2020-05-27 718 views
之前禁左酒成個月,依家酒吧開番,星期日當然要搵返間bar chill一chill, 今次近近地來到尖沙咀附近一間bar, 行入純粹係因為個名竟然同粗口諧音一樣,咁有性格既bar當然要幫襯下 入面有好多部電視,相信世界杯期間一定逼滿球迷 每枱都送一杯蝦餅,幾脆幾好食由於未食晚飯既緣故,我地點左幾樣食物,首先上既係牛油蒜蓉黑椒青口,有成六隻咁多,好食!蒜蓉味超香,平時唔食蒜既我都忍唔住食曬煙三文魚沙律都唔錯,如果醬再少點唔霸住三文魚味就會更好啦青口鮮蜆蕃茄汁意粉($92)份量勁多,兩個女仔share都食唔哂
入面有好多部電視,相信世界杯期間一定逼滿球迷
每枱都送一杯蝦餅,幾脆幾好食
Grilled Mussel with Butter, Garlic and Pepp
煙三文魚沙律都唔錯,如果醬再少點唔霸住三文魚味就會更好啦
2020-05-24
  • Grilled Mussel with Butter
  • Garlic and Pepp
2020-05-15 603 views
終於捱到星期五 緊係要放鬆一下自己酒吧雖然開返 但衛生設備都非常謹慎入去酒吧首先要量體溫 除口罩 消毒雙手每張枱都有膠簾同膠板隔開 減低飛沫傳播.免費小食🍤咖哩味蝦片蝦片夠脆夠惹味 香濃的咖哩味令人一口接一口食完仲可以無限添加 配啤酒飲一流🍻乾杯!依家掃牆上海報的QR code 可享買一送一優惠.德國酥脆咸豬手$148之前黎試過小食薯條/漢堡/薄餅 質素不錯所以今次就叫左main course 果然都好好味咸豬手份量超級多 而且外皮焗得酥脆脆到好似食緊燒腩仔咁🐷另外豬肉夠嫩滑非常適合配搭黃芥末醬食 減低油膩感.椒鹽炸魷魚$58除了主餐牌 原來牆上面仲寫左today’s offer呢個價錢來說份量都幾多🦑即叫即炸好喜歡這裏的炸漿 薄薄的一層 做到外脆內嫩.16oz安格斯牛扒$128又係today’s offer🐮🥩真係十分吸引只需要$128就有成16oz 比坊間的更便宜有兩大塊安格斯牛扒 店員細心地切開了一塊塊肉質呈粉紅色 牛肉味幾濃郁 簡單的海鹽調味就足夠
終於捱到星期五 緊係要放鬆一下自己
酒吧雖然開返 但衛生設備都非常謹慎
入去酒吧首先要量體溫 除口罩 消毒雙手
每張枱都有膠簾同膠板隔開 減低飛沫傳播
免費小食🍤咖哩味蝦片
蝦片夠脆夠惹味 香濃的咖哩味令人一口接一口
食完仲可以無限添加 配啤酒飲一流🍻乾杯!
依家掃牆上海報的QR code 可享買一送一優惠
肉質呈粉紅色 牛肉味幾濃郁 簡單的海鹽調味就足夠
  • 德國酥脆咸豬手
  • 椒鹽炸魷魚
2020-04-03 574 views
第一次黎呢到食野如一般bar環境比較幽暗,有好多大電視,適合睇波既朋友一黎到做足防疫措施 探熱、搓手、放口罩紙巾👍🏿👍🏿👍🏿坐低之後有蝦片🤣我地叫左牛肉串燒,串燒較乾身,味道都ok千島醬海鮮pizza 味道吾錯 薄薄地又吾會太滯/飽 兩個人都食得哂👍🏿👍🏿最後叫左炸豬手,豬手脆卜卜,份量好多!都有好多肉,兩個人都食吾哂!推介👍🏿可以一試!幾好食,只係咸左少少!價錢都吾貴,兩個人三樣野都係三百蚊到!
第一次黎呢到食野
如一般bar環境比較幽暗,有好多大電視,適合睇波既朋友
一黎到做足防疫措施 探熱、搓手、放口罩紙巾👍🏿👍🏿👍🏿
坐低之後有蝦片🤣
我地叫左牛肉串燒,串燒較乾身,味道都ok
價錢都吾貴,兩個人三樣野都係三百蚊到!
2020-03-25
$150 (Dinner)
2020-03-29 404 views
尖沙咀有好多唔同特色既BAR可以選擇,想約啲朋友傾下計CHILL下,或者慶祝下生日,我都有個唔錯既BAR推介一下,呢間野叫「DKLM Bar & Restaurant」。位於尖沙咀金巴利道,地方都好易搵,好就腳,唔怕搵唔到路。上到去個門口招牌都幾搶眼,用左霓虹燈既設計,好吸睛。入到去有職員同你量體溫同埋要消毒雙手,食客可以安心。雖然環境比較幽暗,不過都幾有FEEL,播住唔同既歌,邊CHILL邊飲,中間仲有張波台,岩哂鐘意篤波既你!而且仲有張玩GAME既台,實行邊玩邊飲!餐牌除左有酒,仲有好多唔同既野食,可以飽肚,可以送下酒。餐前有個小食,應該係咖喱味既蝦片?係超級好食青口鮮蜆蕃茄汁意大利粉 $92未食就已經聞到好香濃既蕃茄味,加上芝士粉,我本人覺得好好食!有兩大隻既青口,仲有蜆,都幾鮮甜,而且蜆既份量都算多~個蕃茄汁係比較杰身,好濃,所以食到最後都會有少少飽,不過是接受的!鐵板白酒蒜香煮蜆 $68呢個鐵板白酒蒜香煮蜆比我想像中更重味道,(因為之前食過類似既煮蜆係冇咩味道)但呢到蒜味好重,好岩重口味既人去食,不過我就略嫌白酒味唔係好夠重!不過值得一讚既,佢啲蜆冇沙,呢個都係我喜歡既地方。

