2023-05-08 324 views
認真好失望。一開始坐低落單係一個著西裝嘅女人過黎,應該係經理或者店長,跟住我同frd等左20分鐘以上無上餐我哋去催佢先發現原來唔記得落單,店內當時都唔係好多人但一個店員都無上前問。而且一開始幫我哋上菜嗰個女人全程都係度玩電話,又出去傾電話傾好耐,入翻黎又係傾閒計。重新落單之後又等左20分鐘,結果上菜個鰻魚飯D魚皮係燒焦曬嘅……唔睇清楚我仲以為係紫菜。跟住又等左15分鐘左右我個frd嘅餐先到,等候時間長,野食又唔合格。唔建議,下次唔會再黎。
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$88 (Dinner)
2023-04-26 260 views
❣︎ 位於淘大的日式居酒屋主要以日式料理為主·食物種類豐富拉麵·串燒·炸物·沙律等等裝修充滿日式風格連門口都係日式趟門打開趟門好似去左日本居酒屋咁😂睇得出裝修上幾有心思♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.4/5 🥗牛油果野菜沙律 $58份量絲毫不孤寒兩個人都食唔哂配料都唔小有雞蛋• 蕃茄·不同款式沙律菜沙律汁酸酸地咁幾開胃🍜味噌豬軟骨拉麵 $78豬軟骨炆到好軟腍以豚骨湯為湯底🐄鐵板蒜片牛柳粒 $68炸炸聲咁上菜上菜時勁香蒜牛味牛柳粒大大粒好香牛味🐖自家製吉列黑豚 $68味道正正常常的吉列豚肉豚肉唔係薄到紙咁🍍燒菠蘿 $38清甜多汁 正!👍🏻🐓雞軟骨 $38一大碗$38 幾高性價比🍙燒豚肉飯團 $38燒到外表微焦豚肉都夠入味😋😋
❣︎ 位於淘大的日式居酒屋

🍙燒豚肉飯團 $38
燒到外表微焦
豚肉都夠入味😋😋
2023-04-25 141 views
以前係九龍灣返工成日都好想食間居酒屋,但經常都好多人排隊,令我無機會光顧知道淘大商場三期開左DONKI,所以放假就約左朋友去瘋狂購物🛍(掃左5大袋零食),瘋狂購物結束後經過Domon居酒屋發現唔洗排隊都可以食,當然要立即去試試啦~🔹️極上牛小排壽喜鍋採用安格斯牛肉,油脂均勻,肉味濃郁🔹️特盛牛肉鰻魚飯鰻魚超大份,差啲食唔曬,鰻魚肉厚無骨🔹️燒雞泡魚乾居酒屋必點小食,又香又有口感🔹️燒菠蘿燒過嘅菠蘿會比原本更加甜,超愛

🔹️極上牛小排壽喜鍋
採用安格斯牛肉,油脂均勻,肉味濃郁

🔹️特盛牛肉鰻魚飯
鰻魚超大份,差啲食唔曬,鰻魚肉厚無骨

🔹️燒雞泡魚乾
居酒屋必點小食,又香又有口感

🔹️燒菠蘿
燒過嘅菠蘿會比原本更加甜,超愛

2023-04-24 127 views
🎈Domon居酒屋餐廳座位闊落坐得舒服,裝修方面幾有日式居酒屋風味🍶食物款式有前菜、卷物、料理、鍋物、拉麵等🍜Order料理可以加$20配前菜、味噌湯同白飯,食得飽飽,價錢親民☺️🎈牛油果野菜沙律 $58份量好足,以牛油果、水煮蛋、車厘茄、粟米配上新鮮沙律菜,清新開胃🥗🎈自家製吉列黑豚 $68個人推介吉列黑豚,外皮薄脆☺️內裡豚肉係厚切㗎,口感唔錯又夠juicy,重點係唔會油膩,呢個有驚喜❣️🎈燒菠蘿 $38燒過嘅菠蘿特別香甜,好細心已經切件,方便同朋友share😊🎈山椒黑豚拉麵 $88黑豚肉加上山椒炒得香口但唔會好辣,拉麵嘅軟硬度剛好,又幾掛湯拉麵湯底煮得好夠溫度,連個碗都係熱辣辣,製作認真🍜🎈燒豚肉飯團 $38飯團外層微微煎過,帶點焦香,加上醬油好惹味😙
🎈Domon居酒屋

