我地 一邊食一邊叫 希望 唔會被人詛咒啦
大家快去試下啦!
2021-09-15
$120 (Dinner)
2021-11-20 748 views
近排大食妹喺OpenRice見到呢間好得意嘅糖水舖, 雖然話喺糖水舖, 但小食嘅人氣比糖水更高大食妹今次就一探究竟<亂咁嚟燒賣>第一個要試吓嘅就係佢嘅亂咁嚟燒賣, 呢個口味真係令人意想不到, 明明係炒烏冬嘅配料, 竟然用咗嚟炒燒賣真係名副其實嘅亂咁嚟燒賣<混醬腸粉>大家聽到混醬腸粉可能覺得有啲粗鄙但其實佢真係字面上嘅意思, 混合左甜醬同麻醬嘅腸粉又軟又滑, 係大食妹至愛嘅香港風味<XO醬煎蘿蔔糕>跟住嚟講嘅係XO醬煎蘿蔔糕糖水雄嘅煎蘿蔔糕質感係意想不到嘅紮實, 非常足料, 好唔好食就見仁見智<狗仔粉>最後再食埋大家推薦嘅狗仔粉第一次見食材完全浮面嘅狗仔粉, 究竟俾咁多料店主會唔會蝕本裏面嘅冬菇超級巨大, 雞肉都大大嚿, 狗仔粉多到要大力搞開先食到可惜味道相對冇咩特色, 但性價比絕對係好高嘅
大食妹今次就一探究竟
<XO醬煎蘿蔔糕>
跟住嚟講嘅係XO醬煎蘿蔔糕
<狗仔粉>
最後再食埋大家推薦嘅狗仔粉
第一次見食材完全浮面嘅狗仔粉, 究竟俾咁多料店主會唔會蝕本
可惜味道相對冇咩特色, 但性價比絕對係好高嘅
  • 混醬腸粉
2021-11-05 3217 views
呢間糖水舖一早就已經聽過🤪,好多街坊團購都會幫襯佢哋。咁啱喺西九野餐完經過見到,又意猶未盡就一班人衝左入去食糖水😋!店員哥哥仔好好人又勁熱情❤️‍🔥,天氣凍咗即刻叫我哋入去楚。糖水選擇都好多,仲有唔少鹹食選擇,真係好明白食完甜嘢要食鹹嘢,食完鹹嘢要食甜嘢嘅心情😎~係抵讚嘅————————————————👅黑白之間($27)👍🏻芝麻糊同腐竹白果味道又幾平衡⚖️,兩種味都食到又唔會太搶,估唔到將呢兩款傳統糖水溝埋又幾正👅楊枝甘露($35)🔸大大件芒果酸酸甜甜🥭, 用大西米更有口感,都Okay~👅 XO醬炒腸粉($27)👍🏻限定Item果然正喎😯,有蛋有火腿豐富好多,XO醬都好惹味.👅 煎蘿蔔糕($14)🔸煎蘿蔔糕都OK啦🆗,加啲辣菜蒲惹味啲👅雞軟骨串/魷魚串燒($10/$12)🔸 兩串都灑上椒鹽同七味粉🌶,香口又辣辣地,感覺墨魚腳抵食啲———————————————— 🚩總結:聞名不如見面😋———————————————— 🌟注意:堂食至晚上十時————————————————📍 糖水雄地址︰佐敦渡船角文匯街30號文景樓地舖.🗺地區:#bem佐敦📥分類:#bem甜品 #bem黃店日常💰人均消費

————————————————
👅黑白之間($27)

👅楊枝甘露($35)
🔸大大件芒果酸酸甜甜🥭, 用大西米更有口感,都Okay~

👅 XO醬炒腸粉($27)
👅 煎蘿蔔糕($14)
🔸煎蘿蔔糕都OK啦🆗,加啲辣菜蒲惹味啲

👅雞軟骨串/魷魚串燒($10/$12)