位於尖沙咀金巴利道,地方都好易搵,好就腳,唔怕搵唔到路。
上到去個門口招牌都幾搶眼,用左霓虹燈既設計,好吸睛。
入到去有職員同你量體溫同埋要消毒雙手,食客可以安心。

餐牌除左有酒,仲有好多唔同既野食,可以飽肚,可以送下酒。
餐前有個小食,應該係咖喱味既蝦片?係超級好食

青口鮮蜆蕃茄汁意大利粉 $92
青口鮮蜆蕃茄汁意大利粉
有兩大隻既青口,仲有蜆,都幾鮮甜,而且蜆既份量都算多~

鐵板白酒蒜香煮蜆 $68
鐵板白酒蒜香煮蜆
不過值得一讚既,佢啲蜆冇沙,呢個都係我喜歡既地方。

四式芝士薄餅 $88
四式芝士薄餅
食意粉點都想配PIZZA,佢有幾款PIZZA可以揀,
不過呢款四式芝士薄餅係人氣之選,所以我都揀左佢黎食!
四式芝士薄餅
四式芝士應該顧名思義係有四種唔同既芝士,不過好老實講邊四種我就真係唔係好識分,
四式芝士薄餅
但佢既芝士味的確係重既,同埋佢係薄身PIZZA,PIZZA底是脆脆的!

RUBY RED $68
RUBY RED
一杯士多啤梨味既MOCKTAIL,岩哂唔係好飲酒既女士,
RUBY RED
甜甜的~都是不錯!
2020-02-25
Type of Meal
Dinner
2020-03-26 185 views
朋友約在尖沙咀晚飯但又想可以慢慢坐底傾下計飲下野所以就黎左DK bar 餐廳注重衛生,一入到門口,會幫客人量體溫,比酒精搓手液清潔雙手,讓人放心食環境闊落,晚上可以慢慢食野傾下計,又可以睇波,唔錯既聚會地方食物方面,都幾大份,足料!叫左青口鮮蜆茄汁意粉(蕃茄幾夾海鮮)、蜜糖燒雞翼(外脆內juicy)、白酒蒜茸焗蜆(蒜香味濃)、牛肉漢堡包(有兩個迷你漢堡方便兩個人share),飲品就passionista每人食到好飽,平均都係$180左右!
朋友約在尖沙咀晚飯
但又想可以慢慢坐底傾下計飲下野
所以就黎左DK bar

食物方面,都幾大份,足料!

