今天跟朋友來到尖沙咀,到了週末想找個可以休息聊天的地方,所以就來到這裡了😆這裏的氣氛很適合跟朋友一起飲酒聊天,餐廳內有一個很漂亮的霓虹燈可以打卡拍照呢,而且一開始就會有提供下便作為飲酒的小食,而且吃完還可以添加的。一開始我們先點了一些小吃炸薯條、日式煎餃子,然後重點是燒烤風味薄餅,煙肉、火腿、菠蘿、腸仔,但我最喜歡的是他們燒烤醬汁做餅底,配搭成惹味的醬汁,而且是新鮮出爐熱騰騰的非常好味道。另外我也點了一客三文魚沙律,有一些蟹籽沙律表面,因為剛才一些煎炸小食,所以就想平衡一下就點了沙律了。總結,我想找一個適合的朋友的朋友聊天飲酒的話,這個是十分適合的,推薦這裡的薄餅小食。

2019-11-05 45 views
同朋友係尖沙咀行街街,咁岩見到呢間餐廳個名幾搞嘢,所以決定入去試吓。同朋友叫咗一set嘅一口和牛漢堡,貪佢有兩個一口漢堡,方便大家share食,而且仲會送黑松露薯條,都幾抵食,而且一口和牛漢堡入面個牛肉都好好食,彈牙又重牛味。另外帶咗個Pizza不過個Pizza就差過漢堡,但都味道唔錯,係衰在嗰邊厚左少少同埋就比較油膩,應該係佢焗完出嚟之後仲喺面度淋左幾多嘅橄欖油,所以食落就會比較油同濟,但味道唔錯。

2019-11-05 51 views
一早喺openrice訂咗枱幫朋友慶祝生日book7點 可以用全單8折優惠所以最後好抵 7個人都唔駛$1400呢個蜜糖雞翼好好食 甜甜地 又唔會太膩形狀好特別嘅pizza幾香啦鬆軟個底比平時薄 唔會太厚咬唔到三文魚沙律 份量少啲冇晒sauce 不過啲三文魚係唔錯嘅嗌咗幾round嘅1664好方便嘅tower 感覺好過嗌杯裝咁麻煩啦仲嗌咗啲小食 肉丸 意粉之類不過冇影相 refill嘅薯片好食 只係有少少辣有啤牌 骰盅可以拎嚟玩有洗手間好方便入面有一間k房仲有桌球 不過要另外收費個位置比較難搵啲不過想一班人吹下水玩下呢到都係唔錯嘅選擇我哋切緊蛋糕嗰陣waitress就拎咗呢一大杯嚟可能因為事前喺openrice揀咗慶祝生日個option所以先有現場睇係好靚嘅效果啊 少少似玩煙火咁樣藍色同中間黃色嘅味道唔錯 特別好飲壽星應該都好驚喜都幾滿意今次birthday party
一早喺openrice訂咗枱幫朋友慶祝生日