🚩總結:聞名不如見面😋
🌟注意:堂食至晚上十時
📍 糖水
地址︰佐敦渡船角文匯街30號文景樓地舖
🗺地區:#bem佐敦
📥分類:#bem甜品 #bem黃店日常
💰人均消費:#bem_50蚊或以下
2021-09-17 847 views
甜又得,咸又得 呢度食甜品出色,咸點小食一樣出色呢度老闆做左好多年港式甜品同小食好多人會過黎食碗糖水又食小食 雙重大滿足雞翼 腸粉 串燒 炸春卷 芝麻糊配雪糕雙重芝麻濃香 係黑芝麻糊上加上一球芝麻雪糕 一冷一熱 口感豐富 雙重濃香脆網卷 米網紙包住春卷餡炸脆 中間係肉餡 炸到超脆口,加埋辣醬食味道一流七味雞軟骨 脆口既雞軟骨串燒灑上七味粉,香辣惹味又脆口浸雞翼又軟淋又入味,仲要好大隻啖啖肉滑溜腸粉一份大大碟淋曬芝麻甜醬加麻醬,又香又甜又滑平均消費$150評分8/10佐敦渡船角文匯街30號文景樓地舖
甜又得,咸又得 呢度食甜品出色,咸點小食一樣出色
呢度老闆做左好多年港式甜品同小食
好多人會過黎食碗糖水又食小食 雙重大滿足
雞翼 腸粉 串燒 炸春卷 芝麻糊配雪糕
七味雞軟骨 脆口既雞軟骨串燒灑上七味粉,香辣惹味又脆口
浸雞翼又軟淋又入味,仲要好大隻啖啖肉
滑溜腸粉一份大大碟淋曬芝麻甜醬加麻醬,又香又甜又滑
平均消費$150
評分8/10
佐敦渡船角文匯街30號文景樓地舖
2021-08-30 753 views
8點幾黎到,門口已經有唔少人等梗位,門口個位男職員,唔知係咪老闆,態度非常親切有禮👍入到去,都係小店既裝修格局,見到有d巴士、利物浦既物品,應該都係店主既收藏品。坐左係放洗碗碟垃圾筒附近位置,如果有個簾遮一遮會好d,望到感覺唔太好😅一場黎到,好多野想試,兩個人叫左六樣野同一杯沙冰。xo醬煎蘿蔔糕~煎得好香口,幾多蝦米,好味!狗仔粉~多料,d菇都大舊,易入口,唔會有味精既味道。蒜香麻辣雞翼~賣相出乎意料,有d杞子係上面,一黎到都懷疑係咪黎錯,仲問左職員confirm下,味道唔會太辣,雞翼大隻,都幾好食。芋圓馬蹄沙~芋圓失望,望落都估到唔好食,唔飽滿 ,有d扁咁,食落口無芋圓既口感同味道。馬蹄沙唔錯,糖水底部仲有少少馬蹄碎咁,有d口感,幾清新。朱古力脆皮忌廉燒賣~一開始諗會唔會唔夾,點知……真係覺得唔夾,哈哈!但唔係難食既,只係覺得燒賣同豉油辣油夾d!燒賣上面仲有d砂糖咁,燒賣味比d朱古力忌廉醬淹蓋左,感覺唔似食梗燒賣,應該當佢係甜品看待。蜆肉碗仔翅~忘記拍照,大碗,都好足料,味道唔會好味精,無出面食既咁咸,加左枱面d菜甫,更加好食。腐竹白果沙冰~易入口,清涼,唔會太甜,幾清新。
一場黎到,好多野想試,兩個人叫左六樣野同一杯沙冰。
xo醬煎蘿蔔糕~煎得好香口,幾多蝦米,好味!
狗仔粉~多料,d菇都大舊,易入口,唔會有味精既味道。
腐竹白果沙冰~易入口,清涼,唔會太甜,幾清新。

• 狗仔粉
  • XO醬煎蘿蔔糕