每人食到好飽,平均都係$180左右!

2020-03-26
$180 (Dinner)
2020-03-23 102 views
最近大家可能少咗出街出街都會去啲小人啲嘅地方反而尖沙咀冇乜人行咁我就放心啦🤣星期三嘅夜晚嚟到呢間酒吧都有幾台客,但係枱同枱都隔得幾開起碼唔會聽到隔離枱傾偈嘅內容飲完野想篤波有,beer pong枱都有,我見仲有間房可以唱K!正餐都有好多嘢揀!我哋兩個人share,叫咗一份burger,一份雞翼,一份豬手。迷你安格斯漢堡配黑松露薯條薯條新鮮炸好熱辣辣蜜糖雞翼德國鹹豬手仲有無限任添嘅蝦片!呢度啲小食都幾好食,好適合放工嚟飲嘢傾偈

最近大家可能少咗出街
出街都會去啲小人啲嘅地方
反而尖沙咀冇乜人行
咁我就放心啦🤣
星期三嘅夜晚嚟到呢間酒吧
都有幾台客,但係枱同枱都隔得幾開
起碼唔會聽到隔離枱傾偈嘅內容

正餐都有好多嘢揀!
迷你安格斯漢堡配黑松露薯條
薯條新鮮炸好熱辣辣

蜜糖雞翼

德國鹹豬手

仲有無限任添嘅蝦片!
呢度啲小食都幾好食,好適合放工嚟飲嘢傾偈
2020-03-23 112 views
熊貓一直去開諾士佛台附近啲酒吧飲嘢,原來喺諾士佛台正對面,亦有一間不錯的酒吧!呢間酒吧都有好多嘢玩㗎,有beer pong啦,又有枱波。而且樓底都幾高幾舒適!嘢食方面,佢都有好多唔同架!首先推介呢度嘅漢堡包,加埋呢個黑松露薯條👍🏽另外啦大家亦都可以叫雞翼,飲啤酒配埋薯條雞翼簡直人(熊)生一大享受。所以大家飲嘢唔一定下下都去諾士佛台,其實諾士佛台斜對面有一個唔錯嘅選擇,知道大家呢排壓力大,收工嘅時候不妨與三五知己一齊來。

2020-03-18 92 views
使用粗口諧音的餐廳,超有看頭的名字,看一次就不會忘記了吧!餐廳內座位不多,但有美式桌球也有beer pong,去玩+淺嚐一杯的話很適合。Mocktail 的passioniata 有點像熱情果梳打,不過很好入口,甜甜酸酸的。煙三文魚沙律的份量好大,4塊厚厚的煙三文魚+1大盤沙律,吃完都飽了一半,$68是日推介 16安士安格斯牛扒,才$128 就已經有兩大塊牛排的份量,兩人也夠吃了。肥瘦均稱,約7:3,非常不錯。這家店的食物性價比很高,不妨一試

使用粗口諧音的餐廳,超有看頭的名字,看一次就不會忘記了吧!

這家店的食物性價比很高,不妨一試
Type of Meal
Dinner
今日同男朋友係附近行完激安搵野食就去返呢間酒吧 因為想食snack又想飲酒舖內環境大 睇人地督波都幾精彩店員都幾好 一黎到量體溫之餘仲俾紙我地包住口罩食物選擇就唔算好多 主要都係飲野呢個咖哩蝦片真係兒時回憶 一食就停唔到口!仲可以無限refill tim 我食左一杯半😂其他叫左肉醬意粉 不過就無特別仲有送酒薯條 加左個松露醬 好食!同埋叫左個魚餅 小食呢間野食都唔差而且仲可以坐好耐傾好耐酒就叫左黑啤同杯mocktail 大概7-80蚊一杯如果淨係飲野加無限食snack坐幾個鐘都幾抵幾好hea~
今日同男朋友係附近行完激安搵野食
就去返呢間酒吧 因為想食snack又想飲酒

舖內環境大 睇人地督波都幾精彩
店員都幾好 一黎到量體溫之餘仲俾紙我地包住口罩
食物選擇就唔算好多 主要都係飲野

呢個咖哩蝦片真係兒時回憶 一食就停唔到口!
仲可以無限refill tim 我食左一杯半😂

其他叫左肉醬意粉 不過就無特別

仲有送酒薯條 加左個松露醬 好食!