🎈牛油果野菜沙律 $58

🎈自家製吉列黑豚 $68

🎈燒菠蘿 $38
燒過嘅菠蘿特別香甜,好細心已經切件,方便同朋友share😊

🎈山椒黑豚拉麵 $88

拉麵湯底煮得好夠溫度,連個碗都係熱辣辣,製作認真🍜

🎈燒豚肉飯團 $38
飯團外層微微煎過,帶點焦香,加上醬油好惹味😙
2023-04-21 125 views
琴晚我去咗淘大「Domon居酒屋」食晚餐,唔洗等位,食物選擇多,叫咗好幾樣菜都唔錯😋🍛 芝味牛柳鐵板飯定食🍜 豬軟骨拉麵-味噌🍙 燒豚肉飯糰🍲 黑豚肉泡菜鍋🥑 牛油果野菜沙拉首先是牛油果野菜沙律,沙律味道好清新,牛油果同野菜嘅組合好好,好健康嘅感覺。芝味牛柳鐵板飯定食,牛肉好嫩,加上芝士味道好濃郁,拌勻食味道好豐富👍🏻豬軟骨拉麵嘅麵好彈牙,味噌湯濃淡適中,豬軟骨入口即化,好好食🤤燒豚肉飯糰味道都唔錯,好入味,飯糰口感亦都好好,外層脆脆地,裡面軟軟地😋黑豚肉泡菜鍋個湯好鮮美,加上泡菜同黑豚肉,味道更加香濃👍🏻😋總體嚟講,呢間居酒屋嘅菜式味道好好,服務都唔錯👍🏻 我推薦大家試下佢哋嘅芝味牛柳鐵板飯定食同豬軟骨拉麵👍😋

🍛 芝味牛柳鐵板飯定食
🍜 豬軟骨拉麵-味噌
🍙 燒豚肉飯糰
🍲 黑豚肉泡菜鍋
🥑 牛油果野菜沙拉

餐廳連鎖店已經悠久歷史坐得闊落 好多卡位 用上看似桑拿的木系感覺裝潢 温暖播放住日本江户時嘅音樂 令到心情放鬆 店員親切友善 食物選擇豐富♥極上牛小扒壽喜鍋 $128 用上安格斯牛肉 不惜工本 用上大量靚牛肉 超滿足肉質幾靚 油脂同色澤均勻 底墊有大量新鮮清甜蔬菜 冬菇可以+$20 配前菜 白飯味 噌湯 中華沙律 小碟 日本米飯🍚 咬口有彈力♥炸魷魚鬚 北海道產 $45 即叫即炸 脆卜卜 配氣沙律醬 仲有一小片lemon增加風味減油感♥豚軟骨拉麵$78兩大件超林軟骨 好入味 呢個價錢好抵食♥火炙芝士泡菜加州卷 $78 好吸引嘅味道同外表 一啖一口
餐廳連鎖店已經悠久歷史

兩大件超林軟骨 好入味 呢個價錢好抵食

♥火炙芝士泡菜加州卷 $78
好吸引嘅味道同外表 一啖一口

2023-04-04 99 views
🔹九龍灣//Domon 居酒屋🔹人均約$200🔹▫️特盛牛油叉燒拉麵 $68價錢好抵🤣🤣份量都幾多,麵煙靭,湯底唔算好濃,淡淡地幾清唔會好漏😌▪️極上火炙鰻魚卷 $98大概有六舊!鰻魚超大舊🤣食唔晒,有輕輕燒過食落都ok~▫️雞翼串燒 $48串燒類都好好食,加埋檸檬汁唔會咁漏🤩一份有兩隻!▪️牛舌串燒 $48一份有四塊,都幾好食,燒得啱啱好🥳▫️黑松露燻蛋 $25係糖心蛋加黑松露醬🤓幾好食😋松露醬都好重味,係一隻蛋切半,價錢嚟講我覺得都算合理!🔹好飽評語:淘大附近都有好多嘢食,但附近除咗元氣,得呢間叫做係日式餐廳🤣裝修幾有日本風格🤭🧠回頭指數:7️⃣🧏🏻‍♀️打卡港女:7️⃣🌬冷氣溫度:7️⃣🚽廁所評價:⏹🧾性價比呢:7️⃣
🔹九龍灣//Domon 居酒屋🔹人均約$200🔹

▫️特盛牛油叉燒拉麵 $68

▪️極上火炙鰻魚卷 $98
大概有六舊!鰻魚超大舊🤣食唔晒,有輕輕燒過食落都ok~

▫️雞翼串燒 $48
串燒類都好好食,加埋檸檬汁唔會咁漏🤩一份有兩隻!