藍色同中間黃色嘅味道唔錯 特別好飲
壽星應該都好驚喜
都幾滿意今次birthday party

2019-11-02
$190 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
三文魚沙律
1K
2019-11-01 36 views
今晚放工約了朋友去飲杯,朋友推介了這裡,平時行過都唔知這裡原來是間Bar,一出升降機就係間Bar,入去中間有一張桌球枱供在場人仕使用,而座位都舒適,真係十分適合一班人放工搵個地方鬆一鬆,座下就有杯脆脆小食奉上,親住Happy Hour 時段加埋杯啤酒,又真係一件樂事,除了飲之外,估不到這裡嘅有不同選擇嘅食物選擇,今晚就點了個安格斯迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條,賣相唔錯有兩個迷你安格斯漢堡,但中間塊安格斯牛肉都係十分厚身,入口包身脆口,安格斯漢堡肉質結實,夠晒味道!而配埋嘅車打芝士及松露薯條,香脆薯條帶松露香味,加埋車打芝士,真係味道十足,加埋杯冰凍啤酒絕對係人生一大樂事!這裡還有我最愛嘅水牛城雞翼,炸得十分香脆之餘,裡面肉質亦十分嫩滑軟熟,一邊飲杯,一邊享受美食,又有波枱玩,喜歡睇足球又有電視播主,咁放工又可以多個地方選擇了!
入去中間有一張桌球枱供在場人仕使用,而座位都舒適,
親住Happy Hour 時段加埋杯啤酒,又真係一件樂事,
Type of Meal
Dinner
2019-10-27 37 views
工作壓力個個都有,又想Relax一下食番餐,最啱去嘅地方就一定係酒Bar確係一個唔錯好地方又可以聽住歌飲杯酒再點D小食,一邊傾一邊食心情特別輕鬆氣氛又好,今次相約好友一齊去咗金巴利道呢間樓上酒Bar餐廳開飯,啱晒一班朋友歡聚時光,三五知己又可以暢飲一番,除了有不同種類酒供應外,仲有多款美食提供係餐牌上選擇,而且早來仲係happy Hours時間比較優惠又食得超值先點杯secret Garden,入口帶點酸甜味道幾清新之餘又有酒香味,最啱我D酒量淺嘅女士享用再點了幾款美食,就開始是日晚餐,先來有燒烤風味薄餅,薄餅底烤得脆卜卜,未食已經聞到BBQ香味,配上多款材料,入口食到煙肉香嫩,連同香脆肉片惹味十足到另一款德國香腸拼盤,有齊多款滋味肉腸,食落外脆內軟滿口香甜肉汁,再飲啖酒份外完美滿足,渡過一個愉快晚上。

2019-10-24 36 views
返工後同朋友到尖沙咀飲下野 傾下計~ 黎到呢間DKLM bar and restaurant 🧚🏻‍♀本身諗住晚餐加飲下野 不過可惜餐廳個日serve唔到食物😢 所以決定去飲下野算😢有機會再去試下食物啦~ 就快Halloween 餐廳deco都係萬聖節主題🤙🏻 都幾有氣氛雖然去飲野 但我都係中意甜甜口味 叫左Bueno perfecto~有Bailey and oreo🤤 香甜滑的bailey加口感oreo 有少少酒香同時好似食緊甜品咁 I love it!!❣朋友叫左KTini Chili Vodka white wine 加唔同的果汁~ 試左試 感覺有vodka香得黎又好fresh 不錯不錯 做完野黎飲野傾計都唔錯~

雖然去飲野 但我都係中意甜甜口味

叫左Bueno perfecto~

朋友叫左KTini

做完野黎飲野傾計都唔錯~
2019-10-22 30 views
要驅趕 blue Monday 最好既方法就係約朋友仔摸下酒杯底,chill 番晚先🍻🍻玩左先講😆小妹搵左哩間係WM plaza 既樓上bar & restaurant😆 嘩嘩嘩,一入門口就見到有張桌球台,但係小妹同友人都唔識玩就唯有睇下人地打啦🤩另外好特別既係哩到唔係播一般好hyper既英文歌,反而係主打寶島歌手既歌單,完全啱哂係寶島歌手狂迷既友人「合尺」,可以一路聽歌一路品嚐美食👍🏻👍🏻一坐低店員哥哥隨即送上一杯咖哩味蝦片,作為佐酒小食都唔錯嫁。我地叫左3樣野食,有齊哂pizza 、pasta 同小食。其實哩到仲有個dinner set 仲抵食既,但選擇就無咁多啦👀1)雞肉沙爹pizza 🍕- 薄脆底pizza , 一咬落去有微微既沙爹醬既味道,唔會太濃味亦唔辣既,份量足夠兩個人share而且唔會太飽食唔到其他野。2)香煎帶子、乾貝、櫻花蝦日式意大利粉🍝- 估唔到係bar 入面竟然可以食到日式pasta ,哩個有驚喜喎,日式醬汁掛滿每條意粉,仲舖滿紫菜碎,味道甜甜地又出奇地夾喎😮。3)西班牙蟹肉薯波🦀- 擺盤有d心思,一set 有4件,每件已經幫你切成一半,方便食用😋 蟹肉薯波做到