同埋叫左個魚餅 小食呢間野食都唔差
而且仲可以坐好耐傾好耐
酒就叫左黑啤同杯mocktail 大概7-80蚊一杯
如果淨係飲野加無限食snack坐幾個鐘都幾抵幾好hea~
2020-03-07
$150 (Dinner)
2020-03-12 1424 views
第一次嚟呢間DKLM Bar,聽個名都知有料😏上到嚟首先映入眼廉嘅係幾張beer pong枱同波枱都有地方都ok大,大枱細枱都有上面仲裝咗好多部電視等客人坐邊都睇到波玩之前都係食飽飽先~呢度仲有得任添蝦片,勁香脆,搞到我係咁fill咗幾次🤣★★★★Fresh Fruit Daiquiri $98★★★★Devil $108首先當然唔少得叫d酒飲下先啦Fresh Fruit Daiquiri口感就偏酸同清新,帶青檸﹑荔枝等味道,杯上仲有粒好大粒嘅荔枝;p而Devil就多d rasberry偏甜,兩款感覺都唔太重酒精,都好易入口★★★★泰式香辣去骨鳳爪 $68泰式鳳爪係我最鍾意嘅開胃菜之一醬汁都幾好,清新得嚟酸酸甜甜,冇骨食起嚟又方便★★★★蒜蓉焗青口呢個青口焗得唔算太乾身,表面鋪上滿滿的蒜蓉,好入味★★★★青口,鮮蜆蕃茄汁意大利粉 $92呢個意粉賣相唔錯,夾咗好多蜆仲有2件青口,沾咗蕃茄汁更加鮮甜juicy意粉軟硬適中,咬落夠彈牙又夠索汁,混和少許芝士粉食,正★★★★迷你安格斯牛肉漢堡伴車打芝士及松露薯條 $88麵包烘得幾鬆脆內裡夾了生菜﹑蕃茄﹑車打芝士同安格斯牛一啖咬落非常之juicy
第一次嚟呢間DKLM Bar,聽個名都知有料😏
上到嚟首先映入眼廉嘅係幾張beer pong枱同波枱都有
地方都ok大,大枱細枱都有
上面仲裝咗好多部電視等客人坐邊都睇到波

玩之前都係食飽飽先~
呢度仲有得任添蝦片,勁香脆,搞到我係咁fill咗幾次🤣

★★★★Fresh Fruit Daiquiri $98
★★★★Devil $108
首先當然唔少得叫d酒飲下先啦
杯上仲有粒好大粒嘅荔枝;p
Fresh Fruit Daiquiri

Devil

★★★★泰式香辣去骨鳳爪 $68
泰式鳳爪係我最鍾意嘅開胃菜之一
醬汁都幾好,清新得嚟酸酸甜甜,冇骨食起嚟又方便
泰式香辣去骨鳳爪

★★★★蒜蓉焗青口
呢個青口焗得唔算太乾身,表面鋪上滿滿的蒜蓉,好入味

★★★★青口,鮮蜆蕃茄汁意大利粉 $92
意粉軟硬適中,咬落夠彈牙又夠索汁,混和少許芝士粉食,正
青口,鮮蜆蕃茄汁意大利粉

★★★★迷你安格斯牛肉漢堡伴車打芝士及松露薯條 $88
麵包烘得幾鬆脆
內裡夾了生菜﹑蕃茄﹑車打芝士同安格斯牛
一啖咬落非常之juicy,牛肉味又濃又多汁,加上芝士特別惹味
配上松露薯條,炸得都好香脆,可以點茄汁食
如果多返d松露味或松露醬就更好啦