▪️牛舌串燒 $48
一份有四塊,都幾好食,燒得啱啱好🥳

▫️黑松露燻蛋 $25

🔹好飽評語:

🧠回頭指數:7️⃣
🧏🏻‍♀️打卡港女:7️⃣
🌬冷氣溫度:7️⃣
🚽廁所評價:⏹
🧾性價比呢:7️⃣
這家日式餐廳的黑豚肉泡菜鍋真是讓我驚艷不已!鍋底湯頭的味道非常濃郁,而且有點微辣,很適合冬天暖身。黑豚肉的肉質非常優質,入口即化,加上泡菜的微酸口感,真是一絕!濃厚醬燒黑豚丼飯,黑豚肉片經過特殊處理,入口時帶有一點點的甜味和濃郁的肉汁,非常美味。配上豐富的醬汁和溫熱的白飯。是一道十分美味的主食。 山葵手羽是另一道非常受歡迎的菜式,手羽部分做得恰到好處,外皮焦脆、肉質鮮嫩。最後是牛油果野菜沙律,這道沙律使用了豐富的新鮮蔬菜和新鮮的牛油果,味道清爽又健康。搭配上簡單的沙拉醬汁,讓整道菜更加開胃。 此外,餐廳的環境非常舒適,服務也很周到,讓整個用餐體驗非常愉悅。

2023-03-23 148 views
今朝捐完血,午餐去domon食牛牛補鐵。極上牛小排壽喜鍋牛肉嫩口肉味濃郁,淥耐左都唔會柴,其他蔬菜浸到入晒味,食晒所有野最後落埋隻蛋整流心。黑松露牛拖羅卷呢個見到幾有層次所以試下,一入口食到牛肉先,肉質實淨有咬口,之後松露味會同牛味融埋一體,少少可惜係壽司個飯係黏口扣分,應該係為左唔想米粒散開掛。另外雞泡魚乾係我去居酒屋必食,因為買過幾款現成返去燒都唔同出面食咁。我朋友叫左特盛牛肉鰻魚飯,我試左一啖,個鰻魚厚身得嚟又無細骨醬汁好味,喜歡濃味的話呢個值得一試。
今朝捐完血,午餐去domon食牛牛補鐵。

極上牛小排壽喜鍋

黑松露牛拖羅卷

2023-03-21 148 views
以前係九龍灣返工成日都好想食間居酒屋,但經常都好多人排隊,令我無機會光顧知道淘大商場三期開左DONKI,所以放假就約左朋友去瘋狂購物🛍(掃左5大袋零食),瘋狂購物結束後經過Domon居酒屋發現唔洗排隊都可以食(可能剛好過左午餐時段,又未到下午茶)當然要立即去試試啦~🔹️極上牛小排壽喜鍋(採用安格斯牛)🤤🔹️特盛牛肉鰻魚飯(鰻魚超大份,差啲食唔曬)🔹️椰果巨峰葡萄梳打🔹️燒雞泡魚乾🔹️燒菠蘿

🔹️極上牛小排壽喜鍋(採用安格斯牛)🤤

🔹️特盛牛肉鰻魚飯
(鰻魚超大份,差啲食唔曬)
🔹️椰果巨峰葡萄梳打

🔹️燒雞泡魚乾

🔹️燒菠蘿

2023-03-20 104 views
今日過嚟九龍灣呢邊食飯,淘大商場真係好多好選擇,咁啱我同朋友都想食日本嘢,所以就試吓呢間。座位好闊落坐得好舒服,兩個人靜靜地傾吓計真係唔錯。《炸雞軟骨》$38基本上食日本嘢一定會帶呢款小食,炸得好脆,同埋唔會好油膩,越食越開胃。《黑松露牛拖羅卷》$98呢個睇相已經覺得非常吸引,又長又大片嘅牛肉,仲要係半熟,好嫩好好味,仲有黑松露呢個完美配搭,壽司飯都有返咁上下足料,推介。《土門青龍卷》$88呢個嘅主角係吉列蝦,好酥脆 配埋中間嘅青瓜黃瓜,口感真係好好,好好味。《一夜干》半條$78一直都好鍾意食日本嘅燒魚,呢條一夜干燒得好味,厚肉有魚油香,唔會乾,食得出即燒。《山椒黑豚拉麵》$88辣嘅拉麵比較少食,更何況呢個係山椒,所以大膽嗌咗嚟試,估唔到又幾好味,山椒味好出,豚肉亦都好多,拉麵就相對普通,唔係手製,但整體都好食! 總括嚟講,呢間日本餐廳選擇好豐富,而且價錢真係唔貴,呢一區來講都幾抵食。