1)雞肉沙爹pizza 🍕

2)香煎帶子、乾貝、櫻花蝦日式意大利粉🍝

3)西班牙蟹肉薯波🦀
- 擺盤有d心思,一set 有4件,每件已經幫你切成一半,方便食用😋 蟹肉薯波做到外脆內軟,好creamy 幼滑既內餡,奶味甚濃🍼

2019-10-21 36 views
朋友話有一間新酒吧在尖沙咀一座新樓宇上面,好鍾意去試新野,當然二不話說就去,這間酒吧在尖沙咀君丫台酒店旁邊,金巴利道,一座叫MW plaza 二樓!一開門以為入錯,去左桌球室,餐廳將一張桌球枱放在中間、比客人手癢或露二手,頭頂有多部大電視機,亦可以供客人欣賞各項球類比賽,愛睇波的男士,又多一個好去處!晚上七點多D , 熱門窗口位已满座,唯有下次早D! 首先伙計放低一杯大大蝦片给客人,絕不孤寒而且伙計會自動幫你refill 添😉正呀!叫左二杯gin tonic 飲酒🍻除左蝦片,就一定要有小食啦⋯⋯鴨肝無花果蘋果醬多士,一口放入口,酸酸甜甜,好醒神!見到旁邊的雞翼,忍唔住又叫,燒雞翼大家都鍾意食!蜜糖雞翼,表皮剛剛好,無過火,咬入去仲有雞汁爆出來👍😋😋😋⋯⋯最後叫了一grilled Waugh beef. 一放在枱面,蒜香味已撲埋你! 不得了!一連食了幾口!真的唔需要多講👍👍😋😋
晚上七點多D , 熱門窗口位已满座,唯有下次早D!
首先伙計放低一杯大大蝦片给客人,
絕不孤寒而且伙計會自動幫你refill 添😉正呀!
鴨肝無花果蘋果醬多士
2019-10-16
$200 (Dinner)
鴨肝無花果蘋果醬多士
2019-10-18 47 views
平日放工諗住搵個地方飲野 chill下,就上網搵到呢間餐廳。呢度4點至 9 點係 happy hour, 大部份野飲都有平,小食同主菜嗰 d都有 dinner package。咖喱蝦片仲係任添。小食: 韓式烤魷魚,食落好煙韌,又唔會太硬,聞落唔係太大陣烤魷魚味,反而食落就好香,點埋豉油同 wasabi 幾特別。西班牙蟹肉薯波,拮落去係爆餡嘅,仲係即叫即整熱辣辣。主菜 : 豚肉蕃茄乾忌廉汁意粉,平時食忌廉汁意粉最驚凍左會一舊舊,呢度嚟到仲出緊煙,蕃茄乾好出味,蕃茄同忌廉汁嘅味好夾。千島醬海鮮 pizza, 個 pizza皮烤得好脆,仲落左好多千島醬。飲品 : Green Desert, 好香青蘋果味,飲落仲有少少抹茶香。Purple Diamond, 黑莓味同酒嘅比例都啱啱好,女仔飲都好易入口。呢度牆上面嘅霓虹燈同塗鴉都係打卡位,仲有得篤波同玩 beer pong, 今晚就見到有人嚟開 party, 好有氣氛。另外,牆上面掛左差唔多 10部大電視,無論坐邊都睇到波。走嗰陣見到門口貼左好多 poster, 原來星期二有 live band, 星期四係 high heels night, 着