服務★★★★
食物★★★★
價位$$$
2020-03-09
$250 (Dinner)
Fresh Fruit Daiquiri
Devil
泰式香辣去骨鳳爪
青口,鮮蜆蕃茄汁意大利粉
迷你安格斯牛肉漢堡伴車打芝士及松露薯條
2020-03-08 130 views
星期五想同朋友聚下舊可以嚟到尖沙咀呢一間樓上嘅酒吧 🍻,食飯飲嘢一次過搞掂, 而且近窗口嘅位置風景唔錯😛 ,唔會太嘈 ,可以傾計💭🍝食物類型亦都包羅萬有 ,價錢合理蜜糖雞翼烤很香很脆而且蜜糖令雞翼甜甜的 🥢沙嗲牛串燒🍢估醬汁另外上,所以不會令串燒變淋變軟👍🏻沙嗲汁偏甜,小辣迷你安格斯牛肉漢堡🍔配車打芝士及松露薯條🍟輕量芝士味,非常適合我!加上松露,口味變得多層次😌~漢堡中的牛肉好香口,而且牛肉鮮味很重, 食肉獸啱曬!
🍝食物類型亦都包羅萬有 ,價錢合理
蜜糖雞翼
烤很香很脆而且蜜糖令雞翼甜甜的 🥢

沙嗲牛串燒🍢
估醬汁另外上,所以不會令串燒變淋變軟👍🏻沙嗲汁偏甜,小辣
迷你安格斯牛肉漢堡🍔配車打芝士及松露薯條🍟

2020-03-06 103 views
係尖沙咀呢區,有得飲酒,傾計,食嘢,一路打下枱波。仲有好多酒類比你選擇,我自己較喜歡紅酒🍷⋯⋯紅酒🍷配美食🥖🥔🥐🍖🍗🥗🍜🧆🥩🥟🍡🥧🍨🍹🍸🥃🍷🥂有桌球🎱喜歡玩的人可以切磋一下,友誼之game👍✌️✌️✌️✌️環境雅置、柔和氣氛、座位舒適、流行音樂、各種各樣都令人輕鬆心情,價錢仲要一D都唔貴,真係又平又靚又正😙House wine都有得揀👏👏我就當然揀我較為喜歡的國家(法國紅酒🍷)蜜糖🐔雞翼——蜜糖味焗得恰當,甜味適中,外脆肉嫩的蜜糖雞翼,焗的時間外皮脆口,而又不會令肉質過🔥火,好味道⋯⋯煎餃子🥟——-餡料爽脆,皮亦都不太厚,咬落口感剛剛好😊😊😊串燒雞🍡🐔—-呢度既食物真係好抵食,又平又足料,5串雞肉串燒,52元,平過街邊嗰啲小食檔,仲要呢到坐得咁舒適💯泰式魚🐟餅——炸魚餅點埋泰醬惹味➕好味道德國腸拼盤——各款不同味道德國腸,不同味道,各有各的味道特式👍👍👍係一個咁靚富有浪漫色彩的地方吃喝玩樂,人生享受也👍👍👍😊😊😊

煎餃子🥟——-餡料爽脆,皮亦都不太厚,咬落口感剛剛好😊😊😊

泰式魚🐟餅——炸魚餅點埋泰醬惹味➕好味道

Let's Party All Night✨✨👅 Come & Drink🥂🥃🍸🍹🍾💫..返黎香港🇭🇰 見好耐冇去飲野🍸🍹🥃🥂有時間就去同朋友chill 下,趁住我仲係香港 但好快又要飛了,快快來到尖沙咀酒吧,晚上hour happy一下 鬆一鬆吧。一間樓上酒吧,有遊戲玩`有唱K位置`有梳化雅座`有足球賽事睇`有水煙食`有餐點小食。總有一種玩意 能滿足到你吧。一來到當然要點小食🍢🥟🍙🥠,酒吧唔想飲酒 都仲有一系列Signature Mocktail🍸🍹🍾可以選擇。ll $88食肉獸Meat Love既你,一定喜歡吧。(BBQ Sauce, Pepperoni, Mozzarella, Bacon, Ham, Onion, Pineapple, Sausage)辣肉腸`煙肉`火腿`腸仔,加上菠蘿BBQ汁 酸酸甜甜口味,薄薄餅底🍕 帶硬脆 唔怕吃膩。ll $88Angus Beef Mini Burger with Cheddar & Truffle Fries迷李漢堡🍔 1客2件,的的式式 小巧又可愛。唔好睇佢細細件,安格斯牛味重🐮 有牛味呢。小小份 最岩飲杯野,同朋友一齊share 最