座位好闊落坐得好舒服,兩個人靜靜地傾吓計真係唔錯。

炸雞軟骨》$38

《黑松露牛拖羅卷》$98

《土門青龍卷》$88

《一夜干》半條$78

《山椒黑豚拉麵》$88

2023-03-18 79 views
📍 Domon 居酒屋平時去九龍灣都唔知食咩好,咁啱屋企人話想食壽喜燒🤣見到呢間嘅壽喜燒都唔錯唸住試下🤤又幾好食😋🤍極上牛小排壽喜鍋 💰128牛肉嫩滑有成7-8大塊,油脂分佈平均,配料有粟米筍,蘿蔔,冬菇,豆腐等,仲有大量蔬菜舖墊入曬味好正😌🤍鐵板蒜片牛柳粒 💰68牛柳粒牛味濃郁嫩滑,上菜嗰陣要快手反一反🙈🤍醬油川海老 💰58炸過嘅海蝦🦐又脆又香好味推薦🌟用黎配酒係幾好嘅搭配🤣🤍黑松露牛拖羅卷 💰98拖羅大大塊已經覆蓋整個飯,配搭黑松露醬味道幾特別,黑松露味會突出啲~鍾意黑松露嘅朋友值得一試😋🤍濃厚醬燒伊比利亞黑豚丼 💰78大大碗丼份量充足好多塊黑豚肉,肉質嫩滑多汁~飯入面都好夠汁夠曬美味🤤📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場三期地下G261-265號舖
📍 Domon 居酒屋

🤍極上牛小排壽喜鍋 💰128

🤍鐵板蒜片牛柳粒 💰68
牛柳粒牛味濃郁嫩滑,上菜嗰陣要快手反一反🙈

🤍醬油川海老 💰58
炸過嘅海蝦🦐又脆又香好味推薦🌟用黎配酒係幾好嘅搭配🤣

🤍黑松露牛拖羅卷 💰98
🤍濃厚醬燒伊比利亞黑豚丼 💰78

📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場三期地下G261-265號舖
2023-03-17 91 views
行完淘大商場Donki諗住去食碗拉麵,入咗呢間居酒屋,見佢話沾麵都出名,所以揀左落order本身都唔會對佢太大期望,但係冇期望都仍然失望,食沾麵最緊要嘅係湯,但係上到枱碗湯係亂鹽唔係熱辣辣,呢個都唔係重點,最大問題係碗湯嘅味道好淡,本身我都唔係食好濃味嘅人,但係呢碗湯連我都覺得係淡到好似無味咁,淨係個湯都已經令人好失望!點知連個麵都係失望,麵底唔煙韌,仲有啲削,應該係師傅Overcooked,我覺得唯一賣點係店員唔會趕人走,可以慢慢坐
2023-03-11 105 views
隨意去左li間新開的餐廳食。見到menu燒魚定食好吸引,滿心期待地等左一段時間。終於黎到時賣相都可以,雖然魚比相片的少,但圖片只供參考,還可接受。魚吃下去,完全沒有魚味,有種淡淡的難食味道,所以加重豉油後,勉強可以遮蓋那種味道….白飯,吃下去是完全無味,雖然一向不會對白飯香味有要求,但這白飯真的淡如水,所以我再次加重醬油….加了一點錢加配熱檸蜜,原來是超市一樽的直衝飲料,檸檬也沒有……結論:完全唔知食緊咩但係俾咗好多錢,我覺得A1麵包好食過佢……起碼有味,成個餐,最鍾意就係豉油味同麵豉湯味同埋中華沙律嗰隻味….
隨意去左li間新開的餐廳食。
見到menu燒魚定食好吸引
,滿心期待地等左一段時間。
結論:完全唔知食緊咩
日本燒魚定食
2023-02-27 106 views
上星期六帶住2個小朋友經過見到餐牌岩食就坐低叫左2個麵一個飯,食物都ok,價錢合理主要想講下service ,我地一行4人包括2個小朋友叫左2個麵一個飯,order完我有再講多次total 3樣野,但等左好耐個酸辣牛肉麵都未到,就追下點知漏左無落單,咁我就叫佢幫我落返,快少少唔該點知個女侍應答左我一句,都要煮架其實係你地漏左無幫我落,好似係我問題咁當時差唔多3點,餐廳唔忙既…..
上星期六帶住2個小朋友經過見到餐牌岩食就坐低

叫左2個麵一個飯,食物都ok,價錢合理

主要想講下service ,我地一行4人包括2個小朋友

點知漏左無落單,咁我就叫佢幫我落返,快少少唔該

點知個女侍應答左我一句,都要煮架

其實係你地漏左無幫我落,好似係我問題咁
當時差唔多3點,餐廳唔忙既…..