呢度牆上面嘅霓虹燈同塗鴉都係打卡位,仲有得篤波同玩 beer pong, 今晚就見到有人嚟開 party, 好有氣氛。另外,牆上面掛左差唔多 10部大電視,無論坐邊都睇到波。走嗰陣見到門口貼左好多 poster, 原來星期二有 live band, 星期四係 high heels night, 着高踭鞋送兩杯野飲。下次會約 fd有 event嗰陣上嚟玩下。
2019-10-18 30 views
收工去下尖沙咀附近chill chill一見到個名即刻狗衝上去食 哈哈哈有style我中意!一入黎見到兩張大枱可以比人督波同玩酒game其實都好肚餓 見到有主食即嗌救命,佢呢個snack食上癮!咖哩蝦片,一塊接一塊完全停唔到口,送酒一流。staff仲要不停Refill, 想我喉嚨痛蜜糖雞翼,好Signature ge小食,一客五隻蜜糖好多 每隻都有蜜糖但唔太多搞到好膩 唔錯唔錯主食:燒豚肉片番茄乾番茄忌廉汁意大利粉好味喎!個番茄乾有驚喜,好濃郁嘅蕃茄味酸酸地,燒豚肉片略鹹,但意粉勁彈牙!啲忌廉汁好濃稠,好味道,加埋火箭菜同芝士碎👍🏼👍🏼太餓嘅關係嗌埋個豬手,豬皮燒得好脆,勁多骨膠原,個汁太少了但整體都好味😋嗌左杯Moscow mule酸酸甜甜好開胃,送埋啲豬手爽呀!
收工去下尖沙咀附近chill chill

一見到個名即刻狗衝上去食 哈哈哈

有style我中意!

一入黎見到兩張大枱可以比人督波同玩酒game

其實都好肚餓 見到有主食即嗌

主食:燒豚肉片番茄乾番茄忌廉汁意大利粉
好味喎!

太餓嘅關係嗌埋個豬手,豬皮燒得好脆,勁多骨膠原,個汁太少了
但整體都好味😋

嗌左杯Moscow mule

酸酸甜甜好開胃,送埋啲豬手爽呀!
2019-10-15 26 views
今日同老婆豬去尖沙咀呢一間樓上bar and restaurant,覺得呢度環境舒適,價錢合理,質素唔錯,值得介紹睇睇Menu,大部份主菜(無論意粉、Pizza和burger都係$100以下),喺尖沙咀真係好難搵到呢個價錢!而飲品方面,亦都比諾士佛台嗰邊嘅酒吧平好多黑松露、巴馬火腿薄餅配火箭菜這三款配料本來就是十分匹配,薄餅很香脆,再淋上橄欖油,健康得來又有田園風味,要趁熱食先脆扑扑啊燒豚肉片、蕃茄乾、番茄忌廉汁意大利粉這款配搭的意粉幾新穎,番茄乾很特別,酸酸的,番茄忌廉汁糅合了白汁和紅汁的味道,我加上厚厚的芝士粉,正呀!Ruby Red鮮蘋果汁、鮮紅橙汁、檸檬汁和新鮮士多啤梨,這配搭很適合女生,賣相吸引之餘,甜甜的,我嘅欣賞這mocktailRefresher這杯荔枝Mocktail也不錯,底部真的有一粒粒龍眼肉

黑松露、巴馬火腿薄餅配火箭菜

燒豚肉片、蕃茄乾、番茄忌廉汁意大利粉

Ruby Red

Refresher
這杯荔枝Mocktail也不錯,底部真的有一粒粒龍眼肉
2019-10-15 27 views
收工無咩做, 同朋友去HAPPY HOUR飲2杯, 順便食D野.環境唔錯, 有桌球打, 仲有獨立K房. 部AMP仲係Yamaha, 好多酒吧為左慳錢都係用D大陸野, 出黎D聲係差D.叫左杯Stella, happy hour 有特價, 抵飲.水牛城雞亦 - 個汁好好味, 雞亦好滑. 豚肉蕃茄乾意粉 - 個汁做得好好, 蕃茄乾口感特別, 整個意粉很好吃.安格斯牛肉漢堡 + 黑松露薯條 - 薯條既黑松露味好突出, 即炸的, 超好吃. 漢堡的牛肉肉汁夠多, 必點.通常酒吧既食物都比較HEA. 但呢間D食物水準高. 想飲酒又想食D有水準既食物可以黎一試.

水牛城雞亦 - 個汁好好味, 雞亦好滑.