l[燒烤風味薄餅]l $88

l[迷李安格斯牛肉漢堡伴車打芝士及松露薯條]l $88
迷李漢堡🍔 1客2件,的的式式 小巧又可愛。唔好睇佢細細件,安格斯牛味重🐮 有牛味呢。小小份 最岩飲杯野,同朋友一齊share 最開心。薯條🍟 炸得香脆,加上淡淡松露 味道若隱若現。

l[Mango Paradise]l $68
(Mange Puree, Coconut milk, Milk, Lemon Juice, Syrup)
芒果🥭 味道清新,加上椰子奶味,特別鐘意飲rich`milky既特飲。成杯味道很夾,有點像Pina Colada,是我喜歡既味道。

l[Ruby Red]l $68
(Apple Juice, Fresh Strawberry, Fresh Blood Orange, Ginger, Lemon Juice, Syrup)
一杯莓味重既特飲,味道更清新🍇🍓🍒🍎。喜歡水果味重既朋友,這杯會較適合。

尖沙咀真係好有多唔同酒吧餐廳,咁岩呢段時期冇人到訪,感覺真係好似包左場 好chill 好relax。👻 有時間你地都黎包場chill chill 吧。
2020-03-05 61 views
今晚黎到尖沙咀呢間bar同果好朋友黎呢度傾下計chill下飲下啤酒我地揀左窗邊位置坐 都幾舒服 黎到先測體溫 之後職員會提供紙巾比你包住個口罩 而包好左之後職員會善意提醒顧客將口罩放番入自己個袋入面 之後再提供酒精搓手液我覺得係衛生方面都幾值得加分睇下menu先 都幾多食物既選擇我地叫左 蜜糖雞翼 炸花枝丸 青口鮮蜆蕃茄汁意大利粉 啤酒Stella 蜜糖雞翼幾好食 熱辣辣配上蜜糖甜甜地咁 好適合一邊傾計一邊食花枝丸都好好食 佢外層脆 內裡煙煙unun好有咬口感 餸啤酒好正 意粉都尚可接受 可能因為前兩者都比較重口味 所以食落碟意粉就無咁吸引
今晚黎到尖沙咀呢間bar
同果好朋友黎呢度傾下計chill下飲下啤酒
我地揀左窗邊位置坐 都幾舒服
我覺得係衛生方面都幾值得加分

睇下menu先 都幾多食物既選擇

2020-03-04 53 views
為左防疫,上個月大部份時間都留屋企,唔會周圍去。呢段時間終於好轉返少少,就約左朋友放工去尖沙咀happy hour。呢間bar係尖沙咀,地點好就腳,一程巴士就到,夠曬方便。黎到bar當然要飲下啤酒,我地叫左2杯Stella,happy hour時段飲好抵飲,2杯都係一百蚊左右。而且仲有蝦片送,用黎一邊傾計,一邊飲啤酒好正。另外,我地叫左2個小食送酒。首先係蜜糖燒雞翼,我次次黎都必食,燒得好香口,甜甜地但又唔會過火,仲有肉汁,好好味。另一款小食,我地叫左椒鹽脆炸花枝丸,外脆入面q彈,配埋泰式辣醬,幾惹味。主食方面,我地就叫左青口意粉鮮蜆蕃茄汁意粉,青口同蜆都新鮮,而且都好多下,估唔到幾足料,因為一般去bar食野都唔會期待份量,但出奇地都食得好飽。埋單2個人都唔洗300,好抵玩抵食,所以通常諗唔到去邊間bar,我就會同frd去呢度。值得一讚既係,佢地防疫做得好好,會探熱同提供面紙比我地保存口罩,飲得好放心。

呢間bar係尖沙咀,地點好就腳,一程巴士就到,夠曬方便。

$140 (Dinner)