之前朋友介紹,話呢間DKLM bar & restaurant 環境氣氛同食物都唔錯,今日經過尖沙咀就同朋友想來一試。😋好彩今日冇波睇,如果唔係應該都幾full!omg一入去就好多電視播足球,又得督波,骰中😆 下次有波睇一定要再上嚟chill下。今日上嚟好靜😚😚拍拖一流❤️言歸正傳,佢happy hour 係7-9PM,所以飲野同食小食都會比正價比 $20-30明明7-9 喺peak hour 😆所以有特價真係好抵食。佢仲有一個special menu,一款小食加一款麵飯主食先係$98,抵到癲我哋叫咗蜜糖雞翼一份 $52 蜜糖分量充足,個雞皮仲燒得好脆!超超超超超香😍 再叫咗炸雞軟骨 $58 大跌到最後只係食咗一半,食唔晒新鮮出爐,脆卜卜如果可以加啲鹽去調味就更加好,不過今次都有沙律醬做配料,非常唔錯😋煮食方面,我哋叫咗黑松露pizza有少少嘅黑松露吊味,Pizza底唔會好厚,所以一啲都唔濟✌🏼 牛肉意大利粉 highly recommend😍 個醬汁調味調得非常非常非常正😋😋😋牛肉份量仲好多添,開頭以為只係得一兩舊裝飾下HAHAHA....最後唔少得嘅就係我哋叫咗兩杯stella正價

好彩今日冇波睇,如果唔係應該都幾full!omg

今日上嚟好靜😚😚拍拖一流❤️

言歸正傳,佢happy hour 係7-9PM,
所以飲野同食小食都會比正價比 $20-30
明明7-9 喺peak hour 😆所以有特價真係好抵食。

佢仲有一個special menu,
一款小食加一款麵飯主食先係$98,抵到癲

我哋叫咗蜜糖雞翼一份 $52
蜜糖分量充足,個雞皮仲燒得好脆!
超超超超超香😍

再叫咗炸雞軟骨 $58
大跌到最後只係食咗一半,食唔晒
新鮮出爐,脆卜卜
如果可以加啲鹽去調味就更加好,
不過今次都有沙律醬做配料,非常唔錯😋

煮食方面,我哋叫咗黑松露pizza
有少少嘅黑松露吊味,
Pizza底唔會好厚,所以一啲都唔濟✌🏼

牛肉意大利粉 highly recommend😍
個醬汁調味調得非常非常非常正😋😋😋

最後唔少得嘅就係我哋叫咗兩杯stella
正價 $98
Happy hour -$20
同出邊同價啦, 送小食一流,
不得不提嘅就係薯片係任fill㗎!
食薯片都食到飽,真係好抵。

下次同一大班朋友再上嚟chill過😛😛😛💪🏼
2019-10-13 22 views
返工咁攰有機會梗係要鬆一鬆,放工後跟朋友想找個地方輕鬆一下,上網見到依間幾好就黎左尖沙咀依間bar試下。近排可能交通情況有變,所以上到黎比較靜,但我覺得咁反而仲好,可以同朋友傾下計。佢仲好有心機咁佈置左好多萬聖節既擺設,佢依副骨頭放係度好可愛。 ]我地因為比較細食,所以野食叫左個pizza同魷魚就得,Pizza真係好食到停唔到,上面黑松露好香,餅底脆卜卜,夠哂香口,仲有啲ham同火箭菜,出面好少食到依個配搭,坐係窗邊同朋友一齊食下野,飲下酒,傾下計真係好chill好開心。如果識玩桌球既上到黎可以免費玩,我就睇下人玩算啦~

]

我地因為比較細食,所以野食叫左個pizza同魷魚就得,

2019-10-12 46 views
喜歡跟男朋友到不同地方吃吃看,今次到這來,有驚喜的酒吧。首先位置方便,近地鐵站。從二樓看下去的景觀也很有氣氛。當晚比較早到,所以還靜靜我,可以談心不會受到干擾。而且還有happy hour,很值得一去呢。